Acalifa: Leírás és gondozás otthon

Valószínűleg már találkozott egy szokatlan növényrel, gyönyörű farokkal a színek helyett? Ez az Acalifa, a családi család virága. A virág neve egy ősi görög gyökerei és lefordított “csalán”. Igen, sokan találják meg a faragott levelek hasonlóságát fűrészélekkel az összes híres égő fűvel.

Sajátosságok

A természetben ez a faj a Délkelet-Ázsia, az Oceania, a Polinézia és Ausztrália esőerdőkben nő. Ez a faj éves és évelő növények, cserjék, kevésbé gyakran – alacsony fák. Hosszú virágzás és dekoratív levelek garantálják a virágok szerelmét a világ körül.

Természetes körülmények között az Acalifa elérheti a bőséges virág által sújtott hatalmas cserje méretét. A lakásban a magassága alig elérte a 30-60 cm-t. Virágzás a buja piros “farok” – a fő jellemzője ennek a növénynek. A hosszúkás void formájú bolyhos virágzatok egy tulajdonsággal rendelkeznek, így sok virágcsökkenés előnyben részesíti az Acalifu-t nem egy kompakt bokorként, hanem ampel növényként díszítő ablaknyílás és ablakpárkányok díszítésére.

Szokatlan virágok esetén ez a növény gyakran úgynevezett flasív vagy farkú Aalifa.

Fajták

Az Euoforbii vagy a Mokha régió családja több mint 400 fajtával rendelkezik, amelyek rokonokkal rendelkeznek. Vannak virágzó és dekoratív fajok eredeti faragott levelekkel. Mint minden Mokhodi, az Acalifa mérgező, egy vágott növény lejár keserű tejeslé. Egyes képviselői a fajta gyümölcslé olyan gyógyszerek, ezzel segíti a betegségek tüdő: tüdőgyulladás, hörghurut, asztma. A déli országokban az Acalifu-t tonikus teaként használják, amikor az erők és / vagy gyenge belek bomlása. Transzplantáció vagy vágás során a tej nem tagadhatja meg a gumi kesztyűt a bőr védelme érdekében.

Olyan növényekhez tartozik, amelyek ajánlottak, hogy távol tartsák a kisgyermekektől és a nem kompatibilis állatoktól.

Megkülönböztetheti több fajtát egy jellemző leírással.

 • Acalifa fényes vörös virágzással és beszédcímekkel “Fox farok”, Amelyre az ovális levelek éles szegfűszeggel és zöld telített színű. Ez egy sörtékálló Acalifa, a leggyakoribb nézet a hálószobában virágzás. A gyönyörű hosszú “szolgái” leggyakrabban észrevehetőek az ablakokon.

 • Érdekes hófehér farok a szépségben, amely egész évben virágzik. Ez az acalifek “Alba” Fehér virágzattal.

 • Wilx virág Az ovális forma jellemző levelei sajátos színűek. A színlap olyan sokoldalú, hogy lehetetlen meghatározni, hogy melyik tónusok érvényesülnek. Vannak különböző árnyalatok piros, zöld, sárga, bronz, burgundia. A puha bolyhos sörték extra eredetiséget adnak az egész növénynek.

 • Szerény Acalifa változat elég nagy világos zöld levelek fehér foltokkal. Virágok szinte egész évben kisebb virágzatokkal. Szerény növény, melynek kialakulása a menekülés csúcspontjainak állandó csípése, az elágazás provokálása.

 • Acalifa Godseva Az elnémított zöld ovális formájú csodálatos levelekkel. Arany és piros foltok a leveleken adják a virágdekoráció és az eredetiség. Kis üveg a leveleken – az ilyen típusú növények névjegykártyája. Az új guinea az.

 • Nagyon szép ACALIFA Haitianskaya Latin-Amerikából származó. Ez megkülönbözteti a tüskék formájában, szőke levelek, lopás hajtások.

 • Alpesi zár büszkélkedhet a kék árnyalatú lombozat és virágzat. Nagyon gyengéd növény vonzza a természetességét.

 • Cane acalifa A magas szárakkal és a hosszúkás spikeletsekkel, Közép-Ázsiában nőnek. Látva ezeket a szürke tónusokat, lehetetlen kitalálni, hogy az elegáns foxow rokona a közelben lesz – így az Acalifa visszafogott és szerves lehet a környező természetgel.

A növekedés feltételei

Mint minden szoba növény, az Acalifa kedvező feltételeket teremt a növekedéshez és a virágzáshoz. Az illetékes ellátás garantálja a virágok díszítését és növekedését, a levelek telítettségét, a féktelen és a hosszan tartó virágzást.

Világítás

Minden növényfaj a fény és a hőmérséklet mikroklímára érzékeny. Gyakorlatilag nincsenek olyan növények, amelyek nem szeretik a hosszú napot és a “telítettség” fényt. A különböző fajok gondozási igényei csak bizonyos funkciókkal különböznek. Tehát az Acalifa, mint egy trópusi növény, nagy szükség van egy hosszú távú világítási napra, magas páratartalomra és közvetlen napfényvédelemre. A trópusi nyári nap feltételeinek megteremtése, a növényt szinte egész évben virágozhatsz.

Hőmérséklet és páratartalom

A növekedéshez és a virágzáshoz kedvező hőmérséklet-rezsim nem lehet kevesebb, mint + 20-25 fok és +20 éjjel. Meg kell védeni az üzemet éles hőmérsékletű cseppekből, tervezetekből. Érvénytelen az úgynevezett “hideg láb” hatás, amely magától értetődik, amikor a növény hideg ablakpárkányon áll.

A trópusi növény és az alacsony éjszakai hőmérsékletek által igényelt magas páratartalom nemcsak lelassíthatja az Acalifa növekedését, csökkenti a virágzását, hanem a mentő.

Átruházás

A szabadidő gyökérrendszere fokozatosan növekszik, és nem igényel túl sok edényt. A teljes világítás és a magas páratartalom jelenlétében a transzplantáció körülbelül 3 év után szükséges. Jobb, ha az átrakodás módszerével végezzük, anélkül, hogy károsítaná a Föld Com és a gyökérrendszert. Az állandó növekedés és a virágzás érdekében az Acalifa rendszeres öntözésre és jó vízelvezetésre van szüksége, amely lehetővé teszi a víz stagnálásának megakadályozását és a gyökerek rothadását. A vízelvezető lyukak és a fazék homlokzatának vízelvezető rétegei kötelező feltételei az ilyen típusú növény számára.

A kirakodáshoz vagy átültetéshez a tápanyag-gyep és a levél, a homok és a tőzeg egyenlő részeihez szükséges keverék szükséges. A virágüzletben megszerzett kész talaj javítható egy kis kavics vagy vermikulit hozzáadásával, t. Nak nek. Az Acalifa kedveli a laza morzsolódó talajt magas levegővel és nedvességgel áteresztő tulajdonságokkal.

Hogyan kell törődni?

Az otthoni trópusi növények gondozása elsősorban a kényelmes termikus rezsim fenntartásában, elegendő öntözés nélkül, a föld szubsztrátjának esetleges szárítása és a levegő páratartalmának megteremtése nélkül. Általában télen a központi fűtési apartmanokban számos növénynek van bizonyos nehézségeinek, ezért szükséges lesz:

 • Gyakori permetezés melegvíz-lombozat növények;
 • Tál vízzel, A virágzó Aalifa mellett található;
 • nedves moha, A virággal készült edényben a megfelelő páratartalom biztosítja;
 • Egy virágcserépet egy széles serpenyőbe helyezve nedves agyaggal vagy kavicsokkal – A raklap tartalmának hidratálásával a virág körüli páratartalom minden bizonnyal emelkedik.

Mindez segít fenntartani a magas levegő páratartalmát, amelyben az Acalifa levelei nem fognak kellemetlenséget tapasztalni.

Podkord

A Blossom sok erőt vesz igénybe az üzemből, így támogatja az egészség és a könyvjelző rügyeket, szükség van 2-3 hétig az Acalifu víztartalmára a tápanyagok hozzáadásával. A virág komplex ásványi műtrágyák, mint az “Agrikola”, “Bud”, “Ferty”.

Locsolás

Nyáron a Lyochevost nagy szükség van a nedvességre, így az öntözés jobb a vízhőmérséklet napján. Télen az öntözés hetente egyszer csökken, napi permetezéssel. Az öntözés korlátozása és a hőmérséklet csökkentése esetén az Acalifa a hibernált állapotba áramlik.

A növény leginkább zavaró a hideg víz öböl, amelyben a növény meghalhat.

Reprodukció

Az elegáns “Fox” ültetési anyaga meglehetősen egyszerű. Ehhez megfelelő lesz. Ne használjon oldalirányú vagy fiatal hajtásokat. Valószínűleg egy nedves környezetben gyorsan meg fognak halni. Az év bármely időpontjában eldobhatja a folyamatokat, de a tavaszi hónapokban gyorsabb gyökerezés fog történni. Menekülni vagy vízbe helyezni a gyökerezéshez, vagy azonnal ültetjük a földön.

Ahhoz, hogy a leszállás egyenlő arányban álljon a gyep és a homok, annak érdekében, hogy a szubsztrátum tápláló és fény legyen. A természetesség gyökerezésének előfeltétele: a földön kóma nedvessége, elegendő világítás, helyesen kiválasztott hőmérséklet-rezsim.

Az üvegházhatású feltételek létrehozása segíti az elhelyezési potot egy műanyag zacskóban vagy átlátszó fedélen.

Talán az ACALYPH-ek termesztése, amelyeket a föld felső tápanyag rétegébe ültetünk, hidratálják és üveggel borítják. A kötelező feltétel az állandó hőmérséklet megőrzése éjszaka csökkenése nélkül. A szelíd levelek megjelenésével átültetheti a palántákat a személyes edényekben. A transzplantációt óvatosan kell elvégezni, hogy ne alkalmazzanak kisebb károkat a vékony gyökerekre.

Betegségek és kártevők

A megfelelő növényellátás az egészség és vonzó megjelenés garantálása. Az agrotechnikai finomság alatt a növény jól fejlődik, vastag lombja telített színű, hosszú virágos.

 • Forgó levelek Figyelmeztetnek arra, hogy a növény nedvességhiányt tapasztal. Szükséges a vízrendszer, a víz rendszeres és permetezése.
 • A levél szélei barná válnak, Száraz és meghajlás, levelek unatkoznak. Az ilyen változások okai: az ásványi anyagok hiánya a talajban, többlet vagy vízhiány. Próbáljon átültetni a növényt, fordítson nagyobb figyelmet, ne felejtsd el a vizet és a permetet.
 • Vékony hajtások dobása, A növény gyenge fejlődése, a virágzó jelek teljes hiánya éles fény hiánya. Segíti a helyet a helyszínen, vagy további világítást biztosít a speciális fitolampával.
 • Illeszkedő levelek a száraz levegőben a fűtési szezon közepén történik. A levegő nedvesítési intézkedései segítenek megakadályozni a leveleket. Talán az Acalifes egyszerű permetezése nem lesz elegendő, ezért egy intézkedéscsoportot kell használni: vízzel, vízzel, nedves agyaggal, párásítóval.
 • A növény nem fejlődik és nem virágzik, Bár kifelé néz ki egészséges – talán nem elég tápanyag. Nitrogén, amely része a műtrágyáknak a szobai színekhez, mozgósítja a növényeket. Általánosságban elmondható, hogy az időszerű táplálkozás garantálja az erős immunrendszerrel rendelkező növény fejlődését, amely maga külső rosszindulatú környezetet okoz.

Az Acalifa, mint más hálószobák, sokkal kevésbé felszabadul a kártevők támadásai, mint a kerti növények, de a fertőzés lehetséges. Források: fertőzött talaj, rosszindulatú viták a ruhákon vagy vágott színekben hozott haza. Beltéri virágok – A pályázati teremtés és a kezelés késleltetheti. A betegség kezdeti szakaszában időben történő segítségnyújtás mindig pozitív eredményeket ad. Gyanúsítottak, gondosan meg kell vizsgálni a növényt kártevők jelenlétére, különösen a lap belső oldalára, ahol paraziták, mint a kínzás.

A beteg növénynek elkülöníteni és eltölteni az összes figyelmeztető eseményt.

 • Ez nem csak a speciális vegyi anyagokat, hanem az otthont is segíti, amelyek mindig a kézben vannak. Tehát egy szörnyű vagy rendes bevásárló szappan klór nélkül segít elkerülni a phon és a kullancs terjedését.
 • A különböző típusú paraziták elleni küzdelem A közönséges sampon állatoknak, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, pusztulás kullancsok segít, de legalább a növények károsodását.
 • Barna vagy enyhe foltok, a fungus által sérült leveleken előfordul, jól kezeli a fungicid feldolgozását. 10 nap elteltével a feldolgozás ajánlott megismételni.
 • Mivel megelőző intézkedések Nos segít permetezni az üzemet a rágás gyenge megoldásával.
 • Pests parazita az Acalifa-nál eszik ruhával és szaporodva. Ha nem mutat aktív intézkedéseket, akkor a növény meghalhat. A rendszer inszekticidek feldolgozása segít megszabadulni a virágfájloktól, a pajzsoktól.

Az Acalifa megfelelő gondozásáról, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: