Arany UCE: Leírás, fajták, leszállási és ápolási szabályok

Napjainkban nagyon sok fajta kultúrák vannak az otthoni növekedéshez. A Callisia, az illatos vagy az arany bajusz olyan növény, amely nemcsak a megjelenését vonzza, hanem gyógyhatású is, amelynek fényében nagyon gyakran termesztik a helyiségben.

Leírás

A kultúra egy ampelüzem, amely a Commale családhoz kapcsolódik. Az anyaga Arany USA-t trópusoknak és szubtropikáknak tekintik, a vadon, a közép- és Dél-Amerikában található. Ott, a hívás illatos, mivel a kúszás és az elágazó szárak kialakulásának képessége miatt elég vastag fordulatokat alakít ki egy nedves félig.

Ami a beltéri növényeket illeti, ezek egy kis növény, telített zöld dekoratív lombozat. A külső vonzereje mellett az arany bajusz vagy a hívás illatos a virágok miatt egy speciális kémiai kompozíció miatt, ami miatt a virág zöld tömegét gyakran használják a hagyományos gyógyszerekben.

A növény dimenziói a szoba termesztése során ritkán haladják meg a 120 centimétert. A szoba virág sűrű és vastag hajtások, amelyek két faj lehet. Az első típusú kultúrában a levelek függőleges helyzetben helyezkednek el, a második esetben az arany bajusznak van egy összetört, fejletlen kimenete a hajtások végein.

A szobában, az arany bajusz virágzik ritkán, de ha a kultúra virágzik, a zöld lizibrátor díszíti a kis fehér virágokat. Szintén vannak olyan kultúrák, amelyek kultúrákkal rendelkeznek, vagy rózsaszín virágokkal rendelkeznek, amelyeknek nincs diszkrét illata.

Ha a virágüzem azt tervezi, hogy növekszik egy növényt a gyógyszerek további felhasználására, akkor Az arany bajusznak egy tiszta helyiségben kell növekednie, rendszeres szellőztetővel, vagy érdemes helyet foglalni a kultúra számára egy fűtött veranda vagy loggia. A háztartási helyiségekben, ahol a füst jelen van, Chad vagy más idegen anyagok a levegőben, művelni a hasznos kultúrát aligha sikerül. Az arany USS ezen jellemzői által végzett tevékenységek aktívan felszívják a káros alkatrészeket a levegőből.

Ebben az esetben javíthatja a mikroklímát a szobában, de nem ajánlott egy növény használata különböző gyógyszerek előállítására.

Otthoni ápolás

Mivel a callicia illatos, a talajkultúrákra utal, beltéri beltérben a lógó kosárban vagy pot. A jelenlegi ellátás, mint általában, ezért nem igényel különleges feltételek létrehozását Az arany bajusz termelése akár kezdő virág is lehet. Számos kulcsfontosságú pont van az otthoni üzem számára megfelelő mikroklíma létrehozásával kapcsolatban.

Világítás

  A CALLISIA számára az illatosnak kell választania egy helyet, amelynek egészen a szétszórt napfényhez való hozzáféréssel rendelkezik. A pot elhelyezésére szolgáló optimális hely az ablakpárkányok lesznek a keleti vagy nyugati oldalról. Határozza meg, hogy a fény hiánya a levelek színén alapulhat – elegendő megvilágítással a zöld tömeg gazdag és világos színű lesz. Kerülni kell a közvetlen napfényt a hálószobában, hogy elkerüljék, hogy ne provokáljon égést.

  Levegő hőmérséklet

   A szezon alapján beállíthatja a helyiség hőmérsékletét. A tavaszi és nyári kultúra a hőmérő optimális értéke lesz + 20 ° C és + 27 ° C között. A tél érkezésével a hőmérsékletet csökkenteni kell a jelre +tizenöt.20 ° C.

   Olyan kritikus jel, amelyben a növény meghalhat, + 12 ° C lesz.

   Öntözés és páratartalom

    A forró nyári hónapokban az arany bajusz hidratálása bőségesen kell felhívnia a tágított vizet. Lehetőség van arra, hogy meghatározzuk, hogy a kultúra öntözésre van szüksége, lehetséges a szárított felső réteg a talajban. A nedvesség hiánya hátrányosan befolyásolhatja a kulisziai egészségét. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a születési helyek emelkedett páratartalmú régiók, A szobában a virágnak a természetes körülmények között is létre kell hoznia.

    A nedvesség növelése a fűtési szezonban és a nyári melegben, a kultúra levelei ajánlott rendszeresen permetezni.

    Egy másik lehetőség, hogy hidratálja a virágot a fazék elhelyezése a raklapban nedves kavicsokkal. Van egy olyan rendszer, amely az öntözés szabályozásával használható:

    • Tavasszal és az őszi érkezés előtt a kultúra minden második napon szükséges;
    • A téli öntözés érkezésével hetente 1 alkalommal csökkenti.

     Tapasztalt virágcsökkentők tanácsot adnak a vizet megsavanyítják, mielőtt öntöznek az Arany USY-t. Ehhez több granulátumot kell hozzáadni az élelmiszer-citromsavnak a rezisztens folyadékhoz vagy egy kis friss citrusléhez.

     Podkord

      Trágyázza a virágot. A szeptemberben tavasszal tavasszal táplálja az illatos callisy-t. Ehhez ajánlott átfogó formulációt használni. Az állandó táplálkozás szükségessége a vízben lévő talaj gyors kimerülésének köszönhető, amelynek eredményeképpen a kultúra sokkal lassabb lesz.

      Megtermékenyítve az arany bajusz is szerves lehet, de a helyiségekben nem lesz elfogadható. Fontos táplálni a foszfor, a kálium és a nitrogén tartalmú boltkészítmények tenyészetét, amely pozitív hatással lesz a növény növekedésére és külső vonzerejére.

      A tenyésztési módszerek

      Új kultúrát kaphat több módszerben:

      • anyai növényekkel;
      • leáll;
      • aljzatok;
      • Magok.

      Az utolsó lehetőség a színt kultúrát igényli.

       A magvakat a megdöbbentő növényi rügyekből áll, de mivel a Callicia illatos virágok otthon nem mindig, a virág ezt a módszert rendkívül ritka.

       Az üvegházhatású körülmények között az arany bajusz a hosszú kulturális hajtások gyökerezésével szaporítható. Két-3 héttel később a fiatal gyökereket a kiválasztott szárakon kell kialakítani, majd a tenyészet ezen részét külön lehet elkülöníteni és külön ültetni.

       Ha az arany bajusz megszorozzák, akkor az ültetési anyagot egészséges menekülésből kapjuk úgy, hogy több részre osztjuk, amelyek mindegyikének több interozátot kell tartalmaznia.

       Lehetséges, hogy egy edényt egy potba telepíthetjük, miután elkészítünk egy szubsztrátot a tőzegből és a homokból. Egy fiatal kultúrát a film alatt szobahőmérsékleten tisztítják. A talaj hidratálását elvégzik, ahogy szárad. A Mini üvegházat naponta kell működtetni, ha eltávolítjuk az elhaladó anyagot egy ideig, hogy eltávolítsa a kondenzátumot felhalmozódott kondenzátumot és a falak falait. A gyakorlatban 2-3 hét elteltével a cutletek jól gyökerezik a földön.

       Hogy új callisy illatost termeljenek a kimenetekből, Szükséges a kultúra egy részét, amely egy kis bajuszral rendelkezik. A kimenet elválasztása, a növény csírázott bármilyen vízkapacitásban. Óvatosan az arany bajuszra van szükség a következőképpen -, hogy rendszeresen változtassa meg a vizet egy új szobahőmérsékleten, mivel a stagnáló folyadék okozhatja a szárat és a gyökér megerősítést.

       Az egészséges gyökerek megjelenése után a forgatókönyv callisy átültethet egy kis edénybe.

       Kirakodás

       A szublinos talajban ajánlott gyökeres kultúra a pH-t gyengén savas jelzővel. A szubsztrátot az áruházban, az Arany USA-ban lehet megvásárolni, az univerzális talaj használata megengedett. Néhány virágcsökkenés előnyben részesíti a beltéri virágot egyedül. E célból a folyó homokot el kell keverni a lombhullató páratartalommal és a tőzeggel. Néha az ültetési növények kerti földterületet és homokot használnak.

       A fő követelmény, amikor az illatosított callisizáció kirakodása vagy átültetése, a talaj könnyű és táplálkozási hatalma a potban.

       Az első funkció fontos a nedvesség stagnálás megakadályozása, valamint a rothadás. Az arany bennünket gyökerezését egy tartályban végezzük, a vízelvezetés kötelező jelenlétével. E célból a moha, a tojáshéj vagy a clayzit darabjait használhatja. A használat előtti homok általában fertőtlenít, vagy kálium-permanganát oldat kezelésével.

       Az arany CSA-növekedés otthonában működő növény növekedése rendszeres virágátültetést igényel a gyors növekedés és a méret növelése érdekében. Idővel az arany amerikai növekedési üteme lelassul, így A transzplantációt a talaj kimerülésének tényén, valamint a gyökérrendszer növekedésén végzik.

       Családok virágzik

       Otthon, az arany bajusz nagyon ritkán virágzik. Azonban ebben az időszakban a kultúra nagyon szépnek tűnik. A folyamat megjelenik az üzemön, amelynek végén fehér rügyek habverője alakul ki. A virágzás és gyakorisága függ a mikroklíma, amelyben a növény fejlődik. A bőséges virágzás csak a meleg helyen figyelhető meg.

       Annak érdekében, hogy a virágok a kultúrában több, a virágzó fázisban a virágipar ajánlott törölni villogó példányokat saját.

       Betegségek és kártevők

       Hasznos növény nagyon gyakran támadt rovar kártevők. A kis méret miatt, azonnal észleli a “hívatlan vendégeket”. Azonban a kultúra jelzi a megjelenését, hogy a veszélyes rovarok megjelentek rajta. Általában a kultúra sárgulja a levelek széleit, akkor eshetnek vagy elveszíthetik külső fellebbezését. A leggyakoribb kártevők közül több személynek meg kell különböztetnie.

       Kirándulások

        A növények belsejéből származó rovarok, amelyek egész telepeket alkotnak. A kártevőkkel folytatott küzdelmet a növény szokásos profilaktikus ellenőrzésével, valamint a paraziták rendszeres készítményekkel történő feldolgozásával végzik. Ezek közül eloszthatja “Aktellik” vagy “Aktar”.

        Kancsó

         Leggyakrabban az Arany bajuszon, találkozhatsz egy piros kullancsot, amely a növény színe miatt megfontolható. A kártevők elleni küzdelem érdekében használatra van szükség Tárolja a rovarirtókat a virágszóráshoz.

         A gyógynövény különböző betegségeket is szenvedhet. Ezek közé tartozik a veszélyes betegségek.

         Vérszegénység

          A betegség fejlődésének tünetei sápadt vagy sárga levelek lesznek, amelyek klorofillhiányban szenvednek. Egy ilyen állapotot provokálhat a talajban, például a vas vagy a fény hiánya hiánya. A kultúra kezelésére virágcsökkentésre kerülnek Vas-szulfát oldat vízzel keverve virágzáshoz.

          Hasonló manipulációkat ajánlott legalább egy hónap.

          Puffadt harmat

           A gomba betegség, amelynek jelei a növény egy webes, amely idővel drone lesz. A leveleken ugyanolyan színű foltok is jelennek meg. Elősegíti a fertőzés terjedését túl száraz levegőt vagy vázlatot a szoba virág elhelyezésénél. A cure kultúra képes lesz Kezelést kén-alapú megoldás, valamint permetezés réz-szappanoldattal 7-10 naponként.

           Rozsda

           Gyakori betegség az arany minket. Ez rozsdás színű foltok jelennek meg a kultúra zöld tömegére. A kezeléshez ajánlott alkalmazni a növény pollinációja kénnel.

           Arról, hogy mit kellene tudnia kell az Arany USS termesztésének az alábbi videóban.

           Értékelje a cikket
           ( Még nincsenek értékelések )
           Megjegyzések hozzáadása

           ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: