A Pelargonia “Maverick” jellemzői

A PelarGonium a geráni családhoz tartozó növények nemzetsége. Gyakran lehet hallani, hogy a Pelargoniumot Geraniumnak nevezik, korai osztályozásokban, mindkét növényt hívták. Geranium szintén tartozik a család muskátli, de külsőleg, teljesen ellentétben egymással. Virág hasonlóak, csak az alakja a dobozok magok, amelyek hasonlóak a csőr a gólyák és a daru (Pelargos fordításban a görög – Stork és “Geranos” – Zhuravl). Hogy ezek a különböző növények azt mondják, hogy nem lehet átkelni maguk között.

Ami?

A PelarGonium Dél-Afrika területén nő és a füves évelőkhöz vagy félig stabilicshoz tartozik. Egyenes, kúszó vagy elágazó szárak. A levelei egyszerűek, Palpid vagy Palfesz. A virágokat számos színek és virágzat képviselik az esernyők formájában. A Pelargonium gyümölcse olyan doboz, amely különleges módon nyitható: az alsó széltől a tetejére

Mi néz ki?

Számos főbb csoportot osztanak ki a Pelargonium modern osztályozásában. A leggyakoribb a PelarGonium Zóna vagy sadovaya. Ez a “Maverick” pelargonium fokozatának. A nagyfokú nagyvirágú növényekre is vonatkozik, és 35-45 centiméterre emelkedik.

Kis méretű levelek, lekerekített alak, zöld, néhánynak van egy kedves gyűrűje a lap szélén. Nagy virágok átmérője 4 cm, és mindenféle színpaletta: lehet fehér, krém, rózsaszín, korall, piros, lila, valamint állhat több színben színben.

Népszerű fajták

A “Maverick” szokatlanul népszerű a virágcsökkentőknek köszönhetően a látványos virágok miatt. Ennek a fajta leghíresebb hibridjei közé tartoznak a következő pelargoniumok.

  • “Maverick” fehér-rózsaszín. Erősen elágazó növény magasan 30 centiméterrel. Az alacsony virágzású virágok finom fehér-rózsaszín színűek, a levelek nagyok, sötétzöldek. Ez a Pelargonium korai és virágzik egy nagyon hosszú ideig. Edények, vázak, erkély dobozok ültetéséhez.

A jobb ágakért ajánlott 5-6 lap fölé állítani a palántákat.

  • “Maverick” lila. Egy elágazó növény, amelynek magassága körülbelül 30-40 centiméter, kis smaragd zöld levelek. A virágok nagyok, gazdag vörös színűek. A talajban való leszállás után nagyon gyorsan virágzik, a virágzás továbbra is az első fagyok. Úgy néz ki, látványos a virágágyásban, de úgy néz ki, mint jó, a nap, egy pot vagy egy fiókban.
Olvasson tovább  Kandalló: tervezési stílusok

  • “Maverick Star”. Pelargonium gyönyörű halvány rózsaszín szirmokkal és fényes rózsaszín színű szemmel. Növénymagasság – 35-40 centiméter. A virágok hosszú virágokon találhatók, és félig alakú esernyők, mintegy 15 centiméter átmérőjűek. Telített zöld levelek. Javasoljuk, hogy 12-14 centiméter átmérőjű edényekben nőjön fel.

  • “Maverick ibolya”. Nagyon elágazó bokor 40 centiméter magasságig, zöld színű levelekkel, amelynek jellegzetes bronz színű gyűrűje van. Virágok egyszerűek, málna-lila árnyalattal rendelkeznek. Ez a pelargonium nagyon szépen néz ki az ablakpárkányon, de alkalmas az utcán a meleg szezonban történő növelésére. A hosszú virágzás miatt hosszú ideig tartja a díszíthetetlenségét.

  • “Maverick Orange”. Ez a pelargonium nagy színekkel rendelkezik a napenergia vörös-narancssárga árnyalattal, könnyű szemmel. Zöld levelek, mintázata egy sötét gyűrű formájában. A bokor akár 35-40 centiméter magasságig nő. Alkalmas mind az otthoni, mind a virágágyak ültetésére, vázában és tartályokban történő ültetéshez.

  • “Maverick Scarlet Picotie”. Fényes növény, amely nagy virágzatú rózsaszín-skarlát színű és vörös szén a szirmok szélén. Virágok elérik a 9-11 centiméter átmérőjű. Dekoratív zöld levelek hullámos szélekkel. Magasság – akár 40 centiméter, nem kell egy darab.

Jól növekszik a fényes, de közvetlen naphelyek nélkül – mind a házban, mind az utcán.

  • “Maverick Mix” (mix). Ez egy sorozat Rannetic Pelargonium élénk színek. Számos alacsony színező virágot alkotnak, nagyméretűek. Növénymagasság – körülbelül 35-40 centiméter. Az egyik vetéshez egyszerre több növényt is kaphat különböző színekkel, amely ideális esetben úgy néz ki, mint a pots a napos ablakpárkányon, és kérem, hogy a motley paletta a friss levegőben.

A “Maverick” Pelargonium “Maverick” ideális az otthoni tér és a kerti dekoráció díszítéséhez nyáron. A virágágyaknál ezek a virágok nem csak külön növények, hanem a petunias, bársony, calendula, Labelia kombinálva is.

A Pelargonium egy egyszerű növény, amely nagyon hosszú ahhoz, hogy élénk színű legyen.

A Pelargonium “Maverick” termesztésének sajátosságairól lásd a következő videót.

Olvasson tovább  Kerámia zabkása virágok számára: Jellemzők, fajok és design
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: