Fali óra csata: Jellemzők, típusok és működés

A csata faliója bármely klasszikus belső dekorációja, nem veszíti el a népszerűséget hosszú évek alatt. A fényűző megjelenés mellett a készülék és a könnyű működés eltérő.

Eszköz és működés elv

A csata falióját nemcsak az esztétika, hanem pontos mechanika is megkülönböztetik. Saját energiaforrásuk rovására dolgoznak, amely kiküszöböli az akkumulátorok vagy a szerkezet elhelyezésének szükségességét a kimenet mellett. Működés előfordulhat, mivel egy hűtött rugó jelenléte a dobban, az emelési súlyok vagy egy speciális kvarc kristálymechanizmusának mechanizmusa miatt. A csata órák fő előnyei:

  • a munka mechanizmus megbízhatósága;
  • kellemes hangulatos hang létrehozása;
  • Különböző formatervezési minták, méretek és formák jelenléte.

A gyakorlati eszköz tökéletesen másolja az aktuális időt bemutató feladatát. Azt is érdemes megjegyezni, hogy gyakran van felszerelve egy extra polc a petrolerek, vagy akár biztonságos.

Szükség van a csatára külön megemlíteni. Ez a funkció a stroke mechanizmushoz kapcsolódik, ezért bizonyos időn belül érvényes, a nyilak jelzésére szolgáló órák számával. Ahhoz, hogy hajtsák végre a „speciális effektus” részt 1-8 kalapácsok, amelyek préselt 1, 2 vagy 3 külön rugók. Ez megtörténik, azonban 8 kalapácsot megnyomnak 8 rugón, hogy minden negyed órát értesítsen.

A rugók maguk is úgy néznek ki, mint az acél huzal spirálok.

Néhány modern modellek harci vannak ellátva gongok vannak szerelve a ház belsejében egy vízszintes vagy függőleges helyzetben, és képes arra, hogy kellemesen hangzó jeleket. Fontos megfigyelni egy bizonyos szakadékot a kalapács és a pont, amelyben a rugót érinti. Ha a hang kellemetlen, akkor a probléma túlságosan sűrű lehet egy kalapács és rugók. A gyenge hangjelzés az a tény, hogy a kalapács és a rugó közötti távolság túl nagy, ezért a hatás gyenge, vagy a probléma helytelenül rögzíti a hangelemet a házhoz képest. A harc és a stroke mechanizmusa minőségi módon működik, amíg az üzemet a gyár befejezi.

Fajták

Rendszerint egy régi órát, még mindig jelen van sok apartmanban, mechanikus. Ezek a következő elemekből állnak:

  • a motor súlyú vagy rugó formájában mutatott be;
  • hajtómű mechanizmus a fogaskerekekből;
  • az egységes mozgalmakért felelős szabályozó;
  • DESCENT A motortól a szabályozóig terjedő impulzusok.

Ez a szabályozó, hogy az antik tervek még mindig sikeresen végzik munkájukat. Az ősi órát klasszikus belső terek tervezésére használják, különösen akkor, ha egy nappali, puha székekkel, kandallóval és rengeteg textíliával rendelkezik.

Az antik osztályok optimális háttere egy fából készült tokban barna, nemes zöld és burgundi árnyalatok, ami ellentétes a testhez.

A retro-stílusban díszített modern órák ugyanolyan népszerűek. Rendelkeznek a szükséges raid a régi időkből, de sokkal olcsóbb és sokkal kevésbé gondos karbantartást igényelnek. A modellek esetében általában a minimalista kialakítás jellemzi, valamint a nagy római számjegyek használatát. A tervek tökéletesen kiegészítik, nem csak a klasszikus belső, hanem a modern.

Ha konkrét modellekről beszélünk, akkor természetesen meg kell említeni a “Amber” vagy az “osztályok” szovjet márka termékeit, Az Orlovsky Watch gyár tevékenységének eredménye. Az ilyen órák termelését 1954 és 1992 között végezték, így ma különösen értékelik a történelmi találatok szerelmeseit. Rendszerint a bolhapiacon található “borostyán” életkora legalább 25 év. A csata 30 percenként történik.

Magas pontosság és kiváló minőség, amelyet a német mechanikus óra jellemez. Hosszú ideig, az egyik legnépszerűbb rajzfilmgyártó cég Frederich Mauthe Schwenningen volt (Létrehozva 1844-ben). A csata első órái 1900-ban jelentek meg, és szinte az évszázadokig sikeresen exportáltak világszerte. A Társaság a világ egyik legnagyobb óra gyártója volt, de 1976-ban csőd miatt zárva volt. Egy másik világszerte ismert német cég volt Gustav Becker, amely Németországban 1847-ben jelent meg. Az ő óráját különösen értékelték a kiváló minőségű mechanizmus és a nemes megjelenéshez.

A Berlin Berlin cég faliója Zentra különbözött gyönyörű design és szokatlan hangos kísérettel. Lehetetlen, hogy ne említsük meg a cég hermle-t, több mint száz évet vezetnek a falra szerelt berendezéspiacon. A cég 1922-ben alakult, és ma több gyárat egyesíti, amely nemcsak óránkénti eszközöket, hanem pótalkatrészeket is létrehoz. A struktúrák szerkezetét klasszikus stílusban készítik el, de ezenkívül tiszta dekorációval díszítik, például tárcsázás.

Használati útmutató

A csattal való falórák használata helyes eszközbeállítással kezdődik. Az eljárás helyes végrehajtásától, a kurzus pontossága és a használat tartóssága függ. Ha az óra hirtelen leáll, akkor az első dolog meg kell vizsgálnia a gázszuszpenziós kábel helyét, valamint az inga jól felszerelt. Az ilyen kialakítás megengedett eltérése naponta 30 másodperc. Ellenkező esetben szükséges eszközbeállítás.

A tavaszi indítás az óramutató járásával megegyező irányba fordul. Forgatás A kulcs fontos elég lassú, mivel az éles mozgások megszakításhoz vezethetnek. Az inga elindítását zökkenőmentes hangszámlálással kell kísérni. A ritmus nem jelzi a helytelen beállításokat.

Miután befejezte a munkát, érdemes gondoskodni egy szorosan zárt ajtó, ellenkező esetben a por elkezd felhalmozódni belsejében.

Ha a stroke pontossága megtört, akkor az oka lehet a rossz számú inga ingadozások. Ez állítható, ha az objektíveket az inga rúdja mozgatja. A lemorzsolódó mechanizmusnak meg kell mozgatnia a beállító anyát, és sietve, éppen ellenkezőleg, alacsonyabb. Ha az óra a csatával megállt, akkor helyes, hogy kapcsolatba lépjen egy szakemberrel, és ne próbálja meg megoldani a problémát.

Az órák üzembe helyezése után ajánlott néhány napot várni, és számolja a napi hibát. A kívánt szám eléréséhez a kurzus pontosságának különbsége a napok számával van osztva. Például, ha 4 nap alatt 8 percig késleltetés lesz, akkor a hiba a nap folyamán 2 perc. A beállító anya egyik forgalma körülbelül 30 másodperc és egy percig, így a paramétert az utasításokban, világossá válik, hogy hány fordulatra van szükség.

Helyes ellátás

Ha óvatosan kezeli az órát, és állandó gondoskodik, akkor hosszú évek során problémák nélkül szolgálnak. Először is fontos, hogy telepítsünk olyan módon, hogy a készülék a megfelelő időt mutatja. Az ügyet biztonságosan rögzíteni kell a falon, és az inga el kell rejteni a rúd blokkján, rendkívül óvatosan. Azonnal kell igazítani az órát a vízszintes felületekhez képest. Ha az órát át kell mozgatni, akkor a szállítási eljárásnak meg kell kezdeni az inga eltávolításával. Következő átvitel Az eset, az inga lóg, és az óra újra elindul.

Miután elhelyeztük az órát a falon, át kell mozdítania az inga maradékot és jobbra, amíg a kullancs teljesen pontos lesz. Miután a komponensek rögzített csavarokkal, be kell állítania egy perces nyílat 6 vagy 12, provokálva a csatát. Megváltozom a perc nyílát, és hallgatom, hogy a csatát a csatát elosztják, kiderül, hogy a pontos időre jut. Óra utána, de nem a végéig.

Közvetlenül ki kell számolnia a lehetséges eltérést és módosítania a pontosságot.

Működtesse a fali órát csatával, csak száraz és jól felmelegedett szobában lehet. Szigorúan tilos, ha olyan vegyi anyagokat vagy elemeket tárolnak, amelyek az ügy korrózióját okozhatják. Tilos a felfüggesztett ingadel való átadás, mivel bontást provokálhat.

Az óránkénti mechanizmust szükségszerűen az MC-3 vagy PS-4 speciális olaj márkák indítják el. Az olaj 2-3 évig érvényes, ez az időszak után, szükség lesz arra, hogy végezzen és tisztítsa meg, és újra kenjük. Más olajok használata nem szívesen. Fontos, hogy rendszeresen megszüntesse a szennyeződést a sűrített olajból, ami negatívan befolyásolja a munkaidő pontosságát. Az ügy tisztítását száraz szalvétával kell elvégezni, a víz alkalmazása elfogadhatatlan. Érdemes megemlíteni, hogy ha lehetséges, javítják és sőt kenőanyagot kell bízni egy szakember, mivel saját cselekedetei a jótállási időszak megszüntetéséhez vezethetnek.

Milyen jellemzőkkel rendelkeznek a csatákkal, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: