Cissor: Jellemzők, típusok és gondozás otthon

Egy ilyen növény gyakran megtalálható az irodai helyiségekben vagy a különböző kórházi intézményekben. Nem kevésbé nőtt a Cissors és otthon. Sok kertészek egyszerűen ragadtatva a megjelenése, mert ez egy seb növény, hogy lesz egy igazi dekoráció bármely otthon vagy lakás, vele lehet díszíteni szinte minden helyet. Például a falak, ahol egyszerűen felfüggeszthető, a lépcsők, amelyeket teljesen teljesen idővel fog fordítani, vagy rendes támogatást tesz.

Leírás

Sokan hívják a Cissos beltéri szőlőskert, mivel ez egy cserje, amely különböző irányokban terjed. Egy ilyen növény konszolidálhatja a bajuszát bármilyen alkalmas támogatásra. Ráadásul néhány faj egy gyönyörű fa ágai hasonlítanak, amelynek köszönhetően örülök, hogy nyír.

Ez a növény gyönyörű fényes levelekkel rendelkezik, fényes felületen, valamint telített fényes zöld színű. Formájuk és mérete nagymértékben függ a Cissus fokozatától. Ők meglehetősen hosszú és rugalmas hajtásokra kerülnek, amelyek 3 méter hosszúak. Idővel ezek a “liana” kéreggel vannak borítva. Ezenkívül számos bajusz van minden lövésen, amellyel bármilyen felülethez csatlakoztatható.

Ha Blossomról beszélünk, akkor a növény ebben az időszakban nem más. A virág egy kis esernyő virágzása krém vagy szelíd zöld árnyalat. Lehet, hogy otthon, és nem lesz képes látni, de in vivo nem csak virágzó, hanem nagy mennyiségű gyümölcsök, amelyek kis bogyók piros vagy fekete árnyalattal rendelkeznek. A bogyó belsejében van, hogy van egy nagy számú mag.

A hazai zissus afrikai és ausztráliai trópusi területek, valamint Amerika déli részének tekinthető. A természeti környezetben több mint 300 faj növekszik, amelyek közül sokan otthon fejlődtek. Emellett, otthon, a Cissos gyakran nemcsak a dekoráció céljára, hanem étkezésként is használható, vagy a malária elleni küzdelemben.

Sokan valódi élő sövényeket hoznak létre, amelyeken keresztül nem könnyen áthaladnak. kívül, Ez a növény gyorsan alkalmazkodik bármilyen feltételhez, így könnyen növekszik otthon.

Gyakran a Cissors pontosan megvásárolja, mert bármely szobában megtisztíthatja a levegőt, valamint a gombaellenes hatásokat.

Fajták

Mivel sokféle típus van, érdemes a népszerű növények közelebb kerülni. Néhány zissus fajtát csak botanikus kertekben lehet megtalálni.

Rozsdásodik

Ez a fajta növénynek van egy másik neve – négyszögletes Cissor. A levelek alakja gyémánt alakú fogaskerekekkel. A levelek fényes smaragd színűek. A hajtásai nagyon rugalmasak és vékonyak, így ilyen típusú Cissura esetében támogatni kell. Ha a virágok megjelennek, akkor gyengéd zöld színűek. És a növények töltelékei és ágai bársony.

Ez volt a növény, hogy a nyírfa nevét csatolták. Ráadásul számos fajta származtatott, amelyek nagyon népszerűek a kertészek körében. Ezek közül a legnépszerűbbek “Elene Danika”, amit gyönyörű, faragott levelek jellemeznek, fényes színű. És még mindig van egy ilyen fajta, mint mandianna. Az éles hőmérsékleti különbségekkel szemben ellenáll, és gyönyörű fényes levelekkel is rendelkezik.

Sokan megzavarják ezt az alfajokat a rombikus cértékekkel. Ez azonban egy teljesen más növény, amely nem alkalmazkodik a háztartási feltételekhez, és csak a vadon élő állatokban található.

Sokszínű

Ez a fajta Cissus különleges szépség jellemzi. A levelei sötét zöld színűek, a tetején mellett, ezüst foltok borítják őket, de rózsaszínűek. Ezt a növényt megkülönbözteti az a tény, hogy a hideg időjárás alatt teljesen visszaállíthatja a leveleket. A tavaszi ágban teljesen meg kell vágnia, majd gyorsan növekedni fognak. Ez a Cissos egy kicsit nagyobb figyelmet igényel.

Súrol

Ezt a virágot szokatlan szín miatt csíkosnak nevezik. A zöld leveleken látható a vöröses csíkok, formájuk inkább egy igazi szőlő. Ez a faj azonban Elég kemény, és nem igényel nagy figyelmet.

Kétszínű

Ez a növény a szőlő családjához tartozik. A teljes neve Cissor Discolor. A kétszínű Cissos a levelek szív alakúak, kis kefékkel járnak a széleken. Színük telített zöld, kis ezüstfoltokkal. Sötétvörös színű lapok alján.

Antarktisz

Ez az örökzöld virág meglehetősen gyakori a legtöbb kertész között. A levelei ovális alakúak fogaskerékélekkel, 12 centiméterrel nőnek. Ezenkívül sötét zöld színben különböznek egymástól és finoman zöld színnel. Ágai, valamint bársony bajusza gyönyörű. Ez a faj különböző körülmények között létezhet, nem fél a forró időjárástól.

Tuberóz

Ez a virág hosszú szőlővel rendelkezik, és a bázison megvastagodik. Ezenkívül légi gyökereket alkot. Ez a jóképű levelek kicsiek, de nyitottak. Néha a télen eldobhatja a leveleket.

A fogva tartás feltételei

Sok cissuses-t nagyra értékelik a kertészek nemcsak a dekoratív szépségükért, hanem a megsértésért. Nem kell különleges feltételeket teremteni, mert bármely szobában növekedhetnek. Azonban ez a növény mindig egészséges és buja, meg kell ismerned néhány pillanatban.

Világítás

Bár Cissus és akár fél alatt is növekedhet, végül is érdemes olyan preferenciát, ahol sok napfény van. Ennek az elhelyezésnek köszönhetően a virág sűrűbb lesz, és a levelei fényes zöld színűek.

Azonban a legjobb, ha elkerüljük, hogy elkerülje a közvetlen napfény bokorát, így egy nagy nap alatt szükség van egy kicsit.

Hőmérséklet és páratartalom

Sok kertész biztos benne, hogy a növények nagyon káros a tervezetekre, így egyáltalán nem veszik el az utcára. Ez azonban teljesen helytelen ítélet. Hasznos lesz rá, hogy a friss levegőben legyen, és egy világos szellő egyáltalán nem fog bántani. De a repedési időszak alatt a Cissors-t kell venni a szobába. Ha ez nem történik meg, akkor azonnal eldobja a lombozatot.

Nem feltétlenül hoz létre ilyen virágot túl sok párásodás. Elég idő az idő múlásával, hogy csak permetezze. Azonban nem lehet váladék a leveleken. Ezért a legjobban jól meghatározott víz használata. Bizonyos esetekben a virágvázához egy kis víztartályba kerülhet.

Fontos! A “háziasított” növények képesek ellenállni a 10-27 fokos hőmérséklettel szemben, de vannak olyan másolatok is, amelyek úgy érzik, hogy a hőmérséklet +5 fokra csökken.

Hogyan kell törődni?

Azok az esetek, amelyeket a Cissor otthon teljesen egyszerűvé tesz, és nem igényel nagy erőfeszítést. Ha ez kompetens, hogy mindent megtesz, akkor egészséges növényt is termelhet, amely örülni fogja a tulajdonosokat egész évben.

Podkord

Mivel ez a növény nagy mennyiségű kedvező anyagot és ásványi anyagot fogyaszt, meglehetősen gyakran kell táplálni. Ehhez 2 hét intervallummal kell megtenni – tavaszi és nyári időszakokban. Leggyakrabban a cissus vásárlásra A lombhullató növényekre tervezett műtrágyák. Tökéletesen alkalmas Pokon vagy Etisso, De természetes etetést használhat.

Locsolás

A jóképű lombozat nagy mennyiségű nedvességet abszorbeál, így Meglehetősen gyakori öntözést kell biztosítani neki. Ez különösen fontos a növekedés során. Nyáron egy kicsit többet érdemes egy adott eljárásra. Határozza meg magának a szükséges időt, a Föld állapota a vázában. Nem több, mint a fele. Ezenkívül időt takaríthat meg a cissause-re. Melegnek kell lennie.

Télen az öntözés kissé eltér a nyártól. Mérsékeltnek kell lennie, emellett a raklapból származó felesleges vizet egyesülni kell.

Ez csak akkor következik, ha a Föld 2/3-án szárít egy vázában. Ez az eljárás a lágy vízhőmérséklet elvégzéséhez is szükséges.

Ritkítás

Mint bármely növény, a cissause-nek olyan eljárásra lesz szükség, mint a vágás. Több esetben is elvégezhető. Például, amikor a növény teljesen vagy félig enyhíti a leveleket, akkor a legjobban vágják, hogy képesek legyenek fiatal hajtások kialakítására. Hogy a faszok jól tudjanak fejlődni, és nagyon aktívak voltak, A hajtásokat rendszeresen le kell állítani. A tavaszi időszak alatt fel kell adni. Ez nem csak serkenti a növényt, hanem lehetővé teszi, hogy szép és vastag leveleket kapjon.

Átruházás

A növény átültetéséhez szükség van a boltban szerzett szubsztrátumot, vagy magad. Ehhez csatlakoztassa a következő összetevőket:

 • 1 része lombhullató humusz;
 • 1 része kisebb homok;
 • 1 része a tőzegnek;
 • 1 része a gyepnek.

A tél után a téli transzplantáció, már a tavasz elején, de a virágzás kezdete előtt. Ezenkívül egy fiatal üzemnek éves transzplantációra van szüksége. Ugyanakkor az edénynek egy kicsit többnek kell lennie, mint az előző és jobb kerámia, hogy a gyökérrendszer szabadon lélegezhessen. Több felnőtt Cissos lehet újratelepíteni sokkal kevesebbet. A vason alján egy rétegelvezetési réteget kell tenned, majd egy kis földet, és csak azt követően, hogy beléphetsz a virágba.

Vigyázzon, hogy ne károsítsa gyökereit. Ezt követően a fennmaradó ürességet talajjal kell kitöltenie.

Reprodukció

Miután ilyen növényt kaptak a gyűjteményéhez, feltétlenül növelni fogja. Ebben az esetben ez különböző módon történhet. Érdemes megfontolni mindegyiket részletesebben.

A bokor megosztása

Használja ezt a tenyésztési opciót a tél után a legjobb. Emellett jobb, ha az átültetési növények átültetése. Több felnőtt cissause elkezdődik, hogy olyan kis folyamatokat alakítson ki, amelyek nem tudnak vázában helyezni végül. Ezért érdemes megosztani őket. Vagyis a gyökereket egy éles késsel kell levágni több részre, majd az egyes Pyro-ba kell szállítani őket. A gyors adaptációs időszak után a fiatal palánták gyorsan növekednek.

Magok

Sokakat a tenyésztéshez és magvakhoz is használják. Bármely kertészeti áruházban megvásárolhatók. Egy ilyen anyaggal való munka meglehetősen egyszerű. Kezdjük, a tartálynak kitöltenie kell Sekély homok és tőzegkeverék. Ezután a magokat a felkészült földön halmozják meg. Nem kell túl sokat égetniük – csak nyomja meg kissé. Ezt követően a földnek meg kell öntenie, és a tartály lefedi a filmet.

Ezután mindent meleg helyen kell elhelyezni, és biztosítani kell Rendszeres öntözés. Előfordulhat, hogy az első hajtások nem tűnnek olyan gyorsan, ezért ne aggódj. Amikor a hajtásokat teljesen rögzítették, az “állandó tartózkodási helyen” helyettesíthetők. Leggyakrabban a tenyésztő magokhoz használja az Északi-sarkvidék magjait.

Cherencia

A kertészek ilyen módszere elég gyakran használható. A tenyésztési módszer megvalósításához a dugványok billencse szükséges Tavasszal vagy nyáron. kívül, A dugványoknak szükségszerűen fiatal veséknek kell lenniük. A munkadarab után a tartályba vízzel vagy az elkészített területen kell elhelyezni őket. Ha a vízben gyökerez, meg kell várnia a gyökerek megjelenését, csak akkor, ha a földbe ültethetőek.

Azonban sokkal könnyebb elhelyezni a dolgokat a földre. Nedvesnek kell lennie. Ezután a tartályt egy filmhez kell lefednie, hogy egy kis mini-üvegházt kapjon. Amikor a dugványok meglehetősen jól gyökerezik, állandó lakóhelyre ültethetők.

Betegségek és kártevők

Bár Cissus elég nehéznek tekinthető, ha a rossz gondosságot biztosítja, a növény csak beteg. Érdemes megfontolni néhány betegség okait.

 • Ha túlságosan túlterhelt levegő van a szobában, láthatja, hogy a levelek szárazak. Ebben az esetben nemcsak permetezést kell végezni, hanem egy kicsit nedvesíteni a földet a virág körül.
 • Túl sok hővel a levelek szintén megszáradnak, de mellett is csökken. Ebben az esetben egy virágot kell helyezni egy hűvösebb helyre, és nyáron jobb, ha friss levegőn viszi.
 • Bizonyos esetekben a leveleken megjelenhetnek a foltok, amelyek a napfénytől származó égési sérülést jeleznek. Ez azt jelenti, hogy az üzemnek meg kell akadályoznia egy kicsit.
 • Amikor a barna foltok a cissus levelén jelennek meg, akkor a talaj erős nedvesítését jelzi. Ebben az esetben a földet 3 centiméter tetején kell szárítania.
 • A levelek túl gyors kiáramlásával fel kell tenned a növényt melegebb helyre.
 • Amikor az üzem lelassult egy kis magasságát, akkor csak azt jelzi, hogy a zissor nem elég tápanyag. Ezért sürgősen meg kell tenni a szükséges műtrágyákat.

Ezenkívül időről időre egy növényt meg kell vizsgálni a különböző kártevők számára.

Ha bármelyikét észrevették, sürgősen meg kell adnia az egész növény feldolgozását, vagy csak fertőzött helyeket.

 • Kancsó. Ha egy web jelenik meg a leveleken – ez jelzi, hogy egy ilyen pest jelenléte webes kullancsként. Ha az üzem nem túl fertőzött, akkor megpróbálhatsz szappanoldatot használni. Ha nem segít, a Cissos-t kémiai előkészítéssel kell kezelni. Ha nem segít, akkor meg kell ismételni a permetezést 2 hét után.
 • Pajzs. Ez a rovar barna héj van. A támadása esetén a levelek nem csak szárazak, hanem teljesen. A legjobb inszekticidek leküzdésére.
 • Meylybug. Ezek a kerek rovarok leggyakrabban a leveleken találhatók. Annak érdekében, hogy megszabaduljon tőlük, el kell kezdeni azokat, hogy elindulhassanak, majd az érintett helyeket egy szappanoldatba merített szalvétával feldolgozzuk. Ha ez nem segít, akkor a Cissos speciális kémiai előkészítésével kell feldolgozni.
 • A túl nedves földön kis színű, fehér színű rovarok vannak, amelyeket hívnak Festékek. Ebben az esetben a föld felületét rovarirtónak kell permetezni.

De a kártevőkkel való küzdelem, emlékeznének, hogy ez a növény nagyon érzékeny bármilyen vegyszerekre. Ezért a feldolgozást gondosan meg kell tenni.

Érdemes megjegyezni, hogy a megfelelő gondosság és a szükséges feltételek megteremtése Cessus otthon, élvezheti ezt az örökzöld növényt egész évben. Ez egy nagyon szerény növény, amely még azokban a pillanatokban is, amikor ez csak egy zöld bokor, és nem luxus virág. Ezen kívül, ha tenyészti, ezt a jóképét a szeretteidnek vagy ismerősnek adhatja.

Hogyan lehet megfelelően ellátni az üzemet, megtekinthető a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: