A Streptokarpusov népszerű fajtái

Streptocarpus – A GEESNYERY család képviselője (Streptocarpus). Nehéz megjegyezni a növény néhány hasonlóságát ibolyával, de ha megérti az ellátás sajátosságait, akkor azonnal világossá válik, hogy az összes heesnerynek erős, de szerény karaktere van. A Streptokarpus hatalmas virágzatát nagy rügyekkel felrobbantják, és kiemelkednek a fickó hátterében. A levelek rozettája széles, az alsó részen kezdődik.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Egy kis történelem

Országunkban Streptocarpus mint Házi üzem az ablakpárkányon a múlt század 70-es és 1980-as években. Azonban nehéz volt szépnek hívni: virágok kicsi, halványkék, nagy és ráncos. A fő plusz kultúra elég hosszú és bőséges virágzás, és a mínuszok – a növény a téli hibernálásba esett, és eldobta a leveleket. De az utóbbi években a helyzet sokkal megváltozott a tenyésztők erőfeszítései miatt, és egy egyszerű szoba virág lett egy gyönyörű kultúra.

Hol származik ez a gyönyörű virág? Kelet-Ázsiából, Madagaszkár-szigetről. Először az üzemet Dél-Afrikában felfedezték 1818-ban Botany James Bowie. Gyűjtött magokat, és elküldte őket a londoni botanikus kertbe. Kezdetben a Didimokarpus Rexii és a 10 évvel később, a Streptokarpus Rexii nevét nevezte át, majd később a modern hibridek alapja lett. Szabályként a helyszín nedves erdők, vízforrások közelében (tengerek vagy óceánok), de néha Streptocarpus megtalálható a hegyi csúcsokon és a tengerparton.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Válogatott fajták

Először elemezzük a Streptocarpus fő típusait, majd a fajtákhoz fordulunk.

 • Streptocarpus rock. Nyilvánvaló, hogy ez a faj, amit ez a faj szereti a köves és hegyi dombokat, és leggyakrabban találkozik ilyen helyeken, mivel a helyi éghajlat nem károsíthatja a növényt. Általában a tengerpart mellett a nap nagyon paletta, de meglepő, hogy ez a streptokarpus is érintetlen a kegyetlen sugárzás miatt. Rizóma csavart és fák, kis levelek nőnek. Csak néhány lila virág jelenik meg az egyenes virágon, ami eléggé növekszik.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • királyi. Ez a faj előnyben részesíti a trópusi erdők nedves klímáját, és a legjobban növekszik az árnyas terepen, például fákban. Gyönyörű virágok növekednek nagy és világos, eléri a 30 cm, fényes lila színű, hosszú levelek.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • Venndland (Streptocarpus Wendlandii). Ez a faj a legnagyobb levélhosszúság, elérik a 100 cm, hosszúkás, könnyű vénákkal. A virágos idő szintén elég hosszú, nyáron kezdődik, kösse össze a gyümölcsöket a beporzás után, és maximum 20 lila stencil virágzatú növények díszítése.

Úgy néz ki, mint egy növény nagyon fontos, és látványosnak tűnik bármely belső térben.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A StreptoCarpusnak legfeljebb 150 fajta alkalmas otthoni és dekoratív fajták kiválasztására, külföldről származó, különféle színes virágok megkülönböztetve, a bizarr szirmokkal és az aljzat méretével. A növények több közös fajra vannak osztva, amelyek viszont sok érdekes nevű alfajra vannak osztva.

 • Dimetris (DS- “FIFA”, DS-“rózsaszín álmok”, DS “füst”, DS- “akarok, és én fogok”, Ds- “kísértés”, DS “GZHEL”, DS- “Shake”, Ds- Örökkévalóság “, DS” Margarita “, Ds-” Chicken “, Ds-” Almanandin “)

A Streptocarpus dimetris (dimetris) nem külön fajta. Sok különböző szín elvált ebben a márka alatt, amelyek alapítói – a Yenikeyeva családja Dnepropetrovsk városából. A DIMETRIS Streptokarpus fajták csak finom számok, különféle formákban különböznek egymástól, a kiválasztott magvakkal a saját termesztésére.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Gyönyörű alfajok DS-“FIFA” – egy kis kultúra, gyönyörű és kifinomult, gyakorlatilag nem mutatja a szórólapokat, hogy mindenki felülvizsgálja, hanem egy hatalmas rózsaszín gallér virágzatú, lila raid. Idővel a virágok terjednek, és mintha kötődnek.

Nem kevésbé szép Ds- “rózsaszín álmok”. Nagy (legfeljebb 10 cm) Terry fényes rózsaszín virágok vékony virág aromával. A felső virágok kissé felhalmozódnak, az alsó, a ragadós és mélyebben megjelenik a szín, amely befejezi az összes szépségét a világos zöld levelek.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Szintén nagy fokozatú ds- “füst”. Abszolút finom kékes-lila ajándék bármely tenyésztőnek.

A bizarr neve Streptocarpus DS- „Azt akarom, és én” megerősíti az ő dicsőségét, még népszerű a virág víz több éve.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

DS – “elcsábította” fajtát álló rövid bluerrel. Nagyon bőségesen virágzik, ez egy Terry minőségű StreptoCarpus változtatható színű. Nagyon hosszú ideig virágokat tart, nem esik a család többi képviselője. Úgy néz ki, hogy tiszta és elegáns, több díszíti a szobákat télen vagy őszi időszakban, amikor a fennmaradó növények megállítják a virágozást.

DS- “GZHEL” – a sztreptokarpok laconikus lila képviselője, finom virágokkal. Tartsa hosszú időt, és ne essen ki. Virágzás folyamatos, minden virágot elegáns sűrű csokorral díszítik.

Emlékezteti a csipkés lilafelhőt a szegélyre.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A látványos, jóképű DS- “rázza”, csak az eredetiségével meglepődik, és gyorsan elfogyott a virággal. A fényes borászati ​​színvirágok egy tiszta kimenetet, egy frottert, forrás aromát alkotnak. A virágzat hatalmas maguk, eléri a 9 cm-t, a szín a burgundi borból változik a Scarlet bársonyhoz, néha a foltban, merész peremmel. Virágos hosszú, erős szár tökéletesen tart egy nagy csokor, egy csokor és a volumetrikus.

Teljesen más tűnik ds- “örökkévalóság”. Streptocarpusnak más neve a palántáknak – 1212. Nehéz 10 centiméteres virágok élénk piros, néha terrakotta színű, a szélei a szirmok alkotják a hullámok, amelyek színe sötétebb az oszlopon, néha eléri a tiszta fekete. Erős virágzás, hosszú virágok több hónapig. Hatalmas levél fényes zöld. Otset sima.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

DS- „Margarita” az egyik legrégebbi és tartós fajta modern tenyésztők, sokáig a piacon, és szeret sok. Göndör málna virág fényes levelek díszített sok volanikov és fehér kima. Nagy szirmok, faragott, nehéz, de színes. Az üzemben lévő aljzat nagy, és nagyon bőségesen virágzik, örülök nagyon sokáig.

Lenyűgöző citrom ds- “csirke” nem hiába van, megkapta a nevét – tényleg egy aranyos csirke hasonlít. A gyönyörű sárga színeinek mérete 8-9 cm-re érhető el, és ünnepi fodrászokkal díszített.

Úgy néz ki, mint egy záró levegő, hosszú ideig virágzik.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Magnificent Ds- “Almanandin” nagyon szerény a termesztésben, és tetszik a szem hatása. Sok színes vonalak, mély bíbor szín különböző féltónusokhoz, díszített különböző pontok és csíkok, érintések és mindenütt, mintha cseppek. Fényes zöld levelek, socket keskeny és tiszta. Rövid, de erős virágzás. Virágok egy csokor, a virágok egymáshoz szorulnak. A fajta 2012-ben jött létre.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • Demchenko (Dem- “Black Swan”)

A Streptokarpus csodálatos fajtái ugyanazon a név alatt demchenko-t jelenítenek meg, bár lehetnek DE DEM rövidítés, amely különböző számokra néz, (DEM-68, DEM-135 és így tovább). Dem- “Black Swan” – Feltétel nélküli kedvenc a többi között. Határozott, sötét lila nagy virágok ryushas a szirmok szélei körül. A jobb oldali aljzat.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • Valkova (“Wat-Bird”, “Wat-Mandarinka”, “Wat-Walk az őszi parkon keresztül”)

A tenyésztő Valkov Ukrajna, a város Shakhtersk adta szerelmeseinek sok szép fajták, mint például: Wat Mandarink és Wat-Séta az őszi Park “.

Wat madár megzavarja a vegyes szín nagy élénk színeit. Rendszerint egy lila mélyen az egyik oldalon, a lila vagy teljesen fehér pasztell árnyalatának második fele. Gyakran vannak foltok és pontok. Socket nehéz és erős. A felső szinte mindig könnyű, és a könyv. Fehér vagy citromszirmok szélei. Nagy virágok nőnek egy szép ohai.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A “Wat-Mandarinka” olyan, mint a “madár”, de jobban néz ki, és nem kevéssé elegáns, mint az elődje. Különböző színvirág erőteljes virágon. Málna alsó keret a könnyű lovaglás. A szirmok fringe és exudd a fény illatát.

A csodálatos névnek van egy “wat-séta az őszi parkon keresztül”. Tisztességes minőségű elegáns virágok finom pasztell árnyalatokkal. Könnyű szegély, frottírszirmok, két színben vannak. Gyakrabban virágzik gyengéd rózsaszín felső és citromban a csalán alulról.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • StatSenko (“EC-Milky Way”)

A StatSenko Elena gyönyörű kilátást mutat, és a “Tejút” az egyikük. A vértes virágok Violet Speckben csak csodálkoztak a varázsa. A dot könnyebb szirmai szélén. Középiság kis levelekkel. Ez a Streptocarpus nagy bonyolult virágokkal rendelkezik, változó árnyékban rózsaszín és málna.

Illat könnyű, alig fülbemászó.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • Sklyov (ua- lime)

Streptocarpus Sklyarov népszerű a különböző mész a frissesség minden rajongó számára. Terry virágokkal rendelkezik. A szirom bázisánál, mint a mész, sárga-zöld, fényes. Többnemű.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

 • Ploggy (felista, tökéletes, gina)

Péter Kolynicchi tenyésztője Lengyelországból hozzájárult a hozzájárulást a jóképű emberek listájának formájában, tökéletes és gina. Mindegyikük ötvözi a virágzatok és a szokatlan málna színét, a virág felét Krapinka, fél nélkül.

Listy – páratlan fokozat, amelynek összetett multifaceted színe több árnyalatú málna. A szirmok levágták az érintéseket a szélén díszített bázisból.

A virágzás erős, a virágzás nem túl hosszú, de bőséges.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Streptocartus tökéletes – egy nagyon hosszú virágzó fajta nagy virágokkal. Az aroma finom, a színek a szelíd kék és a tüdő lila változása a virágzás időszakára. Az aljzat is nagy, mivel átmérője, a virágok eléri a 10 cm-t. A Blossom korán kezdődik, és szabályként egy virágzó 3-5 virágból.

Jóképű Streptokarpus Gina egy méltó helyet vesz fel magamban, mint a gyönyörű illat miatt, amelyet az exupál, de a szokatlan szín miatt is. Hatalmas virágok hullámos szirmokkal, valamint a hullámosított szélei. Több árnyalat egy virágon – a tetején mindig könnyebb egy pár hangot a málna NIZ-től. Az alsó szirmok citromszalagot és egy málna rácsot tartalmaznak, amely zökkenőmentesen vastag határba kerül. Fényes sárga porszívók jönnek a központból. A fajta 2012-ben vezetett.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Színes fajta

Streptocarpus – az egyik olyan kevés növény, amelynek színe gamma olyan változatos és teljes Díszítő kiegészítések:

 • Fehér és bézs;
 • lila, lila;
 • Piros, bor, bordó és málna;
 • Narancssárga és sárga, melange;
 • Krapinka, félig színe, a második – nem, határolt és nem, mintákkal és tubercles, csíkok és pontok.

A szirmok különböző formái is vannak – kerek, ovális, hullámos. Egy ilyen tartomány kevés ember meglepődhet, sőt a leginkább tapasztalt virágok nem fogják megcsodálni ezeket a hihetetlen dekoratív növényeket.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Minden szín nagyon sokoldalú árnyalatú, túlcsordulást és átmenetet egy színről a másikra. Gyakran lehetséges, hogy a felső rész fényes vagy akár fehér árnyalatú, míg az alsó mindig sötétebb. Az alsó rész szokatlan kialakítású, nem könnyű mélyebb szín formájában, de egy rácsbetét, és fényes fodros. Gyakran a szirmok befejezik a kontrasztos Kayma-t, a hullámok hajlítása.

A levelek mindig világos zöld színűek, néha frottír, néha a gluke-sima az érintéshez. Néha a virág szó szerint elkülönítheti a löketeket több részre, a szirmok hasonlítanak az egzotikus madarak alakjára, és ezek a bizarrák a fantáziát alkalmazzák. Nem véletlen, hogy a Streptokarpusok a fantázia növények dicsőségét tartalmazzák. Végtére is, valami soha nem lehet egyértelműen válaszolni egy virág formájára, és milyen színű növény. Olyan bonyolult és megsebesült ez a heesney.

Sokan ezért megállítja a választásukat, mert a szokatlan tervezés kiemeli az egész belső teret, ahol a növény található, néha megváltoztatja a szobát a felismerésen túl.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Gyönyörű példák

Fantasy StreptoCarpus – Nagyszerű készlet, és egy cikkben az egyben csak lehetetlen. És mégis néhányan csak csodálkoztak a szépségükkel és a figyelem méltóával.

Ds- “fehér bolyhos állat” – nagyon világos és szokatlan virág a dimetris-tól. A szirmok bársonyát, és a szín olyan gazdag, hogy egyszerűen lehetetlenek vagyunk átadni.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Látványos tavaszi művészet.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Nagyon érdekes Bristol pizsama pártja.

A Streptokarpusov népszerű fajtái

A Streptokarpusov népszerű fajtái

Hogyan kell törődni Streptocarpus, azt mondta a következő videóban

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása