Boxes Palee: történelem és festés leírása

Egy kis doboz vagy doboz, amely leggyakrabban a téglalap alakú párhuzamú alakulattal rendelkezik. Kényelmesek az ékszerek, a pénz, a papír és más kis értékes tételek tárolására. Úgy gondolják, hogy a koporsók nagyon régen jelentek meg, és előfordulnak a ládákból, amelyekben a ruhákat tartották. Oroszország Központi Bizottságában a XVIII. Század közepén különösen népszerűvé vált az ilyen népi halászat, mint egy lakkozás miniatűr.

Az Ivanovo Village Palee-ből származó technikai mesterségekből készült koporsók kiváló példa az orosz emberek képességére és identitására.

Történelmi referencia

A Palekh miniatúrájának története, mint a népművészeti kézművességek szorosan kapcsolódnak az ikonopográfiahoz. Mesterek, ügyes írás ikonok, a XVIII. Században Liben a faluban Palen, aki abban az időben a Vladimir tartomány Vyaznikovsky kerületéhez tartozott. Az ikonográfia mellett a helyi kézművesek részt vettek a Kreml gabona kamrájának festéséhez és helyreállításában, valamint a Trinity-Sergius Lavrea-i Trinity-Sergius Lavrea területén és a Novodeveichy kolostor területén.

Az 1917-es forradalom után lehetetlen volt folytatni az ikonfestés folytatását, így egy évben a Phane Art Decorative Artel jött létre. A művészek beléptek, hogy fából készült festményt vegyenek részt. A Palekh miniatúráinak alapítói Ivan Golikova és Alexander Glazunov. A Masters elsajátította az új anyag – papírmasé, amelynek alapja a tömeg nyert keverő papír és karton gipsz, keményítő és egyéb anyagok. 1923-ban. A Palekh Miniatúrákat az összes orosz mezőgazdasági és cserje-ipari kiállításra küldték, ahol ii fok diplomát kaptak.

1924 decemberében. Seven Masters Palen alapított “Artel ősi festmény”. Az egyesület munkája 1925-ben. a párizsi világkiállításra küldték. 1932-ben. A Palenművészek Uniója alakult ki, és 1935-ben. Az Artelt Palenművészek partnerségsé változtatták. 1954-ben. Palekh művészeti és ipari műhelyek a Szovjetunió Art Alapjának. Jelenleg a Miniatűr művészetét 4 év alatt a Palekh Art School nevű Palekh Művészeti Iskolában lehet megtanulni. M. Gorky.

Gyártási technológia

Amint korábban megjegyeztük, a lakk miniatúrák hagyományainak koporsója volt a papier-mache alapja. Az üres a kartonból tömörítve, majd több napon belül szárított. Ezután a nap folyamán szükség van a lenolajra való impregnálásra és 2 napig forró kemencében szárítva. A félkész terméket csiszolópapír segítségével feldolgozzák, polírozott és a szükséges szerelvények csatlakoztatva vannak rajta. A szakasz végén a doboz egy speciális kompozícióval van ellátva, amely több rétegben fekete lakkgal bevont, és 7 rétegű könnyű lakkot tartalmaz, óvatosan szárítva a kemencében minden rétegben.

A festés szigorú szekvenciával rendelkezik a tempó rajzolásában. Az ősi idők óta az edzett festékeket használták, a művészek száraz por pigmenteket készítettek, egy kötőanyagot, amelyben emulziókat szolgáltattak: természetes (csirke tojássárgája) és mesterséges (olajos ragasztóoldat). A Teverrel való munkavégzés elsajátítását több éve kell kiképezni, csak akkor érheti el a vonalak tökéletes simaságát, pontosságát és a miniatűr sziluettek meghatározását.

A festészet kezdeti szakaszában a mester a Bellyl kompozícióját választotta, hangsúlyozva a sötét és fényes helyeket. Ezután alkalmazzon festékeket a doboz festésére. A kézművesek fájdalmasan húzzák az összes elem kézzel készített kontúrjainak mókus csontjait, hangsúlyozva minden részletet, és gyakran nagyítót használnak. A festmény végső részén aranyat alkalmaznak (aranylapunk zúzódik és ragasztóval keveredik), hővel és fényerővel rendelkezik, az az érzés, hogy a kép belsejéből ragyog.

A Phahi Masters által kölcsönözte az aranyfestéket, ahol az arany az isteni fény szimbóluma.

A gyártás utolsó szakaszában a koporsót olaj-lakk és lengyel borítják. A polírozás több lakk réteg alkalmazásával történik, amelyeket egy adott hőmérsékleten jól szárítunk. Ezután a felület üveggel és pumicával igazodik, majd egy speciális mozgó körön polírozott, amely bársony borítja.

A stílus eredetisége

A háttérképek a rajzok a Phakhsky dobozok fekete – ez a sötétség szimbóluma, amelyből az élet és a festék születik, az egész összetétel mélységét adja. A termék belsejében mindig piros árnyalatú. A Palekh festményhez a fényes tempera festékek és az arany festése is jellemző. Az elegánsan festett hosszúkás figurák echo ikonfestési hagyományok. A hősök a mesék és az epikusok, valamint a klasszikus munkák és dalok karakterei. Ékszerdoboz saját nevét, például „trojka”, „Kirándulás Ermak”, „Kő Virág”, „Ruslan és Ludmilla”, „Vasilisa szép”.

Hogyan lehet megkülönböztetni az eredetit a hamis?

A fájdalomcsillapított dobozok kiváló belsőépítészet és egyedi ajándék. De annak érdekében, hogy ne vásároljon hamisítványt, amikor a vásárlást a következő részletekre kell figyelnie.

 • Az eredeti Palekh-kórok általában fekete (néha zöld vagy kék árnyalatú), és mindig piros színnel festhetők.
 • A festmény jellemzi multi-end procrace árnyékok, kissé megnyúlt a karakterek képét, pontos rajz valamennyi eleme és alkatrészek.
 • A Palen termékeket a tökéletes polírozás jellemzi kívül és belül. Karcolások, foltok és hódok – ez egy nem eredeti doboz jele.
 • A doboz fedele mindig szorosan szomszédos az alaphoz – az úgynevezett test.
 • Az eredeti dologban az aranyozott “Paleh” felirat jelen kell lennie, amely mindig a bal alsó sarokban van, és a jobb alsó sarokban elolvashatja a mester vezetéknevét.
 • Csomagolt valódi Phakhkaya doboz egy ón dobozban, amelynek van egy réteg pamut gyapjú, amely képes megvédeni a lakkot és a festést a károktól.
 • Az ilyen termék alacsony árát mindig olyan mutató, amely előtted hamis. Palekh Miniatűr – nagyon munkaidőben néphalászat, így az ilyen dolgok nagyra értékelik, és nem tudnak olcsóbbá költeni.

  A Palekh festett dobozok egyedülálló művészeti alkotások, amelyekben a mester fekteti a lelkét és a sokéves tapasztalatát. A Palekh technikában készült kopogárok a világ minden tájáról ismertek, és az eredeti orosz kultúra szerves részét képezik.

  Minden a dobozokról Paleh nézd meg a videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: