Allokáció: Az otthoni feltételek leírása és szabályai

Bár ez a növény szláv országokban jelent meg, Catherine Queen II-ben, nagyon ritka vendég volt hosszú ideig. Azonban sok ember szeretne annyi egzotikus növényt, ahol mini kertek vannak.

A virág leírása

A beltéri allokáció dekoratívabb növény, mivel ritkán virágzik. Ez azonban nem akadályozza meg, hogy egyáltalán megcsodálja őket, mert nagyon szép levelei vannak, szokatlan formában és festéssel. Ezenkívül nagyon gyakran használják a víztestek vagy a mesterséges vízesések díszítésére. És találkozhatsz vele a szállodák vagy más különböző szervezetek halljában is. De, mintha szép lenne, nem nézett ki, Emlékeztetni kell arra, hogy ez a növény mérgezőnek tekinthető. A gyümölcslé nemcsak a bőrt, hanem egy nyálkahártyát is bosszantja, ezért meg kell védeni magát az Alokációval folytatott kapcsolatoktól, különösen a gyermekek számára. Ezért ez az az oka, hogy ez a növény az iskolákban, valamint az óvodákban van. Ha transzplantációt vagy bármely más virágot használ, akkor gumi kesztyűt kell használnia, és miután a kezét szappannal mossuk.

Az allokáció hosszú és megvastagott szárakkal rendelkezik, amelyeken látható az ellipszoid forma levelei. Tippjeik egy kicsit hegyes. Ráadásul elég szorongatottak. A levelek nagyon nagyok, legfeljebb fél méter, de a növény magának az otthoni körülmények között egy és fél méterre nő. Néha elég szerencsés lehet ahhoz, hogy megnézze a virágát, ami csak egy felnőtt növényben történik. Ez egy virág, enyhe rózsaszín árnyalattal. Meglehetősen erős szagot sugároz, amely egyes emberekben akár migrén támadást is okozhatnak. Ezért a hálószobában nem ajánlott.

A virágzás után a kis gyümölcsök a helyén jelennek meg, egy kicsit hasonlítanak a bogyókra. Így az allokáció mindig szépnek tűnik, a gyümölcsöket el kell távolítani. Ellenkező esetben egyszerűen csak az összes gyümölcslevet nyújtják az üzemből. Az emberekben gyakran hívják lakását, mert amikor esik az eső vagy csak egy növény túl bőségesen, a harmatcseppek azonnal megjelennek a leveleiben. Ezért sokan használják a barométer helyett.

Típusok és fajták

Számos alszámla van az allokáció, körülbelül 80. Mindazonáltal mindegyik két csoportra osztható.

 • Nagy. 2 méterre nőnek. Ezek közé tartoznak az ilyen fajták, mint “Kalidore”, az eszterga és sok más nem kevésbé közös fajták.

 • Kompakt. Ezek a növények nem nőnek 70 centiméter felett. Ezek közé tartoznak az ilyen fajták, mint az Amazonian és a Sanders.

Ezenkívül mindegyikük ilyen különálló csoportokra van osztva levelek formájában:

 • nagy közepes, valamint levelek formájában lévő levelek, amelyek hossza eléri a 70 centiméter;

 • a sebességváltóval felfelé halad egy méterre;

 • A pengék formájú levelekkel hossza 40 centiméter;

 • Ovális kis levelekkel – akár 50 centiméterrel.

Az általános órák számára több legnépszerűbb és szokatlan fajtát kell figyelembe venni.

Lárgyás

Ezt a növényfajtát az egyik közül az egyiket fedezték fel, inkább Arma híresebb. Természetes körülmények között legfeljebb 5 méter, de otthon nem haladja meg a 2 métert. A levelei egy kicsit hasonlítanak egy nagy nyíl tippre. Hosszuk legfeljebb 70 centiméter, de a gyökerek nagyon hasonlítanak a ginzeng gyökerekhez. Olyan országokban, ahol természetes környezetben nő, az emberek az élelmiszerben használják. Ezenkívül sokan használják a népgyógyászatban antivirális vagy gyors gyógyító szerként.

Amazonic Polly

Ez a gyönyörű trópusi növény hibridnek tekinthető. Lehet, hogy mind a vázában, mind a kis kerteknél növekedhet. Úgy néz ki, mint egy bokor, amelynek magassága fél méterre van. A levelek egy kicsit emlékeztetnek a saját szív alakjára, és világos zöld árnyalatúak, fém. A “Polly” szilárd, nagyon erős, és a gyökerek egy kis gumót emlékeztetnek. A virágzás nagyon ritkán fordul elő, még akkor is, ha jó gondossággal. Amikor növekszik a különböző növények, ne felejtsd el a mérgezőségét.

Kalidora

Ez a fajta az otthoni alokmányok közül a legnagyobbak. A szárak akár 2 méterre nőnek, és a levelek – akár 70 centiméterig. Ezenkívül zöld színűek. Van egy kissé hegyes alakja a maggal. Leggyakrabban ezek a szépségek a téli kertekben találhatók.

Tűzhely

Ez az allokáció elég szép levelekkel rendelkezik. A réz színe, sötét csíkokkal. Az ilyen jóképű ember azonban különleges ellátást igényel. Legjobb a déli oldalról. Ezenkívül napi öntözés szükséges.

Fekete bársony

Az ilyen alokóriák szokatlan szépséggel rendelkeznek. A bársony levelek meglehetősen gazdag árnyékot tartalmaznak. Háttérükben a vastag testek megkülönböztetik. Az ilyen növény magassága akár 45 centiméter. Képes lesz díszíteni a lakás belsejét.

Sárkánykő

Ez a növény a Sárkány hasonlóságának köszönhetően kapott nevét. A levelei valóban szokatlan formájúak, egy ilyen mesés karakter egy kis emlékezetes szárnyai. Magassága eléri az 1 métert, és a gyökerek kissé hosszúkás és lédús. Ezenkívül a levelek két árnyalatúak, amelyek közül az egyik fény, és a második – sötét. Ez nagyon hasonlít a sárkányhoz.

Kobooky

Egy ilyen növény legfeljebb 1 méterre nő. A világos zöld árnyalatú és gyönyörű dekoratív alakja levelei. Nagyon gyakran a keleti országokban, különböző betegségekben, valamint a mérgező kígyók harapásában használják.

Zebrina

Ez a fajta allokáció néhány kertészben örömet okoz. A levelei kicsit emlékeztetnek a megjelenésükre. Ez a növényi levelek olajbogyó árnyalattal rendelkeznek, sötétebb csíkokkal. Hosszuk 35 centiméter.

Otthoni ápolás

Óvatosan, hogy gondoskodjon erre a növényre, mivel elég válás. Hőre van szüksége, valamint jó hidratáló, emellett, azt a vásárlás után át kell ültetni.

Hőmérséklet és hidratálás

Ez a növény nagyon rossz, hogy hordozza a hőt, és hideg legyen. Ezért télen a hőmérséklet nem eshet +17 fok alá, és nyáron, a +27 fok felett. Ezenkívül a levegő páratartalma 50 százalékon belül kell lennie. Ehhez egy vázát egy kis akváriumhoz vagy kis kapacitáshoz vezethetsz vízzel. Ezenkívül meg kell nézni, hogy ne legyenek tervezetek, valamint ellenőrizzék a hőmérsékleti különbségeket, amelyeket a növény nem tolerál egyáltalán nem tolerál.

Világítás

Bár az allokáció, és nem tetszik az árnyék, de a virág még mindig jobb, hogy ne tegye a nap jobb sugarait. Bizonyos esetekben az égési sérülésekhez is vezethet, mert nagyon érzékeny levelei vannak. Szükséges, hogy a fény szétszóródjon.

Locsolás

Ezen szokatlan növény öntése gyakran szükséges, de nem túl bőséges. Ezenkívül a víznek szükségszerűen meleg és puha vagy rezisztensnek kell lennie egy nap alatt. Ha a víz öntése után az állványba áramlik, akkor nem kell ott hagyni, és csak ki kell töltenie.

Használhatja a permetezési módszert, de a fröccsenésnek nem lehet nagy, de diffúz. Ezenkívül a leveleket, különösen sima, időről időre meg kell törölni egy hidratált szalvétával. Nyáron, különösen a Föld követéséhez, nem szabad eladni.

Trágya

Feed egy ilyen növény szükségszerűen. Különösen hasznos, hogy télen tegye meg, míg a műtrágyát havonta 1 alkalommal kell készíteni. De tavasszal és nyári időszakokban havonta kétszer megtermékenyíteni kell. Jobb lesz, ha a műtrágyák elfogynak a káliumból és a nitrogénből. Ez fontos, különösen, ha hosszú ideig nincs új levelek a virágon.

Átruházás

Ez az eljárás nem olyan gyakran történik. Egy felnőtt növény számára elegendő lesz, ha 3 évig tartó transzplantációt készítünk, de a fiatal alokiánt csak szükségszerűen átültetik. A talaj a legjobb, ha megvásárolta a virágüzletekben. Azonban lehetőség van arra, hogy magának szubsztrátot készítsen. Ehhez meg kell tennie a következő összetevőket:

 • 1 része lombhullató humusz;
 • 1 nagyobb homokrésze;
 • 1 része a tőzegnek;
 • 1 része a gyepnek.

A váza a legjobb, ha vásárolhat műanyagot és elég magas. Ezenkívül, minden alkalommal, amikor az edénynek néhány centiméterrel kell lennie az előző felett. Ha ezt a jóképét átülteti, nem kell vágnia, kivéve, ha csak régi leveleket távolít el. És nem kell elfelejtened a csak megvásárolt virágot, szükség van átültetni. Azonban nem kell sietnie. Ezt csak 1 hét után kell elvégezni, amikor a növény egy új házba érkezik, vagyis az adaptáció időtartama áthalad. Ne felejtsük el a kesztyűt, és egy transzplantációt, mert meg kell emlékezni, hogy a növény mérgező.

A tenyésztési módszerek

Amikor az allokáció otthon jelenik meg, a tulajdonosok meg akarják érteni, hogy ez a növény tenyésztője, mert egy ilyen virág kiváló ajándék lesz bármely személy számára. Lehetőség van arra, hogy többféleképpen terjesszen azt, hogy érdemes részletesebben figyelembe venni.

A magok segítségével

Megvásárolhatók egy virágüzletben, vagy az üzemből véve, ha kíváncsi. Szükséges őket jól hidratált földterületen, míg a mélység nem lehet nagy. A szubsztrátumnak tőzegből és nagy homokból kell állnia. Ezt követően a tartályt vékony üveggel vagy filmmel kell lefedni, majd helyezzük el, ahol melegebb lesz.

Hőmérséklet nem lehet kevesebb, mint +22 fok. Minden nap enyhe permetezést kell tennie. Amikor az első hajtások megjelennek, kicsit kell lenniük. Egy idő után, amikor gyökerezik, külön vázákba kerültek. A nagy levelek megjelenése csak 1 év után várható.

Cherencia

A legjobb a dugványok reprodukálása. Ehhez szükséges a tavasz első időszakában. A talajnak a magvakkal való opciónak kell lennie. Amikor a dugványokat elválasztják, az összes helyet faszénnel kell kezelni. Ha megengedettek, akkor több savanyúságot kell költenie, és csak véglegesen átültetni kell.

Gumók

Az egyik leggyakoribb tenyésztési módszer a gumó. Ezek a felnőtt növény gyökérrendszerében vannak kialakítva. Nagyon óvatosan elválasztaniuk kell, és azonnal el kell ültetni egy külön vázában.

Fontos! Ezen lehetőségek bármelyikével nem szabad elfelejtened a kesztyűt. Még akkor is, ha felveszi őket, hogy viseljék őket.

Családok virágzik

Amikor ez a növény eléri az ötéves korát, akkor az első virágok lehetnek. Ez azonban megköveteli, hogy hozza létre a szükséges feltételeket. Ne felejtsük el, hogy az allokáció stressz lesz, mert a virág az erői erőinek többségét fogja venni. Ebben az időszakban a virág felfüggeszti az új levelek kialakulását, és egyes esetekben még akkor is visszaállítja őket. Ezért a tapasztalt kertészek ajánlott, hogy csökkentsék a rügyeket.

Betegségek és kártevők

Néha meg lehet jegyezni, hogy egyes növények sárgulása vagy foltok jelennek meg. Ez csak egy dolog – a növény rosszul esett, vagy kártevők megjelentek rajta. Ebben az esetben hatékony kezelést igényel. Érdemes megfontolni a leggyakoribb betegségeket és kártevőket.

 • A nap hiányából vagy a felesleges táplálás az allokáció leveleiben sárga foltok jelennek meg. Ebben az esetben meg kell állítani a műtrágyát egy ideig, vagy átrendezni egy napelemre.
 • A fekete foltok megjelenhetnek a vázlatokból. És ha a váz a vázában szerepel, lassúak és sápadtak lesznek.
 • Ha a helytelen talaj van kiválasztva, a levelek elkezdődnek. Ebben az esetben az üzemnek azonnal átültetnie kell.
 • Bár az allokáció és a mérgező növény is élvezheti a TLA és a Whiteflink, sőt a webes kullancs is. A szokásos meleg lélek segítségével megszabadulhatsz tőlük, amely könnyen meg tudja mosni őket. Azonban a magasan elindított esetekben vegyi anyagokat kell alkalmazni.

Egy ilyen növény, mint az allokációnak néhány figyelmet igényel. A megfelelő gondossággal azonban minden otthoni vagy irodában valódi díszítés lesz. Az egyetlen dolog, amit emlékezni kell – az ilyen virággal való érintkezéssel, akkor kesztyűt kell viselni, hogy ne égjen éget a méregéből. Ebben az esetben a növény kivételesen pozitív érzelmeket fog hozni.

Hogyan kell megfelelni az allokációnak, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: