Hogyan kell transzplantálni Orchid?

Az otthoni orchideák szokatlanul szépek, látványosak, de ugyanakkor szeszélyes és érzékeny növények. A szokásos létezési környezet bármilyen változása, amelyet rendkívül fájdalmasnak tartanak és átruháznak. Természetes, hogy az átültetés a legerősebb stressz, amely képes arra, hogy nemcsak az immunitás gyengülését bízza, hanem a halál is. Milyen szabályokat kell figyelembe venni az ilyen egzotikus szépségek átültetésekor?

Amikor újra kell újulnia?

A virágtermékek átültetésének legmegfelelőbb időszaka tavasszal tekinthető, amikor az üzem felébred, és belép az intenzív fejlődés színpadára, valamint a virágzás utáni szabadidős fázisra. Ezen időközönként az orchideák, a legerőteljesebben érzékeli a szokásos feltételek változását, a stressz átruházását a legkisebb veszteséggel és kockázatokkal. Nagyon fontos, hogy időben meghatározzák azt a pillanatot, amikor a virág átültetnie kell.

  Tapasztalt virágok ajánlott rendszeresen ellenőrizni azt a jelek, mint például:

  • Oktatás a zöld plakett falakon a moha és az algákból;
  • A teljes edény gyökereinek kitöltése;
  • A gyökerek szoros plexusa egymás között;
  • vizuálisan észrevehető kár a gyökereknek;
  • oktatás a penész, plakk, fekete foltok gyökereire;
  • pesti felismerés az aljzatban;
  • fading növények;
  • A növény stabilitásának elvesztése (a virág szabadon mozog a potban);
  • A virágzás hiánya 3 vagy több hónapig.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Zöld oktatás

  Ha furcsa zöldes flare van az átlátszó falakon az átlátszó falakon, ez azt jelzi, hogy a pot nedvességét elkezdték megállapítani. A szubsztrát nedvességtartalmának megnövekedett nedvességtartalma viszont a moha és az algák plakkjai falakjáján való megjelenését eredményezi. Mindez azt jelzi, hogy a levegő rosszul keringő levegő. Ez akkor történik, ha a tartály túl kicsi virág lesz.

  Ez a funkció hűséges jel az orchidea azonnali változására egy kis edényből egy nagy.

  A teljes pot gyökereinek kitöltése

  A növények gyökérrendszerének korában jelentősen növekszik a mennyiségekben. Ha a következő ellenőrzéssel észrevehetővé válik, hogy a gyökerek szó szerint az átlátszó falakon nyugodt, átültetni kell. Itt azonban a virág emlékeztet arra, hogy a poton kívüli orchideák gyökerei enyhe kialakulása abszolút normális jelenségnek tekinthető. A transzplantáció csak abban az esetben van szükség, amikor a növény gyökerei töltik be a tartály teljes térfogatát, összefonódnak a labdában. Az orchideák is átültetik az intenzív levegő gyökerek kialakulását, amelyek aktívan alakulnak ki, ha a pot túl sokat fordul.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Gyökerek

  Amikor az orchidea gyökerei szorosan illeszkednek a szokásos kapacitásba, akkor elkezdenek szorosan összefonódni egymással a szabad hely keresésében. Ebben az esetben jobb, ha nem haladja el a transzplantációt, különben szorosan szőttünk, a gyökerek megszakadnak.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  A gyökerek károsodása

  Ha az ellenőrzés során az edények mechanikai károkat találnak a gyökerek (repedések, dorms), akkor azonnal megéri a megerőltetőt. Ellenkező esetben a kár összege növekedni fog, hogy az idő múlásával az egzotikus szépségek halálához vezet.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Ezenkívül a törött gyökerek gyakran vonzó célkitűzéssé válnak a kártevők számára, ami szintén veszélyezteti a nyers növényeket.

  A növények és foltok gyökereire vonatkozó oktatás

  A növény gyökereinek feltárása, nem csak az állapotuk becslése, hanem festés is. Az egészséges orchideák gyökerei szürke-zöld színűek és szürke-ezüst raid. A forma, a fekete foltok, a szürke vagy fehérítő lemezek gyökerei oktatása jelzi a gombafertőzések, baktériumok és viták károsodását, amelyek rothadást okoznak. Ebben az esetben a vizuális változások a patogén mikroorganizmusok tevékenységéről beszélnek, ami azonnali virágátültetést és gondos feldolgozását igényli.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  A pesterek megjelenése az aljzatban

  Amikor a kártevők megtalálhatók az aljzatban, semmiképpen sem habozzon növényi transzplantációval. Változtassák meg a potot és a fertőzött szubsztrátot késedelem nélkül, anélkül, hogy várakozásra várnánk, amikor a parazitáknak iránti kérelmet kell okozniuk az üzemnek. Gyakran kártevők találhatók az aljzatban az új orchideákban a vásárlás után a boltban. Emiatt a tapasztalt virágvirágok azt javasolják, hogy csak vásárolt orchideákat ideiglenesen izolálják az egészséges növényektől, karanténra helyezik őket. A karantén során lehetőség nyílik az esetleges betegségekre és kártevőkre vonatkozó oktatások ellenőrzésére.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Fading növények

  Ha az orchidea megkezdődött és kiszáradt, és levelei elkezdtek ráncolni, elveszteni a túrát, felül kell vizsgálnia az aktuális felvételi módot. Abban az esetben, ha minden szabályt és növényi ellátási követelményt figyeltek meg, érdemes gondolkodni a transzplantációra. Általában az orchidea látható a helyiségekben, elkezd elhalványulni, ha hiányzik a nedvesség és a tápanyagok, és gyökereei nem elég szabad hely.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  A növény stabilitásának elvesztése

  Egy nagyon zavaró jel, amely jelzi, hogy szükség van a sürgősségi transzplantáció szükségességére, a stabilitás elvesztése. Ha az orchidea szabadon mozogni kezdett a potban, akkor ez azt sugallja, hogy a virágstabilitást biztosító gyökerek meghaltak. Ebben az esetben megpróbálhatja megmenteni a virágot, számos újraélesztési tevékenységet igényel. Ha az orchideák még mindig egészséges gyökerei vannak, akkor át kell adni egy új tágas tartályba, tiszta és kiváló minőségű szubsztráttal. Ha a gyökerek meghaltak, megpróbálhatod a növényt egy kis üvegházba helyezni műanyag palackokba, állandó hőmérsékletet és megnövekedett páratartalmat. Bizonyos esetekben az érintett extion új gyökereket alkothat.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Nincs virág

  Ha egy felnőtt növény 3 vagy több hónapon belül nem virágzik, de ugyanakkor az évszak nem felel meg a pihenésének fázisának, azt jelezheti, hogy az orchidea a pot nagyon szorosan. A nem megfelelőnek köszönhetően az exoT cserepes edénye ebben az esetben nem befolyásolja a szükséges tápanyagokat és nedvességet. Itt serkenti a virágos transzplantációt egy tágasabb edényben.

  Az orchidea-transzplantációról úgy kell gondolkodnia, hogy az év már telt el a növény megvásárlása óta, és abban az esetben, ha a pot szubsztrátja az idő előtt kimerítette erőforrását. Szükséges továbbá megváltoztatni az orchidea potot egy tágasabb kapacitással, ha körülbelül 2 év telt el az utolsó transzplantáció óta.

  Egy transzplantációval csak megvásárolt növényi rohanás nem érdemes. Kezdeni, gondosan vizsgálja meg a potot a kárért. Cellák és repedések a falakon – jelentős érv a transzplantáció javára.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Tónusos transzplantálóval és orchideákkal, amelyek átlátszatlan edényrel vagy tartályt szereznek. Ezeket a tartályokat átlátszó műanyag edényekkel kell kicserélni.

  Lehet-e átültetni a virágzás során?

  A tapasztalatlan virágos tevékenységek gyakran érdeklődnek az átültetés elfogadhatóságában, a virágzási fázisban maradva. A növények ismerete azt állítják, hogy rendkívül nem kívánatos a transzplantáció virágzó orchidea. Az a tény, hogy a virágzás és az új rügyek kialakulása sok erőt vesz igénybe az üzemből. Ha ebben az időszakban egy új edénybe átültetik, az egzotikus megtapasztalja a legerősebb stresszt. A szokásos körülmények megváltoztatása a virágzási időszak alatt arra a tényre vezet, hogy az orchidea elkezdi az erőket az adaptációra költeni, és ez nem lesz elég a rügyek kialakításához.

  Ezért a virágzás során a transzplantáció sürgős, nem ajánlott. Lehetőség van arra, hogy ezt az eljárást csak szélsőséges esetekben végezzük – például a szubsztrát aljzat kimutatásakor. Ugyanakkor a terménynek készen kell állnia arra, hogy az Exonok megállítja a virágozást. Egyes virágtermékek szerint egyes esetekben a virágzó orchideák képesek semleges átadni a transzplantációt, kíséri a régi közeli potot egy tágasabb kapacitással. A virágzó növény számára egy közeli pot a kényelmetlenség forrása és a tápanyaghiány oka. A kis edény cseréje a nagyobb méretű kapacitásra, a virágvíz optimális feltételeket biztosít a virágzó extion létezéséhez.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Transzplantáció előkészítése

  A település átültetése előtt megfelelően fel kell készülnie a közelgő eljáráshoz. A tapasztalt virágok azt állítják, hogy még a növény gyökerei legpontosabb átültetésével is megsérülnek, azonban a száraz sebek gyorsabban késleltetik. Emiatt, az orchidea, amely a tervek szerint transplan, el kell távolítani a pot, feldolgozza a gyökerek „phytoosporin” és szárítsa meg a növény a betét több órán át.

  Ha az egzotikus szilárdan egy edényben van, akkor a szubsztrátot vízzel kell kitölteni. Amikor a víz intenzíven boszorkányja az aljzatot, meg kell próbálnod kivonni orchideát a potból. Ezt követően az üzemet tiszta szalvétára helyezzük és szárítjuk.

  Fontos megjegyezni, hogy a természetes körülmények között az egzotikus szárítás szükséges, nem közeledik a fűtési eszközökhöz, és nem helyezi el a napot.

  Míg a növény megszárad, fel kell készítenie a segédeszközöket és egy új edényt. A virágtartályt előre kell választani és óvatosan feldolgozni. Új edény kiválasztása, a gyökér kómás átmérőjére kell összpontosítania. Az új tartály átmérőjének 3-5 centiméternek kell lennie, mint az orchidea gyökerek átmérője. Az ilyen méretű edények lehetővé teszik a gyökerek kezelését a megfelelő irányba és teljesen fejlődnek. Meg kell nyomonnia, hogy vannak lyukak a tartály alján lévő víz eltávolítására.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Tapasztalt virágok Javasolják, hogy használják a leszállási orchideák áttetsző edények. Ezeknek a növényeknek a gyökereei nemcsak a nedvességben, hanem a napfényben is szükségük van, így a falak edényei nem kell megakadályozni ezt. Ezenkívül az átlátszó edény továbbra is irányítja a gyökerek állapotát, hogy azonosítsa a betegség megkezdésének jeleit és a kártevők sérülését.

  Az új edény gondosan meg kell vizsgálnia. Ehhez nagyon forró vízzel mosható szappannal és forró vízzel öblíthető (ha az anyag lehetővé teszi, hogy ezt megtegye). A kálium-kálium-oldat vagy az alkohol-tartalmú szerek tartályának fertőtlenítésének másik megbízható módja. A feldolgozás után a tartály szárítva. Ezenkívül az ilyen eszközöket és anyagokat el kell készíteni:

  • éles olló;
  • a beltéri növények élettartama;
  • szén;
  • alkohol;
  • új szubsztrátum;
  • pálca a szubsztrátum eloszlásához a gyökerek között;
  • Színtelen nyilakhoz.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Az orchidea ültetése előtt gondosan megvizsgálja. Az összes száraz és haldokló leveleket ollóval vagy egy secateurral vágják le, amelynek pengéje az alkohollal kezelt. Ugyanez történik gyökerekkel. A vágások minden részét óvatosan kezeljük földi faszénnel.

  Hogyan kell átültetni?

  Az új szubsztrátumra való átültetés előtt adjunk hozzá néhány talajt a régi edényből. Ennek köszönhetően az ismerős orchidea jelen lesz az új talajban. Ez viszont lehetővé teszi, hogy gyorsabban alkalmazkodjon hozzá, és az otthoni transzplantáció után használják. Fontos figyelembe venni, hogy az orchideák gyökerei nagyon törékenyek és törékenyek, ezért lehetetlen sietni és sietni az eljárás során. A durva és gondatlan transzplantáció fáj a gyökereket, majd a növény hosszú és nehéz helyreállni.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Az eljárás elején helyesen kell helyesen fektetni egy szubsztrátot egy új edénybe. A szubsztrátum jól hidratálja. Az edény alján hímzett zúzott Clayzit vagy bármely más vízelvezető réteg 2 ujj alatt. Ezután a tartály közepéig a szubsztrátum elalszik – apróra vágott fenyő kéreg, moha-sfagnum, vermikulit, tőzeg vagy humusz keveréke. Ezután az aljzatot óvatosan elhelyezik orchidea, a szár közepén a fazék közepén. Ha az orchidea korábban kiadta a nyíl, akkor telepítenie kell egy színes fűrész tartót a közelben.

  Ezután a pot fokozatosan kitölti a hordozót. A keverékhez egyenletesen elosztva a gyökerek között, fragmensei óvatosan mozognak és egy pálcával tolódnak a megfelelő irányba. Különösen szépen kell eljárnia, és sok gyökérrel átültetni kell orchideát. Nem zavarhatja vagy tömörítheti a talajt, különben könnyen károsíthatja a root rendszert. Amikor a fazék egy virággal teljesen kitöltött, az aljzat fölött van egy réteg nedves moha-sfagnum. Mulching anyagként beszélve Moss megakadályozza a korai nedvesség szárítását.

  A fenti műveletek mindegyikét egy új virágzó üzem vagy booton vagy orchideák átültetése esetén végezzük. Azonban itt a transzplantáció előtt az ismert növények előzetesen ajánlottak, hogy elvágják a növényt néhány centiméter virágra. Ez a technika lehetővé teszi az új gyökerek fokozott kialakulását és az oldalsó színtelen hajtások növekedését. A szakaszok részeit szükségszerűen aktivált szénporral kell kezelni. A legegyszerűbb módja a gyermekek orchideáinak átültetésére. Ebben az esetben a fentiekben bemutatott összes lépcsőt lépésről lépésre hajtják végre, de ugyanakkor a fiatal növények gyökerei, az érett orchideáktól eltérően, nincsenek kitéve a metszésnek.

  Meg kell jegyezni, hogy az összes olyan lépés, amely leírja a fenti utasításokat a ház orchidea állapotára, akkor az eljárás maga a legmegfelelőbb időpontban történik. Rendkívül nem kívánatos az egzotikus szépségek átültetésére télen. Ebben az időszakban általában a többi fázisban maradnak, ugyanazok a fajták a télen belépnek a virágzási fázisba. Mindkét esetben az orchideák transzplantációja rendkívül nem kívánatos. E szabályok kivételei olyan esetek, amikor a növénynek fenntartónak kell lennie, hogy elkerülje a halálát.

  Ezt súlyos betegség, a kártevők támadása, az újraélesztési tevékenységek szükségessége okozhatja.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Későbbi ellátás

  Annak érdekében, hogy az átültetett üzem sikerült helyreállítani és alkalmazkodni az új feltételekhez, óvatosnak és illetékes gondozásnak kell lennie. Miután transzplantál egy edényt az orchideák, ahol a gyengéd körülmények támogatottak. Különös figyelmet kell fordítani a sikertelen transzplantáció által érintett exotomok. Nem kevésbé gondoskodik olyan orchideákra, amelyek vészhelyzetbe kerültek a betegség vagy kártevők sérülése miatt. A transzplantáció utáni gyengéd feltételek biztosítják az ilyen követelményeket:

  • fényes fény hiánya (árnyékolt);
  • stabil szobahőmérséklet;
  • Optimális páratartalom.

  Ha egy átültetett orchidea van a levelekkel, ez azt jelezheti, hogy a növény fájdalmas stressz. Ez különösen igaz az orchideákra, amelyek transzplantációi sérült gyökerek voltak. A levelek elhalványulása is lehet a növényi megbetegedéseknek vagy a kártevő-tevékenységek következményeinek, amely eredetileg a transzplantáció oka volt. Az árnyékolt helyen fény hiánya, az átültetett növény körülbelül 10 napot tart. Ezen idő alatt az orchideák gondozása maximális alapossággal és óvatossággal kell rendelkeznie.

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Hogyan kell transzplantálni Orchid?

  Rendszeresen ellenőrizni kell a leveleket, mind a virágokat, valamint az ext gyökereit.

  A helyiség hőmérsékletét, ahol az átültetett növényt 22 ° C-on kell tartani. Semmiképpen sem lehet megengedni, hogy a hőmérséklet-különbségek, amelyek hátrányosan befolyásolhatják az orchidea helyreállítását. Ezenkívül jelenleg nem ajánlott átrendezni az edényt egy helyről a másikra. A növény egy nedves szubsztrátumba történő ültetésekor az öntözést 2-4 napig elhalasztják. A szubsztrátum tetején elhelyezkedő fuggnum réteg mentse a kívánt páratartalmat.

  Mivel a moha szárítás megengedett hidratálni permetezéssel. Fontos, hogy nyomon követhesse, hogy a nedvességet ne halmozzuk fel a sphagnum rétegben, sem a szubsztrátumban. Tapasztalt virágvirágok azzal érvelnek, hogy az átültetés után az orchidea jobb, ha ismét vízzel tölti be a vizet. A szokásos szabálytalan rendszerhez 3-4 héttel visszamenhetsz egy transzplantáció után, amikor a növény teljesen visszaáll.

  A transzplantáció orchidea, nézze meg a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása