Glooming a magoktól

Különböző beltéri virágok ma egyszerűen csodálatos képzelet. Vannak közöttük fajták, sok éven át a virágok sok éve szeretett, és vannak olyanok, amelyek viszonylag a közelmúltban jelentek meg. Ebben a cikkben meg fogjuk tekinteni egy ilyen virág jobb vételét, mint a gloxinia, és további gondoskodik róla otthon. Végtére is, sok évtizede ez az A gloxinia az egyik legnépszerűbb cserepes növény.

Sajátosságok

A Gloxinia a Gesnery családra utal, Amerikát hazájának tekintik, és nevét a Virágnak a Benjamin Benjamin Benjamin Petaire Benjamin Benjamin. A második a neve – bűnös.

Ez egy kis beltéri üzem, amely nagy méretű harang alakú virágokkal és széles színű virágokkal rendelkezik. Cimea lehet sima és frottír, monokróm vagy sokszínű. Például a hibrid gloxi “Avanti F1” fehér szirmai színek, de a Sinningia “Hollywood” – sötét lila.

Az ilyen bokorok nagyon elegánsnak és fényesnek tűnnek, a levelük különböző díszítéssel is rendelkezik a felszínen a termesztett fajtáktól függően.

A gyönyörű szoba legfontosabb jellemzői:

 • a szobai körülmények között vagy a különleges narancsban való növekedés lehetősége;
 • A gumószerű gyökér jelenléte, amely szükség esetén a jelenetben és a szokásos burgonyában tárolható;
 • A fajtáktól függetlenül a levelek mindig egy aljzat formájában nőnek, és felületüket kis vénák borítják;
 • A gloxiniában való szár rövid, de nagyon vastag;
 • A virágok hangja csak a variációs variánként függ.

A többi beltéri növény hátterében a Sinningia mindig előnyösen kiemeli a buja és a kimondatlanul fényes virágot.

Hogyan lehet magokat kapni?

Annak érdekében, hogy megkapja a vető anyagot, választhat kétféleképpen.

 • Kapcsolatfelvétel egy speciális boltba. Ott, a gloxinia magjait rendkívül széles tartományban mutatják be, míg mind a klasszikus, mind a hibrid fajták vannak. Nagy méltóság az, hogy a reprodukció ebben az esetben gyors és egyszerű lesz, mert a magok már teljesen felkészültek a további felhasználásra.
 • Handy Seed Collection. A legfontosabb komplexitás itt az, hogy először manuálisan kell beporolnia a virágokat. E célból, a közvetlen virágzás során egy másik növény virágos mészárosában a pollen ültetik. Ezért ajánlatos ez az eljárás különböző színű virágok. Néhány nappal az eljárás után, a nyafogás kiszárad, és a helyén egy magdoboz jelenik meg. Az oktatás és az érés akár 56 napig is elfoglalhat.

Amint megjelenik a doboz megnyitásának első jelei, az éles ollóval megcsinálja, és száraz tartályba kerül. Miután a magvak teljes körűen közzététele óvatosan töltött egy tiszta tartályba további felhasználásra.

A vetőmag vetőmagjának legjobb ideje február. Ezért a növények beporzását november végén kell elindítani – december elején.

Mikor és hogyan kell ültetni?

Tehát az összeszerelt vagy megszerzett anyag leszállása jobb, ha február első felében gyakorolhatja. De maguk a magvak mellett szükség van a következőre is.

 • Megfelelő ételek. A tartály sekély, meglehetősen széles, és szükségszerűen egy szorosan szomszédos borítólapra, amely helyettesíteni lehet az élelmiszer-fólia vagy darab tiszta átlátszó üveg, ha szükséges. Használhat speciális tőzeg tablettákat. Abban az esetben, rájuk készítenek egy raklapot, amelyben telepítve vannak, és a vetőmagok nagyon csírázása ebben az esetben föld nélkül történik.
 • Most a talajról. A vetőmag magvak lehetnek a szubsztrátum kész keverékeiben, vagy magadnak. A föld a legkedvezőbb a fenyő vagy a nyír számára, és természetesen amennyire csak lehetséges az úton. De csak egy ilyen szubsztrátot kell fertőtleníteni a sütőben 150 fokos hőmérsékleten 1 óra, és csak a teljes hűtés után használható később.
 • Vízelvezetés. Ahhoz, hogy otthon ragyogjon, opcionális. De ha szeretné, tiszta és finom kavicsokat használhat.

  Most már részletesen fontolja meg a lépésenkénti útmutató, amely leírja, hogy otthon legyen a gyönyörű virág magjai.

  • A tartály alján először öntsön egy rétegelvezetést, és összetörje.
  • Követte a földet 1-2 percig melegítve, és permetezze a porlasztóból. A szubsztrátumnak nedvesnek kell lennie, de nem túl nedvesnek kell lennie.
  • Most a felületen feküdt magok. A legegyszerűbb módja annak, hogy öntsük őket egy hajtogatott albumlapba, majd egy közönséges tű segítségével óvatosan feküdj ki a talaj felszínén. A Seying magokat csak elvágják.
  • Most a tartályt szorosan fedjük le fedéllel vagy üveggel, és szobahőmérsékleten hagyjuk.

  Nagyon fontos, hogy az első csírák megjelenése előtt a vetésű tartályok meleg szobában és jó világításban voltak. Az öntözési magok normálisnak kell lenniük, hogy a szubsztrátum felülete nem vezetett. A gloxinia magvak rendkívül szükségesek a magas páratartalom és a jó világítás. Lehet használni, mint egy wick öntözés és öntözés egy szórópisztoly segítségével.

  Ha a vetés a tőzegpillákban történik, meleg vízben duzzadnak, és egymáshoz szorosan szorosan vannak felszerelve raklapokkal ellátott előkészített tartályokban. Továbbá 3 magot ültetünk minden kapszulában, és szorosan lefedi a leszállást. Itt az öntözés történik Raklapon keresztül.

  Vigyorgó magok 14-90 napig terjednek. Ha a csírák nem tűntek három hónappal a vetés után, azt jelenti, hogy az anyag elrontották.

  A Gloxinia-ban való növekedésről lásd a következő videót.

  Gondoskodik a magvakért

  Egy héttel a vetőmag leszállás után a tartálynak fáradtnak kell lennie. Ezért Taru naponta 10-15 percen keresztül. Ez az eljárás a friss levegő eléréséhez szükséges, és megakadályozza, hogy a penész felületének megjelenése a szubsztrát felületén.

  Az öntözést rendszeresen végezzük, de csak akkor, ha a talaj elkezd nyomni. A szobahőmérsékletnek kell lennie Körülbelül 22 fok. És nagyon fontos, hogy kizárja a közvetlen napfényt a vetésre.

  Miután megjelenik a tömegkeresések, a csomagból származó menedéket eltávolítják. Most itt az ideje, hogy vegye fel a növényeket. A tapasztalt virágok magabiztosak abban, hogy a normális növekedés és a gloxinia fejlődése érdekében legalább 3 merülést kell végeznie, Ideális esetben az ilyen eljárást 4-szer végezzük.

  • Először – A vetés után 1 hónap. Ehhez egy kanál segítségével a talajról a talajból készült palántát óvatosan eltávolítjuk és átültetjük egy különálló tartályba ugyanazzal a talajjal. Egy kicsit öntözött. Ebben a szakaszban a növények egy dobozban 2-3 darabra ültethetők.
  • Második transzplantáció abban a pillanatban, amikor a virág magassága több mint 2 cm lesz. Itt minden növényt külön tartályba ültetünk, amelynek kapacitása legalább 100 ml talaj.
  • Harmadszor A szedés körülbelül 15-20 nap után kell eltölteni. Kapacitástartályok nem kevesebb, mint 200 ml.
  • Negyedik transzplantáció – Ez egy állandó helyen való leszállás.

  Ha minden rendben történt, a gloxinia az első évben virágzik. De a csírák ilyen csúcsa csak a talajban lévő magvak szárítása esetén szükséges.

  A növény tulajdonosainak áttekintése azt sugallja, hogy Jobb, ha a tőzeg tabletták vetése – így a csúcs könnyebbé és gyorsabbá válik, és a növények nem betegek. Ehhez válassza ki a tartályt egyszerre, körülbelül 250-300 ml térfogattal, a vízelvezetést öntjük rá, majd egy kis szubsztrátot, és tablettákat szerelnek hajtással. A tetején feltölti a tartályt talajjal, és meleg vízzel fröccsen.

  A gloxinia nem csak egy gyönyörű beltéri virág, hanem olyan növény is, amely rendkívül igényes a világításról és a rendszeres etetésről.

  • A legjobb helyszínek a keletre vagy északra néző ablakokra. A nagy térfogatú napfény jelenlétében a virágnak szüksége van. Ha az aktív növényzet időszakában a könnyű nap rövidebb, mint 16 óra, szükség van speciális phytolams telepítésére.
  • A rügyek felvétele során és a legaktívabb virágzás során a gloxiniát speciális ásványi műtrágyákkal kell felvenni. Meg kell választanod azokat, akiket kifejezetten a virágzó szobanövényekre terveztek, és a gyártó által jelzett adagolásnak követnie kell.

  Néhányan úgy vélik, hogy a tőzeg tabletták ültetése nem. Állítólag egy gyenge gyökérrendszer miatt, az üzem nem lesz képes teljes mértékben fejlődni. Ez nem teljesen igaz. A kis tablettákban a vetőmag jól érzi magát, de a legkisebb tőzegcserepeket is jobban megtagadja.

  Tippek Cropovodovból

    Ha azt szeretné, hogy a gloxinia tökéletesen nőjön és elégedett legyen a buja és a fényes virágzásával, Ezután meg kell hallgatnod a következő ajánlásokat.

    • A növényeknek szabadon kell lenniük az ablakpárkányon, és nem lehet túl sötétebbek.
    • A sárga leveleket és a szárított virágokat óvatosan kell eltávolítani.
    • Nem teheti meg a víz stresszét a potban – a gyökerek elkezdődnek.
    • A gloxinia támogatása csak virágzás közben szükséges, a pihenés során a virág táplálására nem lehet.
    • Ha a levelek elkezdtek csavarni, a rügyek esnek, és a növény maga felébred, azt jelenti, hogy az atkák vagy az utazások ütöttek. A bokrok érintett területeit vágják, és maga a növényt speciális rovarirtókkal kezelik.

    Szükség esetén az ősz kezdete, a gumók ásnak, szárítják és csomagolják. Tárolja sötét és száraz szobában +15 fokos hőmérsékleten. Március elején a gloxinia új talajba kerül.

    Egyértelműen a megadott ajánlások alapján, Még egy kezdő korona is könnyedén növekszik ezt a virágot otthon.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: