Ficus dörzsölés: jellemzők, fajták és termesztési szabályok

A beltéri növények közötti hatalmas népszerűség Gumi Ficus – a Folos legérdekesebb példánya. Majdnem egész világon oszlik el, sok formája és árnyalata van. A csodálatos növény jellemzői, fajtái, valamint a termesztési szabályok, figyelembe vesszük a cikkben.

Sajátosságok

Átlagosan a vadon élő csalások mérete 30 méter, de vannak olyan kiállítások, amelyek akár 60 métert is nőnek. Átmérője 2 vagy több méter. Az élet nagy része, a ficus növekszik és kialakul, majd a fokozatos kihalás fázisa jön. Kezdetben a növény egy fát egy hordóval. Míg a törzs növekszik, az ágak megjelennek. A levegő gyökerei sokféle ágból alakulnak ki, csökkentik a talajba, és beugrottak, további táplálékot adnak.

Az ágon lévő levelek felváltva vannak. A lombozat egy hegyes ovális formáját szerzi meg. A levelek mérete akár 30 cm hosszúságú, akár 15 cm szélességig is elérhet. A levelek külső oldalának színe fényes, és különböző színek lehet.

De a belső oldal matt, szelíd zöld.

A Fikus, amely otthon nő, támogatást igényel, különben a növény megszakadhat. A virágok és a gyümölcsök kizárólag nagy fákat adnak. A növény nagyon könnyű növekedni a magokból.

Fejeket?

A növény szárában van egy fehér folyadék, amely izoprént tartalmaz. Ha megjelenik a seb, paraffinnal és olajkeverékkel kell kezelni, majd lezárta a kötést. A zúzott aktivált szén is hozzáadhat.

Az összes pontossággal azt mondhatjuk, hogy a növény mérgező. Az egész virág egy fehér vastag gyümölcslé, mérgező. Abban az esetben, ha a gyümölcslé a bőrre esik, a szemben vagy a gyomorban, akkor olyan tünetek, mint egy kiütés, urticaria. És irritáció és égés.

Ha a lé a nyálkahártyára esik, akkor lehet égni és akár a látás értékvesztését is. Ha a vízió gyorsan romlik, akkor sürgős kórházi ellátás szükséges. Az égés a bőrön formálódhat, de annak megakadályozása érdekében, hogy szappannal folyékony vízzel kell öblíteni. Ha hirtelen a gyümölcslé bejutott a gyomorba, akkor az akut mérgezés jelei megjelenhetnek. Ők nyilvánulnak meg maguk hasmenés, émelygés, migrén, görcsök. Ezért szükség van sürgősen öblíteni a gyomrot, inni abszorbens és hívja az orvosokat.

Ritka, különösen súlyos esetekben az ilyen virág tulajdonosa el tud menni. Sok fenyegetés Ez a virág gyermekek számára hordoz, a nők és a háziállatok. Ha valaki a házban szenved a legerősebb allergiáktól, beleértve az asztmát is, akkor ne indítsa el a ficust.

Ez figyelmezteti a betegség támadásának megjelenését.

A Ficus dörzsölés azonban rendelkezik és hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. Aktívan tisztítja a levegőt mérgező gázokból, átalakítva őket szénhidrogénbe. A lombozatból és gyümölcsléből készült gyógyszereket mellbetegségekkel kezeljük, valamint rákos, jóindulatú daganatok. Szintén a léjével az ízületek és az aranyérek betegségeihez kötődhet.

Az ókori indiánok azt hitték, hogy az üzem minden negatív energiát feltételez. Ezenkívül azt hitték, hogy a FICUS segítene a gyermeknek, aki ilyen sokáig várta a jövőbeli szülőket.

Fajta

A gumi ficus sok fajtával rendelkezik. Fontolja meg a leggyakoribb.

  “Belize”

  Ez a fajta van egy királynő színe, kíváncsi színek kombinációja (a leírásban vannak zöld, fehér, rózsaszín, smaragd, pisztácia és bézs színek), és megkülönbözteti őt másoktól. Ez a fajta üvegházhatású körülmények között jön létre. A virág lombozat meglehetősen nagy (legfeljebb 23 cm hosszú és legfeljebb 13 cm szélesség).

  Rakhis a külső és belső oldalról van szó, lila színű festve.

  Növényi dekoratív, nagyon rugalmas és állandó különleges gondozásra van szüksége.

  “Fekete herceg”

  A FICU-t a Cherry Blossom Lombozat hangsúlyozza. A különleges ellátásban nincs szükség. Ez a ficus a leggyakoribb virág a tenyésztésben. Nem csak otthon, hanem az Arboretben is nőtt.

   “Abidjan”

   Ezt a fajtát megkülönbözteti a skarlát lombja, a virágnak nincs szüksége különleges gondozásra. És megkapta a nevét a város tiszteletére Afrikában. Ez a fajta az egyik leggyakoribb növény. Egy ilyen virág csak örömöt hoz. Gyönyörű lombozat a külső fényesből. Könnyű gondoskodni róla, gyorsan nő. A levelek 25 cm hosszúságúak, és 17 cm szélessége. És smaragd színe, rachis a pisztácia színének külső oldalán, és belülről – skarlát. Az a szár, amelyen a lap található, smaragd. Idővel a virág elkezdhet elölni. Kezdetben ez a fajta üzem megjelent Ázsiában. Ebben a tekintetben a virág szereti a hőt, és nem tolerálja a hideget. De ez a faj is jól illeszkedik az éghajlatunkhoz, és jól növekszik az apartmanokban.

   Olvasson tovább  Példák a nagy helyiségek kialakítására

   Milyen körülmények között növekszik?

   A trópusokon nagy számú gumi ficus nő. Ebben a növény anyaga – India és Dél-Indonézia. Természetes körülmények között a növény 6 és 10 méter közötti átmérőjű nagyméretű méreteket szerez. A természetes körülmények között növekvő ficus jelentősen különbözik az otthontól.

   Néhány faj az éghajlatunkhoz igazodik. Különösen ruházat – ez az apartmanok leggyakoribb nézete. A korona vágásával és kialakításával a növény bemutatható fajt vesz, és nem vesz sok helyet.

   Ezért nincs probléma a tartalmával a lakásban. A ficus alkalmazkodhat minden életkörnyezethez.

   Otthoni ápolás

   Most meg fogjuk találni, hogyan kell helyesen megnézni egy ilyen virágot. Nincs nehézség, hogy elhagyja őt, érdemes néhány szabályt. Mint egy csomó szín, a ficus meleg, de a fényes nap nem előnyös neki. És ez nem éri meg, hogy azt az árnyékban, mert a növekedés érezhetően lassul, és hamarosan a levelek sárgulnak és ősszel. Az optimális hőmérséklet meleg időszakban 20-25 fokos hő, valamint a növény nem továbbíthatja a hosszú toleráns és magasabb hőmérsékletet. A téli időszakban a hőmérséklet nem eshet +15 fok alá.

   A virág öntése szükséges, ha a Föld felső rétege. Az öntözés a napi melegszezonban, az utolsó üdülőhelyen minden második nap, de a télen elég és egyszer: a hidegebb, annál kevesebb időt kell a vízre. A legfontosabb dolog az, hogy a víz nincs kitöltve, az összes víz, amely felhalmozódott a raklapon, azonnal össze kell merülnünk. Abban az esetben, ha elárasztották az öntözést, a lombozat eshet. A páratartalom porlasztóval állítható be.

   És néhány hét múlva törölje le a lombozatot egy nedves ruhával.

   Legfeljebb havonta egyszer, a ficus a zuhanyból öntözhető, a talaj lezárása polietiléncsomaggal. A hideg időben a virág nem permetezhet a permetezőből, és egyszerűen átmegy egy nedves ruhával ellátott lombozaton, és távolítsa el a lehető legalacsonyabbat az elemektől. A jobb növekedés tavasszal a virágot a szükséges eszközökkel kell megtermékenyíteni, ahol a nitrogén jelen van. A legfontosabb dolog az, hogy a műtrágya nem esik le a lombozatra és a hajtásokra. Ha a lombozatot a lehető legnagyobb mértékben szereted, akkor ne használjon olyan termékeket, amelyek kémiaiakat tartalmaznak, de például sört használhatsz, a legfontosabb dolog az, hogy nem alkoholmentes.

   A FICU-k különböző fajtái megkövetelik és különleges ellátás. Fontolja meg, hogyan kell megfelelően ellátni a legnépszerűbb fajtákat.

   “Belize”

   Ez a fajta és a fényes fikuszok többi része a szín és a színezés fenntartásához egyszerűen világos fény. A legmegfelelőbb helyet a legjobb világítással az ablak elhelyezi, amely a napos (déli oldal). És nyáron, a levegőre kell helyezni, és a naptól délben. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a hűvös helyiségek, a tervezetek kategorikusan tilosak. Tehát télen meg kell tartani ezt a fajta házat.

   Megfelelő talaj a ficus számára semleges pH-vel és előnyös tulajdonságokkal. Használhatja a talaj szánt Ficus, valamint vegyes üvegházi talajt és lombhullató humusz hozzáadásával nagy homok. És adjunk hozzá tőzeget.

   Mindössze egyenlő összegű.

   “Abidjan”

   Ez a fajta ficus nagyon egyszerű gondosság. A legfontosabb dolog az, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet. Világosnak kell lennie, a napfény hatása nélkül. Ha a sötét szobában van, akkor rosszul fog nőni. Nincs semmi bonyolult az ilyen növény tartalmában, hogy kövesse bizonyos követelményeket.

   A fő egy – nem szabad azonnal átültetni a FICU-t az akvizíció után, meg kell adnia az új feltételeket. 3 héten belül csak újraépítheti. MEGJEGYZÉS, amikor a ficus az ismeretlen körülményekre esik, eldobhatja a leveleket. Nincs szükség erre, ezért alkalmazkodni kell egy új helyre. Idő után a növény alkalmazkodik és helyreáll, és gyorsan növekszik.

   Ez a ficus szereti az átlagos öntözést. Nem lehet megszáradni. Öntözés meleg vízzel, amelyet fújt, vagy szűrt vízzel. És permetezniük kell a permetből, és törölje le a lombozatot nedves rongymal. Nyáron az öntözést érdemes többször 7 nap alatt előállítani. És télen – sokkal kevésbé gyakran.

   “Fekete herceg”

   Győződjön meg róla, hogy megvásárolható, ha megvásárolható, meg kell érteni, hogy milyen fajta, mert nagyon gyakran a boltokban zavaros.

   A szobák körülmények között az üzemet megfosztják a dinamikusan, bár a kívánt tartalom akár 40 vagy annál is élhet. Öntés, vagy szűrt szobahőmérséklet vízhőmérséklet. Öntsön az eseményre, ha a talaj túlterhelése. Ne feledje, hogy amikor a gyökérrendszer túlzott öntözés során történik. És ez a növények elvesztéséhez vezethet.

   Olvasson tovább  Violet "Olesya": A fajták és az ellátás tippek leírása

   RUBBONE FICUS különböző helyiségekben az év bármikor szinte nem virágzik.

   Alkalmanként egy kis méretű sárgás árnyalatú ovális gyümölcsöt jelennek meg.

    Metszés és formáció

   Ez a Ficus kötelező eljárása. Meg kell őrizni a szükséges magasságot, valamint a korona kialakulását a tavaszi időszakban. Ebben az időszakban az üzem intenzív növekedése van, és ebben az időben megkönnyíti a vágás vagy csípés átutalását. A folyamat során ne felejtsük el, hogy a növény gyümölcslé van, amely mérgező és képes súlyos allergiát okozhat.

   Amikor a virág az optimális magassághoz nő, akkor lehetséges, hogy a tipp. Ha az üzem meghaladta a kívánt magasságot, először 5-7 cm-t kell vágnia a szükséges lap felett, és csak akkor csípje meg. Ez az eljárás segítséget nyújt a fejlesztés felfüggesztésében és egy gyönyörű korona létrehozásához. De mielőtt a növényt kivágnák, akkor szükség van a kést vagy a kerti ollót. A vágás befejezése után a szerszámot a juice-ból kell kezelni. Amikor a felső rész vágva van, az oldalsó csírák felébrednek, ami biztosítja a lombozat egységes növekedését.

   Télen és tavaszi időben nem ajánlott metszeni, mert a virág elveszíti az alapvető anyagok súlyát.

   A metszés azért történik, hogy a FICU-t a kívánt és megfelelő méretű, valamint a buja korona kialakulásához, azért, mert egy bizonyos idő után lombozat esedékes.

   Meg fogjuk mutatni, hogyan kell megfelelően végrehajtani egy dörzsölő ficust.

   Ha szeretné aktiválni az oldalsó szárak növekedését, érdemes lecsökkenteni az 5-6 szomszédos csomópontot. Ha csak vágja fel a tetejét, akkor nem fog ág, a maximum csírázik az egyik felső vese.

   Ha a növény gyorsan nőtt, levághatja a tetejét, és átültetheti azt egy edénybe. Miután az ültetett tetejét termesztett és nagy méreteket ért el, az eljárás megismételhető. Kondicionálás kivételesen korai rugót kaphat, mert a csúcs növekedni fog, és nem oldalirányú hajtások. A fő dolog az, hogy a növényt feldolgozott eszközzel vágja le. A gyümölcslé maradványai vízzel tisztíthatók. Vágóhely a paraffin vagy töredezett aktivált szén kezelésére. Ha a Ficus nem vágja le, nagy méreteket szerez – néhány méterre.

   A metszés segíteni fogja a növekedést, elősegíti a buja korona növekedését, és szintén kényszeríti a virág ágát. Minden virágvirág könnyen választhat magának a dörzsölő ficus tökéletes méretét.

   3 lehetőség van a korona kialakítására egy felnőtt ficusban.

   A vágás, amely nemcsak a csúcsokat, hanem a szomszédos csomópontokat is magában foglalja. Ha megjavítjuk a csomagtartót a hajlított állapotban, akkor hozzájárul az oldalsó csírák cseréjéhez az uralkodó. És az is lehet, hogy egy defekt a hordó egy 1/3 fertőtlenített vastag tűvel kialakulásának új hajtások. Ha néhány új fiókot szeretne, akkor néhány lyukasztást tehetsz. Ne felejtsük el, hogy a hajtások csíráznak a legalacsonyabbról. Ezért érdemes kiadni ezt az eseményt felülről.

   De a folias kialakításához is lehetséges, és vágás nélkül.

   Ne tegyen azonnal egy eszközt, és a termény ficus. Először azt kell gondolkodnod, ha szükséges. Van egy másik lehetőség, hogy koronát képezzen, a hajtások irányába és azok rögzítésének irányába változik. A kialakulás ezen változata csökkenti az üzem károsodását. És az év bármely időszakában használható. Egy bizonyos idő után, miután az ágak a megfelelő helyen vették, a tartó eltávolításra kerül.

   Egy időben a növény levágásakor figyelembe kell venni az életkorát. Kevesebb kár Ez a cselekvés egy fiatal növényt alkalmaz. Nagyon óvatosan kell lenned egy felnőtt ficus, hiszen csírák majdnem rugalmatlan, és egy ilyen művelet sérülést okozhat nekik.

   A következő követelmények vonatkoznak a Ficusra, hogy csak egy hordó.

   Vágja a növényi költségeket, ha a magasság elérte a 70 cm-t. Meg kell vágnia a csúcsot. Ezt követően kezdődik az oldalsó hajtások kialakulása. A vágási csúcsot is elhelyezheti a ficushoz, ahonnan ezt a részt levágták. Az ilyen döntés egy érdekes formát hoz létre.

   Ritka esetekben az alacsony fikuszok koronát kell kialakítani. Nem ajánlott itt vágni, jobb, ha kihasználjuk a billentést. Nagyon szép. Csak akkor, ha ilyen módszert használ az üzemben, megjelenik egy szár.

   Használhat egy másik módját, hogy ösztönözze az új oldalsó csírák megjelenését. Ehhez csak meg kell találnod a csúcsot, és konszolidálni kell ezt a helyzetbe. Miután az új hajtások megjelennek, a csúcs visszatér a szokásos helyzetébe.

   És egy kis gallyat is levághatsz egyenes vágással. De a nagy méretű ágot szögben kell vágni. És ne felejtsük el, hogy mit kell tennie a metszést és a szúrást, kizárólag fertőtlenített eszközöknek kell lennie, amelyek élesített pengével rendelkeznek. Az eszközt orvosi alkohollal kezelheti, és ha nem, akkor tűzre oszthatsz.

   Olvasson tovább  Retro Garland: Hogyan készítsünk és telepítsünk?

   Ne felejtsük el, hogy a Ficus vágása után a gyümölcslé megjelenik a helyszínen, ahol szelet volt, paraffinnal vagy aktivált szénnel kell kezelni. És a gyümölcslé a szerszámmal távolítsa el a nedves ruhát.

   A metszés utáni hónap után fantasztikus növényt kell készíteni.

   Kérjük, vegye figyelembe, hogy a ficusnak több helyre lesz szüksége, és egy tárolóedénybe kell átültetni.

   Fontolja meg, hogyan kell kialakítani egy szép koronát.

   Nagy vágyakozással, még ebben az esetben is újonnan érkező képes lesz az elasztikusok egyedi formáját adni. Ehhez egy széles pot lesz praktikus, szükség lesz több növény átültetésére. Ehhez a fiatal virágok a legjobban megfelelnek, akiknek kelbimbója jól fejlett. Növekedésük nem haladhatja meg a 15 cm-t. És az összes oldali folyamatot is elvágni kell. Szükséges, hogy figyeljen mind a törzsre – rendszeresen kell egy bizonyos formához csatolni.

   A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsük el, hogy az ágak repülnek, anélkül, hogy szigorítanák őket, akkor helyet kell helyezniük, hiszen az ágak időtartama sűrűsödik. Ha egy edénynek több fiatal növénye van, akkor egy spirál kiderülhet. És ha három növényt helyezsz, kaphatsz egy köpőt. Nem minden ág megengedett, hogy szövesse. Csak akkor lehetséges, ha bizonyos méretekhez (13-15 cm) nőttek.

   További göndör létrehozásához szükség lehet egy ideig, mivel a ficus növekszik.

   A dörzsölő ficus vágása során szükség van az intézkedések alkalmazására annak érdekében, hogy a köpködés bármilyen módon elutasítsa. Ehhez érdemes rajzolni a növény törzsét. Ehhez lágy szálakat használnak. A legmegfelelőbb gyapjú vagy frottír. Az ilyen öltözködést 2 havonta végzik. Bizonyos esetekben a RUBBONE FICUS megfelelő növekedéséhez szükséges támogatások szükségesek. Ebben az esetben bármilyen probléma nélkül gondoskodhat arról, hogy a Ficus dörzsölés (elaszta) lenyűgöző, érdekes és egyedülálló nézetet szerezzen.

   A gumi ficus vágásának folyamata nem összetett feladat. A legfontosabb dolog az, hogy pontosan kövesse és teljesítse a szükséges követelményeket. És nagyon finomnak kell lennie, ha a gyümölcslével dolgozik, mivel mérgező.

   A negatív reakciók elkerülése érdekében érdemes dolgozni egy virággal kizárólag gumi kesztyűben.

   Átruházás

   Most meg fogjuk találni, hogyan kell megfelelően végrehajtani.

   Évente évente egyszer egy fiatal virágot készítsen, de egy felnőtt növény néhány éven át újraterült. Amikor átülteti a növényt, rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne sértse a gyökérrendszert. A ficus dörzsölésének földje jobb. Felnőttek számára a legjobb, ha több földfajtát, például lombhullató és tűlevelű humuszt, üvegházhatású talajt és nagy homokot összekeverünk. Mindössze egyenlő összegű.

   A transzplantáció legmegfelelőbb ideje tavasszal és nyáron. Abban az esetben, ha az üzemet az ősszel megvásárolja, nem szabad azonnal végrehajtani a transzplantációt, de jobb, ha tavasszal vagy nyáron mozoghat, mert a ficus nehéz lesz alkalmazkodni egy másik szobához.

   Növényi transzplantáció csak bizonyos esetekben, amikor a virág nagy méretűvé vált, és a pot kicsi lett, és amikor a talaj nem tartja a vizet. Ez azt jelenti, hogy a talaj kimerült. És a transzplantációt elvégezzük, ha a gyökérrendszer tele van egy teljes potnal. A növény tökéletesen reagál egy transzplantációra egy nagyméretű edényben, mint az előzőnél, és energikus fejlődést alakít ki.

   Az új edénynek nincs szüksége sokkal több, mint a múlt. Mert ha többször többet veszel, a gyökérrendszer aktívan növekedni fog, és hatással lesz a növény növekedésére. A kavicsokból, szénből és téglából készült vízelvezetés, ásványi anyagok kerülnek hozzáadásra. Mindez 3 cm vastagságú. És csak akkor van egy keverék a talaj és a homok, mindegyik azonos számban.

   A talaj megvásárolható a boltban, vagy magának juttathatja. A növényt a fazékba helyezik a közepén, és elalszik a talaj. Miután a talajt lefedik, betakarítják és öntözik. Egy hónapig a FICU-k más feltételekhez igazodnak. Ez idő alatt eldobhatja a leveleket, és csak akkor kezdje el a növekedést. Az üzem ültetése vagy átültetése előtt először fel kell készíteni a talajt.

   Bármely virágboltban vásárolható.

   Felhívjuk figyelmét, hogy ha tesz vagy transzplantáció a ficus elasztikus a földbe, ahol a savtartalma növekszik, a növény nem fogja túlélni. Az alkáli egyenleg nem haladhatja meg a 7 pH-t, de nem alacsonyabb, mint 5 pH-nál. A transzplantáció szigorúan tavasszal történik.

   RUBBONE CARE és tenyésztési tippek Lásd a következő videóban

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: