A gumi ficus reprodukálása otthon

A ház kiváló dekorációja “elasztikus” vagy dörzsölje ficus. Ez egy dekoratív lombhullató növény, amely a gyönyörű megjelenés és az egyszerű gondosság miatt nagy figyelmet élvez. A fényes levelek luxus hozzáadása lesz bármilyen belső. Érdemes megfontolni az “elasztikusok” reprodukciójának árnyalatát, valamint a későbbi növényi ellátást.

A gumi ficus reprodukálása otthon

Sajátosságok

Az elasztikát gyakran használják szobanövényként. A legendák szerint a család jólétéért felelős a házban, ahol növekszik. Ez a növény nagyon népszerű hazájában – Indiában és Indonézia déli részén. Ha az “Elastica” természetes körülmények között nő, magassága elérheti a 30 métert. Az örökzöld falu a ház tisztességes dísze lesz.

A RUBBONE FICUS nagyon gyakran növekszik a stílust a levegő gyökerei jelenlétének köszönhetően. Az ágakon és a fa ágánál alakulnak ki, idővel a talajba nőnek, és a növénynek egy Banyannak nevezett formát adják. Ezzel a rozsdással a növény további táplálkozást kap. A helyi lakosok a “kígyófa” növénynevét adták, mert a kígyók, mint a kígyók.

A gumi ficus reprodukálása otthon

Az “Elastics” levelek sötétzöld árnyalattal rendelkeznek. Ők meglehetősen nagy, elliptikus formák, amelyek a csúcsra mutatnak. Szintén kapható vörös-barna szín, általában a fiatal szórólapokon, mivel amint elkezdenek kibontakozni, akkor üdvözli az eséset. A virágokat általában nem veszik figyelembe a virágnak, mivel nagyon ritkák. Általában csak a pollináció során jelennek meg, majd ezt a folyamatot bizonyos rovarok készítik el.

Általában otthon, az üzem nem virágzik. A Fikus Bloom csak a fejlődés érett szakaszában látható, ha a kertben nő.

A gumi ficus reprodukálása otthon

A fikötvények gyümölcseit Siconia (gömbös bogyók) képviselik, amelyek csak 1 cm átmérőjűek. A megjelenésben sok a közös a füge. Korábban a növényt termesztették, hogy tejszerű levet kapjunk, mert a gumi előállításánál használták. Érdemes megjegyezni, hogy a növény léje a bőrirritációt, az allergiás reakciók megnyilvánulását, sőt a dermatitishez vezethet. A tejeslé nemcsak latexet, hanem alkaloidokat és enzimeket is magában foglal. Ez a gyümölcslé nagyon hasznos a ficus számára, mert vele van, habozik különböző sebek.

A gumi ficus reprodukálása otthon

Általában otthon, a gumi nagysága nem haladja meg a 2 métert. Ha az üzem számára optimális növekvő körülményeket hoz létre, akkor 1 év alatt 40-45 cm-re emelkedik. Ha az üzem már eléri a mennyezetet, akkor felfüggesztheti növekedését a feltöltővel. Általában az otthoni termesztéssel a falu kis számú oldalsó hajtásokkal rendelkezik.

A gumi ficus fényes képviselője “robusztus”. Ezt a növényt áramellátás és erő jellemzi, amelynek eredményeképpen ilyen nevet kapott. Hígítás Ez a fajta nem jelent sok nehézséget, hiszen a növény több lehetőséggel megszorozhatja, minden kertész választhat az optimális megoldást.

Még az újonc is megbirkózik a RUBBONE FICUS hígításával.

A gumi ficus reprodukálása otthon

Hogyan lehet szorozni?

A gumi ficus reprodukálásában érdemes követni a következő általánosan elfogadott Ajánlások:

 • A szakemberek azt tanácsolják, hogy szaporítsa az üzemet kizárólag meleg időben;
 • A Ficust távol kell tartani a közvetlen napfénytől, mivel ultraibolya szenvednek, különösen annak káros hatásai hajlamosak a fiatal szórólapokra;
 • A vágók vágásakor érdemes eltávolítani a tejeslét, miközben elegendő, hogy mossa le folyó víz alatt;
 • A reprodukció érdekében kizárólag legyőzött hajtást kell használni, mert továbbra is gyökereket adhatnak, ellentétben a fiatal hajtásokkal;
 • A dugványok roamjához szükség van a szár vagy részei tetejére, amelyek több csomópontot tartalmaznak;
 • A reprodukció az év bármely időpontjában meg lehet tenni, sok szakértő tavasszal vagy ősszel novemberben termel.

A gumi ficus reprodukálása otthon

Cherencia

Az idő múlásával a ficus felborulhat, vagyis a csomagtartó kis mennyiségű lombozat, és nagyon hosszú lesz. Ezután metszi a tetejét, hogy a falu koronáját képezzék. Ebben az esetben a tetején levágott dugványokból új növényeket termeszthetsz.

A gumi navigáció rajzolásához Ficus, akkor is alkalmazhatsz hajtásokat a hordó középső részéről.

A megfelelő gumi dugványok kiválasztásához érdemes figyelmet fordítani a következő kritériumokra:

 • A hossznak 7-8 cm-re kell lennie;
 • Fontos, hogy 2 vagy 3 interosál legyen, amelyen kifejlesztett szórólapok találhatók;
 • Az alsó szelet kell lennie a vese alatt.

A gumi ficus reprodukálása otthon

  A kirakodás elkészítése érdekében érdemes követni az alábbi algoritmust a következők:

  • A vágás utáni dugványokat folyó vízzel meleg hőmérsékleten kell mosni, hogy eltávolítsuk a tejlé felszínét;
  • Az alsó csomópontból kell eltávolítani a lapot, erre, egy nagyon éles kést használnak;
  • Az alsó levelek nagy méretű csavart kell a csőbe, míg az alsó oldalán kell benne, egy ilyen konstrukció érdemes rögzítése egy gumi.

  A vágás elkészítése után kizárólag laza talajban kell ültetni, miközben egy kis lejtőt figyel. A csipkék le kell mélyíteniük oly módon, hogy csak egy interszenge van a földön. Leszállás után alaposan meg kell nedvesíteni a földet. Ha szükség van, hogy gyorsítsák fel a formáció a gyökérzet a növény, akkor függetlenül felszerelni egy kis üvegház egy hagyományos celofán csomagolásban. A gyökérképződés pozitív hatása meleg, ezért a szakértők tanácsot adnak egy vágóhöz egy evőeszközzel közelebb a fűtőberendezésekhez.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  A vizet használhatjuk a dugványok rougjára. Érdemes figyelembe venni, hogy ez az opció kizárólag a meleg szezonban történő elvégzéséhez alkalmas, amikor az üzem a tényleges növekedési fázisban van. Először is, meg kell hoznod a vágásokat és a billeteket a fent leírtak szerint. Ezt követően a tartályba helyezik őket, azokat már elöntik, melyet már pezsgett.

  A gyökerek rothadásának lehetőségének kizárására a tartály alján áll, hogy egy kis darab fából készült szénat biztosítson.

  A gyökerek kialakulása során a folyamatot gondosan kell követni. A vizet folyamatosan ugyanazon a szinten kell tartani, ezért időről időre kell megoldani. A jelentéktelen szárítással a dugványok meghalhatnak. Amikor az első gyökerek megjelennek, az üzemet azonnal át kell ültetni a talajba, lehetőleg laza. És akkor a tartályt a növényre érdemes a mini üvegház felszerelését.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Ma a tőzegpillákat gyakran használják, hogy az ültetési anyag gyökerezése hatékonyabb és gyorsabb. Ezek a tabletták speciális stimulánsokat tartalmaznak az aktív növekedéshez, valamint a gyökérrendszer kialakulásához. A használatuk 100% -os eredményt remélhetők. A szárakat a fent leírtak szerint kell előállítani. De a tablettát érdemes nedvesíteni a meleg vízben, mielőtt használná a ficus leszállását.

  Amikor a tabletták növekednek az összegben, óvatosan meg kell szorítani, majd mélyen mélyítik a központot, és helyezzen egy szárat. Ezt követően a tabletta a növény már megtalálható műanyag tartályokban, míg érdemes egy azonos műanyag fedéllel ellátott tartályt használni. Az ilyen mini üvegházak már értékesítettek speciális üzletekben, de ha szükséges, önállóan lehetnek. A jövőben az üzemnek rendszeres szellőzést és öntözést igényel.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Levél növényen

  A gumi ficus szaporítása egy lap segítségével meglehetősen produktív, majdnem 100% -os garancia. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az újonnan érkezettek a vese nélküli szórólap remenénjét használják, amely esetben a lap nem nő, bár a gyökereket képezi. A papír elhelyezéséhez bármilyen forma kapacitását használhatja, de szükségszerűen műanyagból. A tartály alján hab vagy agyag van.

  Szükségszerűen a tartálynak a lyuk alján kell lennie. Csak laza talajt kell használnia. A vese listájának elmélyülésében a talaj felszínének felett kell lennie. Ezután az üzemnek jól kell öntenie, polietiléncsomagot kell viselni egy üvegházhatás létrehozásához. Egy hónap elteltével érdemes elvárni a gyökerek kialakulását.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Légi láncok

  Sok nyúlat használnak a dörzsölés dörzsölésére Ficus Air Chasing. Érdemes kiválasztani a kilátást a menekülés, amely hosszú, hosszú, mivel hozzájárul a körülmetélés kényelméhez. Először egy éles késsel szükség van egy kéreg függőleges metszésére. Ezután szükséged van a fogpiszkálóra vagy egy mérkőzésre, hogy kezelje a “gyökér” és helyezze be a bemetszést. Ezután szükség van a vágás helyére nedvesített moha vagy fűrészpor. Továbbá polietilén fóliával kell csomagolni.

  Az ilyen intézkedések után 1,5-2 hónap után rootokat várhat. A gyökérrendszer megjelenése azt jelenti, hogy lehetséges egy szelet menekülési és kiszállást egy külön tartályba. Ez a módszer lehetővé teszi egy régi növény megújítását is.

  Ha ragaszkodsz a gumi ficus tenyésztésének szabályainak, akkor maga is eladhatsz egy nagy növényt.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Hogyan kell törődni a transzplantáció után?

  Világítás

  Ez a növény szereti a szétszórt fényt, miközben meg kell kerülnie a közvetlen napsugarakat. A szakértők azt javasolják, hogy kapacitást kapjanak a keleti vagy a nyugati ablakpárkányon. De ha nincs ilyen lehetőség, akkor az üzemnek az árnyékban kell lennie, míg a ficus alja gyorsan eldobja a lombozat, és a növekedési ütem mérsékelt lesz.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Hőmérsékleti üzemmód

  A legkényelmesebb hőmérsékleti mód létrehozásához érdemes a hőmérséklet +20 +25 fokos hőmérsékletre ragaszkodni.

  A hideg évszakban a hőmérséklet nem eshet +15 fok alá, különben a növény meg fog halni.

  páratartalom

  A levegő nedvesítéséhez a permetezés meleg időben kerül alkalmazásra, de a téli időszakban WIPER FICUS leafs-ot érdemes nedves szivaccsal. A vízi eljárásokhoz ajánlott kizárólag közvetett vízhőmérsékletet használni. Fontos a tervezetek elkerülése.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Podkord

  Hogy a ficus egészséges és gyönyörű volt, érdemes fantasztikus növényeket teljesíteni havonta 2-szer, amikor aktívan növekszik. A komplex műtrágyákat folyékony formában kell használni, míg összetételüknek tartalmaznia kell a nitrogént.

  Locsolás

  Hidratálja a talajt, amikor elkezd nyomni. Tehát télen érdemes 1 alkalommal előállítani egy héten, nyáron – hetente háromszor.

  Ha ez inkább egy növény, valószínűleg visszaállítja az egész lombozatot.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Tippek a virágokhoz

  A RUBBONE FICUS egy szerény növény, mert nem igényel különleges ellátást. Mindazonáltal beteg is. Érdemes megfontolni a leggyakoribb betegségeket és azok okait.

  • Elhagyja a kívánságait. Ha helytelen gondoskodni a ficusra, akkor a levelek zárnak. Az okok közé tartozik a növekvő, nagy műtrágya tartalom, különösen a sók, a rothadt gyökerek jelenléte.
  • Levélhullás. Általában a régi levelek természetes módon csökkennek. Ha a növény “elveszíti” a fiatal lombokkal, akkor az okok növekedhetnek a talaj nedvességtartalmának, elég ritka öntözés, a világítás hiánya, a hőmérséklet éles változása vagy a tervezetek jelenléte.
  • A növény nem növekszik. Ennek oka lehet egy közeli pot, minimális tápanyagok, fény hiánya.

  RUBBONE FICUS – Ez egy luxus növény, nagy, fényes levelekkel. Nagyszerűen néz ki a belső tér különböző stílusai, és megszüntette a légtisztítást, így élvezi az emelkedett kereslet a virágvíz között.

  A gumi ficus reprodukálása otthon

  Arról, hogyan tenyészteni a ficust otthon, nézd meg a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása