“Aktara” a beltéri növények számára: hogyan kell tenyészteni és alkalmazni?

Gyakran házi növényzet támadja rovar kártevőket, amelyek a leveleit, szárak, hajtások, óriási károkat okoznak. A flóra otthoni képviselőinek megmentéséhez érdemes inszekticid anyagokat használni. Az új generáció hatékony eszközei közé tartoznak az “Aktar”, amelynek a felhasználás pozitív hatása már sok virágcsökkentőt eredményezett.

Leírás

Az “Aktara” a beltéri növények számára nagysebességű inszekticid a bélkapcsolati hatással. Ezt a nononotinoidot svájci szakemberek állítják elő. Ez az ügynök ajánlott a szoba növényzetének kezelésére, mivel képes a kultúrák nagyszámú veszélyes kártevőktől való védelmére.

Az anyag mind szuszpenzióban, mind az instant granulátumokban előállítható. Az utóbbi előrejelzése 4 g súlyú csomagokra kerül.

A táskák elég kényelmesek a szamóca, az ibolya, rózsák feldolgozása során. Az “Aktar” csomagolt 0,25 kg-os csomagolásban is megvalósul. Ez a kötet kényelmesnek tekinthető a kerti telek, a gazdaság vagy az ültetvény vegetációval történő feldolgozásához. Folyékony anyagot termelnek ampullákban 1,2 ml és 9 ml injekciós üveg.

Az inszekticid képes sokféle kert- és kerti rovarok-paraziták leküzdésére. Van olyan anyagok, amelyek pusztító hatással vannak a kártevőkre.

A gyógyszer előnyei:

 • káros hatás több mint 100 féle kártevőkre;
 • nagyfokú szívás;
 • Gyors exponálás – egy óra múlva, akkor lehet észrevenni a hatását a gyógyszer a paraziták
 • a növények feldolgozásának képessége bármilyen időjárás és bármilyen körülmények között;
 • az expozíció időtartama 1-2 hónap;
 • a fenntarthatóság magas aránya a szélsőséges körülmények között;
 • a felhalmozási hatás hiánya, amely képes károsodás károsodására;
 • kis fogyasztás;
 • Képesség a növényfeldolgozás különböző módon történő elvégzésére, például permetezésre vagy öntözésre.

  Az “Aktara” hiánya a következő jellemzőknek tekinthető:

  • károkat okoz a darazsak, méhek, sherry;
  • Az elvált állapotban lévő inszekticid tárolása nem ajánlott;
  • A gyógyszernek váltakoznia kell a paraziták más eszközeikel.

  A használathoz?

  Az “Aktara” permetezésére és öntözésére használják a pot növényzetet, de amikor elindul, érdemes elkerülni a gyógyszert a virágnak. Az ilyen inszekticid lehet használni, ha a kártevők jelent meg a tenyészet formájában frozing, twey, talaj legyek, pajzsok, utak, whiteflies, más rovarok, hogy a takarmány növényi szövetek.

  Ez a gyógyszer olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek előnyösek az analógok megkülönböztetésére.

  Az “Aktara” kinevezését a lombozat, a gyümölcsök, a kártevők rovarok felszámolásának, a kultúra megszüntetésének minőségi jellemzőinek javítása, a kultúra védelme az ismételt parazita támadásoktól. Ezenkívül azt jelenti, hogy nehéz a kertészetben és a mezőgazdasági gazdaságban. Az anyagnak az oktatás azt mondja, hogy hatástalan a webes kullancs felszámolásával kapcsolatban, azonban a fogyasztók nem értenek egyet ezzel. A gyakorlatban azt bizonyították, hogy az “Aktara” kezdeti vereségben jó eredményt mutat.

  Hogyan lehet tenyészteni?

  Rovarölő szer megvásárlása után a fogyasztónak gondosan el kell olvasnia az utasításokat, és szigorúan ragaszkodnia kell hozzá. Érdemes emlékezni arra is, hogy az “Aktara” ampullákban, mint egy másik formában, nagyfokú koncentrációhoz, helyrehozhatatlan kárt okozhat a kultúra számára. De túlságosan megosztott eszközt jelentenek hatástalannak.

  A színek rovarirtása során érdemes a következő ajánlásokat követni:

  • A feldolgozó helyiség növényzet csak frissen elkészített anyag;
  • Az eljárás legjobb ideje reggel vagy este tekinthető;
  • Az a kultúra, amely szerint az “Aktar” éppen feldolgozott, nem lehet tervezetben;
  • A feldolgozás után a virágokat 24 órán keresztül tilos vízzel öntözni;
  • Hígítsa a remedy-t kivételesen meleg folyadék.

  Felfüggesztés

  A szuszpenziót a legmegfelelőbb eszközöknek tekintjük a növények talajrészeinek permetezésére: szárak, levelek, hajtások.

  A szerszám elkészítéséhez be kell írnia a szükséges mennyiségű “Aktars” -ot egy olyan fecskendővel, amelyet ezután vízzel hígítunk.

  Az arány befolyásolja a parazita típusát, valamint a növényzet fajtáját. A beltéri növények feldolgozásához a gyógyszer minimális koncentrációja szükséges – 1 g inszekticid 5 liter folyadékkal.

  Granulátumok

  A granulákból származó kártevők kiküszöbölésére szolgáló eszközök előkészítéséhez a méh habarcs szükséges. Ezzel a céllal érdemes 4 g gyógyszert elválasztani 1 liter vízben. A virágnak alaposan vegyes szerszámot kell szereznie, amíg a granulátum teljesen fel nem oldódik. Ennek eredményeként homogén folyadéknak kell lennie.

  Amikor a főzés inszekticid megengedett egy kicsit csapadék. A ragaszkodás után az oldatot egy másik tartályba öntjük. Ezután adja hozzá a kívánt vízmennyiséget.

  A következő lépés az anyag újratelepítése és annak használatának újbóli keverése.

  Az “Aktar” tárolása száraz, hűvös helyiségben áll, a napfény közvetlen hozzáférése nélkül. A levegő optimális hőmérséklete az anyag normál megőrzéséhez 13-30 fokos hő. A gyógyszert nem lehet elhelyezni az élelmiszerek, a kábítószerek, valamint a gyermekek és a háziállatok közelében.

  Hogyan kezeljük a virágokat?

  Ha a használatra vonatkozó utasítások szerint öblítse le a cserepes növényeket, megmentheti őket számos kártevőkből. Szükség esetén a tenyészet földi részei egy permetezőpisztolyba öntjük. Ez az esemény nagymértékben megkönnyíti az eljárást. A jogorvoslatot egy növényre vagy közeli permetezésre permetezzük, miközben nem teszik lehetővé a közvetlen virágokba való belsejét. Ellenkező esetben égési sérülést, foltokat, kultúrát fognak elhalványítani.

  A kártevők megtámadásakor óvatosan meg kell vizsgálni, hogy ne csak azok a területek, ahol rovarokat észleltek, hanem az egész növény egészét is, kivéve a színeket. Ha a kártevő megtámadta a kultúra gyökereit, akkor “Aktar”. Ugyanakkor a rovarirtót a gyökérrendszer felszívja, és az összes sejtben eloszlását. Ebben az esetben minden üzem védve lesz.

  Öntözés folyékony gyógyszerrel, amely a virág öntözését követő 3. napon érhető el. Ugyanazon az idő alatt, lehetetlen a tenyészetet a rovarok kezelése után.

  A növényzet feldolgozott képviselőjét az árnyékolt helyen határozzák meg, ahol nincs vázlat és szélsőséges hőmérséklet. Annak ellenére, hogy az Aktara stabilitása negatív környezeti feltételekhez, észreveheti a hatékonyságának csökkentését.

  A beltéri növények feldolgozása után 30-60 perccel a rovarirtó hatás látható. Mivel a kártevőket a növényzet szárazföldi részei táplálják, velük a testük belseje méreg lesz. Az “Aktara” elpusztítja a parazita emésztő útját, elnyomja a receptorokat, és ennek eredményeként a rovar már nem akar enni. Ennek eredményeként az anyag megbénítja a parazita idegvégződését, amely mérgezés után meghal.

  Mivel ez a rovarölő szer toxikus anyagokra vonatkozik, a közvetlen érintkezés károsíthatja a személyt. A nyálkahártya mérgezésének és égésének elkerülése érdekében ajánlott a kultúrát olyan helyen feldolgozni, ahol nincsenek emberek és állatok.

  Működés közben nem szabad figyelmen kívül hagynia a következő óvintézkedéseket:

  • A növényzet feldolgozásának folyamatában érdemes speciális védőkesztyűt helyezni;
  • A kultúra feldolgozása, nem tud inni, enni, füst, mivel a gyógyszer részecskéi beléphetnek az emberi testbe, és ártalmatlanítanak;
  • Az eljárás végén érdemes alaposan mosni a kezét.

   Mérgezés esetén a szakemberek ajánlott aktivált szén vagy más szorbens, és nagy mennyiségű folyadékkal tegyük. Ha a mérgezés erős, akkor azonnal hívja az orvost.

   Ez a fajta inszekticid tökéletesen kombinálódik a növekedési szabályozókkal. Gyakran használják a ribav-extroy, a cirkon, az “epinoma”. Tilos az “Aktara” lúgos természetű használata.

   A virágok jó eredményeket ünneplik “Aktara”, amikor különböző fajok kártevőit felszámolják. Ez az univerzális eszköz nemcsak a háztartási virágok, hanem gyümölcsfák, bogyós cserjék is feldolgozható.

   Az “Aktar” új generációnak tekinthető, amelyet az alkalmazás nagy teljesítménye és sokoldalúsága jellemez. Ez a többfunkciós eszköz érdemes sörözni és kizárólag az utasításokat követni. Az olcsó gyógyszer tekinthető meglehetősen toxikus, ezért nem tartása biztonsági intézkedések károsíthatja az emberi és az állatok. Amikor a kártevők a kedvenc beltéri növényeken jelennek meg, azonnal az “Aktar” -ot kell használni, ezáltal megmenteni őket a halálból.

   Hogyan lehet megfelelően befogadni az “Actuar” -t, mondja el a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: