Hogyan kell átültetni az aloe-t?

Növekvő beltéri növények, virágtevékenység igényei kötelező ellátás. Ez vonatkozik az Aloe szobára is. Annak érdekében, hogy az üzem megőrizze életképességét, szükség lehet egy transzplantációra, amely fontos az időben történő elvégzéséhez és bizonyos árnyalatok alá.

Mit kell transzplantációra?

Az Aloe egy zamatos növény, amelyre szüksége van helyre. Az erős gyökérzet meglehetősen gyorsan növekszik, így a folyamat egyre nagyobb szép és hasznos kultúra otthon, a virág Ajánlott létrehozni kényelmes körülmények annak növekedését és fejlődését. A transzplantáció előfeltétele, amely biztosítja az egészséges növény jelenlétét.

Számos oka van annak, hogy a transzplantációra szükség lehet egy évelőre.

 • A fő oka annak, hogy az Aloe aktívan nőtt egy személy által A kultúra külső vonzereje. A zamatos szépségének megőrzése érdekében időről időre, különösen a felnőtt növényre kell irányítaniuk kell.
 • A növekvő kultúra folyamatában Körülötte egy fazékban, és a fiatal folyamatok megjelennek rajta. Számos közülük a virág ajánlott a gyermekek transzplantációjának elvégzésére külön tartályokban. A csírák sok tápanyagot fognak tartani az anyai kultúrából, lassítva a fejlődését, és kimerítik a talajt a potban. Ezenkívül a növények félénkek lesznek egymással, és az interfonly fejlődnek, ennek eredményeképpen a virág egyoldalú vagy ívelt lehet, ami hátrányosan befolyásolja a megjelenését.
 • Amellett, hogy növeli a felszín alatti rész méretét, az Aloe is Gyökér root rendszer, Ezért a növényi kapacitást nagy mennyiségben kell kicserélni. Ennek a szabálynak a figyelmen kívül hagyása arra a tényre vezethet, hogy néhány gyöker csírázik a vízelvezető lyukakon keresztül, ami bonyolítja a későbbi gyökerezőt egy másik potban. Egyértelmű jel, hogy az Aloe Rhizome túl nagy lett a pot számára, a föld nedvességének rossz áthaladása lesz.
 • A kultúra újraértékelése szükséges A meglévő talaj fokozatos kimerülése a potban. Zamatos az ásványok magas lerakódása a talajból, míg a nitrogén nagyon lassan töltött. Az ilyen helyzet arra a tényre vezet, hogy a talaj nagy mennyiségű nitrogénből egyszerűen porvé válik, és a felső réteg kővé válik, amely megakadályozza a nedvesség áramlását a gyökerekhez. A virágzó üzemnek növekednie kell a tápanyag talajban, ellenkező esetben a levelek alsó sora kiemelkedő lesz, és a kultúra maga sápadt lesz, ennek eredményeként a virág lassú.
 • Sürgős transzplantációra lesz szüksége Aloe, Ha gyökérrendszere elkezdődik. Ezek a helyzetek előfordulhatnak a kultúra túlzott párásításával, valamint az évelő elváltozásának köszönhetően. A rothadás tünetei Zakizying föld lesz egy fazék és a fekete kultúra. Gyakran hasonló problémák merülnek fel télen.
 • Egy másik kapacitásra a növény átültetéséhez szükséges A vásárlás után. Mert azért szükséges, mert a tenyészeteket olyan szubsztrátumban tárolják, amelyek nem szánták a szobatenyésztésre.

Tapasztalt virágcsökkentőkNe javasoljon egy kulturális transzplantációt jó ok nélkül, Mivel ezek a manipulációk komoly stressz az üzem számára, amely után nagyon hosszú ideig alkalmazkodik az új feltételekhez.

A talaj cseréjére is vonatkozik a potban.

Milyen gyakran transzplantálhat?

Van egy fiatal kultúra, amely nem érte el a hároméves korát, a talaj éves csere alá esik a cserepes pot térfogatának növekedésével. Ez a virág aktív növekedésének köszönhető. Három év elérése érdekében a transzplantáció kétévente történik. A felnőtt évelők egy másik potot gyökerezik, legfeljebb háromévente ajánlott. Az ilyen kultúrák már néha lassabbak lesznek, ezért nem igényelnek éves növekedést a pot méretében.

Amikor jobb, ha ezt megtenné?

Az Aloe gyökerezésének legjobb időszaka az új kapacitásban tavasszal lesz, Fontos kiválasztani a megfelelő időt, hogy a növény csak a többi fázisból jöhessen ki, és ne kezdjen aktívan fejlődni. Ha ebben az időszakban időt takaríthat meg, akkor az aktív anyagcsere-metabolizmus segíti a kultúrát az új feltételekhez való alkalmazkodáshoz, és fenntartja az egészségüket. Ez különösen igaz a gyökérrendszerre, amely minden esetben aggódik, és megsérül az üzem extrakciója a növény a régi talajból és gyökerez az új tartályban. Néhány virágtermék nyáron aloe transzplantációt végez, ugyanakkor a kultúra reprodukálása.

Az ilyen munkából az őszi és a téli időszakban helyesbb lesz, hogy tartózkodjon, mert ebben az időben a zamatosság szenved a napfény hiányából, ami gyengíti az immunitását. Ezenkívül az őszi-téli időszak az Aloe pihenő fázisa. Ennek eredményeképpen a virág sokkal több időt igényel az új feltételek alkalmazkodásához.

A hideg hónapokban a szélsőséges esetekben átültethető az aloe-t.

Kiképzés

Az otthoni üzem gyökerezése előzetes előkészítést igényel a tartályok kirakodására. A méretét a kultúra életkorától függően kell kiválasztani: a fiatal virágnak szüksége lesz egy nagy potra, az aloe csíráztatókkal csak a talaj, valamint a “gyerekek” jöhűek helyettesíthetők.

A zamatos termesztéséhez ajánlott műanyag vagy kerámia tartályt használni. A polimer edényekben a növény egyenletesen fog fejlődni, de ilyen kapacitásban biztosítani kell, hogy a nedvességet ne tárolja. Ami a kerámiák edényeit illeti, ez az anyag képes átadni a levegőt, amely hozzájárul a felesleges nedvesség természetes párolgásához, valamint a hőmérséklet normalizálásához. Tehát a virágmotor könnyebben törődik a növényével.

A kultúra gyökerezése előtt a megvásárolt kapacitásban szükséges, szükséges jól mossuk és szárazon mossuk.

Minden edénynek vízelvezető lyukak kell lennie a kipufogófolyadék alján, ha az aloe átültetik a régi edénybe, előzetesen szándékosnak kell lennie.

A kultúra talajának megfelelő előkészítése segít csökkenteni az üzem stresszét, szükség van az aloe-ra, a szubsztrátumban, a leginkább azonos összetételben a régi talajjal. A talaj megvásárolható a boltban vagy a saját kezével. Az első esetben a szubsztrátot a zamatosok és kaktuszok termesztésére kell szüntetni. Ha önálló talajkészítést terveznek, akkor ebben a kérdésben betartani kell bizonyos ajánlásokat. A földnek:

 • tápláló és könnyű;
 • semleges savassággal.

Számos lehetőség van a szubsztrátum főzésére otthon:

 • A talaj homok-, levél- és agyaggyurfából állhat, egyenlő arányban, a tőzegrész felének hozzáadásával;
 • Lapos primer, durva homok és faszén.

A pot és a talaj mellett a transzplantációnak fel kell készítenie a kultúrát is. Ebben az esetben néhány nappal a növény új helyen történő tervezett gyökerezése előtt jól meg kell nedvesítenie. Ez lehetővé teszi a könnyebb és minimális károkat az aloe kivonása a régi edényből.

Lépésenkénti utasítás

A független aloe transzplantáció sikeresen, Javasoljuk, hogy tartsa be a következő munkalapot.

 • Annak ellenére, hogy a zamatosság elegendő lenyűgöző méretű lehet, a szárak meglehetősen törékenyek, ezért szükség van a kultúrát a régi kapacitásból, rendkívül óvatosan. A virágmodellnek egy kézzel kell tartani a növényt, és a másodiknak meg kell határoznia a potot, hogy távolítsa el az alót a rizóma és a földön. Mielőtt a kultúrát az új kapacitásban gyökerezik, a gyökereket fel kell szabadítani a régi talajból.
 • A Föld eltávolításával együtt ajánlott megvizsgálni a rizóma és a sérült vagy száraz gyökerek jelenlétét. Az új edény alján egy vízelvezetésréteget kell elhelyezni, és a fentiektől a homok és a talajjal megszórjuk. A zamatosot ezután a központba helyezzük, a talaj hozzáadásra kerül, de oly módon, hogy az aloe rezerták nem szennyezettek a talajon. A transzplantáció végén a fazékba tartozó földet meg kell tiltani, és a levelek nedves rúddal törlődnek a porból.

Az öntözés kultúrája csak minden második nap ajánlott.

Ha a folyamatot gyökerek nélkül átültetik, akkor a munka a következő séma szerint történik.

 • A felnőtt kultúrában elválasztani kell a kiválasztott részt, amelyet 6 órán keresztül hidegen tartanak. A hidegre van szükség annak érdekében, hogy a kéreg gyorsabban alakuljon ki. Ebben az űrlapon a hajtás alkalmas lesz a gyökerezésre.
 • A gyári kultúrához hasonló összetételhez hasonló szubsztrátumhoz szükséges Sut Aloe. A pot kiválasztható kis méretű. Alul kell elhelyezni, hogy a kavicsokat tegye, majd öntsön földet és gyökerezze a hajtást. A felső réteg kissé megnedves lehet. A kultúra jobban kidolgozásra kerül, ha a keleti vagy nyugati oldalon helyezkedik el, kivéve a közvetlen napfényt.

Az aloe nyáron a nyitott talajban gyökerezik, amikor a levegő hőmérséklete + 23 ° C szinten van. A leszállást az alábbi utasítások szerint végzik.

 • Fontos, hogy a növény megfelelő helyét választsuk. Meg kell világítania, de a déli sugarak pontozása nélkül. Aloe elhelyezése a kertbe, szükség van egy zamatos állapotra is, hogy a kultúra nem induljon el bőséges csapadékmennyiségben.
 • Nos, hogy a gyökerezésnek mérete legyen egy edényben, ahol a növény nőtt hozzá. A gödör alján található fűrészpor és ceramzite. Ezután az Aloe a lyuk közepén helyezkedik el, és a föld szatárolt. Az üzem öntése csak a teljes talajszárítással kell.

Későbbi ellátás

A zamatos transzplantáció után ajánlott helyesen rendezni a cserepes edényt. Az Aloe jól világít a világító ablakokban vagy verandákon. A további mesterséges megvilágításból a fitolamp segítségével helyesen megtagadja, mert a kultúra felfelé halad, ami hátrányosan befolyásolja külső fellebbezését. Közvetlenül a transzplantáció után a tenyészetet árnyékos helyen kell hagyni, de 2-3 nap elteltével, hogy egy könnyű ablakpárkányra való átvitel.

Nem kell kitöltenie a növényt, az öntözést a Földön szárítjuk a fazékban. Télen az öntözés néha havonta egyszer csökken.

A zamatos hidratáláshoz ellenálló vízszobahőmérsékletet kell használnia.

A nyílt talajban gyökerező növények esetében további táplálkozás nem szükséges, A beltéri növények esetében a virágok ajánlott rendszeresen használni átfogó műtrágyákat. Általában az etetést minden hónapban folyékony formában vezették be, a műtrágyák használatának optimális időtartama a tavasz elejétől szeptemberig terjedő időszak.

A szobahőmérséklet a legmegfelelőbb a zamatosok növekedéséhez. Az Aloe jól alakul ki +12 és + 30 ° C között. Ez a tartomány nemcsak felnőttek számára elfogadható, hanem a fiatal átültetett növények számára is elfogadható.

Lehetséges problémák

A zamatos transzfer nem nyújt speciális nehézségeket, Azonban jelentős virágvirág engedélyezheti a hibákat.

 • Ha egy nem megfelelő talaj az aloe roudálásához használt, akkor a növény hamarosan felébred, és a levelek elhalványulnak. Nagyon gyakran, rovarkártevők esik utca neve a bankban, a talaj lehet fertőzött gombás vagy bakteriális fertőzések. Ebben az esetben ki kell cserélni egy talajt egy fazékban, amelyet a zamatosok számára terveztek.
 • Ha az aloe a transzplantáció után azonnal bőséges lehet, akkor a kultúra megkezdheti a rothadás rothességének folyamatát. Annak érdekében, hogy megmentse a növényt, meg kell távolítania a sérült gyökereket és a transzplantációs virágot.

Hogyan lehet átültetni az Aloe-t, tanulhat a következő videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: