Hogy otthon van az Orchid Phalaenopsis szaporodása?

  Phalaenopsis – az egyik legigényesebb orchidea a színek világában. A több mint 50 fajból álló rúd képezi a különböző hibrid fajták kifejlesztésének alapját képezi. Ez természetes táptalajban nő, de sikeresen növekedhet és megszorozza a növényt otthon.

  Eljárás

  Természetes élőhelyen a legtöbb orchidea a nagy fák koronájának epiphitesként nő, és ezek közül néhányat sziklás felületekhez igazítják. Belső órái a növekedés optimális körülményeire koncentrálnak, így a reprodukcióban fontos, hogy minőségi utánzásilag utánozzák az élőhelyet. Falenopsis orchidea szépen virágzik és megszorozza otthon. A növény inkább fele nő, mint a természetes élőhelyen. Az alacsony fényintenzitás vagy a szűrt fény optimális a virágzó növények számára.

  Meghatározza a világítás szintjét, Elég ahhoz, hogy elkerülje a közvetlen napfénynek való kitettségét, és jobban tegyen egy virágot az ablakpárkányon, ahol a sugarak nem esnek. Ha ezt az állapotot nem tartják tiszteletben, az égések a leveleken jelennek meg. Sok természetes fényt kell adni, de közvetlen napfény nélkül 11-16 óra. A legjobb pozíció keleti vagy nyugati. A növények is jól nőnek az északi oldalon.

  Télen tartsa az orchidea az ablakon nem ajánlott, mert az alacsony hőmérséklet károsíthatja a leveleket. A déli oldalon lévő ablakpárkány használható, ha az ablakok függönyöket rögzítenek, amelyek segítik az egyenes napsugarak eloszlatását.

  Az orchidea magas páratartalmat szeret a szobában, ahol legalább 60-70%. Az ilyen követelmény az egészséges phalaenopsis növekedésének előfeltétele. Ha a szobában alacsony páratartalom van, akkor márvány vagy dekoratív köveket kell bevenni, és tegyen egy kis tálcába, öntsön vizet, és tegyen egy orchidea egy fazékba a köveken. Ez segít növelni a nedvességet, ugyanakkor megakadályozza a víz felszívódását más környezetben.

  A beltéri tenyésztés kedvező hőmérséklete 25-35 Celsius fok. A levegő mozgásának fenntartásához a mennyezeti ventilátort alacsony sebességgel telepítheti több órán át minden nap. A megfelelő öntözés az ültetési anyag csírázásának legfontosabb feltétele. Vízvirág meleg csapvízzel, a talajnak enyhén nedvesnek kell lennie, De semmiképpen sem nedves. A felesleges öntözés rothadást okoz, nem csírázás.

  Az elégtelen öntözés is káros, mert ebben az esetben, sem a magok, sem a dugványok nem lesznek nedvességük a gyökérrendszer fejlődéséhez. Leszállás után üvegházhatású feltételeket kell létrehozni, vagyis a növényt egy filmmel fedjük le. Ezután nedvesítheti a talajt szórófej segítségével. Vegye ki a dugványokat a virágzási időszak vége után.

  Hogyan lehet szorozni?

  A tenyésztési típus típusától függetlenül a működés során használt eszközöknek tisztanak és sterilizáltnak kell lenniük. Az anyavállalat minden részét antiszeptikus kezelést kell kezelni, hogy megakadályozzák a betegség lehetőségeit a jövőben. Van lehetőség arra, hogy a vágásokat vízben gyökerezzen, nem csak a nedves talajban, akkor speciális aktivátort használhat a növekedés felgyorsításához.

  Cherencia

  A leírt orchidea fajta reprodukciójának leggyakoribb típusa eltolódik. Az időszak a legmegfelelőbb a nyár végén vagy a tavasz végében. Lépésről lépésre ez a folyamat így néz ki.

  • Az eljárás lefolytatása előtt az alábbiakban elhelyezkedő összes levelet kell eltávolítani.
  • A vágásokat szükségszerűen hígított aktivált szénnel vagy famentizmussal kezelik.
  • Az üzemnek a legkényelmesebb körülmények között kell lennie, beleértve a szükséges etetés adagját is.
  • Amikor új gyökerek jelennek meg, vágják le az alábbiakban, majd adjuk át a cutleteket a földbe.
  • Az első két nap a vízhez vagy a hidratálás más módon, a talaj nem szükséges. A fiatal szakaszoknak kissé száraznak kell lenniük.
  • Néhány hónap elteltével lehetőség nyílik olyan új növényekre, amelyek megjelennek a kenderrel.

  Néha a Bloomer egy vágóként jelenik meg. Ez szépen vágja és egy üveg vizet és egy aktív szén tablettát helyez. Az alsó résznek folyamatosan folyadéknak kell lennie 5 centiméteren. Ahhoz, hogy felébressze a vesét, óvatosan vágja le a pehely tiszta pengéjét, amely lefedi, és kenje meg a citokinin kenőcsöt.

  Folytassa a készítményt egy hónapon belül minden héten, ugyanolyan frekvenciával helyettesített palackok és víz. Ugyanakkor a környezeti hőmérsékletnek 25-28 ° C-on kell lennie.

  A növekedés felgyorsítása érdekében hozzáadhat egy kis ásványi műtrágyát a palackhoz, de az arány 1: 4. Amint a gyerekek több levelet jelennek meg, és a gyökerek eléri a 3 centimétert, a földbe helyezhető.

  Bokor

  Egy bizonyos időszakban a növények gyermekeket alkothatnak, ebben az esetben lehetőség van az orchidea reprodukálása egyszerűen a bokor megosztásával. Különálló fiatal hajtások talán a virágzási fázis vége után, míg az üzemnek 1,5 évnél idősebbnek kell lennie. A február elején stimulálja a vese növekedését, ezért az orchidea a nyugati vagy keleti oldalra kerül, így a levelek árnyékban vannak, és a napfény csak megüt a színt. A napi hőmérsékletnek 27 s szinten kell lennie, éjszaka 16 másodpercig csökkenteni kell.

  Ezen időszak alatt az üzem nagyon ritka, Az etetés nem készült, amíg a vese felébred. Átlagosan ez a folyamat körülbelül egy hónapot vesz igénybe. Az öntözési módot már helyreállították, a virágot meleg helyre helyezzük, és a műtrágyákat extraxanle módszerrel tegyenek be egy porlasztással a lombozaton. 6 hónap múlva a szükséges gyökérrendszer alakul ki, megoszthatja az anyai bokorot és a babát, és egy külön fazékba helyezheti.

  Vetés

  A növényi magok nem olyan egyszerűek, mint a többi beltéri növény esetében, ezt egy komplex és hosszú távú folyamat megelőzi. A szakemberek ezt a módszert hívják az egyik legnehezebbnek, ezért ne tájékoztassa az IT Novice használatára. A magok csírázásához sok erőfeszítés és idő megy, mert nagyon kicsiek, szinte lehetetlennek tartják őket.

  A csíra összetettsége az embriók endospermének hiányához kapcsolódik, vagyis nincs olyan különleges szövet, amely védelmet nyújthat és táplálhat egy fejlődő növényt. Bármilyen negatív hatás – és az embriót azonnal meghal. Kezdetben a termésnek meg kell hagynia a virágot önmagukban, hogy később ültető anyagot szerezzen.

  Használjon egy egyszerű fogpiszkálót erre, amely több virágon van az üreg belsejében, ahol a stamens található. Ha van lehetőség, akkor már savanyú vetőmagot vásárolhat.

  Ha a beporzás sikeresen elhalad, a doboz hamarosan növekszik, ami csak hat hónap alatt érlelődik. Most itt az ideje, hogy kiemelje az ültetési anyagot. Ebben a szakaszban, egy táptalajt készítünk, hogy hozzon létre egy agar-agar por az összeg 20 gramm, amennyire fruktóz, glükóz, kis mennyiségű ortofoszforsav és a kalcium-karbonát. Az agar-agart 200 ml vízben tenyésztik, és várta, amíg villog, majd a forró vízben túlfolyó, a fennmaradó összetevőket hozzá kell adni és jól keverjük össze.

  Ha ezeket az összetevőket nehéz, akkor használhat egy másik receptet, amelyhez 20 gramm cukrot igényel, 400 ml, 100 milliliter paradicsomlé mennyiségben. Szükséges is 40 gramm banán, 0,5 ml speciális műtrágya a leírt virághoz, aktiválva a szénat a két tabletta és 0,5 gramm méz.

  Szerdán sterilnek kell lennie, különben a penész jelenik meg.

  A bankok, ahol az oldatot transzfúzni kell, jól kell sterilizálni, és néhány napig szabadon hagyni, hogy lássuk, hogy nincs fertőzés. A forma megjelenésével lehetetlen a jövőben használni. A magvaknak is fel kell készülniük, hogy előkészítsék ezt, ezért egy felületaktív klóroldattal borítják őket, és 20 percig hagyjuk ilyen állapotban. Többször meg kell élesíteni az üveget a megadott időre.

  A kényelem érdekében egy rácsot és egy serpenyőt vehet igénybe, forró vízzel, szükség lesz a tartályt tápanyagkeverékre. A burkolatoknak is a közelben kell lenniük, hogy gyorsan fertőtleníthessék őket. A klórhabarcsból származó magok a táptalajba kerülnek, ezért ez a legegyszerűbb steril fecskendő használata. A kapacitások jól lezártak és üvegházba kerülnek. Nyitva csak 6 hónap után, ha minden sikeresen elment, akkor a hajtások belsejében lesznek.

  50 ml víz öntött, szobrot, az elegyet széles tartályba öntjük, és két csepp fursztzol 1% -ot adunk hozzá. Ebben az állapotban a magok ellenállnak 15 percig. Egy kis puha kefe átviteli magvak egy tápközeghez, amelyet moha és kéreg a talajjal. Fogadott finom faszén és páfrányok gyökerei. 6 hónap elteltével lehetséges, hogy transzplantáljon orchidea a talajba egy felnőtt növény számára.

  Az alkalmazott módszer hiánya az, hogy a növény nem világosabb lesz, mint 4 év után, és néha 7 után is.

  Tengeri gyerekek

  Gyermekek Ez a növény is jól szorozva van, hogy ezt tegye, külön kell elválasztani a feldolgozott a fő szárat oly módon, hogy ne károsítsa a gyökereket, amelyek már 3-6 centiméter hosszúak. A szekciókat szénporral kezeljük. Transzplan mindegyik részben a potban, és vízzel permetezzen, amíg a gyökerek elég gyökereznek. A későbbi ellátás nem különbözik attól, amit egy felnőtt növény szükséges.

  Elküldhet bármilyen olyan folyamatot, amely már elegendő gyökérhosszúsággal rendelkezik, és ha még mindig kicsi, akkor jobb, ha elhagyja az anyavállalat. Hűtsük hűtsön egy új bokrot, amely előnyösen a tavasz elején, így a növekvő szezonban jó lehet az új talajban.

  Lehetséges problémák

  Az orchideák termesztésekor a problémák merülhetnek fel, a foltok megjelennek a törzsön és a száron, és a rágó nem mindig érti, mi történt. Nagyon fontos, hogy a gyökerek teljesen a földön vannak, és az egyenes napsugarak nem esnek a levelekre. Más problémákból, amelyeket szembe kell néznie, a következők megkülönböztethetők.

  • A reprodukcióban azonnal alkalmazzák a páciens növényt, amelyet meg lehet különböztetni a lombozat egészségtelen színe, a fekete gyökerek, amelyek néha a nyálka felületén is vannak. Az ilyen növény csak vízben, és semmi más, hogy egy egészséges orchidea.
  • Minden szakasz szükséges sterilizáláshoz.

  A szoba belsejében fontos megfigyelni a növényhez szükséges feltételeket, beleértve a páratartalom szintjét, a világítás minőségét.

  További gondozás

  Növekszik a gyönyörű orchidea otthon nem olyan nehéz, a megfelelő megközelítés, ez egy év után virágzik, vagy 2. Ez csak az időszerű öntözés elvégzéséhez, helyesen a vágás is egyszerre áll. Az orchideáknak szüksége van egy kicsit táplálkozásra, ha aktívan növekszik. Táplálja a virágot nitrogén, foszfor, kálium, speciális komplex kompozíciókat használhat a gyártó utasításainak megfelelően.

  Ahhoz, hogy segítsen a növény hosszú távon, szükség van egy időszakosan virágos szárat 5 cm-re. Ennek eredményeképpen az ilyen vágási virágok egy kicsit korábban jelennek meg. Néha a szárat kissé vágják a legmagasabb csomópont fölé, ahol nincsenek virágok, vagy még nem jelentek meg. Az ilyen vágás a jövőben bőséges virágzik.

  Ami a kártevők feldolgozását illeti, a gyakori vendég a hullám. Ezek az apró zöld vagy barna rovarok, nem mindig láthatóak, de a levél fehér bőrének felületén marad, amelyet a rovarok visszaállnak. A küzdelem legjobb eszközei – inszekticidek, de egyszerűen feldolgozhatják a leveleket és a szárat szappanoldattal.

  A leveleken lévő fekete foltokat szinte mindig a pythium ultimum gomba vagy fitofluorózis okozta. Gomba virágzik nedves körülmények között. Az érintett levelek sárga színűek. A sérült hajtásoknak el kell távolítania és feldolgozniuk a szakaszokat. A termésből ebben az esetben szükség van a kaparórendszer beállítására.

  Lásd alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: