Goffmania: Leírás, gondozás és reprodukció, betegség

Goffmania nagyon szép, de szeszélyes virág. Ő vonzza a kertészeket gyönyörű hullámos levelekkel, amely egy tiszta textúra mintát díszít.

Sajátosságok

Hoffmania a tengerészgyalogos családra utal. A hazai virágot Déli és Közép-Amerikának tekintik.

A virág fő díszítése a levelek. Alatta sötétzöld, és felülről – élénkvörös. Egy lap hossza bizonyos esetekben eléri a 30 centimétert, és szélessége – akár 8 centiméter. Néhány faj egy gyökér kimenetet képezhet. Ebben az esetben a fiatal leveleket vöröses színben festjük.

Az ilyen beltéri növények olyan virágokat díszíthetnek, amelyek alakját a csillagok nézete alapján emlékeztetik. Önmagukban kicsiek és leginkább a levelek alatt vannak elrejtve. Színezze őket leggyakrabban sárga, és középen van egy kis piros folt.

Nézetek

Az UFFICON típusának változatossága ellenére, Kulturálisan csak néhány.

Néhány kertész ezt a fajta racionális “Otlings” -t hívja. A formájukban hasonlít egy alacsony cserjékre, amelynek magassága 30-60 centiméter tartományban van. A szárai egyenesen nőnek, és piros színűek. A szatén levelek hossza 10 centiméterre kerül. A levelek tetejét olíva színben festjük, és az alsó – piros. Egy bizonyos idő elteltével a vörösvirágokból álló kis virágzatok jelennek meg ezen a növényen. A hordó felszínén jelennek meg. Az ilyen színek átmérője 2,5 cm.

Bársony (visszatartott)

Az ilyen típusú termék szárának magassága – 30 centiméter. Szép húsos, négy arccal és piros árnyalattal rendelkeznek. A virág bársonyos levelei egy kicsit rámutatnak a tetején, de az alapnak egy kicsit feszült. A hossza 20 centiméter, és szélessége – 10 centiméter. A levelek teteje Olive Green és az alsó – barna-piros. A piros virágokat kis cisztás virágzatban gyűjtik össze.

Goffmania Gisbolchta

A Hoffmania másik változata, amelynek cserje alakja van. A bársonyos levelek elég nagyok és világos zöld árnyékban festettek. Fenék, rózsaszínűek. A virágok csillag alakúak. Leggyakrabban ilyen növényt termesztenek az üvegházban.

Gondoskodás

A Hoffmania trópusi növény, ezért különleges tartalomfeltételeket igényel. Ellenkező esetben a kultúra elveszítheti fellebbezését. Először is, a virágot megfelelően kell elhelyezni. A téli kert és egy kis üvegház, és még a beltéri üvegház is alkalmas erre.

Mindenesetre a helynek jól kell lennie, és a fény szétszóródott. A virágot védeni kell a közvetlen napfénytől és a vázlatoktól.

A közelben is nem lehet a fűtőberendezéseket elhelyezni, hogy a levegő ne álljon meg.

De vannak olyan dolgok, amelyekről emlékszel.

  1. Hőmérsékleti üzemmód. Annak érdekében, hogy otthoni virágot tartalmazzon, fontos, hogy magas hőmérsékletet tartson a szobában. Abban az esetben, ha a hőmérséklet 18 fok alá csökken, az UFFICON stresszben van. Az üzem azonnal elveszíti fellebbezését.
  2. Locsolás. Mivel az UFFICON egy meglehetősen nedvességű virág, akkor otthon kell rendszeres öntözésre. Abban az esetben, ha a lakás meglehetősen alacsony páratartalma van, az üzemnek rendszeresen forralt meleg vízzel kell eljárnia. Szükség van annak érdekében, hogy megszabaduljon az üledék sókjából. A virágot a kavicsos raklapra is telepítheti. Ebben az esetben a víz folyamatosan áramlik a növény gyökereire. Semmiképpen sem engedélyezheti a szubsztrátot vagy a bevonatot – ez károsíthatja.
  3. Podkord. Az ilyen eljárás minden növény számára fontos. Ez a virág a legjobb, ha mindent megtesz, amikor az aktív növényzet időtartama jön, azaz május elején és szeptember elején. A legjobb, ha heti 1 alkalommal folyékony etetést használ. Alkalmas erre és szerves, és kémiai műtrágyákra.
  4. Ritkítás. Ez a virág a nyáron túl gyorsan növekszik, és télen aktívan indul vissza a leveleket. Ennek eredményeként elveszítheti vonzerejét. Hogy ez nem történik meg, akkor március elején aktív csupasz törzseket kell végeznie. A vágott szárak lehetővé teszik az új beszélgetést. Ezenkívül, hogy stimulálja a vastag tetők kialakulását, minden új hajtást ki kell adni.
  5. Átruházás. 2 év alatt egy üzemet igényel. A virág átültetése a legjobb a február végén vagy március elején. A potnak szükségszerűen néhány centiméterrel kell lennie, mint az előzőnél. Alulján van szükség egy vízelvezetési réteg, hogy a nedvesség ne álljon. Ez alkalmas kavicsok és ceramzit. Ezt követően szükség van olyan szubsztrát előkészítésére, amely 1 részből áll a folyó homokból, 1 része a tőzeg és 1 darab lombhullató humoring. Miután az UFFICON telepítve lesz az új váza, meg kell töltenie az összes üreg körül a virág. Ezután meg kell ölni.

Reprodukció

Számos módja van egy ilyen gyönyörű virág tenyésztésére.

Cherencia

A vágás után az ágak mindig maradnak. Ezek közül érdemes megválasztani azokat, akiknek 3 intersticusa és hossza legfeljebb 8-10 centiméter. Ezeket ösztönző megoldásba kell helyezni a gyökerek megjelenéséhez. A vágás után a homokba kell esni a homokba és a tőzegkeverékbe egyenlő részekben. A tartály tetején egy film vagy üveg, majd meleg és jól nedves helyen kell lennie. A hőmérséklet nem lehet 22 fok alatt.

Amikor az első levelek jelennek meg a szárakon, lefordíthatók az egyes vázákra, valamint egy olyan helyre, ahol több fény.

Gyerekek

Abban az esetben, ha az UFFICON tetőfedő csatlakozóval rendelkezik, akkor a “gyerekek” reprodukciójához használható az anyai bokor közelében. Már teljesen kialakultak, mind a gyökerei, mind a levelek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan illeszkedjenek egy új helyre.

Betegségek és kártevők

A szonda nem megfelelő ellátása különböző betegségekhez vezethet. Köztük érdemes megjegyezni a következő problémákat.

  1. Fading egy virágot. Ez akkor történik, ha nincs sok nedvesség a házban túl hűvös vagy a növény. Ebben az esetben szükség van a helyiség hőmérsékletének növelésére, vagy a megfelelő víz elvégzésére.
  2. Csepp a gyökérrendszert, valamint a szárakat. Leggyakrabban ez akkor történik, ha a talaj túlzott. Így nem történik meg, szükség van az öntözési jog folytatására.

Gyengébb növények gyakrabban, mint mások, amelyek kártevőknek vannak kitéve, amellyel egy vagy más módon kell küzdenie.

  1. Kancsó. A növény léjén táplálja, majd a levelei elkezdenek elhalványulni, majd teljesen leesnek. Az ilyen rovarok leküzdéséhez speciális rovarirtókat kell alkalmazni. Tökéletesen megfelelő gyógyszerek, mint az “Aktara” vagy az “Akttellik”. Súlyos kár esetén szükség van egy újra permetezésre.
  2. Levélszemét. Mint az előző rovarok, a TLA táplálja a növény léjét. A levelek alján található, néha ott van az összes telepen. Harcolni, ez is érdemes használni vegyi anyagokat. A virág feldolgozása után mindenkinek örömmel fogadja a szépségét, mint korábban.

Összefoglalva, elmondható, hogy Hoffmannia egy gyönyörű növény, amelyet bármely házban díszítenek, de csak akkor, ha helyes és rendszeresen törődnek vele.

A beltéri növények elhagyása és tartalma az alábbiakban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: