Dyshidia: Leírás, típusok és gondozás otthon

  Sok virágcsökkenés előnyben részesíti az egzotikus kultúrákat. Az egyik ilyen növény – Dyshidia. A kegyelem és a szokatlan megjelenés azonnal vonzza a figyelmet.

  A kultúra Örökzöld liana. A vadon élőben a trópusokban él. Azonban otthon a középső zenekar egy ilyen virágot növelhet. A dischidia sajátosságairól, fajtáira és reprodukciójára, és megvitatják a cikkben.

  Sajátosságok

  Dyshidi – epifizikus növények. A Lian csoporthoz tartoznak. A fejlesztés nem gyors, de a kultúra vonzereje egész évben marad. Maximum 0, 5 méterre nő. A méret a megérintés és a fajok módjától függ. A növények vékony, elegáns, rugalmas. Hosszában elérik az 1 métert, van egy rózsaszín-zöld árnyék. A légi gyökerekhez ragaszkodó támogatás mögött.

  A levelek nem biztonságosak, kerek alakúak, egy kis mutató a végén. Néha meghosszabbított. Ők a vastag és meglehetősen szimmetrikusan helyezkednek el, ami miatt egy csodálatos növényi mintázat jön létre. A szín általában világos zöld, bár a fajta attól függően változhat.

  A szokásosnál a növénynek más levelei vannak. Van egy egyedi formájuk, amelyek hasonlítanak buborékok. Ezek a “táskák” végzik a tartályok funkcióját, ahol a vizet tárolják. Ennek köszönhetően a kultúra maga szabályozza a fejlesztés és a takarmányok nedvességét egy szélsőséges helyzet esetén. Néha a rovarok belsejében készültek, ami a zöldségszemét tároló leveleiben történik. A nedvesség hatása alatt tápláló humusz alakul ki, ami szintén nagyon hasznos a kultúrához.

  A Blossom évente egyszer történik (néha gyakrabban). Nagyon lenyűgözőnek tűnik. Kis virágok összegyűjtöttek egy darabból több darab, hasonlít a harangok. Az árnyalatok fényesen és gyengéd rózsaszínűekig terjednek a hófehérre. A virágzó kultúra tetszik Tavasszal ősszel.

  Otthon Dzhidi különböző formában termesztik. Például lehet, hogy egy erősítő. Ehhez a gyönyörű felfüggesztett tartályok használatához. Második módszer – Helyezze Liano-t a tartóelemre. Ez lehet egy címke, bármilyen díszítő bázis acél vagy fa. Mindenesetre a növény nagyon elegáns lesz.

  Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni – az adott struktúra miatt, lehetetlenné válik az állványokon. Szokásos magas edények.

  Fajták

  A természetben több mint 100 faj van ennek a csodálatos növénynek. Otthon csak a Dyshody bizonyos fajtái vannak. Tekintsünk néhány híres fajtát részletesebben.

  Ovate (ovat)

  A növényt hosszú rózsaszín-zöld szárak különböztetik meg. Ovális levelek. Először rózsaszín hangokat festenek, de idővel szövés. Elegáns fényes csíkok növelik a kultúra díszítő tulajdonságait. A virágok kis fehér boutons-ot képeznek a tiszta virágzatban.

  Nummolia

  Ez egy nagyon népszerű szoba minőségű. Általában felfüggesztési kapacitásokban termesztik. Szárak 1,5 métert. Lapok kicsi, kerek. A növény nagyon vonzónak tűnik, lehet egy igazi díszítés bármely szoba.

  Rozsdás (Rusifolia variagat)

  Ez a fajta hosszú szárakkal rendelkezik, amelyek sok kis smaragd levelével borítottak. Minden lap miniatűr szív alakú. Emiatt a fokozat a “Million Hearts” nevet kapta. A virágok fehér színűek és édes aromája van.

  Golshkova

  A növények számos levegő gyökeret és szép leveleket fednek le. Világos zöld lombozat színe. Ovális alak, van egy gyár. Évente kétszer, a kultúra kedveli a rózsaszín vagy cseresznye tónusok virágait.

  Apple College (Apple Leaf)

  Ez a fajta meglehetősen nagy levelek vannak. Mindegyikük hasonló az almához, amelyből a fokozat és a neve. Festés a lombozat zöld fehér foltokkal.

  Vidialia

  A fajta növények világos zöld színűek. Lekerekített levelek. A virágai egy szelíd rózsaszín árnyalat díszítik Lianát évente kétszer vagy háromszor.

  Hirsuta

  Ez egy meglehetősen ritka fajta. Kerekített levelek, texturált, kis pelyhesettel borított. A virágzás során a kultúrát kis lila virágokkal borították, amelyek az egyiken egyáltalán helyezkednek el.

  Rafflee

  Ez a fajta megkülönböztethető hosszú hajtások, amelyek elérik az 5 métert. A levelek hosszúkás. A virágok sárga színűek és esernyő alakúak.

  Szingularis

  A kultúra elasztikus szárakat és meglehetősen nagy kerek leveleket tartalmaz. Zöld lombozat színű, fényes fröccsenéssel

  A fogva tartás feltételei

  Világítás

  Bár a természetben a kultúra növekedhet az árnyékban, jobb, ha a helyszínen helyezkedik el. Azonban érdemes emlékezni arra, hogy a növény nem tartja meg a nap egyenes sugarait. A világításnak szétszóródnia kell.

  Kiváló lehetőség – keleti vagy nyugati ablak. South Windows Pretty. Ami az északi oldalt illeti, kiemelésre van szükség. A kultúra tökéletesen fejlődik mesterséges fényt.

  Hőmérséklet és páratartalom

  Dyshidia egy hő-szerelmes, könnyen tolerálja a hőt. A szobahőmérséklet nem eshet 18 fok alá. Nyáron a felső határ – 30 fokos hő. Az időszak alatt jobb, ha 18-23 fokot nulla felett tartanak fenn.

  Fontos, hogy a növényi páratartalmú növény biztosítása legyen. Magasnak kell lennie (kb. 40%). A forró napokon fel kell emelni a vízi eljárások gyakoriságát. Használhat permetezést. A párásítóként megengedett, hogy raklapokat használjon vízzel vagy nedves kavicsokkal. Sok virágtermék speciális eszközöket szerez.

  Leszállás

  A talaj, amelyben az üzemet ültetik, jól kell kihagynia a nedvességet és a levegőt. Az optimális lehetőség egy speciális kompozíció, amelyet az ilyen típusú kultúrákhoz terveztek. A talajnak tartalmaznia kell:

  • faszén;
  • tőzegmoha;
  • fenyőkéreg;
  • Levél föld;
  • Folyó homok;
  • Terlesz.

  Fontos, hogy ne felejtsük el a leeresztőréteget. Szükséges, hogy a nedvességet ne tárolja. A leszállás kapacitása lehet.

  A fiatal virág transzplantációja tavasszal történik. Az eljárás csak akkor kezdődik, ha az erős növekedés jelei. A gyökérrendszernek teljes mértékben kitölti a potot.

  Hogyan kell törődni?

  Podkord

  Az otthoni ápolással rendelkezik saját árnyalatokkal. A szakemberek tanácsának megfelelően, A növénynek nem szabad gyakran táplálnia. Évente kétszer meg kell tenned a műtrágyákat, elvált félbe. Az első alkalommal – áprilisban, a második alkalommal – júliusban vagy augusztusban. Egy másik rendszer lehetséges. Egyes virágtermékek a tápanyagokat havonta egyszer minimális dózisokat tesznek a tavaszi-nyári időszakban.

  Javasoljuk, hogy különleges műtrágyákat szerezzen a zamatosok számára. Elfogadható és az otthoni lombhullató növények számára alkalmas eszközök. Ugyanakkor a hagyományos fantáziák a növény zöld részének gyökerei és permetezése alatt alternatívaknak kell lenniük.

  Locsolás

  A kultúra a nedvességre utal, ha a levegőről beszélünk. Azonban a gyakori és bőséges mosogatás nem szükséges. Elég ahhoz, hogy állandó tüdő-talaj páratartalmat biztosítson. Az üzemet csak akkor öntsük, ha a talaj felső rétegét szárítják (2-3 cm).

  Az összes talaj szárítása nem kívánatos, de nem fog sok kárt okozni. De mint a túlzott öntözés, elpusztíthatja a virágot. Ajánlott eljárás gyakorisága – havonta 2-3 alkalommal. Télen az öntözés gyakorisága csökken. Annak érdekében, hogy stabil kényelmes környezetet tartson a növények pihenése során, egy eljárás elég 3-4 héten belül.

  Ha a növényt a rutáriumban termesztik, minden héten hidratáló termékeket termelnek. Virágfürdő a zuhany alatt, majd a felesleges folyadék összevonása. A víz nem lehet hideg és merev. Jobb, ha a forró vagy szűrés után jobb szobahőmérséklet-folyadékot használunk.

  Ritkítás

  Ez a liana gyakorlatilag nem szükséges vágás. Csak dekoratív célokra lehet kialakítani egy tiszta növény, túl hosszú hajtások vágása. Szükségszerűen csípje őket. Ez az eljárás hozzájárul a kultúra megújulásához, és stimulálja a virágzást is.

  Reprodukció

  Magok

  A diszhidi magok nagy podlovoid gyümölcsökben vannak, amelyek virágzás után alakulnak ki. A magok szinte súlyosak. Könnyen elpusztíthatják, hogy pontosan pontosak legyenek annak érdekében, hogy ne veszítsenek el a vetőmaganyagot.

  A vetés tavasszal történik. Vesz Homok keveredik a tőzeggel arányosan 1: 1. A magokat nedvesített talajba helyezzük, és kissé öntsük felülről (a Föld bevonat vastagsága körülbelül 2-3 mm). Ezután a leszállást üvegből vagy polietilénnel borítják, és szétszórt fényt tartalmaznak. Kívánatos hőmérséklet – 20-25 fok.

  A magoknak naponta fáradtnak kell lenniük, emelőanyaggal. Amikor az első szórólapok megjelennek (kb. 3 hónap), a fiatal növényeket az egyes kapacitások gondosan elbocsátják.

  Cherencia

  Ez egy egyszerűbb és gyors módszer a tenyésztési kultúra. Ehhez a fiatal hajtások teteje alkalmas. A szögben levágják őket. Az üzemben lévő szakaszok azonnal megszórják a faszénnel. A dugványokat olyan oldat kezeli, amely stimulálja a gyökerek gyors képződését. Az egyes vágók méretének 9-10 cm-re kell lennie.

  Mint az előző esetben, Vegyünk egy homokos tőzegkeveréket. Enyhe dőléssel ültetett dugványok. Ezután átlátszó anyaggal vannak ellátva, üvegházhatású feltételek utánzása. Ajánlott hőmérséklet – 20 fok felett. Minden nap a leszállás szellőztethető, támogatja a talaj mérsékelt páratartalmát.

  A gyökeresedés egy hónapon belül következik be. Az átfedés más módja az, hogy a menekülés elválasztott részét forralt vízben kell elhelyezni.

  A folyadékot naponta kell megváltoztatni, hogy megszüntesse az ültetési anyag megerősítésének valószínűségét.

  Betegségek és kártevők

  Dyshidia nem hívható Hardynek. Helytelen gondoskodás esetén komoly problémák kezdődhetnek:

  • Túl bőséges öntözéssel a gyökerek rothadhatnak;
  • Nem elegendő páratartalom esetén a bajusz sötét, a levelek, az elemek, a harisnya víz eltűnnek;
  • Ha megütsz a nap egyenes sugarai lombozatát, bluses.

  A kártevők is nem kerülnek meg a kulturális oldalt. A leggyakoribb fenyegetések: TLL, Miller Creeks, Web Tick.

  Sürgősen megoldani a problémát. Amikor kártevőket észlelnek, azonnal kell kezelni a növényt a megfelelő rovarirtó anyaggal.

  A Dyshidiról lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: