Ampelfajták ibolya (Senpoliy): Jellemzők és termesztés

Violet – egy csodálatos virág, amely sok fajta van. A tenyésztők folyamatosan részt vesznek a növény új fajtáinak eltávolításában. Ampel Satpolia különös figyelmet érdemel a virágvízre, ezért sok szokatlan jellemzője van.

Ami?

A híres többszörös üres ibolya a legszokatlanabb, másképp hívják a Trailer Sensipolia-t. Ennek a növénynek a jellemzője nagyszámú kimenetet hívhat, amely egy virágkészlet megjelenését jelenti. A formáció a foglalatok fordul elő a lombos orrmelléküregek, amerre meghosszabbodnak szára, amely a hagyományos fajták sokkal rövidebb.

A modern pótkocsik szépnek tűnnek. A növekedési jellemzők lehetővé teszik számukra, hogy a tulajdonosok a színekben folyamatos alapon legyenek. Ugyanakkor az üres ibolya virágok különböző színekben festhetők és különböző formájúak. És ez a fajta fajta jellemző. A Senpolia nézete egy féltekén, amely egyenletesen elhelyezkedő virágokkal és lombokkal van felszerelve.

Az üres ibolya fő különbsége a növekedés egyik formája. Kivételesen ennek köszönhetően ez a növény az edények növekedésére és kertek és szárítóágyak létrehozására szolgál. A pótkocsik Senpolia, amelynek több növekedési pontja és hosszú dowry szárai vannak.

Népszerű fajták

A mai napig kb. 500 ampelock nevet találunk. A fajták mindegyike saját jellemzői vannak a növekedésnek és a megjelenésnek.

A legnépszerűbb több pótkocsi is.

 • “Lituanic” az Ampel kémény egyik képviselője, amelyet a litván tenyésztők termesztenek. Ezt a fajtát megkülönbözteti a virágzat vastagsága, valamint a hosszúkás szirmok. A színek színe barack-rózsaszín, de a széleken gazdag, így a képviselő elég szép és dekoratív. Socket “lecke” díszített sötétzöld szórólapokkal, amelyek hegyes tippeket tartalmaznak. A virágot nagylelkű virágzás jellemzi, valamint a gyors növekedési folyamatot.
 • “Robs vanilla nyomvonal”. Ez a fajta ibolyák megtalálhatók frottírvirágok, amelyek festett színekben krémmel Ruddy White. A növényt telített zöld lombozat borítja, amelyet a szorongás és a felszerelés jellemzi. A “Rob’s Vanilla Trail” félig minimista pótkocsi.
 • “Tej Wei Trail”. Ez a fajta félig mediature-ampel pótkocsikra vonatkozik. Virágok növények kis félig világ, fogaskerék virágcserek fehér színű. Közép-lombozat zöld, stepped típus. Maga a virágot tömörség és bőséges virág jellemzi.
 • “Táncút” kiemelkedik a piros és málna virágokkal. Ezeket terep jellemzi, és még díszesebbnek tűnik. A növény leveleit gazdag zöld színben festjük, és egy speciális ragyogás és egy hegyes forma jellemzi.
 • “Trail Alunh”. Ezt a miniatűr pótkocsit a szelíd rózsaszín színek, valamint a mély szeletek és a szirmok szétválasztása jellemzi. Hagyja egyszerű fogaskerekeket, közepes méretű és zöld színű. Hosszú dolgok, vékony, vöröses színű, felületük stated és gyengén pubhedes. A virágzás során a növény fényes rózsaszín csokrok, amelyek hozzájárulnak a növény megszakításához. A fajtát a bokor és a bőséges virágzás jellemzi.
 • “Rondit” Az ipari fajtákra utal. Ezt a pótkocsit félig médiumok jellemzik, és a rózsaszín virágcsökkentők jelenlétét rózsák formájában jellemzik. Sötétzöld levelek, vannak lekerekített, hegyes alakúak a szív formájában. A kis virágok a növényi felhőkön találhatók. A fokozat növekedése féltekén történik. A virágidő áthaladása lehet halvány, és az újak megkülönböztetik a szokatlan fényerőt, így a kombináció nagyon szép. A besorolás kedvezően tartozik a természetes világításhoz, ellenállhat akár egyenes napsugarak is.

Leszállás

Az ampel ibolya növekedése érdekében előnyben kell adnod az alacsony és széles tartályt. Ez kizárólag az olyan szubsztrátumban ültetik, amely sok szétesést tartalmaz a kompozícióban. Az átültetés szükségességét az üzem kora és méretei határozzák meg. Gyakran A virág sérelme nélkül évente kétszer végezhető.

A kis glade-t tartalmazó növények 2-3 éven át átültethetők. Ennek oka az előrejelző eljárás. Használhat egy eljárást egy friss pulóver szubsztrát közvetlenül a potra. Így a talaj frissül a virág injekció nélkül, valamint az ásványi anyagok kitöltése, amelyeket már eltávolítottak a talajból. Az ibolyák talaját könnyedén, lélegzőképességgel kell jellemezni, és van egy tőzeg vagy perlit bázis.

Az ibolya nem preferálja a mély edényeket – a gyökérrendszerük elsősorban a felületen található. Mivel az amfertált osztály felszabadítja a későbbiekben lógó képernyőket, a pótkocsi leszállása jobb, ha az állványon lógott vagy telepítené az állványon.

A Satpolia termesztése különböző módon fordulhat elő.

 1. Engedje meg, hogy a növény szabadon lógjon a festékkazettából. De sajnos, a 12 hónapos áthaladásnál a virág alku, és elveszíti dekoratív tulajdonságait. Ennek a hátránynak a megszüntetése lehetséges a kivezetés.
 2. Leszállása egy virág egy edényben, de miután egy jelentős hosszúságú szárat növelte, elakadást végzünk félkör alakú, valamint a csapok és a lépések termesztése. Ennek a módszernek a használata lehetővé teszi, hogy néhány év alatt egy bolyhos luxus bokrot kapjon.
 3. Zárolva több képviselőt egy edényben, elválasztva őket a levelekből.

Gondoskodás

Amikor az Ampella Violets otthon növekszik, meg kell felelnie a növényi ellátásra vonatkozó bizonyos szabályoknak, csak így érhető el az outletek helyességének.

A Trailer Senpolia ideális elhelyezkedése a szoba keleti vagy nyugati részén. Ez a fajta növény nagy mennyiségű napfényt igényel. De az egyenes napsugarok egy virágért elakadtak.

Annak érdekében, hogy az ampelbolyó virágzik egész évben, nem csak jó gondosságra van szüksége, hanem a megfelelő fény is. A növény könnyű napja legalább 10 óra. Ezért az év hideg időszakában az ibolyáknak mesterséges megvilágítást kell biztosítaniuk. Az egyik megfelelő lehetőség fluoreszkáló lámpa lesz.

A virágzó pótkocsik elfordulnak, ha éjszaka és nap hőmérsékletcsökkenésre kerülnek. Az éles oszcilláció nem kívánatos, lesz egy pár fok. Félnek az Ampel Ibolya-t a tervezetekről, így nem szabad megengedni őket. A legjobb hőmérsékleti mutató az ibolya normál létfontosságú aktivitásához 20-22 fok.

A virágos öntözés gyakorisága befolyásolja a pot méretét és a talaj állapotát. A konvergencia engedélyezéséhez nem engedélyezhető, mivel root rothadást okozhat, majd a növény kéregét követi. Ha a pot nagy, akkor sok földje van, ami lassabban szárad. És a talajszárítás lassúsága befolyásolja a vízelvezetés hiányát és a szubsztrátumot. Ha meg kell jegyezni, hogy a talaj átalakul, az üzemet egy könnyű szubsztrátumra vagy egy sfagnum moha-ra kell átültetni.

A sensipolia megtermékenyítése közvetlenül a visszaállítás után szükséges. További adagolók 2 hónappal a kiszállást követően. A fajta virágának legjobb megoldása kiegyensúlyozott táplálkozás lesz.

Reprodukció

Az ampel ibolya reprodukciójának leggyakoribb változata egy lap. Ez egy ilyen sorozatban történik:

 • Az anyai lila-tól több levelet kell levágni, szükség van rendkívül óvatosságra;
 • A dugványokat “Kornin” -kal kell kezelni, amely hozzájárul a legjobb túlélési hatáshoz;
 • lombozat a sphagnum moha, tőzeg tabletta vagy szubsztrát;
 • Műanyag zacskóval vagy dobozral borított leszállás.

30 nappal később a vágást a gyökerek kialakításával lehet kimutatni, ez a tény azt jelenti, hogy az üzemet külön tartályba transzplantizálhatjuk. Az Ampel Ibilets reprodukálásának másik módja az oldalsó hajtások gyökerezése. Úgy vélik, hogy a reprodukció ilyen változata hatékony, megzavarhatja a Senpolia megjelenésének fellebbezését.

A reprodukciós magok olyan módok, amelyek nem csak türelmet igényelnek, hanem a készségeket is. Annak érdekében, hogy egy fajta, hogy a magvakra van szükség, laza talaj és kitartás. Az ibolya magját jó csírázási mutatók jellemzik. Ezeket nedves szubsztrátumra és át kell helyezni, hogy lefedje a filmet. 3 héten belül üdvözölve a fiatal ibolyákat. Ezt követően a kapott palántákat a szokásos palánták típusával termesztik.

Betegségek és kártevők

A Trailer Satpolias több kártevő támadást szenvedhet.

 1. Gyökérfoatódák. Ők a legveszélyesebb paraziták, amelyek megtámadják az üzemet. Ez a kerek mikroszkópos féreg képes behatolni az élő anyagba, miközben szoptatta a celluláris juice-t és kiemelte a káros anyagokat. A támadás kezdeti szakasza gyakorlatilag láthatatlan. Az idő múlásával van egy szár deformáció, lombozat letargia. A következő részekben, hogy a hit a gyökér fonálférgek, kezd rothadás, és a virág meghal. A profilaktikus intézkedés a talaj megfelelő választéka lesz, amelyet nem lehet üvegházból vagy üvegházból. És a fonálférgek nem tolerálják a trágya jelenlétét a szubsztrátumban, így ha hozzá lehet adni.
 2. Kirándulások. Parazitáknak van egyfajta kis könnyű rovarok, amelyek könnyen észrevehetik a könnyű virágot. A kirándulások által érintett ibolya elmaradott rügyeket ad. A TRIPS támadásának első jeleinek megtalálása, szükség van az összes virágra a növényből. A következő lépés a felső talajréteg feldolgozása, valamint a rovarirtó szakácsok. Az újra permetezést egy hét alatt kell elvégezni.
 3. Eper kullancs – Ez egy parazita, amely megtalálható a csiszolás és a csökkenő lombozat, amely, mint a szárak, könnyen törés. A rügyeket csúnya jellemzi, kiesik. Olyan szárak, akik megütötték a kullancsot, az “Aktar” vagy “ACTELLE” -nek le kell permetezniük az utasításokban.

A pótkocsik a gombás betegségekben is szenvedhetnek. A leggyakoribb fertőzés típusai penész, szürke rothadás, De is címkézett növények is. A betegség felismerése esetén érdemes gyorsan vágni az érintett területeket, és elvégzi a fungicidek feldolgozását.

Az Ampel Fials felülvizsgálata a következő videóban kerül bemutatásra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: