Diffenbachy foltos: jellemzők és gondozás

Diffenbachy foltos – az egyik olyan növény, amely gyakran megtalálható az apartmanokban, irodákban, különböző intézményekben, és néha nagyon magas példányok vannak. A növény népszerűsége azt sugallja, hogy jellemzője és egyszerű gondozása lehetővé teszi, hogy lehetővé tegye a differenciát, hogy nem is nagyon tapasztalt virágosok és azok, akik nem hajlandók túl sok időt fizetni, hogy elhagyják a növényt.

Leírás és funkciók

Annak ellenére, hogy a természetben sok fajta van ennek a növénynek, Otthon számos fajot tartalmaz, amelyek közül a leggyakoribb, és van egy foltos diffenbachy. A levelei hosszúkás, világos zöld, sötétebb fröccsenés, ugyanolyan színű, de egy másik árnyalatú. Ezért a könnyű levelekben gyakran megfigyelhető minták, hasonlít a foltok és csíkok. Egy felnőtt fában a levelek nagyok, az alsó idő alatt elhalványulnak, és el kell távolítani őket, így a csomagtartó része marad. Általában az üzem eléri a mérőt vagy egy kicsit.

Otthon nehéz találkozni a virágzó diffenbachy, de a növény leírása azt sugallja, hogy A természetben kis virágzatokat ad, amelyek helyszínén a narancssárga bogyók jelennek meg a helyszínen.

Növényi jellemzők Azt javasolják, hogy a különbözõ mérgező bármilyen különbségű diffenbachy. Hozd meg az ártalmat, ha a juice juice leesik a nyitott sebre vagy a kezek bőrére. Nem ajánlott differenciálmű növekedni, ha vannak olyan állatok, amelyek nem közömbösek a levelekhez, lehetetlen használni őket.

Érdemes elfogadni óvintézkedéseket, ha vannak kis gyerekek a házban.

Hogyan üzem és gondozás?

Diffenbachia sok éven át örülni fogja gyönyörű lombjait, ha otthonosan gondoskodik róla.

A növény sikeres fejlődése a megfelelő illeszkedéssel kezdődik, miután elkezdte a boltból. A talajt úgy kell elkészíteni, hogy minden szükséges komponens jelen legyen: moha, faszén, homok, levél föld.

A világítás kiválasztásakor fontos az egyensúly megtartása. A Diffpenbahia közvetlen napfénye nem lesz hasznos, de a fény hiánya is megfosztja a fényes vonzerő lombozatát. Ezért olyan helyet kell választanod, ahol meglehetősen könnyű lesz, de a napsugarak szétszóródnak.

A gyakori öntözéshez a növény pozitívan alkalmazza, és jobb, ha a felső réteg teljesen megszárad, különben a levelek megfordulhatnak. A csapok vizet túl kemény a diffenbachy számára, szükség van a nap folyamán.

A növény szereti a nedvességet, Ezért a permetezés legalább naponta, a téli napok kivételével, amikor mennyisége csökkenteni kell, mint az öntözés mennyiségét. Túlzott öntözéssel barna foltok jelennek meg a leveleken.

A növényre a kertben lehet megvásárolni a kerti boltban, alkalmasak a beltéri növényekre tervezettek számára. Számos csomagot is megjelölnek, köztük megtalálhatók és diffenbacha.

A növény idővel nő, és a pillanat akkor fordul elő, amikor ki kell cserélni a potot. Új konténer vásárol egy kicsit tágas előző. Az üzemet átültetni kell, hogy kifejli. Csak a felnőttkorban, öt év elteltével legalább három évig nem zavarhatja meg az üzemet, szükség esetén átültetve, ha a gyökerek valóban közelednek a potban, és úgy tűnik, hogy vízelvezető lyukak lesznek.

Egy új edénybe történő átültetéskor Helyezze el a vízelvezetést, Alkalmas erre a célra kavicsok és homok. Maga a növény jól öntözött, majd szépen eltávolítja az edényt a gyökerek földjével együtt, és a gyökér minimálisra próbálja. Majd az elkészített tartályba helyezzük, és kiegészítik a talajt. Évente egyszer az üzem számára a Föld felső rétegének hasznos változása lesz.

Pesti és ellene ellenük

Ha a növény mögött a megfelelő gondosságot végzik, akkor valószínűleg nem pesti és betegségek szörnyűek. De ha gyengesége gyengül, különböző problémák merülhetnek fel. Ha a gyanús foltok megjelentek a leveleken: száraz vagy nedves, barna vagy sárga – ez azt jelenti, hogy az antraznózis, a fusariasis sújtja. Ilyen esetekben megszabaduljon a beteg levelektől. Kezelje a diffenbachu fungicidet.

A növény megmentéséhez friss talajban átültetni fogja, és a régi, hogy megszabaduljon, mert fertőzött. Ehhez az üzemet ki kell venni a potból, nagyon óvatosan távolítsa el a fertőzött földet a gyökerekkel. Ha vannak kirúgott szakaszok, vannak vágva. Aztán a növényt szépen egy új edénybe helyezzük, a földet felülről és kissé tampingoljuk.

Ha a növények a pajzsok típusát, a pókos kullancsot, egy enyhítő patakot rendezték, szappanoldattal és rovarirtókkal kezeljük.

Vágás és reprodukció

A gyakori metszés diffenbachia nem igényel, kivéve a sárgás vagy szárított levelek kivételével. De gyakran előfordul, hogy az alsó levelek elhúzódnak, hagyva egy meztelen törzset, hogy nem nagyon szép. Ebben az esetben a virágvezetékek törekszenek frissíteni. És erre a célra a szárat szükség szerint le kell vágni. Szinte mindent vághatsz, így a ceruza. Aztán a növény kap egy második életet, új hajtásokat adva. A Diffenbachy Spoys gyorsan gyors. És néhány hónappal a vágás után vonzónak tűnik. A hordót éles késsel vagy egy secateurra vágják, alkohollal kell vezetékezni. A faszénnel megszórott vágás helye.

Nagyon fontos, ha a metszés óvintézkedéseket tesz. A gyümölcslé cseppek a fegyverekbe vagy arcba esnek, és allergiát okozhat. ezért Minden eljárást kesztyűben kell elvégezni, és vigyázzon az arcra. Néhány e célból védőmaszkot használjon, és szemüveget helyez.

A Diffenbachy terjesztéséhez használja a rajz módját. A fő szár vágási része több fragmentumra osztható, de szükséges, hogy a vesék jelen vannak, amelyekből a hajtások képződnek. A dugványokat ferde szobahőmérsékleten helyezzük el, és megfigyeljük a gyökereket. Ezt követően a földre ültethetők, megfigyelhetők az összes kirakodási szabályt, beleértve a megfelelő talajválasztást is.

Általában a kis diffenbachia nagyon jó, és új lapokat ad. A dugványok gyökerezhetők és víz nélkül lehetnek. Ehhez a főtt talajba kerülnek, átlátszó kupakkal borítva, nem felejti el rendszeresen szellőztetni (óránként vagy két óránként) és a vizet, Jobb, ha permetezési módszert hoz létre, hogy ne öntsük a növényt. Amikor az első hajtások megjelennek, a kupak formájában lévő menedéket eltávolíthatjuk, és normál üzemmódban vigyázhatunk a növényre.

A legmagasabb reprodukció gyors eredményt is ad. Általában vágják, ha az alsó levelek opál vagy a növény meghalnak. Ezután a felső részt vágjuk és víztartályba helyezzük, ami minden nap kívánatos megváltoztatni. Amint a gyökerek kialakulnak, a diffanebachy átülteti a földbe, és továbbra is gondoskodik, mint a szokásos módon.

Arról, hogyan kell törődni és szaporodni egy diffenbachy pöttyös, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: