Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A kezdő virágvirágok között van vélemény, hogy Orchidea szeszélyes és kiszámíthatatlan virág, gondoskodás rendkívül bonyolult, és az otthoni reprodukció általában lehetetlen otthon. De előbb-utóbb, hogy szembe kell néznie ezzel a problémával: a növény túl rumpáció, és meg kell ülni, a gyerekek megjelentek, szeretném feltölteni a saját gyűjteményedet, vagy egy szép ajándékot. Tény, hogy sem az orchidea komplexitásának sem gondozása, sem a reprodukciója. Ehhez tanulmányozni kell az üzem sajátosságait, létezésének feltételeit, a tenyésztési alapszabályokat és módszereket.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Alapszabályok

Az orchidea meleg nedves trópusokból származik. A természetben szinte mindenhol növekszik, a fák és a sziklák gyökerei. Ugyanakkor növekszik a fákon, az orchideák nem paraziták a növényi támogatásra, és a tápanyagok szó szerint a levegőből a bőséges nedvesség miatt, amely magában foglalja a szükséges komponenseket, mossuk le őket a támogatással. Ezért van a növények gyökerei speciális struktúrával, legtöbbjük szabadban van. A saját különálló abszorbens film, nagyon hatalmas, de ugyanakkor nagyon törékeny.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A levelek aktív szerepet is igénybe vehetnek az orchideák létfontosságú tevékenységének biztosításában, ezért kétféle öntözőberendezés létezik – gyökér és kitermelő. A növény életciklusában különbözik az aktív növekedés, a virágzás és a béke fázisaiban. Figyelembe kell venni őket, mivel pontosan ezekből az öntözési rendszerek, a hőmérséklet zárt és etetés. Ahhoz, hogy otthoni orchidea elterjedjen, több feltételet kell követnie.

 • Idő. A virágzás és a béke időszakai alatt a virág jobb, ha egyáltalán nem zavarja. A reprodukciót tavasszal vagy a nagy virágzó fázis végén kell előállítani, ha az orchidea aktívan növekszik.
 • páratartalom. Teljes reprodukció lehetséges a levegő páratartalma több mint 50%. Ebben az esetben a túlzott nedvesség sem semmi sem – a felső küszöb nem haladhatja meg a 80% -ot.
 • Hőfok. Orchideák – hő-szerelmes növények, így a tökéletes hőmérséklet az aktív sejtosztódáshoz – nem alacsonyabb, mint +28 fok.
 • A növények kora. Orchideának felnőttnek kell lennie – legalább 2 éves, erős és egészséges.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Fontos! A beteg növény nem alkalmas tenyésztésre. A gyökerek és a levelek állapotát előre kell értékelni kell, és amikor a betegségek jelei először gyógyítják a virágot. A kivétel csak olyan esetek, amikor az anyavállalat már lehetetlen megmenteni.

Az egyik legsikeresebb és egyszerű, még az újonnan érkezettek a tenyésztési helyiség orchideák, a tél végén vagy a tavasz elején, amikor a növény tele van létfontosságú energiával. Lépésről lépésre ez így történhet:

 1. Steril tű karcolás virágzás;
 2. A tészta kenésére szolgáló sérült hely, az előkészítő réteg nem haladhatja meg a 2,5 mm-t, a legmegfelelőbb a fogpiszkálóhoz; Fontos megjegyezni, hogy ha a paszták kevéssé teszik, akkor nem a vese kialakulásához vezethet, hanem egy másik véres;
 3. Ha van egy “alvó” vese, akkor az ébredése meg kell vágnia a védőburkolatot, és annyi tésztát kell alkalmaznia a szelethez;
 4. A vese 20 nap múlva bérbe fogja nyerni a hajtást a 3 levelek megjelenése után, és a gyökerek nem rövidebbek, mint 3 centiméter.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Mód

Orchidea saját – ez elég izgalmas és hálás foglalkozás. Jól beperelnek, gyorsan és aktívan nőnek. Számos módja van az orchidea reprodukálásának: megoszthatja az izzókat, növekszik egy vágóból, vagy virágzik (gyakran azt mondják, hogy “nőnek ki a lapból”, ami nem teljesen igaz), a virágok szaporodása. A tapasztalt virágok néha maguk a palántákat termesztenek. Ez egy hosszú módszer, a házainak elvégzéséhez nem túl egyszerű: a magok megfelelő csírázása, különleges feltételeket kell teremtenie, és folyamatosan támogatnia kell őket.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Az egyik vagy másik módszer használata az üzem típusától és állapotától függ. Az orchideák két faj lehetnek.

 • Monopodiális nézet – Ezek az orchideák, amelyek nem képeznek jellemző besűrűsödik szárak és gyökerek – pseudobulb. Van egy száruk. Ezek jóak és gyorsan nőnek. Jobb, ha szaporodnak a gyerekeket vagy a dugványokat.
 • Szimpodiális orchidea van néhány szár és forma pszeudobulb. Lassabbak. A leginkább elfogadható ültetési módszer számukra – a bokor megosztása.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Vegetatív reprodukció

Ez számos otthoni növényének reprodukciójának egyik leggyakoribb és egyszerű módszere. A szimpodiális orchidea esetében ez a fő. Ezt a módszert olyan érett növényekre használják, amelyek elegendő mennyiségű pszeudobulb, vagy egy virágcserép virága szorosan vált. Mindegyik megvastagodás már egy teljes körű levélfolyamat leereszkedése. Éles steril kést vagy egy secateur, így aktivált vagy faszén, friss talaj és tartályok leszállása.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A vegetatív reprodukció folyamat a következő:

 1. Annak érdekében, hogy könnyebben szabaddá tegye a virágot a talajból, először meg kell öntenie, hogy nagyon jó, gondosan távolítsa el a potból, tisztítsa meg a gyökereket a talajból; Sok orchidea szerelmes azt javasolja, hogy meleg vízben áztassa őket fél óráig;
 2. A gyökereket több részre vágják, amelyek mindegyike legalább 3 hamis izzót és elegendő számú gyökeret kell biztosítani, amely a növények jobb gyökerezéséhez szükséges;
 3. A betegségek és rotok kialakulásának megakadályozása érdekében az összes szakasz szénkepporral megszóródik;
 4. Ezután a palántáknak szüksége van egy kis időre (2-3 óra), hogy megszáradjon és helyezze az előkészített tartályok talajjal;
 5. Ha a futás során kevés gyökér van, akkor egy rövidebb gyökérrendszerhez csomagolható egy ideig egy nedves tőzeg-moha sphagnumban – a gyökerek sokkal aktívabban fejlődnek;
 6. Ezután a megerősített növényt a földbe ültetik;
 7. Az első 3 napban a gyökér öntözést nem szabad elvégezni, csak naponta kétszer permetezni a leveleket, majd a víz az általános szabályok szerint önthető.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Fontos! Ezzel a reprodukciós módszerrel a fiatal orchideák nagyon életképesek és megtartják az anyavállalat összes jelét.

Cherencia

Ez egy összetettebb módon, amely csak néhány orchidea fajtái számára alkalmas. Érdemes ragaszkodni a következő műveletek sorrendjére:

 1. Hosszú oldalsó hajtások használják a dugványok megszerzéséhez;
 2. Az üzem kiválasztott részét éles steril késsel kell levágni több részre; A szegmensek hossza 12-15 cm;
 3. Minden szakasz, mind a dugványokon, mind az anyavállalaton, megszórjuk a szénmorzsákkal;
 4. Az 1,5-2 órás folyamat, hogy ellenálljon száraz felületen, majd vízszintesen feküdjön egy jól megnedvesített talajra;
 5. A dugványokat üvegházhatású körülmények között kell elhelyezni – üveggel vagy filmmel ellátva, állandó hőmérsékletet kell fenntartania, amely nem alacsonyabb, mint +29 fok, meleg víz öntözése minden nap, amely nem teszi lehetővé a túlzott nedvességet; 1 alkalommal, 10 napon belül táplálkozhat;
 6. a vesékből származó gyökerek alakulnak ki; Amint 5 centiméterrel nőnek – az üzem ültethető.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Coloros

Ez a módszer gyakran az egyetlen lehetséges, hogy megmentse a beteg orchideát.

A reprodukcióhoz a szőke virágzó, a rügy, amelyben teljes mértékben el kell hagynia.

A COLOROS-t olyan részekre kell vágni, amelyeken legalább 1 vese kell lennie. Tény, hogy ugyanazokat a dugványokat kapják. Ezután cselekedhetsz a dugványokból való növekedés során, és kissé eltérő technológiát alkalmazhat.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Az elkészített részei a színes fűrész kerülnek egy üveg tiszta, előnyösen lágy víz, amelyben egy kisülési tabletta aktív szenet adunk hozzá. Hozzáadhat egy gyengén koncentrált (1/4 az ajánlott) műtrágya oldat orchidea. Hetente egyszer kell változtatnia a folyadékot. A vízszintet körülbelül 5 centiméterrel fedjük le. A szobahőmérséklet nem haladhatja meg a +28 fokot. A vesék magasabb hőmérsékleten egy új Bloomon fejlődik, nem pedig csecsemő.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

“Ébredj fel” Az alvó vese segíteni fogja a citokinikus kenőcsöt, amelyet a veseen kell alkalmazni, egy kis méretű mérleget vágva, éles borotva. A kenőcs kezelését hetente 7-10 napon belül kell elvégezni. A csecsemő készen áll a transzplantációra, amikor 3 levele és meglehetősen hosszú (3-6 cm) gyökerei lesz. A Bloomon egy részével együtt, amelyen a folyamat található, a baba átlátszó edénybe kerül (könnyű gyökerekre van szükség), tele erdős kéreggel. Az egyenes napsugaraknak nem kell egy fiatal növényre.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Gyerekek

Orchidea van vese a színen. Ezek közül a növények fejleszthetnek gyermekeket, már készen állnak a transzplantációra. Megjelenhetnek, de ha szükséges, “felébredhetsz” a vese. Az ébredés ösztönzése és a vese növekedése jobb, ha februárban kezdődik, amikor a virág teljesen fúj. Szükség van az öntözésre, az etetésre, a táplálkozásra, megszünteti a közvetlen napfényt az üzemre, és fenntartja az éjszakai hőmérsékletet a helyiségben, amely nem magasabb, mint +17 fok, valamint a napi – körülbelül +27 fok.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Körülbelül 1 hónap után a vese felébred. Ebben a pillanatban Orchideának meleg helyre kell mennie, helyreállítani az öntözési módot. Lehetőség van toll, hogy permetezzen tápláló levelekkel. A gyerekeknek saját gyökerei vannak. De azonnal szétszereljük őket – szükség van időre, hogy erős gyökérrendszert alkotjon, készen áll a független működésre. Ezt a folyamatot 5-8 hónapig tartja. Ezalatt az idő alatt, 3-4 lap jelenjen meg a folyamatot, és akár 5 eigen gyökereit hossza több mint 4 cm.

Az érlelt gyermek menekülést éles késsel vágják le, a vágások szakaszai koronázott szénnel kerülnek feldolgozásra. A menekülést 3 órán belül egy kissé megnedvesített szubsztrátumban lehet szállítani. Annak érdekében, hogy a gyökerek jól illeszkedjenek, és aktívan fejlődjenek, egy ideig a hajtást egy műanyag vagy üvegüveg borítja, üvegházhatású körülmények között. Hidratálja a talajt 1 alkalommal 2-3 nap alatt, egy üveg rendszeresen felemeli a szellőztetést. A virág mögött óvatosan figyelnie kell. Ha nem szárad, zöld és elkezd nőni – a “tető” eltávolítható.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Magok

Ez a leghosszabb út.

Ahhoz, hogy virágzó felnőtt orchidea legyen, legalább 4 évre lesz szükséged.

Ezenkívül az anyavállalat teljes hasonlósága nem lehet. A többihez képest ez a módszer időigényesebb, és nem mindig sikeres. Hosszú ideig úgy gondolták, hogy egyáltalán nem lehetett végrehajtani. De a tapasztalt virágok is kísérletezhetnek.

Az orchidea magjai nem haladják meg a port, lásd anélkül, hogy különleges szerelvények nélkül nagyon nehéz. Ezenkívül a magvaknak nincs védő tápanyag rétege – endosperm, betegségekre van szükség, és gondos és gondos gondoskodást igényelnek. A magok egy vékony réteggel szétszóródnak nedves talajon, és nem fedik le a talajt. Ezután létre kell hoznia egy üvegházhatást, amely ragaszkodik a kapacitást egy film vagy üveg. Az öntöző magok nem igényelnek – csak meleg tisztított vízzel permetezzük. A magok csírázásának folyamata szigorú kontrollt igényel, lehetetlen kiszáradás vagy kiküldetés, a forma megjelenése.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A hatékonyabb út a magok steril kémcsövekbe vagy kis edényekbe való elhelyezését jelenti, amelyek lezárhatók. Az orchidea magvak táplálkozási keverékét speciális receptekkel állítják elő, elég sok összetevőre van szükség. A gondos fertőtlenítés a magoknak és a koncentrátumnak és a csírázásnak. A folyamat technológia a következő:

 1. A fertőtlenítéshez a magokat 15-20 percig gyenge oldatával (1%) (1%) kell fedezni; Rázzuk sokkal később;
 2. A fecskendővel a tápanyagkeverékre való átvitelhez körülbelül 40 ml-nek kell lennie minden tartályban; A bankok óvatosan közel vannak, és az üvegházba költöznek; Fél év után a magok csírázhatnak;
 3. Ezután az elegyet meleg vízzel (50 ml) kapacitásba kell önteni, hozzáadunk 1-2 csepp egy többletes “fundazola” -t, hogy megvédjék a gombás betegségek ellen, és 20-25 percig történő feldolgozásra szolgálnak;
 4. A diszkozitáláshoz különleges talajt kell előkészíteni a tőzegmőrből és a kipufogógáz-aktivált szén hozzáadásával;
 5. Hat hónappal később a hajtások átkerülhetnek a felnőtt orchideák primerjébe.

A csíráknak merülniük kell: az első alkalommal az első lap megjelenése után, a második alkalommal – a második lap után, a harmadik alkalommal – a negyedik után. Sajnos, amíg az orchidea virágzása így nő, több évig (legfeljebb 7).

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Táptalaj a vetőmag vetőmagjához

A magokat egy különleges táplálkozási keverékbe ültetik. Többféleképpen felkészítheti.

 • Agar-Agara por (15-20 gramm) öntsük vizet, és ébredj fel. Forraljuk fel a pohár vizet, keverjük össze a zselé alakú tömeggel, és adjunk hozzá 10 gramm glükózt és fruktózt, enyhén ortofoszforsavat és kalcium-karbonátot. Jól keverjük össze, hogy teljesen feloldódjanak.
 • Mix 100 ml paradicsomlé, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál banánpép, 2 tabletta zsúfolt aktivált szén, 2-3 csepp műtrágya orchidea, 1/3 teáskanál méz. A kapott elegyet desztillált vízzel hígítjuk (kb. 400 ml).

A tápanyagoldatot sterilizálni kell, öntsük steril ételekbe, hogy felmelegedjen egy vízfürdőn, és hagyjon egy hétig, hogy teljesen fertőtlenítse.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Amikor megjelenik a penész, a keverék megsemmisül, lehetetlen használni.

További gondozás

A fiatal növény mögött folyamatosan figyelnie kell és gondosan gondoskodnia kell. Ez 3-4 évvel teljes mértékben alakul ki. Florists, figyelembe véve az orchideák természetes életkörülményeit, tanácsot ad az átlátszó edényekbe, mivel a gyökerek részt vesznek a fotoszintézisben, és világításra van szükségük. Ezenkívül könnyebb figyelemmel kísérni, milyen állapotban van a gyökerek, mert nem engedheti meg, hogy rothadjon. Rot – az orchidea fő ellensége, hogy kitöltse az üzemet semmilyen esetben, meghalhat.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Az extra -n új öntözést a növény durva permetezése végzi, ami egy sajátos nedves “ködet” hoz létre. A gyökérzési szakértők a merülési módszer elvégzésére szolgálnak: az orchidea életének megfelelő kapacitás alján, elegendő számú lyuk van, a fazék széles ételekbe kerülnek vízzel. Ugyanakkor a gyökerek képesek felvenni a folyadék mennyiségét. Az öntözés gyakorisága megegyezik a felnőtt növények esetében, és az évszaktól és az orchidea életének szakaszától is függ.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A gyökerek nagyon szelídek, kijuthatnak a felszínre. Ebben az esetben a levelekkel kell permetezniük, megengedett a moha darabjaival. Ha barnás foltok jelentek meg a gyökereken, itt az ideje, hogy kezeljük, egyébként fekete “blot” képződnek a leveleken, megjelenik a forgások szaga, akkor is elkezdődik. Ez egy elindított állapot, mentse a virágot valószínűleg nem sikerül.

Az orchideák esetében nagyon fontos a talaj összetétele. Alaposan különbözik a közönséges talajkeverékektől, amelyet egy fenyő kéreg, fűrészpor, faszén és sfagnum moha alapján állítanak elő. Egyedül elkészített szubsztrátot fertőtleníteni kell egy forró komp, egy gyenge mangán, vagy bármilyen gombaölő szer kezelésével. De a szakértők azt tanácsolják, hogy megszerezzék különleges kész szubsztrátot.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A pot kiválasztott megfelelő méretű, nem korlátozza a gyökérfejlesztést, de nem szükségtelenül tágas. A vízelvezető lyukaknak sokat kell lenniük, a nedvességet nem szabad megengedni. 1/3 edényen kell töltenie vízelvezetéssel – agyag, tégla morzsák vagy hab. A polifoam is kiváló hőszigetelő. Ez a minőség különösen fontos, ha a hideg évszakban az ablakpárkány hideg lesz.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

A trágyázási orchideák a műtrágyákat követik.

Más összetett adagolóktól eltérő összetételben és kevesebb koncentrációban különböznek. Csak folyékony formában használhatók. Orchideák több más otthoni üzemnek kell megfelelő ellátást igényelni. A fejlődő virág felügyelete – nagyon izgalmas folyamat. Az összes szabályt, a jó világítást és a kívánt hőmérsékletet, a fiatal orchidea virágzása kellő időben jön, és örülni fogja a tulajdonosot.

Hogyan kell elterjedni Orchid otthon?

Az orchideák terjesztéséről, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása