Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevillea (Grevillea) – örökzöld növény a fehérje családból. A természetben cserje vagy fa formájában látható. A kultúra Ausztráliában lakik. Azonban a 400 faj egy része más helyeken találkozik, például Új-Guineában. A növények megjelennek, bár mindenkinek közös jellemzői vannak. A legmagasabb cserjék 1,5 méterre nőnek. A fák eléri a 30-35 métert.

A szokatlan megjelenés és a magas díszítés miatt a növény sok virágvizet okoz. Ezért a kultúrát otthon termesztik. A lakásban a növény két méteres magasságra korlátozódik.

A szeszélyes ausztrál kultúra gondozása egyszerű. Csak az élőhely megfelelő feltételekkel kell biztosítani.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Sajátosságok

A kultúrát egy szürkés árnyalatú sima hengeres szárak megkülönböztetik. A levelek hosszúak, Filas, elliptikus formája. Színes telített zöld. Hosszában elérik a 30 cm-t, amely nagy mennyiségben a szárakon található. Ennek köszönhetően a növény hasonlít Thuy-ra, térfogatra és vonzónak tűnik. A levelek alsó oldala egy kis halom.

A cisztás virágzat kis virágokból áll. Formájuk meglehetősen szokatlan. A szirmok színe fehér lehet, de általában fényes árnyalatokban (telített-rózsaszín, narancs, málna) festettek. A virágok megjelenésének elérése, amikor egy fa növekedése a szobában nagyon nehéz.

Az éghajlati viszonyokig igényes növény. De ha megfigyeled az összes körülményt, a kultúra kérheti a virágot az elegáns virágzó nézetben.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Világítás

Legjobb helyezzen egy növényt egy szép fényterületen vázlat nélkül. Kívánatos, hogy elég hely lesz. A kultúra szereti a helyet, és nem tolerálja a szoros alapú zöld “szomszédok”.

A világításnak világosnak kell lennie. Azonban elfogadhatatlan, hogy a nap egyenes sugarai a virágra esnek. Különösen ez a meleg időszak, amelyben a nap nagyon aktív. A szétszórt fény könnyű függönyökkel érhető el. A Grevilleia-nak naponta legalább 11 órában kell lennie. Felhős napokon további világítási forrásokat használhat. A FITIOMPS meglehetősen alkalmas.

A meleg időszakban a falu áthelyezhető az utcára. Célszerű, hogy enyhe fényben helyezze el. A legfontosabb dolog az, hogy nézze meg a kultúra nem zavarta erős szél.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Hőmérsékleti üzemmód

Tavasszal és nyáron a növény jól érzi a +20-at.25 Celsius fok. Őszi és téli hónapokban a hűvösebb körülményeket kell szervezni – +7 és +12 fok között. Ez könnyű elérni ezt – mozgathatja a kultúrát az üvegezett erkélyen.

Levegő páratartalom

Az ausztrál erdők éghajlatának utánzása a beltéri falu számára, magas páratartalmat kell biztosítania. Ehhez az üzemet rendszeresen permetezzük. A háztartási gőzfejlesztő segítségével fenntarthatja az optimális páratartalmat.

Ha ez a szabály elhanyagolja, a kultúra rosszul fog érezni, ami befolyásolja a megjelenését. A száraz levegővel (különösen a fűtés alatt) a növény levelei sárga színű lesz. Ezután a lombozat megszárad, és leesik.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Locsolás

Fontos, hogy a víz Grevillei időben, ne engedje, hogy mind a nedvesség stagnálás, mind a súlyos szárítás. A kultúra rendszeres öntözését március és október között tartják. Ezeket a hónapokat érdemes megnézni csak a Föld felső rétegét. A bejövő nedvesség többi részét csökkenteni kell. A fő dolog az, hogy a téli talaj nem teljesen megszárad. Az öntözéshez a lágy vizet kell használni a letelepedés után. Alkalmas és ivóvíz. A folyadék hőmérsékletének szobájának kell lennie.

A talaj

A növények teljes körű növekedéséhez és fejlődéséhez különleges primer keverékre van szükség. A tűlevelű, tőzeg és leveles talaj, valamint homok (2: 1: 1: 0,5) kell venni. Jó kiegészítés lesz faszén és tégla morzsák.

A talajnak nem kell túl savanyú, tápláló, hanem könnyű, jól kell átadnia a levegőt. A növény elhelyezése a tartályba, fontos, hogy ne felejtsük el a vízelvezetést, amely az alján található. Ceramzit, kavics, hab darab. Nem teszi lehetővé a vizet a gyökerekre.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Podkord

Meleg hónapokban további erőműre van szükség. Az ilyen típusú beltéri növényekre szánt komplex műtrágyákat kell alkalmazni. 2 hetente kell tenned. Télen a talajban gazdagodást nem igényel az ásványi anyagok.

Átruházás

Az első három évben az eljárást évente kell elvégezni. Ezután 3-4 év alatt átültetheted a növényt. Az érett eseteknek nincs szükség erre az eljárásra. Ehelyett változtassa meg a talaj tetejét. Az eljárást a tavasz elején kell elvégezni. Minden transzplantációt meg kell növelni a pot szélességében. A nagy mélységgel rendelkező kapacitást nem szabad meghozni, különben a kultúra lassan fejlődik.

A vízelvezető réteg réteges a tartály alján. Ezután a kiváló minőségű talajt a potba helyezzük (a készítményt fent leírjuk). Grevillea Óvatosan távolítsa el a régi csomagolást, rázza le a földet. Rothadt gyökereket kell vágni. Ugyanakkor ne felejtsd el feldolgozni a fungicid vágás szakaszait. Az üzemet ezután egy új tartályba helyezzük, a talajjal megszórva, enyhén nyomja meg a földet a szár körül.

Összefoglalva, a kultúrát ki kell önteni, és 2-3 napig hagyni kell, hogy alkalmazkodjon egy magánélethez.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Ritkítás

Grevilleia gyorsan növekszik. Emiatt elkezd sok helyet venni. Egy szép és jól karbantartott koronával ellátott tiszta növény kialakítása, szükség van a kiemelkedő ágak időben történő kivágására. És egy ilyen eljárás kissé visszafogható lesz, és nem engedi, hogy a trétet is megnyújtja.

Reprodukció

Többféle módon lehet szaporodni Grevilley-t.

Magok

Növekvő kultúra a magokból – egyszerű folyamat. A friss maganyag kiváló. A tároláskor ez a jelző csökken. Javíthatja a helyzetet, ha a vetőmagot meleg tiszta vízben vagy a növekedés stimuláló készítményben áztathatja. Az eljárást februárban végzik.

 • Egy földes keverék elalszik egy kis tartályba. Ez a lemez, a gyep, a párás és a homok összetétele (1: 0,5: 0,5: 1).
 • A magokat 0,5 cm mélységbe helyezzük, és a permetezőből permetezzük.
 • A kapacitás polietilénnel zárva van az üvegházhatású körülmények között. Használhatja az üveget.
 • Támogatja a lágy megvilágítást és a hőmérsékletet +18.20 ° C.
 • Minden nap a leszállást elvégzik, és szükség szerint a permet.
 • Amikor a hajtások megjelennek, a megfigyelő rész megtisztul.
 • Több lap megjelenése után a hajtásokat hígítják (a növények közötti távolság körülbelül 2 cm-t kell figyelni).

Ahogy a növény felnő, a növényeket külön kis edényekbe keresik.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Cherencia

Ehhez a módszerhez, félig elismert hajtások körülbelül 8 cm. Indítsa el a folyamatot augusztus végén. A szeletek kívánatosak a növekedési stimulánsok kezelésére. Ezután tegye a dugványokat tiszta homokba. A csemetéket öntözik, film- vagy üvegtartályokkal borították (például bankok). Ezután meleg helyre kerülnek (+ 20 ° C hőmérsékleten) enyhe világítással. Rendszeresen szellőztetik a palántákat.

Amikor a szórólapok jelennek meg, a fiatal növényeket külön tartályokban lehet beépíteni.

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

Betegségek és kártevők

  A kultúra ellenáll a betegségeknek. De helytelen ellátás esetén a problémák megkezdődhetnek. Amikor a növényt télen télen a meleg szobában tartják, és néha a levelek is. Rossz öntözéssel és száraz levegővel a levelek végei elkezdenek nyomni. Elutasították, gyökér elforgatása. Ezért fontos, hogy megfeleljen a növényi tartalom és az öntözési rendszer feltételeinek, és emlékezzen a vízelvezetésre is.

  Ha a helyiségben nem megfelelő a növény, a mikroklíma, a lombozat megtámadhatja a cobweb kullancsot. A vékony szövedék kimutatásakor sürgősen meg kell tennie az intézkedéseket. Azonnal kezelje a növényi inszekticidet, és állítsa be a levegő páratartalmát. És ne felejtsük el rendszeresen megvizsgálni a zöld “kisállat”.

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Növekszik a nyitott talajban

  A kertben a kultúrát ősz elején ültetik ültetik. Megengedett és tavaszi leszállás, de ebben az esetben szükség van az üzembe, hogy az üzemet úgy kell lehűlni, hogy gyökerezik. A napsütéses szakaszok előnyösek, könnyű árnyék lehetséges. Ha a csapadék elegendő mennyiségben csökken, a kultúra szinte nem igényel öntözést. A száraz időszakokban mérsékelten meg kell nedvesíteni.

  A kertben lévő növény táplálása nem szükséges. A legfontosabb dolog az, hogy egy kis mulcsot biztosítsunk, amely Grevilleigh-t biztosítja az összes hasznos anyagot. Délen a kultúra téli lehet a kertben, de menedékhelye alatt. Más régiókban a téli növényeket edénybe költözik, és hűvös megvilágított szobába helyezzük, alkalmanként öntözés.

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Fajták

  Fontolja meg a növény néhány fajtáját.

  • Grevillea Benksii (Grevillea Banksii). Ez egy kis fa vagy cserje. Nem Parkéter levelek, sima, sötétzöld, a hátoldalon van egy kis ágyú. Telített vörös virágok, hajlító pestis.
  • Erőteljes (Grevillea Robusta). Grevillea robusta – nagy fa. Gyakran tölgy selyemnek hívják. A természetben ez a faj eléri a 15 métert. A kultúra nagy szürkés zöld levelekkel rendelkezik, kisbolyóval. A virágokat lédús narancs jellemzi. Pestlets “Watch” fel.
  • Rosmarinifolia rosmarinifolia (Grevillea rosmarinifolia). Ez egy kis cserje, akinek leveleit a tűlevelű tűkre emlékeztetik. A gyönyörű virágzat magában foglalja a scarlet virágokat fehér fröccsenéssel.
  • Juniperina (Grevillea Juniperina). Ez a faj nagyon hasonlít a Juniperhez. Számos virág díszített, fényes vörös porszívóval, sárga anthers. Emiatt a növény különösen “elegáns”, emlékezteti a tűzijátékot a vastag zöld lombozat hátterében. Néha a virágok sárga vagy narancssárgaak.
  • Candelabroides (Grevillea Candelabodes). Ez egy meglehetősen vonzó buja cserje. Elhagyja a perisztiszteket. Hófehérvirágok. A nagy bolyhos virágzat henger alakú.

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Grevilleya: Leírás, leszállás és gondozás

  Érdekes videó a vetőmag csírázásáról Grevillei látni Többet.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása