Cactus “asztrofitum”: a növekvő típusok és finomságok

Az “asztrofitum” egy elhagyatott kaktusz, amelynek születési helye Mexikónak tekinthető. A neve “növényi csillag”. Jelenleg a növény számos fajta ismert, amelyek különleges népszerűséget érdemeltek a virágvirágban.

Leírás

Kaktív “asztrofitum” az alacsony hengeres, valamint a kaktusz család vas-képviselőire utal. Ez a névvirág a ténynek köszönhetően Emlékezteti a tengeri csillagot. „Astrophitum” más személyek, a család is különbözik a jelenléte fényes szemüveg, ami található a száron. Ezek kis hajú “megsemmisek”, amelynek célja a nedvesség felszívódása.

Az “asztrofitum” egy csökkentett zamatos az alak alakja, a szerény, valamint a termesztés egyszerűségét jellemzi. A virág kialakítása sugárirányú dörzsöléssel rendelkezik, amelynek száma 3-10 darab. Vannak olyan képviselők, akiknek gömb alakúak, akiknek egy kis ismétlődő rirbra van. A növény szárának színe nem csak zöld, hanem a Sizem is.

A helyszín a borda tetején összpontosított. Egy fajnak van haj klasztere az arololokon, és mások az alkuból származnak. A növény magassága kicsi, elérheti az 5-10 cm-t, átmérőjű – 0,2-0,3 méter. A fajta kaktusza a nyár közepére esik. A tetején a szár közepén van Fatton, amely gyakran egyesül.

Vannak olyan esetek, amikor az “asztrofitum” képes több virágzást kiadni. 1 bouton egy elmosódáson van kialakítva. A virág tölcsér alakú és átmérője eléri a 8 centimétert. Virágok különálló szirom, félidős, világos sárga vagy krémszínű festett.

Rövid időre virágzik egy kaktuszot, ez nem több, mint 3 nap. A faded rügyek helyszínén magvakkal vannak kialakítva.

Fajták

Kaktusz “asztrofitum” egy kis számú faj, de a tenyésztők folyamatosan dolgoznak a lehetőségek bővítésével e szoba virág. Népszerű Star Succulent képviselők Ezek a fajták és fajták tulajdoníthatók.

 • “Astrofitum Capricorn vagy” Caprikororn “. Ez a fajta kaktusz meglehetősen szokatlan. Egy fiatal személy gömb alakú, és több felnőtt – hengeres. A szárakat 6-8 divízió és smaragd festmény jellemzi. Fényes pubáló pontok adják a növényi fehéret.

A Röbea tippek körében koncentrálódnak, ahonnan az elágazó tüskék barna hosszúságú barna. Vannak olyan helyzetek, amikor a terület az egész kaktuszot borítja, így egy kókusz. A növényi színeket 6 cm átmérőjével jellemezzük, szirmjukat sárgás színű, narancssárga színű. A virágzás fázis csökken a nyár elején, a rügyek csak virágzik.

 • “Crap” vagy “Mirityigma”. Ez a kaktusz a faj leggyakoribb képviselője, nincs spiny, és a szárat telített zöld színre festik. Az üzemet egy kis, filc csúcsot tartalmazza, Milyen fehér színűek. Az űrlapon ez a fajta zamatosok jellemezhetők a válogatás, kerekség.

Rybra nagy, számuk különböző lehet, de gyakran egyenlő 5. Az összegyűjtött virág színekének átmérője 6 cm, sárga színű, néha van egy piros-narancssárga ZEV.

 • “Ornatum”. Ez a kaktusz különbözik a növekedés más sebességétől és nagy méretétől. Természetes élőhelyen a virág maximum 2 méteres magasságig terjed, és a tenyésztett növények – nem magasabb, mint 0,3 méter. A Ryubers száma az “ornaatum” 6-8 darab.

Az Areolas vékony hosszú pajzsokkal van kialakítva, a gerendában lévő számuk nem haladja meg a 7-et. Világossárga színű virágok, 7 cm átmérőjűek.

A kaktusz virágzásának kezdete 6-7 éves korban kezdődik.

 • “Asterias” – ez egy lassan növekvő csillag kaktusz, amely gömb alakú és szürke-zöld színű, néha enyhén fényes. Magasságban a növény 7 és 10 cm közötti, átmérőjű – 10-14 cm. A virág bordái rosszul kimondottak, általában az egyéneken nem több, mint 8. A gömb alakú növény teljesen ki van borítva kis foltokkal.

Areolas a ryube tetején helyezkedik el, nincsenek pajzsok. Krémvirágok vörös-barna központtal. A nyár elején vagy közepén levő virágok.

 • “SUPER KABUTO” A Cactus keresztezett fajták keveréke. Ez bemutatja az “asztrofitum mintázott”, amely egy másikfajta kombinálva van. Virág hozta a japán tenyésztőket. A növény magassága 8 centiméter. A kaktusz szárát egy golyó alakja és egy nagyszámú fehér csavart jelenlét jellemzi, amely átfedik a fő zöld színt.

A Ryuba súlyossága gyenge, számuk 3 és 8 darab között van. A virág nagy virágzattal festett, piros maggal festett.

 • “Multi-Thase” A kaktusz egy meglehetősen magas növény, amelynek átmérője 0,2 méter magassága elérheti az 1 métert. A növény szárának gömb alakú alakja hengeressé válik. Ez a fajta megszűnik azok helyett A csomagtartó ezüst halom van. A többsegélyes élek száma 3-8 darab.

A virágzást nagyméretű, sárga színű, selymes fényesség jellemzi.

 • “A medúza feje”. Ez a virág 0,19 méterre nő. Stem – zöld árnyalatú henger, sörtékkel díszített, piros vagy kávé festett. A szár olyan folyamatok, amelyek hasonlóságokkal rendelkeznek a tanáccsal. Botok a növényben kicsi és vékony.

Floreszcencia fényes, sárga, átlagos méretű. Amikor a tenyészet lefelé áramlik, elkezdődik a tojás alakú magok kialakulása.

A fogva tartás feltételei

Kaktusz “asztrofitum” Könnyű-szerető növény, Ezért érdemes egy déli vagy keleti ablakban találni. A forró nyár folyamán a Succulent némi csendet igényel. A “Caprerorn” fokozat nagyszerűen érzi magát. A virág jól növekszik az alacsony páratartalom körülmények között, állandó szellőzéssel igényes.

Nedvességet tartalmaz melegen. Nyáron 20-25 fokot optimális hőmérsékletmutatóknak tekintik, és télen a növényt egy hűvös helyiségbe kell mozgatni, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a nulla feletti 10 fokot. Ezenkívül ne felejtse el, hogy az “asztrofitum” szükséges a nap és az éjszaka hőmérsékletkülönbségéhez. Emiatt az év meleg időszakában a kaktusz jobb az utcára, de úgy, hogy védje a csapadéktól.

Átruházás

Ez a kaktusz képviselője nem igényel gyakori transzfert. Ezt az eljárást olyan helyzetben kell elvégezni, ahol a gyökérrendszer nem illeszkedik a potba. Ha a transzplantációt figyelemmel kell kísérni, hogy ne legyen túlnyomó gyökér méhnyak, mivel ez a terheléshez vezethet. A virágtartály megválasztása érdemes megállni egy olyan lehetőséggel, amely sokkal több, mint az előző. És minden későbbi transzplantációnak növelnie kell a kötetét.

Vízelvezetésként használhatja a Clayjit vagy apróra vágott téglát. A felszíni réteg egy kis méretű dekoratív kőből készülhet, többszínű. Az ilyen esemény kizárja a növények és folyadékok túlzott kapcsolatát. Öntözés után a transzplantáció nem szükséges, ezt néhány hét múlva meg kell tennie.

A szubsztrát a kaktuszokhoz vásárolható a boltban, vagy hogy magad. A talaj elkészítéséhez egyenlő részeket kell keverni a homok, finom, levél és tőzeges talaj. Egyes virágtermékek azt javasolják, hogy apróra vágott tojáshéjat vagy ráncolt téglát adunk hozzá. A legjobb megoldás lesz a gyengeség vagy semleges talaj.

Reprodukció

Javasolhat egy “asztrofitumot” a magvak segítségével, amelynek vetése a február második évtizedében érdemes megvalósítani – kora tavasszal. A növénynek nagy barna vagy fekete magja van, méretük kb. 2-3 mm. A vetési eljárás két szakaszból áll:

 • Vetőmagok;
 • A palánták gondozása.

Annak érdekében, hogy kaktusz magokat vetítsen, elő kell készíteni egy edényt vagy tartályt, amely 10 cm hosszú és 3-7 cm magasságban van. Érdemes, hogy egy műanyag zacskó és egy szubsztrátum száraz.

Vermiculitis, faszén, levél humidum 1: 1 arányban kell jelen lennie a talaj kialakításában. A földes keveréket sterilizálni kell.

Az edényt talajjal és öntözéssel kell kitölteni. A talajtól a fazék széléig legalább 15 milliméternek kell lennie. Vetés A gabona egyenletesnek kell lennie, az ültetési anyagnak nincs szükség a föld felszíni megszórásával. A tartályon polietilén csomagot kell viselni.

Az asztrofitum magvak magas színvonalú csírázása a következő feltételeknek megfelelően lehetséges:

 • 100 százalékos páratartalom;
 • Szétszórt világítás;
 • napi szellőzés;
 • Hőmérséklet 20 és 30 fok között nulla felett.

Vetőmagok 1-4 hét. Az első fiatal növények a harmadik napon csírázhatnak. Az optimális feltételek betartása befolyásolja a csírázás minőségét. Körülbelül 2-3 hét elteltével elvégezheti a vetőmagválasztást, miközben a hajtások közötti kis távolságot figyelheti meg. A fiatal alvilággal nem szabad keveredni a földbe, éjjel kaktuszra van szükséged egy film segítségével, és érdemes eltávolítani délután.

A magvak öntözése permetezőre van szüksége, és nem szabad megszáradni. A vízi palánták nem is. A legjobb világítási lehetőség szétszórt fény. A második felvételi eljárást abban az időben végezzük, amikor a növényeket egymáshoz közelítenek. A leszállási tartály érdemes egy speciális szubsztrátot adni.

A felvétel elősegíti az erős növények egészséges növekedését. Az első 12 hónapban körülbelül 4 ilyen eljárást ér. Egy év elteltével a számuk félig csökken. Ha a kaktusz átmérője eléri a 20 mm-t, akkor egy külön tartályba kell átültetni.

Az eljárás optimális opciója az alján lévő lyukakkal ellátott műanyag poharak. A transzplantáció után 14 naponként érdemes etetni a kaktilákat. A fiatal “asztrofitumok” gondozásánál kell ragaszkodnia az ilyen szabályokhoz:

 • 8 és 11 óra között az üzemnek a napsütésben kell lennie;
 • 11-15 órától az üzemet a jelenetbe kell költözni;
 • A sárgázó növények, a világítást csökkenteni kell;
 • A kaktuszok túlzott kiterjesztésével, amelyek megvilágítást adnak;
 • A téli hőmérsékletnek 15 fok alatt kell lennie;
 • Az első télen az öntözési kaktusz havonta 1 alkalommal ér.

Gondoskodás

Annak érdekében, hogy az otthoni kaktív “asztrofitum” -ra megfelelő legyen, Érdemes megfelelni bizonyos szabályoknak.

 • A tényleges növekedési fázisban Az üzem öntözése rendszeresen szükséges, de mérsékelten. A következő öntözés érdemes elvégezni a talajt szárítás után. Az öntözővíznek puha és melegnek kell lennie. Összességében az öntözésnek minimálisnak kell lennie, télen, a talaj nem éri meg.
 • Kaktusznak érzi magát Érdemes egy különleges keveréket vásárolt a boltban. A takarmányozásnak tavasszal kell töltenie 1 alkalommal 30 nap alatt. A téli “asztrofitum” nem szükséges műtrágya.
 • A virág vágása nem szükséges, De a virág nem szükséges elfelejteni a kardos rügyek megszüntetését, segít megőrizni a zamatos dekoratív tulajdonságait.
 • Vigyázzon az “asztrofitumra” a pihenésre Ez egy különleges út. Ehhez fokozatosan csökkenteni kell a hőmérséklet-jelzőt. Télen, amint azt már említettük, nem szabad a kaktuszot, mivel ez a gyökérrendszer forgatását okozhatja. A mesterséges világítás hozzáadása nem érhető el.

Amikor megfelelnek a fenti pillanatoknak, a virág képes lesz a vesére, és gyönyörű nagy virágokat adhat.

Betegségek és kártevők

A legveszélyesebb kaktusz kártevők tulajdoníthatók Pajzs, gyökér és enyhe cseresznye. Ezek a paraziták hozzájárulnak a növény szárításához. A rovarirtó kártevők megjelenésében azonnal meg kell adni a virág rovarirtó anyagot az “Aktellik” név alatt. Ha a kaktusz rosszul nő, és elnyomottnak tűnik, akkor jelezheti a root kegyetlen támadását. A parazitát csak a növények átültetésével lehet eltávolítani.

A fajok zamatossága ritkán szenved a gombás természet betegségeiben. A virág csak akkor lehet, ha a talaj kikötő vagy alacsony hőmérsékletű beltéri.

Az “asztrofitum” kiváló lehetőség a kaktusz szerelmeseinek. Nemcsak nem okoz nehézséget, ha növekszik, hanem eredeti belsőépítést is kaphat.

Lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: