Bellenka a beltéri növényeken: hogyan lehet megszabadulni?

Bellenka – Pest, gyakran megjelenő kerti zöldségkultúrák és beltéri növények. Nagyon nehéz megszabadulni tőle – erre a népi módszerekre és az erőteljes inszekticid ágensek használatára szolgál. Ha nem tesz megfelelő intézkedéseket időben, a növény meghalhat. Mi a teendő, ha a Whitebird megjelent, és hogyan csökkentheti az előfordulási kockázatát, fontolja meg ebben a cikkben.

A megjelenés okai

A Whitebarry nagyon hasonlít a finom légkörre, emelkedett levegőhőmérsékletre (legalább + 20 ° C). Ő “szereti” vastag növényeket. Mindezek a tényezők gyakran vonzanak parazitát. A felnőtt személyek repülnek, könnyen behatolhatnak a lakásba egy nyitott ablakon keresztül.

Egy másik módja annak, hogy megfertőzze a beltéri növényeket – a talajon keresztül. Az a tény, hogy a talajban lévő fehérfák tojásai nyugodtan tolerálhatók. Télen nem halnak meg negatív hőmérsékleten, és felsorolhatók a talajjal. Kedvező körülmények között találhatók, aktívan fejlődnek és szaporodnak a beltéri növényeken.

A Bortockers felsorolható egy lakásban vagy házban, valamint a vágott kerti virágokkal együtt. És a megjelenés oka gyakran egy új páciens növényré válik, amely a szobába hozta. Rövid idő elteltével a kártevő megkezdi a támadást és az egészséges gyógynövény kultúrákat. Ezek a paraziták szívesen alkalmazzák az ibolyákra, a gerberákra, a hortenziázokra és a begoniákra, ezért ezeket a virágokat rendszeresen kell megvizsgálni, különleges ellátással.

A fertőzés jelei

Számos jel van, aki igazolja a fehérfehér háziállatok fehérflinkek megjelenését. Elemezzük, hogyan kell felismerni az ellenséget, hogy időben tegyen lépéseket, és megmentse a növényt a halálból.

 1. A kis legyekek megjelenése a növényzeten. Repülhetnek vagy ugorhatnak egy szórólapdal. Ha nem kezdi meg a kártevők elleni küzdelmet, akkor az idő, amikor a növények befolyásolják, a rovarok felszállnak, “felhő”.
 2. A lap hátoldalán, áttetsző mérlegek jelennek meg – pontosan ez a felnőttek lárvája.
 3. Oktatás a növények egy ragyogó padlóburkolat ragadós konzisztenciával. Ezek rovarok létfontosságú tevékenység.
 4. Ha hosszú ideig nem figyeli a figyelmet a megjelentek, a növények levelei szenvednek – sárga színűek, elkezdenek csavarni és hamarosan elesnek.

Az otthoni virágok is megjegyzik, hogy a sötét foltok gyakran a leveleken vannak kialakítva. Ez egy zsályagomba, amelynek előfordulása a fehérfüves életből származó termékek előfordulása. Beteg virágok látszott letétbe, lakhatnak vagy megállíthatnak virágozást.

Kérjük, vegye figyelembe: A legnagyobb kár károsodás nem felnőtt rovarok, de lárvák. Fejlesztés, nagyszámú tápanyagok növényi növényekkel.

A lárva átalakítása során a moly növényben megsemmisülhet.

A fajok leírása

A természetben több mint 2 száz fehérfehérje van. Korábban csak meleg éghajlatú területeken éltek, de idővel szinte mindenhol terjedtek. A rovarok nyitott talajokban, üvegházakban vagy házakban befolyásolják a növényeket. Az ilyen paraziták úgy néz ki, mint a kis fehér nyílások szárnyakkal, vizuálisan hasonlít a lepkékkel. A nőstények 2 mm-es mennyiségben érhetők el, és a hímek hossza 2,5-3 mm távolságban változik. A szárnyak és a taurus rovarok fehér viaszpollenek.

Leginkább beltéri növények Amazing többféle fehérflink.

 1. Dohány (néha pamutnak nevezik). Ez a rovar az egyik leginkább miniatűr – annak hossza eléri az 1,5 mm-t. Ugings, test és sárga színű, fehér szárnyak. Fehéres Raid borított felnőttek. Ez a dél-ázsiai parazita számos fertőző betegséget átruház.
 2. Narancssárga kiszolgáló Bellenka rúd Dél-Amerikából. A legtöbb felnőtt egyének hossza eléri az 1,5 mm-t, kevésbé megfelel a nagyobb példányoknak. A torzó a parazitában sárga, és a bajusz világosbarna színű. Fehér szárnyak, durva, fehéres raid.
 3. Cytrus. A felnőtteknek sötét taurus van, melynek is fekete szőkenek is nevezik. Nem csak citrusféléket érintenek, hanem sok más.

Az adat rovarok a leggyakoribbak a Fekete-tenger partján.

Ezeknek a fajoknak a fejlesztése 3 szakasz – tojás, lárvák és imago. A felnőtt nők 1 alkalommal elhalaszthatunk legfeljebb 20 tojást zöld árnyékolásig 0,2 mm hosszú ideig. Ha a feltételek kedvezőek, a rovar néhány héten belül több mint 300 tojást elhalaszthat. 1-2 hét után megjelennek az átlátszó lárvák. A levelekhez és a piercing-szopás robotgép, a növények növénylé költségein vannak. További két hét után a lárvák nymph, amely ugyanabban az időben szegmensen keresztül felnőttekké válik.

Hogyan lehet megszabadulni?

A Bellenkles nemcsak a háztartási telek üvegházakban található. Gyakran feltűnő és beltéri növények, így tudják, hogyan kell ezt a parazitát otthon, szüksége van minden szerelmese az ablakpárkányon. Számos hatékony küzdelem van. Ezután mondjuk meg, hogyan kell kezelni az ilyen kártevőket.

Vegyszerek

A speciális inszekticid hatóanyagok alkalmazása a növényi növények súlyos sérülése esetén ajánlott. Először a növények alapos vizuális ellenőrzését kell készítenie. A fertőzött virágok ajánlottak egy különálló szobában a karanténban. Tehát az egészséges növények sérülésének kockázata a lehető legnagyobb mértékben csökken. Bármilyen gyógyszer alkalmazásával az utasításokban meg kell követni a gyártó által jelzett adagot. A légzőkészülék és a kesztyű, valamint a gyermekek és háziállatok hiányában követi.

Kérjük, vegye figyelembe: Spray insecticids az egészséges virágok megelőzésére nem ajánlott – ha a lombozat megoldása, a növény gyengülhet, megállíthatja a növekedést és a virágot.

A leghatékonyabb gyógyszerek:

 • “Szikra” – az oldat permetez az érintett tenyészeteket, és a föld feldolgozása után (körülbelül 2 ml / liter víz)
 • “Aktara” – Erőteljes károsodáshoz ajánlott erős gyógyszer (megsemmisíthető és felnőttek és lárvák).

Az alábbi gyógyszerek szintén tekinthető hatékony anti-szőke harci szerek: „Vestimes”, „Testa”, „Mospilan”, „Tiazipir” és mások. A tapasztalt kertészek azt tanácsolják, hogy egy kis samponot adjanak hozzá a megoldáshoz – ennek következtében a kémiai komponensek jobb “ragaszkodnak” az érintett területekhez, ami miatt a nagyobb hatás érhető el.

Biológiai eszközök

Számos olyan biológiai eredetű gyógyszer létezik, akik képesek voltak létrehozni magukat a szőke elleni küzdelemben. A legnépszerűbb a Phytoverm-hez tartozik. A szerszám érintkezés-bélrendszerre vonatkozik. A zöldséglevet elnyeli. A béke levelek, a paraziták 3 napon belül halnak meg. Kártevők megsemmisülnek, és ha a gyógyszer a testükre esik. A hatékonyság növelése érdekében egy kis folyékony szappant hozzá kell adnia az oldathoz, amely után a tenyészetet kezelni kell.

Egy másik hatékony, de nagyon mérgező Előkészítés – “Aktellik”. Képes megsemmisíteni a rosszindulatú molyokat 4 napig. Az érintett növények feldolgozásakor személyi védőfelszerelést kell használni (kesztyű, légzőkészülék). Annak érdekében, hogy ne melegítsük magukat a növények, ha használják, akkor be kell tartania az utasításokat, kivéve a gyakori használatát.

“Biotline” – Egy másik hatékony eszköz a tapasztalt kertészek, a kertek és az amatőr virágok által ajánlott.

A gyógyszer mérgező, így amikor a feldolgozásoknak is gondoskodniuk kell a légzőszervek hatékony védelméről.

Népi módszerek

A kis elváltozásokhoz ajánlott a szőke küzdelemben. Ezenkívül kombinálhatjuk kémiai módszereket a “nem hallatlan vendégek” pusztításához népi. A küzdelem ilyen módszereinek előnyei között ünneplik:

 • A háztartási egészség és a háziállatok abszolút biztonsága;
 • a megoldások előkészítése;
 • hatékonyság.

Hatékony a szőke víz elleni küzdelem tekintetében a gazdasági szappan hozzáadásával. Egy szivacs és gyenge szappanos oldat segítségével a leveleket szépen törölték a lárvák megsemmisítésével. Így “menni” az összes levélben. És a gazdasági szappan is hálásak lehetnek és vízzel hígíthatók (1: 6-ra). A kapott oldat vastag habba ütközik, és a növények levelei szivaccsal.

A szappanoldat permetezhető a növény permetezőjéből és a talaj felső rétegéből. Fontos, hogy az oldat ne beüljön mélybe a talajba.

Ha az első alkalommal nem lehet elpusztítani a kártevőt, 1 hét után ajánlott megismételni ezt a feldolgozást.

Megszabadulhat a kártevőktől a pitypang segítségével. Az oldat előkészítéséhez 40 gramm rizómát és lombozatot kell bevenni, és öntsük őket egy liter forró vízzel. Mindez 4 napon belül fenntartható. Ready Solution Spray lombozat és felső talajrétegek.

Pusztítsd el a whitebing megoldást, segít a víz és az ammónia-alkohol oldatában (1,5 liter folyadék 5 csepp az ammónia). A kapott szerszámban egy szivacs vagy pamutlemez nedvesed, a növény minden levele feldolgozásra kerül.

Felnőtteknek ajánlott speciális csapdák használata. Sárga kartonpapír készül a gyártásukért, mivel ez a szín különösen vonzó a paraziták számára, és egy hosszú fagyasztott ragasztóösszetétel. Az ilyen csapdát egy dróttal kell elhelyezni. Felnőttek fognak ütni a ragasztót és a botot. És egy kész csapdát is vásárolhat a fehérfákhoz (a legnépszerűbb Bona Forte és a Pheromon).

A virágokat vagy magvakat végrehajtó üzletekben értékesítik.

Fórumok

A szúnyogok és szúnyogok elleni fumigátorok segítenek megszabadulni a fehérflektoroktól. A parazita populáció csökkentése érdekében zárja be az ablakokat, helyezzen be egy hengeret folyadékkal vagy lemezre a készülékbe, majd kapcsolja be a kimenetet. Minél közelebb van a fumigátor a szobai növények számára, annál hatékonyabb lesz a rovarok elleni küzdelem.

FONTOS: A mérgezés elkerülése érdekében a családtagoknak és az állatoknak nem szabad egy helyiségbe csatlakoztatott fumigátorral ellátott szobában.

Megelőző intézkedések

A rendszeres profilaktikus intézkedéseknek köszönhetően csökkentik a fehérek megjelenésének kockázatát. Tapasztalt Rabbing tanácsot ad a páratartalomban a szobában virágokkal, amelyek nem haladják meg az 50% -ot. Fontos továbbá, hogy a folyadékot az öntözés során kialakított raklapokból lefolytassa. Hogy a lakásban nem merült fel “finom” levegő, a szobát rendszeresen szellőztetni kell.

Körülbelül néhány napot az üzemnek gondosan meg kell vizsgálni, és kissé rázza őket. Hetente kétszer kell törölni a leveleket nedves szivaccsal vagy nedves nedves lemezzel. Ezenkívül ajánlatos gondosan megvizsgálni az új hozott növényeket, és a virágok bukása különleges talaj megszerzésére.

A megelőző intézkedések időben történő végrehajtása megakadályozhatja a fehér előfordulását és aktív tenyésztését.

A legegyszerűbb módja annak, hogy levezethessük az alábbiakat, az alábbiakban megtudhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: