Hogyan kell szaporítani a klorofitumot?

Sok hostessek szeretnek díszíteni otthonukat szokatlan beltéri növényekkel, amelyek nagyobb kényelmet és kényelmet biztosítanak a belső térnek. A különböző színek csak csodálkoznak. A klorofitum nem igényel semmilyen különleges ellátást, azonban több lényeges árnyalatú, amely fontos a reprodukciójában.

A tenyésztési szabályok

A klorofitum a sparazhev család herbicista képviselője. Hosszú éves színekre utal, amelyek gyökereit kis hajtásokkal ellátott gumók formájában mutatják be, amelyek lehetővé teszik, hogy a megfelelő megközelítés otthon, hogy részt vegyen. A népesség között megjelenő megjelenéséért a klorofitteumot “póknak” nevezik. Az eredet azonban ismeretlen, azonban a dokumentumokba való hivatkozások a XVIII. Századba. Jelenleg ez a növény az egész világon nőtt, ezért a fajok pontos mennyisége ismeretlen (kb. 250).

A klorofiteum hosszú hosszúságú levelek formájában nő, amelyek hossza elérheti az 50 centimétert, amely azonnal növekszik a növény gyökeréből. A virágzás módszere és ideje eltér a növény változatosságától függően. Néhány olyan könnyű színű virágzást alkotnak, amelyből a gyümölcsök megjelennek. A vesék másokkal jelennek meg, amelyek közül a fiatal szórólapok később alakultak ki. A reprodukcióhoz a magokat csak a szárított dobozok választják ki velük.

Annak érdekében, hogy a gyerekek segítségével reprodukálódjanak, fiatal erős palántákat választanak, mivel a nagyok már nem tudnak.

Azok számára, akik klorofitteumot akarnak aktívan növekedni és adni a tartományt, gondoskodnod kell vele. Ez a növény teljesen óvatosan gondoskodik, ezért a bolygó szinte minden sarkában volt. Az egyetlen dolog a klorofiteuma szükséges, a rendszeres talaj hidratálás. Ez a szoba gyorsan és gyorsan folytatódik, és az aktív megélhetés gyorsan elkezd virágozni. Ez a virág természetes légtisztító.

Mielőtt a virág reprodukcióját készítené, akkor nyomon kell nyomon követnie, hogy az üzem egészséges és erős legyen, mivel a klorofita gyermekei és folyamata nem illeszkedik. A reprodukcióhoz csak erős és erős dugványokat és dobozokat kell választania magokkal. Előzetesen fel kell készítenie mindent, hogy az ülésekor szükséged lesz – Kapacitások kész talaj (homok és műtrágya) vagy víz tartály, kerti szerszámok, kesztyű, valamint egy előkészített hely, ahol a seedlow lesz kényelmesebb (mérsékelt a páratartalom és a hőmérséklet).

Mód

A legtöbb ember, akinek otthonait ez a csodálatos virággal díszítették, csodák, hogyan kell megoldani ezt a növényt otthon. Ismeretesnek kell lennie, hogy szükség esetén a reprodukció mellett időszakosan átültetni kell a klorofitumot további normális fejlődésre és megélhetésre. Ezt úgy kell elvégezni, amint a gyökérrendszer nőtt, hogy elkezdte elfoglalni a pot teljes kötetét. Ez a folyamat nem fog sok időt vesz igénybe. Nagyobb kapacitást kell vásárolni, amelyben az egész transzplantált virágot a teljes tartalomba helyezzük. Elég csak az, hogy kitöltse a hiányzó telkeket az új talajjal.

A legjobb transzplantáció (valamint a reprodukció) az ősszel. A kapacitásnak szabadnak kell lennie a növényre és a szélesre, és nem mélyen.

Az anyag jobb választani egy kerámia vagy műanyag, amelyben a nedvesség hosszabb ideig tartó. A klorofitum többféle reprodukciója van, amelyet a virág élettartama vegetatív időszakában végeznek. Köztük tenyésztő gyermekek, dugványok és magvak.

Gyerekek

A klorofitum meglehetősen korai időszakban virágzik, már az élet második évében. A gyerekek megjelenésében nyomon követhető. Ahhoz, hogy a gyerekek elkezdjenek növekedni és fejlődni és fejlődni, szükségük van arra, hogy a földbe helyezzék a felnőtt növény edényét, semmiképpen sem szeletelve. A klorofitteum reprodukálásának másik módja a gyermekek segítségével a víztartályba való elhelyezése a gyökerek megjelenéséig. Ezt követően a palántát egy külön fazékba helyezhetjük.

Cherencia

Ez a reprodukciós módszer a legegyszerűbb, a kertészek leggyakrabban választanak. Ahhoz, hogy ilyen módon új klorofittumot növeljen, elegendő ahhoz, hogy egy jó vágókat egy pohárba helyezzük. És amint a cutlets elkezdi elindítani a gyökér, azt a szokásos módon kell a szabad tartályban a talajjal.

Magok

Annak érdekében, hogy az ültetett klorofitteum magvak eredményeit adják, azt az év őszi idejében kell elvégezni. A növényekből gyűjtsük össze szárított dobozokat magokkal. Előre áztatják egy napot vízben vagy egy elvált magasságszabályozóban. Ezután a magok szakadnak egy fazékban, amely homok és műtrágya keverékéből áll. A kapacitást üvegfedéllel, polietiléncsomaggal vagy élelmiszerfóliával borítják. Az ültetett magokat félig helyen kell tartani. Időről időre a hajtásokat az oxigén telítettségre és permetezésre kell kinyitni.

Az első palánták 3-5 hónapban jelennek meg. A megjelenésük után a fedelet sokkal gyakrabban kell megnyitni annak érdekében, hogy a virág külső feltételekhez igazítható legyen. Az első kis szórólapok megjelenésével a klorofitum átkerülhet egy felnőtt növény számára. A magvak mellett a klorofitum is aljzatokkal reprodukálható. Ehhez egy talajjal ellátott tartályban egy öntőbemutató. Ebben az esetben a virág gyorsan alkalmazkodik az új feltételekhez, és elkezd nőni.

Feliratkozás

Miután a transzplantáló helyiségeket további ellátást igényelnek. A helyiség hőmérséklete nem lehet túl alacsony (legalább 10 fok), de ugyanakkor nem haladhatja meg a 20 fokot. A virág szereti a természetes fényt, így nem szükséges a növény sötét sarkaiba helyezni.

Ami az öntözést illeti, a klorofiteum túlságosan nem szereti a nedvességet. Az öntözés mérsékelten előállítható, a talaj szárazságára összpontosítva. A nyári szezonban – megközelítőleg minden második nap, télen – a levegő hőmérséklete és páratartalma alapján. A hőmérséklet megőrzésének függvényében, mint a nyáron – ugyanúgy. Ha azonban a hőmérséklet csökken, az öntözés mennyisége hetente 2-re csökken. Ezenkívül nem kell elfelejtened, hogy figyelemmel kísérje a talaj állapotát.

Érintse meg a klorofiteum leveleit, mivel nagyon érzékenyek. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a levelek felhalmozódott portól, elegendő lesz ahhoz, hogy a növény permetezését havonta egyszer kell töltenie. Gyakran nem csinálják. Soknak van egy kérdése, hogy körülmetélje a bajuszot, amely a klorofitum felnőttjeiben jelenik meg. Meg kell tenni, ha azt szeretné, hogy a virág több levél jelenjen meg. Ebben az esetben gondosan kivághatók.

Ha a jövőben szeretné kihasználni a vetőmagot a klorofitum vetőmagjához, akkor nem kell megérinteni őket. Az egyetlen feltétel – felügyelnie kell a száraz leveleket, amelyek rendszeresen törölni kell. A műtrágya szüksége van egy növényre a vegetatív időszakban (tavaszi ősz). Ha a virág egy hónapos, egy hónapos, különböző stimulánsokkal és ásványi anyagokkal táplálkozik, akkor már hamarosan meg tudod adni a növényt a fenti módszerek egyikével.

Lehetséges problémák

A helytelen ellátás miatt, A transzplantáció után néhány probléma merülhet fel.

 • A klorofiteum levelek tippjei megszáradtak és törékenyek lettek. Ennek oka lehet a víz vagy a napsugárzás feleslegének hiánya, valamint az alacsony levegő páratartalom a szobában.
 • Növényi levelek acél fekete és rothadás. Ez a talaj nedvességének feleslegének köszönhető, amelyet a helyiség növényének gyakori öntözése okoz.
 • Chlorophytum levelek megkezdődtek. Az oka volt a fény hiánya. Ez a növény jól megvilágított szobákat szeret. Az ásványi anyagok hiányával az üzem elkezdődik. Ez akkor fordulhat elő, amikor a virág szorosan egy edényben van. Annak érdekében, hogy a leveleket fel kell emelni és megvizsgálni a gyökérrendszert. Talán idő volt a klorofitum átültetésére szélesebb kapacitással.
 • Klorofitum növekedési késleltetés. Ez a pot méretének helytelenül kiválasztott, mivel a nagy kapacitás nem illeszkedik. A virág nem fog növekedni, amíg a gyökerek kitölti az összes helyet. A növekedés megállhat, ha a klorofiteum földje túl nehéz, vagy nem eléggé telített ásványi anyagokkal és műtrágyákkal.
 • Ha hosszú ideig, a növény nem jelenik meg a csecsemőknek, azt jelenti, hogy szorosan ez a pot, vagy nem elég napfény.
 • A növény nem teszi lehetővé a bajuszot, ami jellemzőre jellemző. Ez a fény hiánya, valamint a műtrágyák és az öntözés miatt következik be. Kell vizsgálnia az ellátást.
 • A klorofitum elvesztette korábbi színét, elhalványult és homályos lett. Az ok kis világítás. Ezért az üzemet az ablakpárkányra kell helyezni, vagy legalábbis az állandó fényforrásra kell helyezni.
 • A virághagyma törékenysége a világítás hiánya vagy a talajműtrágya feleslegével jelenik meg.
 • Ha a virág elkezdődött, akkor a nem megfelelő levegőhőmérséklethez (túl kicsi) kapcsolódik, ami nedvességkárosodást okoz a földön.
 • Ha a felnőtt virág elkezdi forgatni a leveleket, azt jelenti, hogy meg kell tölteni a műtrágyákkal, és továbbra is a transzplantációhoz közelebb kerülnek.
 • A leveleken lévő foltok megjelenése, valamint a pörkölt rothadás, a patogén baktériumok által okozott. Azonnal kell vásárolni egy eszközt a növények védelmére a gomba.

A klorofit rozetták ropage, nézd meg a következő.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: