Amber aklicitás az orchideák számára: Jellemzők, főzés és szabályok

A borostyánsav természetes ártalmatlan gyógyszer, és széles körben használják az orchidea feldolgozásához. Népszerűség Az alapok nagy hatékonyságának, széles fogyasztói hozzáférésének és egyszerűségének köszönhető.

Jellemzők és jellemzők

A borostyánsav kristályos anyag, amely színe és szag nélküli, olyan természetes anyagokban, mint amber, barna szén és gyanta található. Ezenkívül az anyag az oxigén bármely élő szervezetének része. A Yantary tulajdonosa, ahonnan először a XV. Század közepén osztották fel. A mai napig a savat mind a kémiai szintézis módszerével, mind a régi – a borostyán feldolgozó folyamatában kapjuk meg. Az utolsó módszer azonban a legutóbbi munkaerő-intenzív és drága, ezért a bukkinsav összes rendelkezésre álló gyógyszerét kémiai módszerrel gyártják.

Az anyagnak kétféle termelési formája van, és tablettákban és por injekcióban készült. A szerszám vízben, alkoholban és éterben teljesen oldódik, és gyógyászati ​​célokra használják. Mérsékelt antioxidáns, immunmoduláló és antihipoxikus hatású, fertőzéssel küzd, megnyugtatja az idegeket és javítja az anyagcserét. Az orvostudomány mellett a borostyánkősavat aktívan használják a virágtermesztésben, különösen az orchideák gondozására. A behajtás nagy hatékonysága sérült színek és az egészséges egyének táplálása a szukcinsav bevonása miatt a sejtes légzésben. Ennek köszönhetően a metabolikus folyamatok felgyorsulnak, és a növény aktívan fejlődik, nő, növekszik és virágzik.

A gyógyszer hatása a növény sejtjeire a szövetek oxigéncseréjének javulásához vezet, a toxinok eltávolítása és a különböző betegségekkel szembeni virágrezisztencia javítása.

A borostyánkősav fő jellemzője a pont expozíció, amely kizárólag sérült és gyengített virágszövetekre vonatkozik. A sav nem hajlandó felhalmozni a növényi sejtekben és a talajban, és gyorsan bomlik az egyszerű, jól emészthető anyagokra. Érdemes megjegyezni, hogy önmagában egy borostyánsavas műtrágya nem, csak hozzájárul az etetés gyorsan abszorbeálhatóságához és javítja a sejtes légzést. Ezenkívül a kábítószer segítségével újra lehetne újjáéleszteni, úgy tűnik, hogy reménytelen növények lennének, amelyek hosszú távú szállítás, sikertelen transzplantáció vagy életképes gyökerei voltak.

Az ilyen helyzetek gyakran előfordulnak a növény fagyás után vagy a szabálytalan öntözés miatt.

A redukáló funkció mellett a borostyánkősav segíti a növények ellenállásának növelését az ultraibolya, a rossz öntözés, a fagy és a túlzott hidratálás kalcinálási hatásához, és stimuláló hatással van a gyökerek kialakulásának intenzitására és a menekülés növekedésére is.

A gyógyszer fontos jellemzője a legtöbb vitaminnal, növekedési stimulánsokkal, takarmányokkal és egyéb eszközökkel való kompatibilitása. Ez lehetővé teszi a savas oldat bármilyen kombináció alkalmazását, anélkül, hogy félne a növény kárára.

Haszon és kár

A borostyánsárga-habarcs használatának népszerűsége és számos jóváhagyási felülvizsgálat A természetes ügynök súlyos előnyei közelében.

  1. A borostyánsav nagyon jól felszívódik az orchideák, és ezért a túladagolás kockázata szinte kizárt.
  2. A gyógyszer jelentősen felgyorsítja a fotoszintézis folyamatát, és hozzájárul a fiatal levelek telítettségéhez klorofill. Ez aktiválja a növények növekedését és fejlődését, és jelentősen javítja a megjelenésüket.
  3. A sav befolyásolja a szubsztrátot, amelyben az orchidea növekszik, helyreállítja a tápanyag-komponensek egyensúlyát, és védi a patogén mikroflórától. Ezenkívül az eszköz hatékonyan elpusztítja a mérgező összetevőket, és javítja a mikroelemek felszívódását a talajból.
  4. A borostyánkősav használatának köszönhetően a dugványok gyökerei jelentősen felgyorsulnak, és a túlélési arány nő. Ezenkívül az anyagcsere folyamatok aktiválása miatt jelentősen növekszik a virágzási idő.

Ugyanakkor az imperatív felhasználással, a borostyánkősav károsíthatja. Ez annak köszönhető, hogy nemcsak az anyagcserezők felgyorsulnak, hanem patogén is. Ezért, ha a növény már fájdalmas, akkor a savas kezelés hozhatja a halálát. Végzetes az orchidea szerephez játszhat és szabálytalan öntözés. Tehát sok szakértő megjegyzi, hogy a borostyánkősav túlzott szenvedélye növeli a gombás fertőzések kockázatát.

E tekintetben csak az egészséges növények követik a savas oldatot, miközben megfigyelik a kívánt adagolási és feldolgozási frekvenciát.

Hogyan készítsünk megoldást?

Az orchidea-kezeléshez borostyánsav oldatának alkalmazása általában nem okoz nehézséget. Ehhez csak meg kell tanulnod, hogyan kell helyesen tenyészteni. Amint fentebb megjegyeztük, a gyógyszert por és tablettákban állítják elő, és mindkét formanyomtatvány ugyanolyan jól illeszkedik a használathoz, és feltétlenül egyenértékű az üzemre gyakorolt ​​hatásával.

Tabletta

Ez a módszer egy megoldás készítésének módja két szakasz. Kezdetben a savas tablettát (250 mg) porba kell csomagolni. Ezt megteheti anélkül, hogy eltávolítaná a csomagolásból, kalapáccsal, vagy kihasználva egy habarcsot. A kapott port 45 fokos hőmérsékletű vízben oldjuk, teljes oldódás után a folyadék térfogatát 0-ra állítjuk be.5 L. A növények vészhelyzeti segítségnyújtás esetén azonban a 250 ml-es térfogat csökkenése megengedett, és 1 tabletta és liter víz aránya a permetezés és a pörkölő etetés végrehajtására szolgál.

Azokban az esetekben, amikor a virág újraélesztése a veszteség, a fagyás vagy a gyökérkárosodás után szükséges, az oldatot 100 ml-es fluidra vonatkoztatva 1 tabletta arányában állítjuk elő.

A magas színvonalú megoldás előkészítésének előfeltétele, hogy ezeket a célokat csak meleg vizet használja.

Porból

A poroldat könnyebben készül. Ehhez vegyen 1 g anyagot, és 1 liter vízben oldjuk fel. Ha a házban lévő farmakariális mérlegek nem tűntek ki, akkor használja a szokásos konyhai késsel. Ehhez a kés csúcsát egy kis por eltemették, és meleg vízben oldjuk fel. A virág vészhelyzetének biztosítása, a folyadék térfogata felére csökken.

Ez a kompozíció alkalmas 2-3 napig, amely után teljes mértékben elveszíti előnyös tulajdonságait, és teljesen haszontalan lesz.

Hogyan kell használni?

A borostyánsavas valós megtalálható a kezdő virágcsökkentők számára, és felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt az orchideák ellátásában. A gyógyszer alkalmazása nem jelent bonyolultságot, és az öntözés, a lemezlemezek feldolgozója, a gyökér permetezését és táplálását jelenti.

Öntözésre

Az edényben termesztett öntöző orchideákat kis öntözésből végezzük permetező nélkül. Az oldatnak vékony sugárral kell áramlnia, fokozatosan kitölteni a talaj teljes felületét. Amint a felesleges víz az alsó lyukakból indul, az öntözés leáll, és túlzott löketet ad a raklapba. Ha a virág egy olyan kapacitásban növekszik, amely nem rendelkezik vízelvezető lyukakkal, például egy üveglombikban, akkor 15-20 percet kell várni, majd tartani a növényt és a szubsztrátot, amelyben növekszik, óvatosan ürítse ki a felesleges folyadék a mosogatóban.

A szobatartalommal a nap bármely időpontjában vízforrástalan lehet. Ha a virág erkélyt vagy loggiát díszít, akkor az öntözést csak a reggeli órán kell elvégezni. Ez a követelmény annak a ténynek köszönhető, hogy A növény az esti előfordulás előtt és az éjszakai hőmérséklet csökkentése előtt teljesen száraznak kell lennie.

Az öntözési oldatnak gyengén koncentráltnak kell lennie: egy literenként egy tabletta lesz elég.

A levelek dörzsöléséhez

Ez a módszer elég időigényes, és sok időt igényel, így megfelelő csak sérült, hirtelen sárgás vagy ráncos orchidea levelek kezelésére alkalmas. A feldolgozás végrehajtásához nedvesíteni kell a borostyánkősav puha szövet vagy pamutlemez oldatában, és óvatosan törölje le a levéllemezt. Biztosítani kell, hogy a sav ne kerüljön be a lap aljára, és ne égesse meg. A törlésre szolgáló megoldás gazdag, 1 tabletta készítményt oldott egy pohár meleg vízben. Néhány nappal az alkalmazás után, a gyógyszert a hűvös vízben mártott szalvéták segítségével eltávolítjuk.

Permetezés

Ilyen kezelés, ellentétben a levelek dörzsölésével, nem a vészhelyzeti segély mértéke a tenyésztőberendezéshez, és rendszeresen elvégezhető. Ehhez 500 ml melegvízben 1 savas tabletta tenyésztő tabletta, és permetezzen a növény fölötti részét. Ez az esemény hozzájárul az új hajtások aktív növekedéséhez, és az orchidea virágzásig történik. Amint az első rügyek jelennek meg, a permetezés leáll, és csak akkor, ha a növény villogni kezd, és a virágzás után pihen.

A permetezés megelőzése érdekében hetente egyszer töltsön, terápiás célokra és nagyszámú rügyek beszerzése – 2-3 naponként.

A gyökérrendszer fejlesztéséhez

A gyökér függelékek feldolgozása szugaksavak oldatával történik, amikor a növények átültetése új helyre. Ez a virág gyors adaptációjához szükséges az új körülmények között, és megakadályozza a gyökér rothadás a stressz miatt. Ehhez 0,5 liter vizet tenyésztünk 1 tabletta borostyánsavat és merítik a gyökereket. Fél óra múlva a virágot eltávolítják a tartályból, és gondosan szárítjuk a levegőben 2 órán át. Ezután az orchideát friss szubsztrátumba és kissé hidratáljuk.

Ennek a feldolgozásnak köszönhetően a gyökérfolyamatok növekedése észrevehetően aktiválódik, ami hozzájárul az új erős hajtások kialakulásához. Ráadásul a feldolgozott gyökérrendszerrel rendelkező orchideák kezdenek bőségesen és hosszú színnel virágozni, és különösen nagy színekben különböznek.

Alkalmazza ezt a módszert is terápiás célokra is. Ehhez gondosan ellenőrizze a gyökereket, távolítsa el a firmware-t és a sérült folyamatokat, és merítse a növényt borostyán habarcsba 2-3 órán át. A gyökerek felfedezésének ideje a virág állapotától függ, és vészhelyzet esetén elérheti a 4 órát.

Az áztatás folyamatában 30 percenként kell eltávolítani a tartályból a tartályból, így az “emelés” gyökereit.

Egyes szakértők azt javasolják, hogy a borostyánsav fokhagymával megosztja. A fokhagymás víz előkészítéséhez a fokhagyma szegfűszege a cashel állapotához zúzódik, öntsük egy liter meleg vizet és ragaszkodnak hozzá 45 percig. Ezután az így kapott fokhagymás víz feloldja a borostyánkősav tablettáját és az öntözött orchideát. Az ellenkező vélemény azonban, amely szerint A fokhagyma és a sav használata jobb váltakozás, semmiképpen sem keverjük össze őket egy oldatban. De Az igazság kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a közös és önálló használata a két komponens kiváló eredményeket ad, így a választás bizonyos egyik lehetőség függ az egyéni preferenciák a virág.

Bármilyen oka sem a beltéri orchideák feldolgozásának oka, hogy szükséges-e elhalványulási üzemet vagy permetezést megelőző célokra, Fontos, hogy megfeleljen a biztonságos használatra vonatkozó utasításoknak. Tehát, amikor megoldást dolgoznak, lehetetlen a cseppecskék cseppjei a kábítószer a nyálkahártyákon vagy a bőrön. Komoly következmények, hogy az ilyen érintkezés természetesen nem hoz, de viszketést és irritációt okozhat.

Ezért, ha megoldást dolgozunk, javasoljuk, hogy kesztyűt használjon, és a nem megfelelő bejutás esetén azonnal át kell öblíteni őket folyó vízzel, és továbbra is óvatos.

A légzőszervi hatóságokkal kapcsolatos allergiás reakciók esetében azonnal alkalmazni kell az orvosi intézményre.

Hasznos tanácsadás

Annak érdekében, hogy a borostyánkősav oldatával rendelkező orchideák kezelése a maximális hatást fejtette ki, és nem árta a növényt, Számos egyszerű szabályt kell követni.

  1. A páciens növények öntözésére szolgáló oldatot tilos. Ez annak köszönhető, hogy az anyagcsere felgyorsulása a gyógyszer hatására, amely a patogén mikroorganizmusok és a betegség progressziójának gyors reprodukálásához vezet.
  2. Meghaladja az ajánlott gyógyszeradagot szigorúan tiltott. Ez a növény megszakítását okozhatja, amelynek eredményeképpen a virágzás és a reprodukció felfüggesztheti.
  3. Az orchideák virágzása során lehetetlen borostyánkősavval feldolgozni. A gyógyszer túlzott szuszpenziója gyors csökkenő színt okoz, és a levelek lassúak és csúnyaak lesznek. Ezenkívül, ha ugyanakkor megtermékenyíti a növényt foszfáttal vagy nitrogéntartalmú gyógyszerekkel és borostyán savval, akkor gyorsan elveszíti a vonzerejét, és elkezd.
  4. A frissen elkészített oldat tárolása hűvös helyen ajánlott egy sötét üveg edényekkel. Az alumíniumtartályok használata tilos. A keverék legfeljebb 3 napig tárolható, majd elveszti a jótékony tulajdonságokat, és ki kell önteni. A jel arra a tényre, hogy az oldat nem alkalmas a használatra alkalmas fehér pelyhek megjelenése inhomogén csapadék.
  5. Ha az orchidea növekvő orchidea, magvak, mielőtt vetésük lenne, javasoljuk, hogy áztassa az áztatást egy zamatos oldatban 12 órán keresztül. A magvaknak alaposan száraznak kell lenniük, és a vető orchideák szabályai szerint koca.

Néha ezek a helyzetek akkor fordulnak elő, ha az üzemet a gyökérrendszer nagy részéből megfosztják. Ez sok okból történik, amelyek közül a leggyakoribbak a gyökér folyamatok mozgatása vagy bontása a transzplantáció során. A borostyánsárga megoldás rövid idő alatt képes a gyökerek növelésére, ezáltal megakadályozva az üzem elkerülhetetlen halálát. A sürgősségi segítségért 4 tablettát sav és liter melegvíz elkészítünk.

A kezelést permetezéssel hajtja végre, levelek és virágos méhnyak, az eljárást minden reggel elvégzi. Az eredmény nem fog várni sokáig – néhány nappal később az új gyökér tömeg aktív kialakulása, jól látható szabad szem. Túladagolás egy lehetséges túladagoláshoz: a növény sok gyógyszerre vár, hogy mennyire szükséges a gyökérrendszer regenerálódásához. Az egyetlen követelmény ebben az esetben a friss megoldás használata, amely ajánlott minden nap főzni.

A permetezés azonban helyettesíthető az orchidea bemerülésével az oldatba. Ehhez a frissen készített készítményt öntjük átlátszó edények és tegye a virág azt oly módon, hogy csak a kivezető van elrejtve a folyadékot, és a méhnyak maradt a víz felett. Ebben a helyzetben az orchidea rögzítve van, és az egész “design” egy jól megvilágított helyen helyezkedik el. A helyiségben lévő gyökerek feldolgozásában 25 fokos állandó hőmérsékletet kell fenntartani és megnövelni kell a páratartalmat.

A kezelés folyamatában a megoldás fokozatosan elpárolog, így néhány napig új keveréket kell öntenie. Mint már említettük, a keverék eltarthatósága 2-3 nap; ezért minél gyakrabban csatlakozik egy új megoldás, annál jobb. 2-2,5 hónap elteltével az orchidea új gyökereket fog leengedni, és az 5 cm-es növekedés után az üzemet steril szubsztrátumba transzplantizálhatjuk. 2-3 héttel a leszállás után a virág átkerül az általános ellátási módba.

Enyhítse a gyökereket és a száraz irányt. Ehhez 2-3 sav tabletta keresztelkedik a por állapotához, és az orchideumra vonatkozik. Az üzemet ezután egy átlátszó fazékba helyezzük, amely szellőztető nyílással van ellátva, és különleges szubsztráttal töltött. Az öntözési meneküléseknek a levelek öntözésével kell alternatívnak lenniük, folytatva a folyamatot a gyökerek megjelenése előtt.

Az orchidea feldolgozásához borostyánsárga megoldásnak kell érteni, hogy ez az eszköz csak segédhatást biztosít, és nem helyettesíthető műtrágya és etetés. A gyógyszer képes jelentősen javítani az üzem általános állapotát, és felgyorsítja a gyógyulását a betegségek és a stressz átruházása után.

A borostyánkősav alkalmazása az orchideákhoz, többet megtudhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: