BEGONIA EMERCTIVE: TÍPUS ÉS ELLENŐRZÉSI ÚTMUTATÓ

A Begonia EMKERCTIVE egy dekoratív növény, amelyet mind a nyílt földön, mind az apartman körülmények között lehet termeszteni. A második esetben a Begonia úgy viselkedik, mint egy évelő, de a kertben csak egy évre képes fejlődni.

Leírás

Begonia örök utal a begón családra. Ez egy gyógynövény hibrid, amelynek jellegzetes jellemzője az ő miniatűre. A félpálya magassága eléri a 30 centimétert, és a rezisztens szárnak sok ága van. A legtöbb miniatűr másolat azonban csak 8 centiméterre nő. Kerekített lédús levelek kissé csökkentek a szélek körül. A festményük a könnyű zöldtől a sötétzöldig változik, és néha bordó vagy vörösbarna. A virágüzemben a növény a páros párból 4 virágból van kialakítva.

Az azonos nemű boutons frottír vagy egyszerű.

A szirmok fehér vagy piros lehetnek. Néhány fajta összekapcsolja mindkét árnyalatot: A szirom nagy része hófehér, és a vágást fényes rózsaszínű csíkokkal borítják. A férfiak rügyei négy szirmot alkotnak, míg a nők – még egy. A virágok átmérője 3-5 centiméter. Az összes szárító begoniák magjai rendkívül kis méretűek, a por a porhoz hasonlít és gyümölcs dobozokban gyűjtött. Sötétbarna színűek és hároméves időszak alatt felmászhatnak.

Fajta

Az örök Begonias számos fajtája a következő típusokra osztható: magas, átlagos és leengedett. Érdemes megemlíteni, hogy a Begonia lehet beltéri és növekszik a nyitott talajban. “Lucenets F1” alacsony hibrid, amelynek magassága alig ér el 20 centiméter. A virágok kisméretű átmérőjűek, a szirmok többsége fehéren festett, és rózsaszínen végződik. A lekerekített szirmok egy nagyon elágazó fényes zöld bokorot alkotnak. A fajta színezése a szezonban képesek, amíg a fagyok megjelennek.

“Rózsaszín szenátor F1” Ez egy klasszikus fajta, amelyet a kefében gyűjtött kis virágok megjelenése jellemez. Ez tökéletesen növekszik mind a nyílt talajban, mind otthon. A tiszta bokrok nagyon elágazóak és sötét bronz árnyalatú lapokkal vannak ellátva.

Begonia rózsaszín örök virág “Bushshin” 40 centiméter magassága eléri. A virágzás során az ovális bokrokat könnyű rózsaszín boutons borítja. Az explicit előnye ennek a fajta az a képessége, hogy Begonia öntisztító származó megfakult virágokat. A színező lapok a világítástól függően változnak.

Begonia örökkévaló “Havana Scarlet” Olyan bokrokat képez, amelyek magassága 20-25 centiméterből változik. A lapokat bronz színárnyalatosan festik, és a virágok világos vörös.

Fajta “Mix F1” eléri a magasságot 20 centiméter. A homályos virágok átmérője 3-5 centiméter. Ez az éves hibrid nem vonatkozik az időjárási viszonyok negatív hatása, ezért tökéletesen növekszik a nyitott talajon. A lombozatot smaragd vagy bronz árnyalatban lehet festeni.

Fajta “Olomouc” alacsony minőségű, amelynek magassága 18-20 centiméter. A virágok kis méretűek, de egy szép fehér szín. Bada boom szintén kompakt növény. A lapokat bronz színben festik, és egyszerű virágok lehetnek fehér, rózsaszín vagy telített piros. Variety “F1 nagykövet” öt különböző árnyalatot mutató begoniák hibridjei. Szokatlan bokor bőségesen borított zöld levelek.

Leszállás

A Seying Begonia a talajban szükséges, vagy semleges vagy alacsony savtartalmú, 5,5-6,5. A szubsztrátum készen áll arra, hogy készen álljon, és magukat készítsenek magukra, keverve durva homokot és kerti talajt. Kashpo meglehetősen széles és kicsi. A tartály magassága 15-20 centiméteren belül kell lennie.

A gyökérrendszer az egyre áramló begónia kicsi, így nincs szükség mély edénybe.

A tartály alja szükségszerűen egy vízelvezető réteggel van lefedve, amely megakadályozza a vizet. Általános szabályként a vízelvezető magasság 2-4 centiméter. A szubsztrátum meghiúsulása, azt lezárni kell, hogy egy centiméter rés maradjon a szél és a felület között. Idővel a bokor mérete növekszik, és szükség lesz egy nagyobb hajóra. A transzplantációt átrakodás végzi a Föld kómájának megőrzésével és a régi lapok eltávolításával.

Amikor az üzemet otthoni termesztésre szánják, egy edénybe helyezzük a napsütéses ablakot, például délre, keletre vagy nyugatra nézve. Az északi ablak esetében további háttérvilágítást kell telepítenie. Fontos, hogy elég világítás begónia, különben a bokor kezd csúnya szakaszon és elveszíti szépség szín. A természetbeni leszállás a természetben a palánták előzetes termesztését igényli.

Gondoskodás

A BEGONIA GARING for Home-ban magában foglalja a szükséges hőmérséklet és páratartalom fenntartását. A növény meglehetősen hűséges magas hőmérsékleten, de a hideg pusztító lehet, hogy befolyásolja fejlődését. A legrosszabb esetben nemcsak a termesztés felfüggeszti, hanem maga a begónia egyszerűen meghal. Mindazonáltal az év téli idejében Kostik nem helyezhető el az elemek közelében. Az optimális páratartalom 50%. Ha a szint emelkedik, az üzem elkezd rotálni, és ha csökken – kiszáradni és megváltoztatni a színt kellemetlenül barna. A begonia rosszul reagál az azonnali permetezésre, mivel sötét foltok merülnek fel a lapok és a színeken.

Azonban a folyadékot a kirakodás körül permetezhetjük, egyszerűen egy vízvíztartályt helyezzen el a pot mellé, vagy a nedvesített agyaggal töltött raklapra helyezzük.

A begoniák öntözését állandó vagy akár főtt vízzel kell elvégezni. Az olvadék- vagy esőfolyadékot is kihasználhatja, szobahőmérsékletre melegszik. Az öntözés gyakorisága kényelmesebb meghatározni a talaj felső rétegének állapotát. Fontos elkerülni a víz stagnálását, sem a talajszárítás. A túlcsordulások elkerülése érdekében az alacsonyabb öntözés rendszerét használhatja, ha a folyadékot azonnal a raklapba öntjük. Az eljárást javasoljuk, akár reggel, akár este, amikor a napfénynek való kitettség minimálisra csökken.

A műtrágyákat tavasszal és nyáron kéthetente kell készíteni – ebben az időszakban az üzem aktívan fejlődik. Kényelmesebb késztermékek megszerzése. Télen a befogadási gyakoriság havonta egyszer korlátozható. Ebben az esetben évente egyszer, a bokor transzplantációi egy humuszban gazdag, a szerves műtrágyák további felhasználása nem szükséges. Ha a hajtásokat már rögzítették és elérte az érett növény méretét, akkor előnyben részesíthető a csökkentett nitrogénoldat oldatokkal. A kálium és a foszfor, éppen ellenkezőleg, teljesnek kell lennie.

Átültetett egy ágak bokor, ahogy nőnek. Míg a növény még mindig fiatal, átültetni kell egy teljes talajfrissítéssel, érett példányok esetén korlátozhatja a felső réteg részleges cseréjét. Bár a bokor általában nem haladja meg a 40 centimétert, a vágásnak még mindig meg kell tennie, főleg a gyenge hajtások tisztítására, és lerövidíti a túlzott hosszúkás. Általában az eljárást tavasszal korán hajtják végre.

Reprodukció

A növények leggyakrabban válnak a növény vagy dugványok, vagy magvak reprodukálását. A rajz lehetővé teszi, hogy maximálisan mentse meg a forrás anyag tulajdonságait, de a magvakból termesztett Begonia nem mindig ismételheti meg az anyai osztályt. A szaporodásokkal való reprodukció a nyáron szokásos, amikor a zöld levelek aktívan fejlődnek. Elválasztva egy lapot egy szárral, meg kell rövidíteni a felső egyharmadát. A vágást feldolgozni kell, és a dugványok egy centiméteren keresztül valahol gyökerezik.

A leszállást azonnal egy álló vízzel permetezzük, és eltávolítják a házi üvegházba, amely a szokásos polietilénből származik. Az ágyakat ezután megtisztítják, ahol hő és fény, és a világításnak szétszóródnia kell. Az eldobható csészékre vonatkozó prication Itt az ideje, hogy az első lapok megjelenjenek a hajtásokon. A virágcserépeket egy hónap elteltével vagy akár másfél év után kell újra kell újítani.

Ahhoz, hogy szaporodjon a magvakkal, 5-7 méteres magasságú doboz, valamint a palánták szubsztrátuma. A kényelem érdekében poros magokat kell keverni. A leszállás nem lehet víz, de szükség van egy üvegdarabra, hogy a rés maradjon a falak és a tető között. A dobozt maga enyhe dőlésszöggel kell elhelyezni, hogy a kondenzátum ne essen be a tervezésbe. A keltetés akkor történik, amikor a hajtások két lap jelenik meg.

A három – négy alakított lemez már lehetővé teszi, hogy a Begonia edényekben való áttérését.

Hogyan lehet télen tartani?

Egyes szakértők azt javasolják, hogy a késő ősszel vágás, hogy sikeresen élhessen tavasszal. Vágás a fenti földrész, amely után egy potot helyezünk, ahol hideg és sötét. Márciusban az üzem helyébe a megvilágított hely van. Más szakértők úgy vélik, hogy a bokrok természetes állapotukban maradhatnak, azaz a nyári-őszi időszakra fejlődtek. Ebben az esetben fontos lesz fenntartani a hőmérsékletet 20 fokos szinten, ha virágoznak, és 15 fokos szinten, amikor a növény egyedül marad. A műtrágyák elhelyezése lelassul, amíg a nap 12 óráig nem növekszik.

Betegségek és kártevők

Leggyakrabban a Begonia mindig a támadásokra és a webes kullancsra válik. Ha a növény beltéri, és nem nő egy virágágyáson, akkor jobb, ha szerves szerszámokat kezelünk. Például egy bokor permetezhető a hagymát a hagymával héj vagy finoman apróra vágott repka. A Pest feldolgozás hetente egyszer történik, mielőtt a vereség jelei teljes eltűnése lenne.

A Begonia szenvedő betegség könnyebb meghatározni a partvidék állapotát. Például, ha fekete foltok kezdtek megjelenni a lapokon, akkor bakteriális fakulásról beszélünk. Éppen ellenkezőleg, egy fehér plakk megjelenése a felületen jelzi a gyötrelem károsodását. Mindkét esetben a fungicidek segítenek megbirkózni a problémával, például “Mikosan”. Sajnos a Begonia-t el kell dobni, ha van egy vírusmozaik, amelyet a Yellowness megjelenése határozza meg a szórólapok, gyökér rothadás és a fonálféreg tippjein.

Az Örökkévalóság Begoniasának reprodukciójára és megőrzéséről az alábbi videóba nézve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: