Az ibolyák Lev Rose Winds jellemzői és termesztése

Violet Le-Rose Winds egy nagyon szép, de nagyon szeszélyes növény. A fajtát egy híres ukrán tenyésztő kapta meg. Vinnitsa Elena Anatolyevoy Lebetskaya és jogosan megérdemelte az amatőr virág magas becslését.

Leírás

Mielőtt folytatná a fajta jellegzetességét, meg kell jegyezni, hogy a szél LE Rosa a Gesnery Senpolia család képviselője, és a Phialkovnak semmi köze. Azonban a Senpolia népében gyakran ibolyáknak nevezik, így ez, a legismertebb, a virág nevét fogják használni ebben a cikkben.

Tehát az ibolya le-rose szél az egyik leglátványosabb hibrid. Megkülönböztetik a gyönyörű, nem túl nagy virágok átmérőjű átmérőjű, és egy buja kupakot alkotnak. A szirmok hullámszerű szerkezetének köszönhetően a virágzó üzem kimenete megszerzi a kis csokor megjelenését, és nagyon méltóan néz ki a faj más képviselőinek hátterében. Az első elutasított rügyek nagyobb méretűek, annak ellenére, hogy a késői másolatok egy kicsit kisebbek, és egy elmosódás mellett helyezkednek el.

A virágok sűrű szerkezetűek és külső rózsák hasonlítanak.

A Senpolya Le Rose Winds színezése meglehetősen szokatlan: a szirmokat azonnal néhány rózsaszín színű hangon festik, és fehér kabin van a széleken. A virágok nagyobb hatása a szirmok hullámos széleit adja meg, amely egy pompát hoz létre, és a csokrok-blukels nagyon terjedő. A fehér kabin helyek sárga-zöld árnyalatú, amely egy érdekes kilátást nyújt. Különösen szépnek tűnik, mint a kimondatlan rügyek, amelyeket gyengéden zöld levelekbe csomagolnak, alig fogó mézzel. Bizonyos esetekben a senpolia tiszta fehér szirmokat termel, alig megkülönböztethető fényes rózsaszín árnyalatokkal.

A fajta levelei is gyönyörű szerkezettel rendelkeznek, és jelentősen eltérnek a többi szenzoros leveleiből. A lemezlapnak van egy kifejezett hullámosság, nagy méretű és telített sötétzöld színű festés. A lemezek elég nagyok, és a fényerő és a szokatlan formák hatékonyan hangsúlyozzák a virágok érzékenységét.

A fajták jellemzői

Le Rose Winds Senpolya meglehetősen ellentmondásos növény. Egyrészt ezek a magas dekoratív tulajdonságok, amelyek észrevehetően elosztják a többi faj hátterét, másrészt – a morfológiai jelek megőrzésének nehézsége. A virágtermékek többsége úgy véli, hogy a megfelelő termesztéssel és az illetékes reprodukcióval a virág hosszú ideig fenntarthatja az összes fajtartót, de még a tapasztalt virágvirágok sem mindig működnek.

Nagyon gyakran, Senpolia kezdődik a sport, azaz a referencia üzem tekintetében módosul.

A leggyakoribb sport a szirmok színének megváltoztatása, amely a rózsaszín helyett tiszta és fehér vagy élénkvörösre vált.

A sport elhagyja, bár észrevehetően kevesebb, de találkozik. A levéllemezek elveszítik hullámosságukat, és teljesen egyenesek lesznek. A levelek színe gyakran változik. Szóval, a lédús zöld helyett halványsárga lesz. Ennek eredményeként sok virágcsökkenés, amely nem tartja meg a fajta jeleket, növekszik fényesen málna és sötét rózsaszín másolatok az ablakpárkányokon, és nem fogják elhagyni a tenyésztésüket.

Néha előfordul, hogy a teljesen különböző színek virágai szomszédosak egy kimeneten. Mindazonáltal csak növeli dekoratív tulajdonságait, és még érdekesebbé teszi a virágot.

Növekvő feltételek

Az ibolya termesztésével a szelek különös figyelmet kell fordítaniuk olyan tényezőkre, mint például a talaj, a megvilágítás, a hőmérséklet és a páratartalom összetétele.

A talaj

A növekvő senpolia szubsztrátaként jobb, ha egy speciális keveréket szereznek, amelyet virágüzletekben értékesítenek.

Ha nem lehet kész készítmény megvásárlása, akkor önállóan főzhető.

Ehhez az egyenlő részvények keverednek a levél talajjal, tőzegzel és humusz, osztott csomókkal, és távolítják el a nagy mechanikus szemetet, beleértve a gyökérmaradékokat és más szerves anyagokat is. Ezután a szubsztrátumot a sütőlapra helyezzük, és elküldjük a sütőbe. A fertőtlenítést 20 percig végezzük 220 fokos hőmérsékleten. A potot az ibolya-nak nem túl nagy, mint a tágas konténervirág, nagy kisülési kimenetet termel.

Hőmérséklet és páratartalom

Ezek a mutatók fontos feltételei a termesztési fajták számára, és az üzem számára optimális értékekben kell tartani. A növény legkedvezőbb hőmérséklete 20-25 fok. A nyári hónapokban legfeljebb 28 fokos növelhető, de ilyen körülmények között az üzemnek további öntözésre van szüksége.

Télen biztosítani kell, hogy a hőmérő blokkja a szobában ne essen 14 fok alá, különben az ibolya árnyomítja és megbetegszik.

Ami a páratartalmat illeti, 60% a legkényelmesebb a fokozathoz. Télen, különösen a fő fűtési radiátorokkal, Javasoljuk, hogy a szoba hidratálja a szobát, az elemek nedves törölközőjét vagy a párásítót használva.

Világítás

Violet Le Rose Winds nem tolerálja a közvetlen napfényt, és a magasabb fajok fényének árnyékában kell lennie. Használhat áttetsző függönyöket, vagy eltávolíthatja a virágot az állomáson. A rövid napfény alatt az ibolyát mesterséges megvilágítással kell ellátni. A teljes növényt naponta legalább 14 órában kell lefedni.

Ajánlások az ellátásra

A Senpolya Le Rose Winds gondozása magában foglalja az öntözést, az etetést és a növényi transzplantációt.

Locsolás

A vízvirág csak a gyökér alatt ajánlott, és nem engedi a vízcseppek cseppek a leveleken. Ez annak köszönhető, hogy a darous szerkezetének lapos lemezek, ami miatt a víz nem párolog hosszú ideig, és nem áramlik a felületről a lapot, provokáló ez.

A víz kívánatos TLUU vagy szűrt rugó használata.

Ha nincs ilyen lehetőség, vízzel és csapvízzel lehetséges, elő-rezisztens két nap alatt. Jó eredmények adnak egy wick öntözését, lehetővé téve az üzem számára, hogy pontosan annyi nedvességet tartson, amennyire jelenleg szükséges.

Ezt a módszert egy kötél segítségével végezzük:

  • A 2 mm vastagságú kötél a szubsztrátumon keresztül a leeresztő lyukasztóba kerül;
  • A fazék vízzel van felszerelve, és a lyuk elhagyása a vízbe csökken.

Trágya

A Senpoliy speciális adalékjai által ajánlott szélek lilainak táplálása. Az eljárást tavasszal és nyári hónapokban végzik – kéthetente, és az őszén – havonta egyszer.

Télen a virág nyugodt marad, és nincs szükség.

Az átültetést követő két héten belül tilos a transzplantációt, valamint a betegség során a Sepaolia takarmányozását tilos. Ami a műtrágya típusát illeti, zöld tömeg kiépítésénél a fő hangsúlyt a nitrogén tartalmú gyógyszereken végezzük, míg foszfor és kálium-alapú adalékok szükségesek.

Átruházás

A felnőttszenzipoliumok tervezett transzplantációja évente egyszer tavasszal készül. Azonban, amikor a gyökereztető gyökerek vagy a kialakulását áldott raid a a hordozó felületére, sürgősségi transzplantáció megengedett. A rendszeres visszaállítás szükségességét a régi talaj savasodásának kell alávetni, amely betegséget okozhat, majd az ibolya halálát.

Az eljárás lényege a következő:

  • Egy kicsit nagyobb térfogat a potban, mint a használt, feküdt 2 cm agyagot és tetejét egy főtt szubsztráttal vagy vásárolt keverékkel;
  • A kapacitást 1/3-as talajjal töltjük ki a teljes térfogatból, majd a növény közepén helyezkednek el, és óvatosan elaludt;
  • Aztán a virág körüli föld tömörítve és mérsékelten víz.

A gyökérrendszer beszállása előtt alaposan meg kell vizsgálni, eltávolítani a betegeket vagy az égetési folyamatokat.

A transzplantáció során az élet harmadik évétől kezdve rendszeresen megújul – Ehhez a gyökér folyamatok eltávolítása és az alsó levelek lebontása.

Reprodukció

Senpolia leeze Rose FirtoVation módszer A lejtők csökkentése. A rozetták szétválasztása a szülői egyedből a transzplantációs eljárásban készült írószeres késsel vagy pengével. Az aljzat gyökerét tőzeg tablettákban hajtják végre, és az állandó edényekhez való transzplantáció a levelek után 5 cm-re nőnek. Ez a módszer a legelőnyösebb, mivel lehetővé teszi a fajta jelek mentését.

A Seavy Reproduction egy vágó lapjával az alábbiak szerint történik:

  • Az alsó vagy közepes sorból erős és egészséges lapot választanak, és elkülönítik a szülői személytől;
  • A cutlets-on egy ferde vágást készítenek, és egy darab főtt vizet tesznek;
  • Ha van talajkeverék vagy tőzeg tabletta, akkor a szórólapokat azonnal elhelyezik;
  • 4 héttel a leszállás után a cutletek általában 4 cm-rel nőnek, majd a fiatal menekülést állandó helyen átültethetik.

Az ilyen növény első színek körülbelül egy évvel később jelennek meg.

Így az illetékes és figyelmes ellátás esetén a szelek lila lila-jelei meglehetősen lehetségesek. Ehhez csak kövesse az ajánlásokat, és adja meg a virágot egy kicsit hosszabb és figyelmet.

Videó-felmérés az ibolyáktól a LE Rose Winds-ból, lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: