A kaktusz transzplantációja?

Úgy gondolják, hogy a kaktumellátás szinte minimális. Természetesen, ha összehasonlítod őket a szeszélyes beltéri növényekkel, a különbség nyilvánvaló. De még ebben az egyszerű esetben is vannak “buktatók”, amit tudnod kell. Cactus, majd a helyes dolog, több mint egy tucat évet él. De a valóságban kevés növény valóban tart sok időt. Itt kell megfelelően elvégezni az ellátás minden szakaszát. Különös figyelmet érdemel egy transzplantációra – ez egyfajta alapítvány, amelyen a növény további jóléte függ.

Sajátosságok

Szigorúan beszélve, egy kicsit átültetni oka Mindegyikük többet olvas.

 • A kaktusz gyakran a vásárlás után átültetve. Nem mindenki szereti a pot megjelenését, és gyakran kiderül, hogy a virágüzletben való tartózkodás során csak átalakítja. Ezenkívül a kaktuszok kézbesítése, nem a boltban, senki sem fog garantálni, hogy ültetett, ahogyan azt kell. Ezért, míg az üzem egészséges megjelenést tart, meg kell rendezni az összes szabályt. Tehát a növény további sorsának aggodalma miatt kevésbé lesz.
 • A kaktuszok bizonyos gyakorisággal átültetniük kell. Ez a különböző betegségek megelőzése érdekében történik. Ezenkívül a potot fokozatosan meg kell változtatni, ahogy nőnek. Túl sok kapacitás járul hozzá a túlzott nedvesség felhalmozódásához. És túl kicsi gátolja a növekedést.
 • A kaktusz növekvő folyamatában a vészhelyzetek akkor fordulnak elő, ha egy transzplantáció egyszerűen szükséges. Lehet, hogy egy banális esés, amelynek következménye lesz pot lesz. Sokkal rosszabb, ha a kár maga a kaktusz. De még ebben az esetben is meg lehet menteni egy részét. Az átültetés más bizonysága betegségek. Leggyakrabban szükség van egy talajváltozásra, és néha a sérült gyökerek és törzs eltávolítása. A legtöbb esetben az eredmény nagyon kedvező.

A tervezett eljárás saját jellemzőivel rendelkezik. Ez annak köszönhető, hogy a transzplantátum folyamat több szakaszból áll:

 • Keresési és feldolgozó eszközök;
 • Növény előkészítése;
 • Közvetlen transzplantáció;
 • Megfigyelések és gondozás.

Még a kaktusz megvásárlásának folyamata sem spontán.

A hirtelen problémák esetén az történt, hogy mindent gyorsan meg kell tennie, és a szükséges eszközök hiánya hibákhoz vezet.

Idő- és frekvencia

A letelepítési frekvencia szinte mindig a növekvő kaktuszhoz kapcsolódik. Ha gyorsan fejlődik, legalább évente újraépítheti. Ugyanakkor az indikátor, hogy ez a pot kimerítette magát, nem fog kinézni a gyökér alsó lyukából, de a növekedés lassulása. Ezenkívül a kis edényben lévő nedvesség nem elegendő. Ebben az esetben a növény ráncos, de a sűrű hordó (ha a szár puha – ez egy súlyos betegség tünete, és nem egy vízhiány).

Egészséges, a felnőtt kaktuszok háromévente megelőző transzplantációra van szükség. De egy hosszú távú üzem esetében ezek az intervallumok meghosszabbíthatók – a régebbi életkor, a fájdalmas folyamat lesz a transzplantációs folyamat. Itt vannak finomságok.

Az évszakban van vita. Az optimális a téli vagy a kora tavaszi időszak. Itt a kaktusz könnyebb lesz alkalmazkodni a napfény növekedése miatt. De ha ősszel vagy nyáron az akvizíciót elvégezted, nem kell várnod.

Az egyetlen olyan időszak, amikor tartózkodni kell – ez a rügyek és a virágzás megjelenésének ideje. Még a szokásos napokon is, a kaktuszok nem tolerálják a fuss-t. Nem hordoznak laza, gyakori mozgást és más manipulációkat. Tapasztalt virágok azt tanácsolják, hogy megjegyezzük az oldalt, amelyet a naphoz fordul, és még egyszer nem fordítja meg a potot.

A szabályok csak szigorú betartása lehetővé teszi, hogy gyönyörű színeket érjenek el a különösen szeszélyes fajtákból.

Ami szükséges?

A transzplantációs kaktusz otthon, Ez megtörténik:

 • fazék;
 • vízelvezető és földelő keverék;
 • olló vagy éles kés (lehet egy kert, írószer, vagy a szokásos pengével helyettesítheti);
 • Kézvédelem Termékek – Kesztyű vagy habszivacs;
 • keskeny scoop sporlogó földre vagy kanálra.

Különös figyelmet kell fordítani a pot kiválasztásához. Mérete a kaktusz paramétereitől és a gyökerek hosszától függ – üres, de a rövid mélység nem túl fontos. A legtöbb gyökérfajta meglehetősen hosszú, ezért a tartálynak a megfelelő mélységnek kell lennie. Átmérőjű edénynek pár centiméternek kell lennie, hogy meghaladja a kaktusz szélességét. Használhat bármilyen műanyag vagy kerámia tartályt. A legfontosabb dolog az, hogy alján vannak lyukak. Nélkülük nedvességet bélyegeznek, és ez a betegségek fejlődésével teli. Ezenkívül az alacsonyabb öntözést használhatja. Győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a Stabilitási Potot. Annak súlya a talajnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megakadályozza a felborulás megakadályozását.

Egy új edényt, mielőtt a használatát a Mangartee és a száraz.

A pot töltése helyesnek kell lennie, hogy ezt a következő lépést lépésről lépésre használja.

 1. Bármely vízelvezető kavicsot az alján halmozunk: Ceramzit, kavics és hasonlók. Legutóbbi lehetőségként egy törött habot használhat. A réteg vastagsága általában a belső térfogat egyharmadát veszi igénybe.
 2. Akkor szomorú lesz. Ez egy különleges keverék. A komponenseinek kellően hűségesnek kell lenniük a levegő és a víz kielégítéséhez. Hasonló talajt értékesítenek a virágcsökkentők összes üzletében. Ha önmagad csinálod, egyenlő részekben szükség van egy lapos talajra, hámozott a fűhéj, a nagy homok és egy kicsit tőzeg. A homok és a vízelvezetés meg kell öblíteni egy mangán oldatot és száraz. Minden más alkatrésznek a sütőben kell születnie. Ne hagyja figyelmen kívül ezeket az eljárásokat annak érdekében, hogy ne tegye a kártevők talajába. Annak érdekében, hogy a talaj lazabb legyen, hozzá lehet adni a habrendeket.
 3. Felülről újra elhelyezték a kavicsréteget. A vízelvezetés vagy a szín dekoratív alkalmas.

Cactus változást gondosan meg kell vizsgálni az információt a méret a növény különböző időszakokban az élet, a növekedés mértékét, az a fajta gyökérzet és a szabályokat az ellátás. Mindent, amire szüksége van a transzplantációhoz, megvásárolható a boltban, a kaktusz mellett.

Itt kihasználhatja az eladó tanácsadását a kérdésekről.

Hogyan lehet újratelepíteni?

A transzplantációs eljárás nem igényel különleges készségeket, és meglehetősen egyszerű. Még az is iskoláslánynak is megbízható, előzetesen utasítja a tűket a veszélyről. A kaktusz méretétől függően a fázisok és a transzplantációs módszerek kissé eltérőek, a gyökérrendszer és a károk mérete függvényében.

Kicsi

A legnagyobb pontosság megérdemli teljesen apró “kaktusz”. A magokból termesztik őket, egyfajta üvegházatot építenek filmekkel és alacsonyabb öntözéssel. Néhány héttel a felvétel után már transzplantálhatnak. Minden növény gondosan vegye fel a csipeszeket, és a kútba helyezzük, majd kissé nyomja meg a talajt. Az éves kor elérése előtt átültetik őket, mivel nőnek, két-három hónaponként.

A transzplantáció már nőtt fel Kaktusz szinte mindig ugyanolyan lépésenkénti sémán történik.

 1. A kaktusz elindításához eltávolításra kerül a tartályból. Ha a pot műanyag, akkor egyszerűen megváltoztatható a talaj mögötti talajra. Ebben az esetben segítséget nyújt minden finom alanyoknak.
 2. A gyökerek eltávolítása után meg kell szabadulnia a régi talajtól. Ehhez a csomók kézzel elvontak lehetnek. Ha ez nem működik, vagy fennáll annak a veszélye, hogy károsíthatja a gyökereket, akkor a vízben leválaszthatja. Csak akkor a kaktusz szükségszerűen néhány nap alatt megszáradnia kell a levegőben. A gyökerek tisztítása szükséges a gyökérrendszer állapotának értékeléséhez. A korábbi károkat észreveszik, annál jobb. Az érintett területeken, ha vannak, egy késsel vagy ollóval eltávolítva. A sebeket apróra vágott aktivált szénnel lehet porítani, vagy csak add hozzá.
 3. Míg a kaktusz mozog, töltse ki a potot. A vízelvezetésbe és egy kis talajba kell helyezni. Akkor a kaktusz ott van elhelyezve. Ezt úgy kell tartani, hogy a nyak a centiméterben volt a pot szélén. Az elalvás után a talaj, a kavicsok, a homok vagy a nélkülözhetetlen.

Úgy gondolják, hogy az átültetés után az első 5-7 napban öntözött.

Ha a ház túl forró vagy aktívan ragyog a nap, reggel és este is, tartalmaz egy hidratáló a növény mellett.

Nagy

Minél több kaktusz, annál nagyobb a sérülés esélye. Végtére is nagyon magas, vagy éppen ellenkezőleg, alacsony, de térfogatú fajták. Fontolja meg, hogyan kell ebben az esetben lenni.

 1. A pot egy növényrel együtt egy oldalt. Annak érdekében, hogy ne emlékezzen a tüskékre vagy levelekre, szükséged van habszivacsra vagy lágy anyagra.
 2. A kapacitás átkozódik, vagy pálcika van, majd szépen eltávolítva. Kaktusz mozgatása nem érdemes.
 3. Akkor szabaddá kell tennie a gyökereket. Vélemény van arra, hogy az évelő kaktuszok átültethetők, tartva a földi csomó nagy részét. Ha nincsenek látható probléma, és nem merültek fel, amikor korábban újratelepítésre kerültek, akkor ez teljesen elfogadható.

Helyezze a kaktuszot az elkészített potba kétféleképpen lehet.

 • Ha van egy asszisztens, tetszik egy kicsit. Főzzük az edényt az alsó rétegekkel, tartsuk a központban, és az oldalakon húzzák a földet.
 • Ha a kaktusz nehezen tartható, a következő tanácsokat használjuk. Szagoljuk a vízelvezetést és a talajt, hogy fél potot, döntsön és mozogjunk a növényre. A talaj belsejében olyan csúszkát alkot, amelyeket fel kell oldani, terjeszteni a gyökereket, és ragasztja a talajkeveréket. Majd tegyen egy kaktuszot egy fazékkal függőleges helyzetbe, és töltse ki a kívánt szintet.

Gyökerek nélkül

Gyakran kaktuszokat szünet, és szükség van arra, hogy részben vagy gyökerei elveszik a betegség miatt. Ha a leszállás a földre, érdemes megfontolni, hogy nem mindegyik gyökerei vannak. Ebben az esetben kissé élesíteni kell a folyamat alsó részét, miközben nem befolyásolja a központot. A tekercs le kell száradnia a levegőben – több napig tart. Ezután a kaktusz azonnal elhelyezhető a földre, és várja meg a gyökerezést. De úgy gondolja, hogy hajlítható. Sokkal biztonságosabb, hogy várjon a gyökerek megjelenését, és csak akkor kezdje el a leszállást. Ez kétféleképpen érhető el, amelyek mindegyike saját támogatóival rendelkezik.

 • Telepítse kaktusz énekelni nedves homokkal. Úgy, hogy nem esik, akkor biztonsági másolatot készíthet a botokból.
 • Keskeny tartályba esik vízzel. De hogy van egy rövid távolság a vágás és a víz között. Csak tedd a növényt a vízbe.

A gyökerek megjelenése után elkezdhet ültetni. A virágos edényben töltött, arányos mélyedést kell készítenie, és elalszik a talajjal.

Szálkás kalász

Minden kaktusznak átültetni kell. A tüskékkel ellátott transzplantációs fajták nem különös különbség. De az injekcióknak nem kell alábecsülniük. Mert az injekcióból származó fájdalom mellett más következmények is lehetnek. A tüskés megszakíthatja és maradhat a bőr alatt, majd meglehetősen fájdalmas eljárás az extraháláshoz. Különösen veszélyes kaktuszok vékony gyakori spinerekkel.

Beágyazják a bőrbe, nem azonnal megsérülnek, és minden alkalommal kényelmetlenséget biztosítanak, amikor valamit veszel a kezedben. A kivonat nagyon nehéz.

Ezenkívül a fertőzés a sebbe eshet. Ezért, amikor az átültetést kell jegyezni minden óvintézkedést: biztos, hogy szoros gumikesztyűt és használja a különböző eszközök:

 • Pinzeti – annak érdekében, hogy ne emlékezzen a kaktuszra, jobb, ha a nyakra vigye;
 • Porolon – még a hagyományos ételek is alkalmasak voltak;
 • Több rétegben hajtogatott anyagban, amely pontosan csomagolható;
 • Lane szövetből, papírból vagy más megfelelő anyagból – A kaktusz körül szorosan csomagolva, és rögzíti a végeket az ujjaival, így kiderül egyfajta birtokos.

Azok azonban, akik úgy döntöttek, hogy komolyan vesznek részt tenyésztést, érdemes figyelmet fordítani a fogókra, amelyeket kifejezetten e célokra terveztek. A végén vannak ecsetek, amelyek nem károsítják a kaktuszot. És a kényelmes fogantyú megmenti a hatalmat.

Lehetséges problémák

Az átültetési kaktusz után azonnal jól néz ki. Azonban még a külsőleg egészséges növényeket rendszeresen meg kell vizsgálni. Végtére is, annál hamarabb találja meg a problémát, annál könnyebb megjavítani. Ráadásul a problémák nemcsak az üzem állapotát, hanem a talajt is érinthetik. Például keresheti az egyik oldalt. Ez az egyenetlen töltőpohárnak köszönhető. A küldés elkerülése érdekében a fazék kitöltése során rendszeresen rázni kell, de semmiképpen sem tamping.

Az adott helynek kitöltenie kell, hogy a kaktusz ne essen.

A kaktusz ellenőrzése során néhány pillanatra figyelmeztetnie kell.

 • A ráncok megjelenése. Ha ugyanakkor a csomagtartó szilárd marad, talán nem elég nedvesség. Ha a szár puha, akkor lehet a betegség kezdete.
 • Nincs növekedés. Ha a növekedés lelassult, vagy nem, talán a talajban nincs elég tápanyag. A műtrágyák előnyeit (a nitrogén kivételével) kihasználhatja.
 • Repedések. Általában az etetés újbóli teljesítéséhez kapcsolódnak.
 • Foltok, színváltozások, flare. Mindez lehet a fertőző vagy bakteriális betegség, valamint a paraziták megjelenése.
 • Rugalmasságvesztés. Néha egy magas kaktusz elkezdheti elveszteni az alakot, és félreteszi. Leggyakrabban ilyen esetekben a gyökerek problémája nyomon követhető – a legsebezhetőbbek. Például, a túlzott öntözésből hajlíthatóak.

Ha a kaktusz megjelenése megváltozott, ne várjon. Azonnali átültetést kell végeznie, teljesen cserélje ki a talajt. Ugyanakkor a kaktusz maga is megszabadul az érintett területektől és feldolgozott.

A transzplantáció után lehetőség van a gyógyszeres oldatokkal való öntözés folytatására.

Későbbi ellátás

Az átültetés utáni öntözés tilos. Az idő hátralévő részében a szükséglet kérdését a kaktusz és annak feltételei alapján kell megoldani. Az esőerdők körülményeiből származó növények, és a vonatkozó feltételek otthonra van szükségük. Ellentétben velük, a sivatagban “rokonok” A nedvesség szükségessége alacsony. Az öntözés gyakorisága az évszakok változásának köszönhető. Decemberben, amikor a könnyű nap rövid, és az üzem összes folyamata lassul, az öntözés nem szükséges. Általánosságban ősszel és télen érdemes meghívni több mint egy hónap és fél óra. Ugyanakkor a kaktuszokat védeni kell olyan fűtőberendezésekből, amelyek nagyon erősen túlterheltek a levegőben.

Tavasszal és nyáron gyakrabban kell vizet venni – hetente egyszer. Száraz pálcát a fali fazék közelében át lehet szúrni. Ha teljesen száraz, akkor a talajt meg kell nedvesíteni. A sivatagi kaktuszok esetében az alacsonyabb öntözés gyakran tanácsos (vízelvezető lyukakon). De hagyja a vizet a raklapban, sokáig nem tudsz.

Általában a kaktuszok esetében jobb, ha csalás, mint az öntés.

Az öntözéshez szüksége van egy öntözésre, hosszú keskeny orrával. A víznek meg kell tennie, hogy a cseppek ne maradjanak a kaktusz törzsén, és a foltok másképp jelennek meg. Ugyanezen oknál fogva az öntözés a porítón keresztül nagyon kicsi. A klórozott és a kemény víz nem illeszkedik. De még tiszta vizet is kell főzni és hűlni. Ez nem túl zavaró az öntözés ritkaságának és mérsékeltsége miatt.

Mint a növények gondozásával, ebben az esetben az állandó légcsere fontos. De gondosan kell verekedni, vázlat nélkül. Nyáron Cacti zárt erkéllyel helyezhető el.

De az óra, amikor a nap a legaktívabb, jobbak a priene-nek, hogy nincsenek égési sérülések.

A Transzplantus Cactus helyesen, megtanulhatja a videót nézve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: