Hogyan kell szaporítani a ficust?

A Ficuses nemzetsége több mint ötszáz különböző típusú növényt tartalmaz, mind beltéri, mind vad. De a népszerű ficus olyan, mint egy ház növény. Az ilyen népszerűség fő szerepe számos FICUS formanyomtatványt játszik le. Úgy néz ki, mint egy kis fa, liana vagy bokor. És a Ficuses nemzetségét is megkülönbözteti a levelek nagyszámú változata, színei és mérete. Sokan is úgy vélik, hogy a FICUS egy teljesen szerény növény, de attól függ, hogy a fajától függ – nagyon szeszélyes.

A FICUS-reprodukció bizonyos ajánlások végrehajtását igényli, Hogy az anyavállalat nem sérült meg, és a folyamat gyökereket adott, és új egészséges növényben nőtt fel.

Sajátosságok

Annak érdekében, hogy a Ficus jogot terjesszen, Meghatározza, hogy megjelenése hasznos lesz, de adott esetben. A további szaporítási módszerek minden típusra alkalmasak. De minden egyes fajon alapulva kiválaszthatja azt, amely a legkényelmesebb lesz. Ficus egy szoba virág, de az igényeivel. Figyelembe kell venni, amikor a közelgő reprodukció. Ezek a funkciók közé tartozik A melegség iránti szeretet, és nem tetszik a fényes fény, egy bizonyos talaj, az aktív fázis és a többi szakasz.

Az alacsony hőmérséklet ellenjavallt a Ficuses-ben, így az üzem számára az optimális hőmérsékletet kell fenntartania, és elkerülje az éles cseppeket. Ez különösen igaz a reprodukció és a téli időszakra: a hajtások nem élnek túl alacsony hőmérsékleten és anélkül, hogy biztosítanák a szükséges hőmérsékleti rendszert is. A tél nem alkalmas a fikuszok tenyésztésére, mert a virág nyugodt, és valószínűleg a növény nem ad gyökereket, és csak elpusztul.

A transzplantáció végrehajtása előtt a lépés, hogy megismerkedjen az utasításokkal, hogy mindent helyesen hajtson végre, és megkapja a kívánt eredményt. Amikor teljesíti az összes követelményt és tippet, a FICU-k csupa mértékben lesznek.

Kiképzés

A reprodukciós folyamat elvégzése előtt a rendelkezésre álló módok bármelyikét el kell készíteni minden szükséges. Jobb, ha olyan különleges helyet készítenek, ahol minden további intézkedés kerül megrendezésre annak érdekében, hogy ne adja át a potot növényi, eszközökkel és így tovább a helyről. És azonnal adjon meg egy növényt minden szükséges. Ha oldalirányú hajtásokra van szükség a reprodukcióhoz, előre befolyásolhatja növekedését. Ehhez szüksége van rá Védje a ficust időben. Általában vágja a tetejét, majd a növények megjelennek a növény oldalán.

A módszertől függően speciális eszközök szükségesek – ez hagyományos olló vagy késsel, élesített pengékkel, írószeres késsel, pengével. A hülye szerszám nem kategorikusan alkalmas, mivel megsérülhetnek és maga is megsérülhetnek, és a jövőbeli palánta, ami halálhoz vezet. Ha a reprodukcióhoz, a vágószerszám mellett speciális keverékek, csírázási tartályok és így tovább, mindez előzetesen elkészíteni kell. Meg kell főzni a szükséges talajt és a vízelvezetést.

El kell állítania azt a helyet, ahol a növény gyökereket fog tenni. Az ilyen helyre bizonyos követelményeknek van. Az ablakpárkány nem lesz a legjobb választás a Ficus életében, különösen a lakás napsütéses oldalán, mivel a nap sugarai romboló lesznek. A legjobb választás lesz Helyezze árnyékos. Egy másik szükséges követelmény a virágtartalom helyére – elegendő mennyiségű hőt. Gyakran a szobahőmérséklet nem elég ahhoz, hogy csírázza a növényt, akkor előzetesen el kell készíteni egy kis üvegházat. Érdemes gondolkodni, mielőtt bármilyen manipulációt készítene. Ha nem adja meg neki Szükséges hőmérsékleti mód Azonnal, miután a jövőben a vízi csemetéket vízbe vagy talajba helyezte, károsíthatja őt, és nem kapja meg a kívánt eredményt.

Olvasson tovább  Hogyan lehet átültetni Yukka otthon?

A Ficus tenyésztésének ideje nagyon fontos. Nyári vagy rugós időszak alkalmas, télen lehetetlen a tenyésztéshez. A hideg szezonban a ficus nagyon érzékeny lesz az éles hőmérsékletre, és meghalhat, amikor megpróbálja tenyészteni. És télen egy hibernálás fordul elő az üzemben.

Leggyakrabban azt tanácsolják, hogy részt vegyenek a kora tavaszi reprodukcióban, amikor a növény téli hibernálásból ébred fel, és belép az aktív növekedés fázisába.

A tenyésztési módszerek

A különböző típusú fikuszok változatossága ellenére minden nagyon egyszerű a reprodukciójukkal. Mindegyikük megegyezik ugyanazt, ami leegyszerűsíti a beltéri növények tulajdonosainak feladatát. Minden típusú fikusz esetében vannak olyan tenyésztési módszerek, mint:

  • dugványok;
  • gabonafélék;
  • ágynemű;
  • Magok.

Mindezek alkalmasak arra, hogy otthon küldjön egy ficust.

Az egyes módszerek jellemző tulajdonságainak köszönhetően kiválaszthatja a megfelelő opciót minden egyes növény számára.

Cherencia

Szaporodás dugványokkal vagy shillingrel – ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy új üzemet kapjon a már létezőből. Ez a módszer nagyszerű a ficus lombhullató típusához, például Ficus Benjaminhoz. Így nyerhető az ágból a növényi teljesen új. FONTOS MŰKÖDÉSI FELTÉTELEK – A 2 év alatti növényekkel nem történik meg, a legjobb, ha már kényszerített hajtások. Ha megpróbálsz ilyen módon alkalmazni egy fiatal növényt, akkor megsérti őt. A sérülés miatt a Ficus formája zavaros lehet, és jelentősen lelassíthatja növekedését.

Fontos! A Ficus tetején körülbelül 10-15 cm-t kell mérnie – ez lesz a jövő szár. Ugyanakkor az első csomópont távolsága legalább 1 cm legyen.

A reprodukciója ilyen típusú ficuses, hogy a nagy lapok, dugvány lehet tenni, nem csak a felső, hanem a szár. De akkor fontos feltétele a jövő szelet jelenléte levelek. Ha legalább három lebegő van az oldali folyamatban, akkor illeszkedik. Ezek a levelek nem vágnak. Ha túl sok levél van egy vágónál, akkor jobb, ha részben eltávolít egy késsel, így a tetején találhatóak, amelyek a tetején helyezkednek el.

Fontos! A cutlets nem lehet csupasz bot, hanem teljesen a levelekben is. A levelek nedvességet fogyasztanak, amikor túl sokak, megfosztják a szükséges nedvesség jövőbeli gyökereit, nem adják meg őket, hogy fejlődjenek.

A vágás éles késsel vagy ollóval készül, és feltétlenül szögben van – így a cutlets könnyebb lesz a nedvesség felszívása. A vágásnak mindig szükséges ahhoz, hogy a felszabadított gyümölcslé meleg vízzel öblítse le, és hagyja el a szeleteket, hogy feküdjön le a szeletre. Ha elhagyja a levet, hogy kiszáradjon a vágás, akkor befolyásolhatja az új gyökerek arányát, csökkentette azt. A gyökerek kialakulásának felgyorsítása a hajszálakon, azt tanácsolják, hogy az alsó vágás során keresztreformálódjon.

A víztartályba helyezett vágók. A víz öntése helyett nedves lehet a tartály aljára is. A Ficus kapacitása 3-4 hétig meleg helyen kell eltávolítani. Ez idő alatt a dugványok gyökerezik, és készen állnak a transzplantációra. És ismerős, hogy az üzem készen áll a transzplantációra, fiatal szórólapként szolgálhat a vágáson.

Fontos! A Ficus elindítja a gyökereket a +24 fokos átlaghőmérsékleten, így a jövőbeni csemege jobb, ha egy üvegházba kerül, ha nincs bizalom, hogy elegendő szobahőmérséklet van, vagy ha erős hőmérséklet csökken a nap folyamán – ez az gyakran a tavaszi.

A növényi növény jobb egy kis potban. Talajként használt tőzeg és homok. Ha a szoba még mindig meglehetősen hideg, a csemeték átlátszó kupakkal boríthatók, hogy magasabb hőmérsékletet tartsunk fenn, és továbbra is meleg helyen tartsák. A szárakat időszakosan permetezzük, és maga a növényt öntözik. Abban az esetben, ha a csemete a sapka alatt nőtt, mielőtt személyes üvegház nélkül elhagyta volna, Szobahőmérsékletre kell pontosan megtanítani.

Olvasson tovább  Vintage falió óra: az antik órák története és modelljei

Ásás

A szemek reprodukálása kétféle lehet: levegő és vízszintes. Mindegyik nézetnek saját tulajdonságai vannak, de mindkettő jobban megfelel a virágcsökkekenálóknak, akik már tapasztalattal rendelkeznek a növények reprodukálásában. Reprodukció légláncokkal akkor is alkalmas, ha a ficus szára túl csupasz. A reprodukció érdekében ilyen módon jobban használható felnőtt növények használata.

A reprodukcióhoz választani kell nem kevesebb, mint 50 cm magasságban. Meg kell vágnia a lapot a hordóból a magasságban, amelyen láncot kell kapnia. Ennek gondosan meg kell tennie, és biztosítani kell, hogy a kéreg megsérüljön a folyamatban. A levelek levágása helyett sekély metszés történt. A legjobb az ilyen cél egy írószeres kés vagy penge. A gyümölcslé kiemelhető az ajtóból, amelyet a pamutból kell eltávolítani, folyamatosan hiányzik, amíg a fiatalok nem állnak meg. A mérkőzés, a fogpiszkáló vagy a kis zsetonok egy bemetszésbe kerülnek, amely oxigén hozzáférést biztosít a vágás belsejében.

A lábak helyét egy kicsit megnedvesített mossával kell borítani. Nem lehet nedves, csak egy kicsit nedves. Ready Moss “gumiabroncs” szükséges az élelmiszerfilm csomagolásához. A fogságban, célszerű, hogy hagyjon levegőt, és határozottan rögzítse a törzsön. A gyökerezés folyamatában követnie kell, A film alatt a moha nem állt meg. Szükség esetén ismét meg kell nedvesíteni.

Fontos! Moss helyett a tőzeggel gazdagított talajt is megengedett, de a moha előnyös marad ezekre a célokra.

A gyökerek előfordulása egy ilyen tenyésztési módszerrel – 15-25 nap. Gyökerek nélküli hajtások levágva. A jövőbeli palánták csak akkor állnak készen a leszállásra, ha a gyökérrendszer biztosan fejlődik. Csak ebben az esetben a menekülést le lehet vágni az anyai növényből és ültetni egy külön fazékban.

A vízszintes szemüvegek reprodukcióját a Ficus göndör szárral végzik. Ebben az esetben a jövőbeni menekülés nem szél moha. A szárat a levelek is tisztítják, kést készítenek a vágás vágására, majd rögzítik a földön, a feldolgozás a gyökérképződés előre stimulálója. Amikor a lánc adja a gyökereket, akkor lehet elválasztani az anyavállalat és a transzplantáció.

Levél növényen

Nagyfajta fikuszokkal, újfüggetlen levél növényt termelhet. A reprodukció ilyen módon elvégezhető a legjobb minőségű levelekkel. Vágott lapok szükségesek az interstice kis részével. Két vágás történik: a fő és egy ferde a gyökérrendszer gyorsabban fejlődik. A levél le kell öblíteni a folyóvíz alatt, vagy áztatni, hogy megszabaduljon a felesleges lé. Ha ez nem történik meg, akkor a gyökérképződés folyamat jelentősen késleltethet. A vágás jobb a gyökérképződés stimulálójának kezelésére, amely opcionális, de több esélyt ad arra, hogy a szórólap független növényré válik.

Mielőtt leesne, fel kell készítenie a talajt: általában a talaj keveredve kis mennyiségű homokkal és vermikulit ásványi anyaggal. A tartály alján a leszálláshoz, el kell küldenie a vízelvezetést. A kapacitásnak lyukak kell lennie az extra folyadék eltávolítására. A lapot szépen csavart kell kötni, puha szálral vagy gumiszalaggal rögzítve. Elmélyítse a lapot a pothoz, nem magasabb. 3-4 hétig a hajtást végre kell gyökerezni a földön. Kötelező hőmérséklet a gyökérrendszer fejlesztéséhez – kb. +27 fok.

Tehát jobb, ha a tartályt üvegházban tisztítsa meg, ha a szobahőmérséklet a szükséges.

Magok

A magvakból származó fikuszok, amelyeket otthon állítólag fogadnak, nem fog működni. Amit egyesek elfogadnak a magok számára, valójában testek-virágzat. A Ficuses magvak kialakulásához rovarpollinátorokat igényel. Ha vágy van a magvakból származó Ficus növekedésére, akkor a boltban kell megvásárolni őket. A ficus magvak reprodukálása minden szempontból a legnehezebb.

A vetőmagválkozás előtt az anyagukat az anyagukkal kell kezelni, hogy megszabaduljanak a vita és a gomba “fungicid” és a növekedés ösztönzője. A jövő Ficus talajjaként érdemes választani a tőzegmoha (sphagnum) és a tőzeg keverékét. És a szokásos humor két részének és a homok egy részének keveréke is alkalmas. A növények ültetése előtt a talajt jobban sterilizálják Steam. Legjobb a magok kirakodásához illeszkednek lapos kapacitás – kényelmes lezárni a filmet, kövesse a talaj nedvességét és a vetőmag viselkedését. Szükséges a leeresztő lyukak jelenlétére az outdrawal folyadékhoz. Tiszta és fertőtlenített kapacitás.

Olvasson tovább  Hamedoria elegáns: leírás, ápolás, reprodukció

A talajnak be kell öntenie a tartályba, enyhén szalagot és permetet. A talaj öntözése nem. A magokat a nedvesített talajon helyezik el. Ne álljon túl közel egymáshoz, hogy ne legyenek megvilágításuk.

A csírázás folyamatában biztosítani kell, hogy a talaj nedves legyen.

A csírázási idő alatti hőmérsékletet nem szabad lecsökkenteni + 22- + 23 fok alatt. Ha engedélyezi a közvetlen napfénymagot, meghalnak. A filmet rendszeres lehet, és közel kell tartani a magokhoz, hogy hozzáférjenek a friss levegőhöz. A primer túllépése lehetetlen. A film helyett az üveget használhatja, amely kényelmesebb lesz. Amikor a magok felmegyek, meg kell tanítaniuk a szobahilágítást. Ehhez az üveg kényelmesen helyezkedik el a biztonsági másolatokon, biztosítva az állandó légáramlást a kutyákhoz. Így hagyja 3-4 napig, lehetővé téve a szponzorok számára, hogy hozzászokjanak az új hőmérséklet-rendszerhez.

A gyökeres magvak sokáig tarthatnak. Ebben az esetben az orientáció nem szükséges néhány időtartamra, de megjelenésben. A vetőmagnak meg kell tennie a gyökereket, és a következő szakasz lesz a levelek megjelenése. A csírák készen állnak a transzplantációra, amikor négy levelét és többet jelentenek. Lehetséges, hogy közös tartályba helyezzük őket, De szükségszerűen körülbelül 4-5 cm távolságra visszavonul.

A magvakból nyert fiatal ficus hajtások gyakori átültetést igényelnek. Az élet első nyolc hónapjában ez többször is megtörténik. A talajváltozás gyakorisága kedvezően befolyásolja a gyökérrendszert, amely ösztönzi a fejlődését. A későbbi két hónap múlva a fiatal növényeket külön ültethetjük és elkezdhetik a műtrágyákat.

Későbbi ellátás

Szükséges, hogy vigyázzon arra, hogy a fiatal növény elég fényt kapjon. Még mindig ellenjavallt közvetlen napfény, de a fény fontos feltétele a virág fejlődésének. A fény hiánya esetén további eszközöket használhat, például a háttérvilágítás, amelyet általában a palántákhoz használnak.

Fontos, hogy vigyázzon a hőmérsékletre. Annak érdekében, hogy az üzem éljen a megfelelő ritmusban (tavaszi fázis, és a téli béke időszakban), meg kell őrizni egy bizonyos hőmérsékletet. Nyáron a hőmérsékletnek körülbelül + 25- + 28 fokos, télen – + 15- + 18 fokos.

A hőmérséklet szabály szabálya az egyik minden típusú fikusz.

A ficus nem szereti a víz bőségét, de a távolléte is keményen tolerál. Lehetetlen engedélyezni a talaj szárazságát, de nem érdemes túl sokat öntözni. Sokkal jobb, hogy egy kissé nedves talajt, és a nyári időszakban ezen felül a locsolás törölje a szórólapok a növény egy nedves ruhával, és permetezze a permetező. Télen nem szükséges.

A fiatal növény évente 1 alkalommal tanácsolja a transzplantációt. Minden transzplantációval választania kell egy edényt 2 többre. A régi fikuszok időszakos transzplantációt is igényelnek, de nem olyan gyakran. A transzplantáció során a régi talaj egy részét egy újnak kell helyettesítenie.

A Ficus tavaszi és nyár az aktív növekedés időszaka. Ebben az időben szükséges További aláhúzás. Ajánlatos körülbelül 1 alkalommal tartani 2 héten belül. A FIKUS fel lehet venni az univerzális műtrágyák oldatát a beltéri növények számára. A Ficuses talajnak könnyűnek kell lennie, de tápláló. A műtrágyák nem feltétlenül közvetlenül a földre adódnak, elegendő vízzel hígítani őket, és öntözés közben táplálják az üzemet.

Arról, hogy milyen könnyű és gyorsan szaporodott Ficus Benjamin, többet tudsz megtudni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: