Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

A gloxia egy helyiségű növény, amely egyedülálló színezésének és látványos virágzásának köszönhetően. A rügyek létrehozásához a virág sok erőt tölt, így egy kis időt vesz igénybe, hogy maradjon a pihenésre, és a termésből, hogy előkészítse Gloxinia-t erre az állapotra.

A telek előkészítése

Bármely gloxinia, amely legalább egyszer már lecsillapította, télen megy. Minél inkább a gumó, annál jobb a tárolási folyamaton keresztül. A fiatal növények, amelyeket az első évben nem lehet pihenni.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

A tapasztalt növények nem tanácsot adnak Önnek, hogy erőszakosan küldjön egy szobát. Fiatal gumók van egy kis méretű, ezért jobb, ha elhagyja a virág az ablakon, és továbbra is a víz, különben ő is csak száraz.

A téli hónapokban a fiatal gloxinok különleges ellátást igényelnek, meg kell őrizni az előző hőmérséklet-szabályozást a szobában. Az ideális feltételek a levegő hőmérsékletét +18.20 ° C, nem magasabb.

Ha forró a lakásban, akkor a szár növekedni fog, amely hátrányosan befolyásolja a gumó növekedését, mivel az összes tápanyagot egy növény táplálja a nem részének fejlődésére.

Télen a ház öntözése kevésbé történik, a nedvesség feleslege a forgó folyamatok megjelenéséhez vezet. A mesterséges világítás a növény körül további támogatást kap. A lámpáknak a nap folyamán legalább 12 órás fényt kell biztosítaniuk a gloxinia-nak. Azonnal meghatározhatja a fény hiányát, mert a hajtások túl hosszú és hosszúkás lesz. Ön megakadályozhatja a folyamatot, ha alacsonyabb a levegő hőmérséklete a helyiség + 18 ° C, néhány rabbing elvágja a szár februárban, így csak néhány alsó levelek.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Abban az időszakban, november-december, amikor a virág nem virágzik már, gyakoriságának csökkentése öntözés, a bankot csuporka átkerül egy sötét és száraz helyen, jó szellőzés és a levegő hőmérséklete + 12 ° C és + 14 ° C. Ne félj, ha a fenti földrész meg fog halni, ez egy teljesen természetes folyamat, csak el kell távolítani. Ebben a szakaszban a virág a pihenés állapotába merül.

A tárolás előtt a gumók kiabálnak a talajból, talajból tisztítva, víz alatt vagy antiszeptikus oldatban mossuk és jól szárazak. Érdemes emlékezni, a nedvesség maradványai a rothadás kialakulásához vezethetnek, így az előkészítő szakasz során óvatos munka olyan fontos.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Pihenőidő

A gloxinia általában szeptembertől októberig békére megy. Ez az időszak alatt az aszály-szezon Dél-Amerikában jön, a virág biológiai órája a kultúrában is szükséges. De ebben az időben a növény még mindig nem alszik, az előkészítés időtartama jön.

Ha nem távolítja el a Gloxy-t az időben, akkor a következő évben nem szabad meglepődni, hogy a virágzási idő eltolódott. A rügyek nem jelennek meg a tavaszi nyári időszakban, de jelentősen később.

Ha a gloxia sokáig virágzik, nem kell felgyorsítani a folyamatot, meg kell várnia az utolsó rügyig. Ha minden rendben van, a virág januárban vagy akár februárban felébred.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Nagyon fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a gumók életképességére. A megfelelő képzés folyamata számos fontos pontot tartalmaz.

 • Szeptembertől októberig a virág egy kevésbé megvilágított helyre mozog, egyszerűen az északi oldalon az ablakpárkányon átrendezhető. A levegő hőmérséklete + 15 ° C-ra csökken, nem azonnal öntözött, csak lassan csökkenti a nedvesség mennyiségét. A részek kevésbé válnak, a vizet csak hetente egyszer készítik el. Amikor a lombozat megszárad, az öntözés leállt és egyáltalán.
 • A fenti talajrész nem vágott, függetlenül kell meghalnia, mert csak a levelek és szárakban rendelkezésre álló tápanyagok mennek a gumóba, és segítenek neki a pihenés túlélésében. Ha levágja a csúcsokat, akkor a növényzet új szakasza kezdődik.
 • A gumó tárolható a földön tárolható egy edényben, vagy eltávolíthatja, és megszórja a homokkal. A talajon kívül tároláskor tájékoztatják a “fito-pozíció” gumók permetezését, segítve megvédeni őket a gombás betegségektől.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

A gloxinia-t a homok vagy fűrészpor polietiléncsomagolásában tárolják, de néhányszor télen egy keveréket enyhén nedvesítünk. Néhány nyúl használ a szubsztrát és a vermikulit keverékét, mások – egyszerűen őrölt tőzegmoha. A tökéletes tárolási hely lesz a pince, az alsó polc a hűtőszekrényben.

Az őszi gumók vásárlásakor nem tárolják a földön, különben a növény előző alkalommal ébredhet fel. Még akkor is, ha ez történt, hogy az üzemet ébredték az alvásból, a nedvesség térfogata azonnal meg kell vágnia, a fiatal hajtások levágnak.

A fiatal növényeket tárolják, anélkül, hogy a gumókat a talajból kivenné, ez csökkenti azt a kockázatot, hogy a gloxinia nedvesség hiánya miatt meghal.

Ha sok virág egy edénybe ültetett, akkor a hanyagság tárolását kell választania.

Csomagolási csomag szükséges, hogy rendszeresen ellenőrizze a rothadás jelenlétét. A talaj tárolási módjával a talaj jobb, mint a jégdarabok nedvesítése. Mindkét esetben a Glocking télen, anélkül, hogy kárt okozna a további növekedésnek, ha a rabbulás megfelel a gumók tárolására vonatkozó szükséges követelményeknek. A legfontosabb dolog, hogy ne adjon virágot, hogy felébredjen a határidő előtt, de még akkor is, ha ez történt, a helyzet nem kritikus és a helyzetből van.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor felébredsz?

A rettenet ráncolása a tavasz elején szükséges. A telek után a gumókat új hordozóval ellátott tartályokban helyezzük el, a tartályok egy napsütéses ablakpárkányon vagy utcán. Ez egy hibernálás után több, hogy fényt adjon, ha hiányzik, akkor mesterséges világítást kell telepíteni. Ideális fit lumineszcens lámpák. Ha ez nem történik meg, akkor pihenés után, eltávolítva a virágot egy sötét helyre, de anélkül, hogy megfelelő mennyiségű fényt adna, kimerült növényt kaphat.

Ha ez történt a gloxinia felébredésével, de helytelenül, a szárak vékonyak és vonzóvá váltak, érdemes elvágni a tetejét, és az alacsonyabb több lapot hagyva. Itt az ideje, hogy a fényre tegye, és várjon, amíg az új hajtások megjelennek. Eddig lehetetlen növelni a levegő hőmérsékletét, elegendő + 18 ° C-ra emelni.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Mi a teendő, ha a gloxinia korán felébredt?

Az egészséges gumók leggyakrabban januárban és februárban további támogatást jelentenek, kevésbé gyakran decemberben, de előfordul, hogy szükség lehet egy személy részére. Ha egy kezdő korona nem tudja, hogyan kell felébredni a gloxinia felé, akkor meg kell felelnie a szükséges szakaszoknak.

 • Vegyünk egy egyszerű polietiléncsomagot, és a talaj több kanáljába helyezzük, nagy tőzegtartalmú.
 • A talajkeveréket vízzel nedvesítjük, eléri a gloxini gumót, és ellenőrizze, hogy rothadó és egyéb károk esetén ellenőrizze. Ha minden rendben van, merítse a virágot a csomagba, akkor jól nyakkendő.
 • Tisztítsa meg a gloxiniát meleg helyen, sok fénygel, a lámpa alatt mesterséges fény mellett. Néhány hét múlva lehetőség nyílik a kondenzáció észlelésére, amely a falak felhalmozódása lesz. Már ebben az időszakban a kis hajtások az utat a gumóból teszik.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Most, hogy a gyökér felébredt, egy edénybe ültethető. A jövőben könnyen érdekel a Grokoxinia otthon, mindig emlékezni kell arra, hogy a fény nagyobb, annál gyorsabb a virág felébred és növekszik. Ugyanilyen fontos annak biztosítása, hogy az üzemet a szükséges mennyiségű nedvességtartalommal biztosítsuk, de lehetetlen nedvesíteni a talajt, ami nem megszűnik a tapasztalt növények megismétlése. A nedvesség körül nagyon magas hőmérsékleten problémákat okozhat.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Későbbi ellátás

A gloxia bármikor megvilágítva, a gloxia egy kivételesen termesztett virág, amely nem lesz sikeres szabadban növekszik. Virágok üzem 4-10 héttel a leszállás után.

A virág elindítása tavasszal áll, közvetlenül a talajba helyezett gumó után.

Bár az üzem szereti a nedvességet, túl sok víz vagy vizes élőhely lesz a gombás betegségek megjelenésének első oka, beleértve a gyökér rothadás, amelyből nem olyan egyszerű, hogy megszabaduljon.

Az aktív virágzási időszak alatt rendszeresen ellenőrizni kell a talajt az öntözés előtt – ha több centiméterre kiszáradhat, akkor a következő vizet adhatja meg.

Az öntözés érdekében jobb használni desztillált, eső, jól vizet, de amikor hiányoznak, egyszerű vízvezetékkel rendelkezhet, csak néhány napig megvédeni.

A víznek melegnek kell lennie, a környezeti hőmérséklet feletti hőmérsékletre több fokig kívánatos. Az öntözés bőségesen történik, amíg a nedvesség az alábbi vízelvezető lyukakon indul. A potot az ablakon azonnal nem távolítják el, várjon, amíg a felesleges víz a tartályba kerül a tartályba, akkor üres.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Az öntözés csak a felső, az öntözés segítségével nedvességet lehet lombozat alatt. Ha a cseppek leesnek a levelek vagy szárak felületére, akkor érdemes egy papírtörlővel. Számos növényi anyag használ egy gonosz öntözési módszert, amikor a Wick egyik végét a földbe helyezik, a másik pedig a vízkapacitásba kerül. A gyökerek annyi nedvességet kell felszívni, amennyire szükséges, míg a talaj száraz marad. Még ezzel a módszerrel havonta egyszer meg kell nedvesítenie a talajt, hogy az etetés és a sók felhalmozódása legyen.

Az ültetés a hő kialakításával áll, így az ablakpárkányon akár az ablak is biztosítható a szükséges mennyiségű fényt.

A legjobb hely a déli ablakpárkány, de érdemes megjegyezni, hogy az egyenes napsugarak nem esnek a lombozatra, mert lehetnek égési sérülések. A legjobb, ha a potot több centiméterre mozgatja, vagy a függönybe helyezi.

Időről időre a Gloxinia-nak a másik oldalra kell fordítania a napot, ha ez nem történik meg, akkor azok a levelek, amelyek hiányozni fognak, erősebb lesz, a kompakt forma elveszíti, a bokor csúnya lesz gondatlan.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

A levegőben lévő páratartalom is jelentős jelentése van. A száraz levegő a barna foltok megjelenését okozza a növényen. A legegyszerűbb módja annak, hogy megfeleljen a szükséges páratartalomnak az automatikus felszerelések használata. Gyakran rabbing helyen közel a virág konténerek kavicsokkal és vízzel, mások a permetező naponta kétszer, de szükséges, hogy a fröccsenő víz nem mellette csuporka.

Bassza meg a virág egy jobb komplexum, vízben oldódó műtrágya, amelyet a leszállás során kis mennyiségben, és a gyökérrendszer erőssége után. A legjobb eszközök azok, amelyekben a csomagolás a 10 * 10 * 10 képletet jelzi. Ebben az esetben a gyártó azt mondja, hogy a keverék ugyanolyan mennyiségű foszfort, káliumot és nitrogént tartalmaz.

A nagy színek esetében a táplálást 2 hétenként kell elvégezni vízben oldódó foszfor-műtrágyák alkalmazásával. Az ideális a 15-30-15 képlet, ahol az első számú nitrogén, a második – foszfor és a harmadik kálium.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Időről időre a lövések metszés, de csak erre azért kell, hogy éles szerszám legyen, amelyet alkohollal vagy aktivált szén oldatával kell kezelni minden szelet előtt.

Az ilyen elővigyázatosság segít elkerülni a gombás vagy bakteriális fertőzés lehetséges későbbi fertőzését.

Mint a legtöbb beltéri növény, a gloxia a betegségekre érzékeny, és a problémák megelőzésének legjobb módja a megelőzés. Mivel megelőző intézkedések:

 • Alacsonyabb öntözés;
 • mérsékelt páratartalom beltérben;
 • Feldolgozás tiszta eszközzel;
 • fertőtlenített talaj használata;
 • A Polisov rezsim betartása.

Ha gombás fertőzések, mint a gyökér és párolt rothadás, rozsda és phytophtor ki lehet húzni a segítségével gombaölő, majd bakteriális fertőzések nem kezelik, és a virág a legtöbb esetben teljesen elpusztulnak.

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Amikor a gloxinia felébred, és hogyan kell gondoskodni vele?

Elég megfelel az ellátás feltételeinek, és a gloxinia egészségesnek érzi magát. A lombozat belsejében hosszú ideig nem szabad nedvesség, különösen alacsony környezeti hőmérsékleten. A betegséget az első szakaszban észleli, ha a levélfelület felülete időben történő ellenőrzése. A rothadt folyamatok megjelenésével a virágból kellemetlenül illeszkedik. Ha ez egy gyökér rothadás, a kezelés folyamata hosszabb, és több erőt igényel.

Ha a gyökerek sérültek, akkor nem csak az azonnali halott hajtások törléséhez szükséges, hanem megváltoztatja a talajt, a fazékot, kezelje a fungicid gyökereit.

Rovarok is szeretik a gloxit. Szabaduljon megszabaduljon róluk nagyon egyszerűen, ha a Nima olajját használja, akkor egy bokorot kezelhetsz inszekticid szappannal, vagy törölje le a hajtásokat és az alkohollal való lombozatot.

Annak érdekében, hogy a virágok jobban nézzenek ki, mindig meg kell távolítania a villogó virágokat a növekvő szezonban. Idővel nehéz, hogy ne vegye észre, hogy a növény megszűnik a rügyek előállítására.

Ez egy olyan jel, amelyet belép a hibernálásba, és a termés jelének jele csökkenti a nedvesség mennyiségét, csökkenti a hőmérsékletet és hagyja abba a virág táplálását.

Ha megfelelően biztosítja a glokoxin gondozását a növekedése, virágzás és az azt követő horog, majd évről évre az ablakpárkányon örömmel fogja nézni a virág csodálatos virágokkal. Lehetetlen, hogy a gloxinia nem esik az alvás állapotába, különben betegnek és végül meghalhat. Ez a növény azoknak a szobai virágoknak tartozik, amelyeknek hosszú és intenzív virágzás után pihenőnek kell lenniük, ez az, hogy a glicy erősséget kap a jövőben.

Arról, hogyan kell törődni a gloxi, nézd meg.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása