Hogyan kell törődni a beltéri ibolya télen?

Senpolia, amelyet sokkal gyakrabban hívnak beltéri ibolya, az egyik legnépszerűbb növény a lakás kialakításához. Azonban, hogy az egész évben tetszik, szükség van arra, hogy a stresszes téli időszak alatt további hagyományos tevékenységeket kell biztosítania. Ha nem gondolsz erre a kérdésre, akkor a senpoly is elveszítheti.

Optimális hőmérséklet

A szoba lila nem maradhat télen a loggiában, különösen akkor, ha nem is szigetelt. Az optimális hőmérséklet 18 és 24 Celsius fok közötti határokon belül van. Ezenkívül időről időre fontos a szoba levegőjére, mivel a virág rosszul reagál a stagnáló levegőre.

Ha Senpolia elhalványul, akkor valószínűleg megtalálta magát azon a helyen, ahol a tervezetek fújnak, ezért azonnal átrendeznék.

Különösen veszélyes hely az ablakpárkányon, amely a fűtési akkumulátor felett található – ebben az esetben a hideg az ablakból származó meleg alsó.

A szárak ebben az esetben fagyasztva vannak, és a talaj alsó rétegei szárazak, így a radiátoroknak legalább egy sűrű ruhával vagy különleges kialakítással kell rendelkezniük. Ha az ablakpárkányon, éppen ellenkezőleg, hideg, meg kell borított hab darab, vastag papír, vagy akár fából fragmensek – azaz olyan anyagokat, amely képes létrehozni egy állvány elválasztó az alsó edényt a jég felületén. Ideális megoldás lesz egy speciális rack vagy polc design szervezése, az ablak közelében.

Fontos megemlíteni, hogy a senpolia alacsonyabb kritikus szintje 12 fokos hő, és a felső kritikus szint – 29 fokos hő. A fagyos növények égési sérülésekhez, rothadó lapokhoz és süllyedő virágzatokhoz vezetnek. A túlmelegedés következményei a lapok és szárak sárgulása, valamint a betegségek előfordulása. A téli virágzó ibolya csak 20-25 fokos hőmérsékleti határok esetén lehetséges.

Páratartalom

Télen különösen fontos, hogy a házban lévő senpolia szükséges páratartalmának biztosítása legyen, mivel az elemek száraz levegője nagyban megsérti a szokásos módot. Az optimális mutató a határokon belül 60-70%. Ezenkívül érdemes gondoskodni az alábbiak szerint: Helyezzen el az edényekből származó edények közelében, vagy vásároljon speciális levegő párásítót. Szintén virágok telepítése egy állandóan nedvesített agyaggal töltött raklapon. Ráadásul az ibolyák rosszul átadják a szállítást és az új feltételekhez való további alkalmazkodást, így jobb, ha megpróbálja javítani a meglévő helyzetet.

Fénymód

Senpolia rosszul reagál a napsugarak közvetlen hatásaira, amelyek hozzájárulnak az égési sérülések megjelenéséhez a gyengéd szórólapokon. Ezért a legjobb, ha szétszórt világítást készítenek a virágokért, vagy akár az árnyékban is megtartják őket. Azonban, annak érdekében, hogy az ibolyák télen megmaradjanak, további kiemelni kell őket, hogy biztosítsák a napfény szükséges időtartamát.

A növénynek legalább tíz órakor a felhős hideg hónapok fényében kell lennie. Nyáron, az úton, ez a rés tizenkét óráig nő.

November végétől és februárból, a könnyű nap időtartama meglehetősen kicsi, ezért további világítás megszervezése szükséges. Az ablakpárkányon a virágok fölött érdemes olyan mesterséges lámpákat helyezni, amelyek kora reggel és késő este aktiválódnak. Általában 10-11 órát kell találni Senpolia. Alkalmas rendes nappali fények és speciális fitolamby. Ha a virág fénye a tetejére esik, hanem egy bizonyos oldalról, akkor legalább hetente egyszer, a vázát el kell forgatni az összes alkatrész egységes fejlődéséhez. Az év bármely időpontjában a virág jobb helyen található az ablakpárkányokon, akik nyugatra vagy keletre néznek.

Átruházás

Télen otthon, nem ajánlott átültetni a beltéri ibolyát. Az alacsony hőmérséklet negatívan befolyásolja a növény állapotát és további fejlesztését. Ráadásul a vörösvirág további stresszt fog kapni, amely képes megfosztani őt egy bizonyos számú szükséges erőkről. Ennek eredményeként Senpolia, akár erősen gyengül, vagy hajlamosabb lesz a betegségekre, és nem lesz képes sikeresen szembesülni a kártevői támadásokkal.

A kivételt csak a növény kialakulásának és létezésének veszélye esetén hajtják végre, például betegségben vagy felesleges öntözéssel, ami a gyökerek megerősítéséhez vezetett. A virágok, az úton, szigorúan tiltották az alacsony hőmérsékletű beltérben. A transzplantációhoz használt edényben javasoljuk, hogy a habszivacs töredékeket adjunk hozzá a bilincshely helyett – ez az anyag továbbra is védi a növényt hidegtől. Egy új helyen a senpoliát kissé meleg vízzel öntjük, és szükségszerűen polietilénnel zárva van a vázlatok elleni védelem érdekében. Fiatal bokrok jobbak az olyan új tankok, részben helyettesíteni a hordozó, és a már érett ibolya transzplantáció az új cserépben egy teljesen új hordozó. Az eljárás során a gyökérrendszer alapos ellenőrzése és a rothadt gyökerek eltávolítása.

Általános ajánlások

Télen Senpolia elkezdi a pihenőidőt, így a tartalom változásainak feltételei. A folyamatok sokkal lassabban haladnak, az erőforrásoknak kevesebbnek kell lenniük, és ennek következtében az ellátás egyszerűsíthető. Például az ibolyák gyakori öntözése a hideg hónapokban is káros. Mivel a növényi szárak sokkal kisebb mennyiségű nedvességet gyűjtenek össze, a maradékokat a talajban tárolják, és rotációs folyamatok kialakulásához vezetnek. Ezért például decemberben egy növény lesz elég ahhoz, hogy egy öntözés hét napig meleg folyadékért.

Egyes kertészek általában megtagadják a besugárzást és a permetezéshez, hetente egyszer végrehajtva.

Ha lehetséges, érdemes meleg és csillogó folyadékot használni, vagy a csomagolási tartályokat öntözik. Általában a szokásos víz a csap alatt nem érinti az ibolyát nagyon jól, annak konkrét összetétele miatt, így legalább havonta egyszer a virágnak kell öntöznie a főtt vizet, amelybe több citromsav kristályt adunk hozzá – egy literen A folyadék mintegy öt darabra számlázik. Alternatívaként ugyanabban a literben teáskanál ecetet tenyészthet. A folyadékot vékony rúddal öntjük a váza széléhez. Fontos annak biztosítása, hogy a cseppek ne essenek be a lapokba vagy a növekedési pontba. Természetesen megfelel az alsó és a Wick módszernek.

Bizonyos károk is alkalmazhatók redundáns táplálkozásra is. Mérsékelt, azonban a kár nem okoz – hasznos anyagokat kell végezni négyhetente, és csökken az adagolás és a váltás gyakoriságának csökkenése októberben. Mindenesetre az üzem állapotát tovább kell nyomon követni. Ha Senpolia rosszul érzi magát, akkor a legvalószínűbb, hogy a vizuális tünetek nem teszik magukat – a levelek, a virágok vagy a törzs bármilyen módon módosíthatók. By the way, elhalványult leveleket azonnal el kell távolítani. Ha ez nem történik meg, akkor a növény elkezdi pazarolni az erőt és az erőforrásokat, ami nem a helyreállítás hatálya alá tartozik.

Abban az esetben, ha a senpolia továbbra is az ablakpárkányon marad, és a másik helyre mozgatható képessége hiányzik, az üvegt is tartalmazó hab vagy hőszigetelő anyag, amely az ablak és a fazék között helyezkedik el. Havonta egy vagy kétszer, az ibolya lapokat egy meleg szappanos oldatban nedves ruhával kell törölni. Az ilyen kezelés megvédheti az ibolyát a kullancsok és más rovarok támadásából, hajlamos arra, hogy februárban – március elején. Ebben az időszakban a virág mentessége nulla, és nem lesz képes megbirkózni a kártevőkkel.

Ahhoz, hogy a növény virágzik télen, számos feltételnek kell szolgáltatnia. Az optimális hőmérsékleten kívül tizenkét és tizenhárom óra közötti minimális hosszúságú könnyű napot kell létrehozni, valamint annak biztosítása érdekében, hogy a világítás szétszórva legyen. Természetesen a tervezetek hiánya. A lila csomagolásának rendszeresnek kell lennie, hogy a földön nedves, de nem nedves állapotban maradjon, és ne felejtse el fenntartani a szükséges páratartalom szintjét.

Virágok Violet csak akkor, ha továbbra is védi a kártevők hatását: kirándulások, bizonyos típusú kullancs és enyhe cherwell. Ez a legegyszerűbb módja, amely egy virágot kezeli a mangán gyenge megoldásával.

A jó ötlet tartályai mellett egy nedves agyagot tartalmazó tartályt hoz létre.

Az anyag képes lesz csendesen és fokozatosan növelni a nedvességtartalmat a helyiségben, és ez előnyös hatással van a Senpolia fejlődésére. Ha az ibolya közvetlenül a téli szezon kezdete előtt felrobbant, akkor jobb, ha gyorsan átfedi, és lehetőséget ad arra, hogy egyedül maradjon.

Senpolya reprodukció télen rossz megoldásnak tekinthető, mivel mindig további stresszel jár. Azonban, amikor megfelelnek a termesztési szabályoknak és gondozásnak, megpróbálhatod teljesen sikeresen növekedni egy új hajtást. A reprodukciót a talajban levágások, magvak vagy gyökérlemezek segítségével végzik. A dugványok használata alkalmas a kertészek kiindítására, mivel ez a módszer a legegyszerűbbnek tekinthető. A zöld és erős levél levágja az anyavállalat és a vízbe helyezi. Ezenkívül a hajtást egy jól melegített helyiségbe kell mozgatni, kiküszöbölni a vázlatokat, és rendszeres folyadék feltöltést biztosít. Miután az első gyökerek felmelegítik a levelet a csúcson, akkor a talajba mozgatható.

Nem nehezebb gyökerezni a lapokat a talajban. A módszer hasonló az előzőhez, csak a gyökerezés azonnal előfordul a talajban elkészített talajban. Iratja az ilyen növényt helyesen permetezéssel.

A vetőmag-reprodukció elég időigényes, ezért ez a módszer csak az új fajták kiválasztásával végzett szakképzett szakemberek vonatkozik.

Az ibolyák leggyakoribb téli betegségeit fitoofluorózisnak és penésznek nevezik. A fitoofluorózis a talaj túlzott párásításának eredménye, amelynek eredményeképpen a szórólapok elkezdenek zárni és fad. Ilyen helyzetben az első dolog, amit a beteg lila darabok el kell távolítani, és az öntözőrendszer beállítása és a fertőtlenítés után. A puffadt harmat hideg körülmények között és a szellőzés hiányában keletkezik. Néhány különleges intézkedés ebben az esetben nem kell – csak transzplantálja a virágot egy potban egy új talajjal, és ismét állítsa be a meglévő feltételeket.

Arról, hogyan kell törődni a beltéri ibolya télen, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: