Hogyan kell vágni a yukot?

Yucca – South Flower, hasonló a tenyérhöz, hossza eléri a 2 métert, de lényegesen magasabb másolatok vannak. Ez a növény jól néz ki a belső térben, különösen egy nagy térben, például egy lobbyban vagy nappaliban. Hosszú zöld levelek töltse ki a szobát friss trópusi zöldségekkel és egzotikus. A legfontosabb dolog az, hogy Yukkát hozza létre, és elérje az oldali folyamatok megjelenését.

Hogyan kell vágni a yukot?

Mit kell vágni?

A metszés lehetővé teszi, hogy virágot adjon. A fiatal növény jól néz ki a potban, de ahogy növekszik, és hiányzik egy buja: a törzs vékony, a zöld levelek kevés. Ezért a tetejét vágják, és az elágazási folyamatot aktiválják és hasonló módon. Krone gazdagabbá válik, és maga a virág jobban néz ki.

A Yucca gyorsan növekszik, otthon a gyökérrendszer nem mindig biztosítja a koronát a nedvesség és a tápanyagok – amikor megragadják a szárat, egy ilyen probléma eltűnik.

Ha a növény meg fog halni, akkor metszés. Így kapjon olyan dugványokat, amelyekből az új példányok növekednek. Ha a csomagtartó, akkor gyakran lehet menteni a további gyökerezéshez használt feleket.

A vágás másik oka – a törzs görbülete. Az ívelt szár lebontható, hogy Yukki nagyon fájdalmas. Ezenkívül fennáll annak a veszélye, hogy a pot a levelek súlyossága egyszerűen csökken. Ezért a törzsgörbe jobban vágja és lehetővé teszi a virág új hajtásokat.

A növény és a kártevő vagy a gomba károsodásával. Gyakran előfordul, hogy a Yukka növekszik egy nyitott talajban. Annak érdekében, hogy megmentse a virágot, távolítsa el az összes sérült alkatrészét és feldolgozza a növény vegyi anyagokkal. A levelek, amelyeket azonnal levágtak, azonnal eldobják a kártevőt, hogy elterjesszék az egészet a kertben.

Hogyan kell vágni a yukot?

Amikor a vágás?

Vágás szükséges, ha a virág túl nagy – több mint 50 cm. El kell dönteni, meg kell jegyezni, hogy a tetejének eltávolítása után a törzs már nem nő. Ezért jobb várni, amikor átmérője 4-6 cm lesz. A prenok alapos nemcsak gyönyörűebb, hanem képes lesz néhány vastag kalapot tartani a levelekről.

Fontos kiválasztani a megfelelő időt. A Yukki körülmetélése február vége vagy március eleje. Ebben az időszakban a növény még nem született békéből, de már készen áll a turbulens tavaszi növekedésre. Áprilisban és a következő néhány hónapban nem alkalmas, mivel az aktív növényzet megkezdődik, így a komoly manipulációk elvégzése elpusztíthatja a virágot.

A téli Yukka béke van. Nem lehet semmilyen eljárást elvégezni, az öntözést kell vágni, és hűvös növényt kell biztosítani: a szobahőmérsékletnek 10-15 fokosnak kell lennie. Tehát a virág energiát és erőket fog tenni a későbbi növekedés és a hajtások kilökése miatt: a vágás után az új folyamatok nem fogják várni, és a jövőben csodálatos koronát alkotnak.

Hogyan kell vágni a yukot?

Hogyan kell csinálni?

A felvonulás előtt 2 nappal a Yukki bőségesen öntözik, segíti a növényi harisnyat, és csökkenti a stresszt. Előzetesen el kell készítenie a szükséges leltárt:

 • szeletelő vagy éles kés;
 • alkohol;
 • paraffin vagy kerti kenet;
 • Antistressz készítmények az üzem számára, például “Epin”;
 • Aktivált szén;
 • Vízelvezetés, föld és tartály a gyökér vágáshoz.

  Az eszközöket jól kell készíteni és alkohollal kell kezelni. Ez lehetővé teszi, hogy minőségi szinten vágjon, és kizárja a hordó törekvését.

  Az eljárást óvatosan végezzük. Jelentősen csökkentheti a virág stresszét, ha egyértelműen követi a lépésenkénti utasításokat.

  1. Meghatározza a vágott helyét. A kender hossza 25-50 cm-n belül kell lennie, ez a méret elegendő a fiatal hajtások kialakulásához.
  2. Tartsa a koronát kézzel, vágja le. Egyértelműen meg kell tennie egy mozgást, teljesen szeletelve a csomagtartót, és nem engedi. Ha a szár megszakad, az üzem vaszkuláris rendszere megszakad.
  3. A vágás helye természetesen száraznak kell lennie. Ehhez hagyja egyedül a növényt 2 órán át.
  4. Kezelje a szelet kerti maszkot vagy paraffint. Ez megvédi a YUK-t a nedvesség elvesztéséből, és akadályozza a rosszindulatú baktériumok behatolását.

  Hogyan kell vágni a yukot?

  A télen

  A Yukki szoba csökkenése ősszel és télen csak betegsége esetén készült. Ha eltávolítja a csúcsokat, akkor egészséges növényt is növelhet. De a fennmaradó poturn már nem ad új hajtásokat. Ezért, ha a virág minden rendben van, akkor jobb várni a kora tavasszal, de most, hogy egy növény a béke érdekében, hogy szerzett erők későbbi növekedés.

  Egy másik dolog, ha Yucca nő a kertben, ebben az esetben télre kell készülni. Körülbelül 4 héttel a fagyok előtt minden sárgás levelét levágják, száraz hajtások és virágok. A növényi permet fungicidekkel és a leveleit egy gerendába köti. A talaj mulcsozott tőzeg, a kerti tenyér snack vagy száraz.

  Virágzás után

  Otthon Yukka virágzik ritkán. De ha hozzon létre egy kedvező állapotot, akkor gyönyörű fehér virágok, hasonlóan a harangokhoz hasonlóan. Hogy ez megtörténjen, az üzemnek szüksége van egy csomó fényre, jó táplálkozásra és békére télen. A virágzás előtt Yukka dobja a nyílot, amelyre rügyek vannak kialakítva.

  Virágzás után egy csupasz szár marad, ami nem néz ki nagyon esztétikai és elrontja a növény megjelenését. Ezért, amikor az utolsó szirmok tolódnak, és a bloomout maga kezd száraz, akkor lehet levágni. Hogy egy éles secateur alacsony szögben az alapra. Távolítsa el a levelek alsó sorát is, amelyek általában sebek és sárgaek.

  Hogyan kell vágni a yukot?

  Az oldalsó hajtások számára

  A metszés a 2-3 oldalsó menekülés érdekében történik. De gyakran ez megtörténik, hogy három duzzadt vese, csak egy teljes egészséges egészséges folyamatot ad, a pihenés száraz és meghal. Ennek eredményeképpen a tenyér az oldalán magányos zöld koronát koronázott, és az erőfeszítések ellenére a növény nem néz ki buja. Ezért fontos, hogy az új hajtások növekedését időben ösztönözze.

  A jó növekedési stimulátor “Epin”, a hordót közvetlenül a vágás után kezeljük. Egy másik kiváló eszköz – citokinos paszta, kenje meg a skálát a törzsön, amely alatt vese alvás. Csináld elég egyszer.

  Érdemes megjegyezni, hogy tilos a citokinin paszta használata a fiatal pálmafák számára, csak a viharvert növények számára alkalmas.

  Hogyan kell vágni a yukot?

  Cherencián

  Yucca jól szorozva van. Ehhez a növény vágott része 25-30 cm-es dugványokra oszlik. Az egészséges folyamatokat választják: sárgás és rothadás jelek nélkül. A vágás helyét azonnal aktivált szénnel feldolgozzuk, amelyet előzetesen meg kell zúzni a porba. Száraz csíkok 1-2 óráig, ezért egyszerűen hagyják egyedül, majd a táplálkozási szubsztrátumba a gyökerezéshez.

  A root rendszer egy hónap alatt elkezdődik. Ez a folyamat érdekes megfigyelni, ha a fiatal yucca egy üveg átlátszó edénybe kerül. Néhány nyúl azt javasolja, hogy először tartsa a vágásokat vízben a nap folyamán. A vizet fel kell főzni, szobahőmérsékletet, hozzáadhat bármely Corneter Formatort, például “Epin” vagy “Zircon”. Hígított gyógyszerek az utasítások szerint. Az így elkészített dugványok jobban gyökerezik és egészségesek.

  Nagyszerű módja annak, hogy Yukku elfoglalt formát adjunk – hogy egy szárat egy edénybe ültetni az egészséges kender csökkentése után.

  Így a virág több zöld kalapot fog növekedni, elterjedt és több. Érdemes megfontolni, hogy a potnak elegendő szélességgel és mélységgel kell rendelkeznie, mert most 2 növény lesz benne, gyökerei helyet igényelnek.

  Több szárral

  Ha a Yukka több törzsje van, akkor a vágás fokozatosan történik. Lehetetlen ezt egyszerre megtenni, mivel az üzem meg fogja tapasztalni a legerősebb stresszt és elpusztulhat. Jobb minden évben egy hordó eltávolítására. Így szép formát adsz a virágnak, és megszünteti a növény halálának kockázatát.

  Ha a törzsek levágása nem fordul elő egyidejűleg, az ág különböző hosszúságú lesz. Az első évben megjelent csírák kicsit hosszabbak lesznek, mint azok, amelyek a második törzs vágása után nőttek. Emiatt egy kis különbség a Yucca oldalsó ágai méreteiben hasonló lesz a buja bokorhoz. Ezzel a tudással, gyönyörűen alakíthat ki egy virágot a saját belátása szerint, évente vagy 2 évente elválasztva.

  Hogyan kell vágni a yukot?

  Az eljárás után

  Miután a Yukku minden manipulációja békét biztosít. Szobahőmérsékleten maradt, kissé sötét helyen 14 napig. Szükséges elkerülni a közvetlen napfényt, ebben az időben pusztítóak az üzem számára.

  Az első öntözést a vágás után egy héten belül állítják elő, a vízhőmérsékletnek kényelmesnek kell lennie: 20-25 fok.

  Körülbelül egy hónappal vagy egy kicsit korábban, több vesét szúrnak. Amikor csíráznak, szükség lesz arra, hogy extra hajtásokat kapjon. Ez megtörtént, hogy a törzs képes megtartani a növekvő koronákat, hogy néhány év múlva meglehetősen hatalmas lesz. Ha a szár átmérője kevesebb, mint 5 cm, hagyjon 2 vagy 3 hajtást, 4 folyamatot megengedett egy vastagabb csomagtartóban. Következő, a Yukka számára, gondoskodjon a szokásos módon:

  • A tavaszi-nyári időszakban való öntözés hetente egyszer, télen – 3 hétenként történik;
  • Márciusról augusztusig, a növényi táplálékok, megfelelnek bármilyen műtrágya a zamatosok számára;
  • Sok fényvirágot biztosít, különösen tavasszal;
  • Yucca szereti a friss levegőt, így nyáron ajánlott az erkélyen levenni.

  Általánosságban elmondható, hogy ez a növény szerény és jól tolerálja a vágást. Ha minden rendben van, a szár oldalán, az új hajtások megjelennek, ami a jövőben egy gyönyörű rozetta világos zöld levelek. Yucca elfoglalt formát szerez, és jól néz ki egy lakás vagy iroda belsejében.

  Hogyan kell vágni a yukot?

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása