Hogyan kell öntözni Orchid Phalaenopsis?

Az orchidea család egzotikus növényei egyre inkább vonzódnak a beltéri virág szerelmeseinek. Talán egy különleges szerelem élvezi a phalaenopsis, amely megcsodálja a finom virágokat a trópusi színes pillangókhoz hasonlóan. Néha azonban meg kell hallanod a véleményeket, hogy az ilyen orchideák túl szeszélyesek és nehezen nőnek. Valójában az ellátás jellemzői rendelkezésre állnak – tudniuk kell. De megfelelnek ezeknek a szabályoknak, nem igazán nehéz. Az egyik fő pont – öntözés.

Növényi funkciók

A Phalaenopsis az epiphyte növényekre utal, azaz nedvességet kap a levegőből és a gyökérrendszer szinte nyitva áll. Az orchidea képes gyökerei felhalmozni a gyökerek felhalmozódásától függően, hogy azokat Velen borítja – egy halott sejtek rétege, egy szivacsot emlékeztető szivacsnak megfelelően. De ha a fel nem használt nedvességet túl hosszú ideig tartják, akkor a letöltés előfordulhat.

A phalenopsis nem a talajban van, hanem egy különleges lélegző szubsztrátumban, amely főként kéregből áll.

A növény gyökereinek vágása sokkal jobban tolerál, mint a túlnyomó, de nem éri meg az aszályos ellenállás. Ezek a funkciók és az öntözés megfelelő figyelem.

Mikor a vízhez?

A vízben lévő növények szükségessége a termesztés, a hőmérséklet és a páratartalom feltételeitől függ. Többször 1-2 alkalommal hetente 1-2 alkalommal, a phalaenopsis semmilyen szezonban nem kell vizet, kivéve csak forró nyár. De ez hozzávetőleges ütemterv. Annak érdekében, hogy ne öntsük a gyökereket, akkor a szubsztrát teljes égésére kell összpontosítania. Ezt több jelben láthatja.

  • A tapasztalt virágok gyakran meghatározzák a súlyozás szükségességét. A fantasztikus szubsztrátum sokkal könnyebb, mint a nedves. A kezdőknek kísérletezniük kell, és többször is összehasonlítják a politikai növényt, és összehasonlítják a saját súlyával körülbelül 7-10 nap alatt.
  • A pot tartalmának nedvességtartalmának meghatározásához egyszerűen elhagyhatja a zsetonokat vagy egy fából készült pálcát (például a kínai kínai kínai). Ha teljesen száraz, ha eltávolítja, itt az ideje a víznek.
  • Ezenkívül a jelen kérdés útmutatója a gyökerek színe. Ha nedvesek, színük világos zöld, a szárítás során a gyökér folyamatok szürke lesz, enyhe ezüst raid. Ez különösen észrevehető, ha az orchideák átlátszó tartályokban, hanem a közönséges edényekben is vannak légtornák.
  • Végül mindig érintheti az aljzat az ujjával, és a saját érzéseit vezeti.

Mint bármely más növény, az orchideák gyakrabban öntözik a nyáron, mert a meleg idő alatt minden gyorsabb, és télen kevesebb.

De a különböző helyiségekben és a körülmények között különbözőek lehetnek, így nem lehet egyértelmű ajánlások itt – minden virágiparnak meg kell tennie saját öntözési ütemtervét. A fő elv jobb, ha egy kicsit vágunk, mint a túláram. Néhányan is így jöttek: Ha úgy tűnik, hogy már vizet lehet, várjon egy másik 1-2 napot, akkor igaza van.

Szigorú követelmények az öntözési időre. Mivel a Phalaenopsis helyét általában megvilágították, de anélkül, hogy közvetlen napfényt ütnünk, az “égés” veszélyei nem lesznek. Az egyetlen figyelmeztetés nem a bőséges víz késő este. Ez annak köszönhető, hogy a növény gyökerei a sötét nedvességben felszívódnak, így nem fognak keresni őket.

Mód

“Igyál” egy zöld kisállat lehet többféle módon.

elmerülés

A Phalaenopsis esetében ez a lehetőség a legmegfelelőbb. Annak érdekében, hogy a merítés sikeresen áthaladjon, meg kell előkészíteni egy tartályt nagyobb méretben, mint egy fazék virággal. Ha több növénye van, akkor csak a medence, amelyben egyszerre illeszkednek. Az orchideákat a tartályba helyezik, és az öntözés ott önthető ott, hogy lefedje az edényeket, és a szubsztrátumba eltolódik. A bőséges hidratálószerek a kéreg gyökerei és darabjai, amelyekben általában 20 perc.

Ezen az eljárás után a potok felesleges nedvességét kell eltöltenie, így az otthoni öntözés legkényelmesebb helye fürdő. Benne, és tegye a víztartályból kivont növényeket.

Csak akkor, ha az összes felesleges folyadékáramlás a vízelvezető lyukakon, orchideákon keresztül visszakerül állandó helyen.

Hagyományos módon

A phalaenopsis öntözése az öntözésből szokásos módszer is lehet. De mivel a víz a szubsztráton keresztül szivárog, és nincs ideje felszívni, az ilyen öntözés valószínűleg nem elegendő.

A raklapról

Ha az orchidea öntöz a raklapba, akkor a szükséges mennyiségű nedvességet, de feltéve, hogy ez a kapacitás elegendő térfogat és a pot széles vízelvezető lyukakkal rendelkezik. De hosszú élettartamú vízzel veszélye van a megerősítő gyökereknek. Ezért ez a módszer csak végső megoldásként használható, ha nincs módja a növények rendszeres vízbe.

Forró lelkek

A Phalaenopsis nem csak a gyökerek segítségével képes felszívni a nedvességet, hanem a levelek is. Ezenkívül a levegő télen fűtött szobában túl száraz lehet. Ezen okok miatt javasoljuk, hogy a növények rendszeres permetezését forró (legfeljebb 40 ° C) vízzel végezzük. Az ilyen eljárás és a por segít eltávolítani a leveles lemezeket, és a virágzás serkenti.

Ha a leveleken maradt cseppek gyengéden törlik a szalvétákkal, akkor a zuhanyzó orchideák gyakran megtörténhetnek – nem fogja megnudni őket.

Transzplantáció utáni intézkedések

Amikor a Phalaenopsis transzplantáció, gyökereei ajánlottak a régi szubsztrátumtól való mosáshoz, így az üzem már elnyeli a nedvességet. Az edény új töltőanyagát általában a növényeket szárnyalják benne. És a gyökerek konvergenciájának és megerősítésének elkerülése érdekében az átültetett orchideáknak nem szabad az első héten öntözniük. További minden a szokásos módon megy.

Ha a növény gyengül, akkor öntözheti az öntözést. Például 1 liter vízzel, hogy egy teáskanál cukor homokot vegyen. Egy ilyen “kezelés” érdemes legfeljebb 1 alkalommal használni hetente.

Hasznos orchideákra és borostyánsavra. Elég havonta egyszer hozzáadhat.

Hogyan hidratáljuk a virágzás során?

Virágzó Phalaenopsis, legvalószínűbb, hogy gyakrabban kell öntöznie. Navigáljon a fenti jelekre is. Ha meg kell hordania egy növényt a vízbe merítéshez, különösen óvatosnak kell lennie, hogy ne törje meg a hosszú virágot.

A vízre vonatkozó követelmények

Fontos az öntözéshez használt folyadék minősége. Jó lehetőség – desztillált víz. Nincsenek káros anyagok, de hasznosak is is. Tehát trágyázókkal kell gazdagodni. A nap folyamán a szokásos vízállóságot használhatja. A legfontosabb dolog az, hogy nem túl kemény: a fémek felfüggesztése felhalmozódhat a gyökerekben, ami a növények halálához vezethet.

Ha a helyes ellátás, különösen az öntözés, majd a gyönyörű “pillangók” a kecses virágok számára biztosítja, akkor nem fogja várni.

Arról, hogy hogyan kell vizet az orchidea phalaenopsis, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: