Hogyan készítsünk automata parkolás a beltéri növények saját kezével?

Ha egy személy úgy döntött, hogy egy ideig elhagyja a házat, a kérdés a házi növények gondozásáról merül fel. Kérhetsz barátokat, de garantálja, hogy az ellátást jóhiszeműen végzik, senki sem fog adni. Számos módja van arra, hogy virágokat tartson anélkül, hogy idegen segítségnyújtásra vagy komplex megvásárolt mechanizmusokra lenne szüksége. Mindazonáltal csak ideiglenes intézkedésnek tekinthetők. Ha időszerű öntözés nem folyamatosan, akkor meg kell keresnie egy másik kimenetet.

Növények előkészítése

Ha az utazás nem meglepődött, A növények jobban felkészülnek a közelgő változásokra előre.

 • Távolítsa el az árnyékba, hogy a párolgás kevésbé intenzíven megy. Ez az évszaktól is függ, a működő fűtőberendezések és a szellőztetés jelenléte.
 • Távolítsa el az érintett szórólapokat és a virágzatokat. A szakemberek részben tanácsot adnak az egészséges levelek táplálására, és nem csak virágzott virágok, de mindkét rügyek. Ez az intézkedés kegyetlennek tűnhet, de lehetővé teszi a növény számára, hogy gazdaságosabbá tegye a vizet.
 • Törölje le a leveleket, megszórjuk őket a permetezőből.
 • Minden virágcserepeket helyezünk egy helyen, és fedél tetején a film, ami több a lyuk, a levegő beáramlását. Az alternatív film megfigyelő anyagává válhat – ez porózusabb, hozzájárul a levegő cseréjéhez, és megakadályozza a forma kialakulását.
 • Ha a virágokat csoportokkal helyezi el, izolálja a betegeket növényekkel. Közeli közelségben, még egy banális gomba is gyorsan megüti az egészséges szomszédokat.
 • Azonnal, mielőtt elhagynád az összes virágot, amit ki kell öntenie. Ritka esetekben az üzemet a földön (csomó) veszik ki, és leeresztik a vízbe, de egy ideig – úgy, hogy a föld ne maradjon össze.

Fajták

Annak érdekében, hogy a növény ne haljon meg, szüksége van vízre. A mi esetünkben szüksége van egy forrásra, ahol egyenletesen lesz, de a megfelelő összegben, hogy belépjen a virágcserépbe. Mivel ez a probléma nem új, mindenféle eszköz van. De a zűrzavarban rájuk elfelejtheted, és még akkor is, ha valami ilyen egyszerű lenne.

A palackból

Az első lehetőséghez szüksége van egy üvegre. Ideális – műanyag, de bármilyen. A legfontosabb dolog az, hogy fedele van. A zöldövezet keretében borosüvegek inkább esztétikusabbak. Ön is festheti őket, rendezheti a decoupage-t, vagy díszíteni szalagokkal, rhinestones, gyöngyökkel. Ezt az opciót még rendszeres ellátással is megemlékezik, például könnyebben segíteni a hőt nyáron.

A gyártási utasítások.

 • Könnyebb önteni a vizet, ha a palacknak ​​nincs alja. De a nyakon keresztül öntheted.
 • A forgalmi dugóban egy vagy két keskeny lyukat készítünk – úgy, hogy a víz csöpögjön. Zárja be és telepítse a megfelelő helyet.
 • Ez csak a talajba helyezhető vagy csatlakoztatható. Ezután megítélni az öntözés intenzitását a csökkenő víz mennyiségében lehet. A palackot a virág fölé vetítheti, de alacsony.

Az öntözést a forgalmi dugó szélessége és száma szabályozza. Ha érintkezésbe kerül a talajjal, akkor bármilyen hálószövetet kell tenned, és húzza meg, hogy véget érjen a tartalékkal. Ez megakadályozza, hogy a földek belépjenek a palackba.

Kötéllel

Ehhez az építkezéshez csipke, zsineg vagy bármely más kötél szükséges. Azok hiánya esetén a szövetcsík hevedereiben csavart. Ebben az esetben a kötél kell elnyelni a vizet. Úgy gondolják, hogy a szintetikus szövetek előnyösek a természetesek számára, mivel az utóbbi elkezdhet roncsolni. De egy héten belül és természetes, semmi sem fog történni.

Az építés működésének elvét.

 • A kötél egyik oldala vízzel leereszkedik, a másik egy edénybe kerül.
 • Elrendezhet egy kötelet, mint fent – úgy, hogy a szabad vég a földön és az alatta van, miközben a vízelvezető lyukba néz. A legújabb verzióban több víz késlelteti a talajt, mivel kevésbé elpárolog. De fennáll annak a veszélye, hogy a kötél a raklapot és a beáramlást nem fogja.

Ha a víztartály széles (például egy medence) víz aktívan elpárolog és fenntartja a kívánt páratartalmat a helyiségben a növény kényelmes állapotában.

Egy medencéből a kötelet különböző növényekre hozhatja. Vagy, ha a virágnak szüksége van egy csomó nedvességre, tegyen több vízforrást a különböző oldalak nevetésével. A kötélre vagy a kábelkötegre, amely nem csúszik a kijelölt helyről, rögzíteni kell őket.

Hidrogél

Az automatikus nedvesség érkezése különféle anyagokkal van ellátva, amelyek képesek elnyelni a vizet. Elpárolgása után általában szárazak. A legnépszerűbb a hidrogélgolyók. Hosszú ideig frissen vágott virágok maradhatnak. És néhány növények olyan növényekben, mint a földön. A hidrogél teljesen képes ideiglenesen helyettesíteni az öntözést. Ez megköveteli:

 • hidrogélgolyók;
 • egy nagyobb fazék;
 • víz;
 • növény.

Munkafolyamat.

 1. Nedves golyók a vízben, hogy duzzadtak.
 2. Távolítsa el a növényt a talajjal a fazékból. Ahhoz, hogy rendben legyen, anélkül, hogy károsítaná a gyökeret, a fazék földjét meg kell nedvesíteni.
 3. A nagyobb méretű alsó edény elalszik a golyók. Aztán a közepén helyezzen egy eltávolító növényt a Földkel. A golyóknak meg kell tölteniük az összes többi helyet a kerület körül. Ezek egy vékony réteg tetején vannak elhelyezve.

Három, a labdák a víz talaját adják. A folyamat lassítása érdekében az automatikus bekezdés bármely más módját is használhatja. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező szőnyegek vannak – virágcserépeket helyeztek rájuk. Szeletelve vékony csíkokkal, felszívják a vizet is, így a kötelek vagy rongykötegek helyett használhatók.

A raklapon

Az automatikus park legegyszerűbb módja az, hogy az összes edényt a raklapba vagy a fürdőbe vízbe helyezzük. De az egyszerűség ellenére itt vannak hibák:

 • A nedvesség csak a talaj alsó rétegeire jut, ami nem alkalmas gyenge gyökérrendszerrel rendelkező növényekre;
 • Ha több napig nem változtatja meg a vizet – ideális közegvé válik a penész vagy gomba reprodukálásához;
 • A talaj alsó házában a víz stagnálhat, és a kiáramlás nem lesz.

Sokkal biztonságosabb, hogy mindent a kerámita alapján helyezzük el, tele vízzel.

Körülbelül ugyanazon elv van Kashpo az autopolitánnal. A Cachep egy dekoratív tartály, amelyben a pot elhelyezése. Amellett, hogy egyfajta dekoráció, víz áramlik a vízelvezető lyukakból. Az autopoly lényege egyszerű – vízbe öntjük Kashpuba, amely ugyanazon lyukakon keresztül táplálja a növényt. A megvásárolt modellekben Kashpo-ban egy speciális úszó épül, amely a víz mennyiségét mutatja. Otthon a vízszintet függetlenül kell ellenőrizni egy bizonyos periodicitással.

És az öntendő víz térfogatát kísérletileg kiszámíthatjuk, és a megfelelő jelet belülre hozza. Kashpo természetesen legalább hetente egyszer kell mosni.

Csepegtetővel

A droppers részt vehetnek a vízellátásban. A tűk nem szükségesek, csak víztartály, tubulus és áramlásszabályozás. A rendszer pluszjai:

 • Az átlátszó anyagok figyelmen kívül hagyják;
 • A csövek a kívánt hosszúságig kopoghatnak;
 • Könnyedén beállíthatja a bejövő folyadék mennyiségét.

Annak érdekében, hogy az áramlás állandó legyen, fontos, hogy helyesen rendezze el a tömlő és a víztartály végét. A kapacitásnak a pot szintjének felett kell lennie, a tömlő alacsony szögben található. A hossza könnyen vágható. Hogy a tömlő nem változik, gyengén kötődik egy műanyag vagy fa.

A csövekből származó csövekből és az átmérőjön, de a tömlők más területeiből kölcsönzött, teljes rendszereket hozhat létre több beltéri növény után.

De fontos, hogy kövesse az egész szerkezet helyzetét, hogy a víz egyenletesen megy, és a csövek nem mentek. Ezenkívül fontos, hogy vigyázzon a vegyületek szorítására.

Ellenőrizze, hogy a kiválasztott opció működik-e?

Nos, ha lehetősége van ellenőrizni a létrehozott eszköz hatékonyságát, és látja a növényi reakciót.

 • Az automatikus elnyomás, bár a saját kezével készült, megfelel a növények típusának. Az állomány nedvessége nem elegendő, de a kaktuszok bőségesek lesznek.
 • Ha a vízellátás alatt van, meg kell győződnie arról, hogy a talaj nedvesítette a gyökér szintjéhez. A rövid gyökerű növények nem kaphatják meg. A talaj nedvességtartása ugyanazzal a fából készült fogpiszkálóval vagy köpködéssel ellenőrizhető.
 • Hogy a gyors vizet töltsük. Lehet, hogy egy nagy mennyiségű tartályt készíthet. Vagy sem egy rendszer, és kettő.
 • Nos, ha néhány nap után valaki még mindig képes lesz ellenőrizni a növények állapotát. A vízellátó rendszerek ellenőrizhetők vagy bármilyen más hibát adhatnak. Gyere és nézd meg a virágokat nem olyan zavaró, hogyan kell csinálni a teljes öntözésüket. Legutóbbi üdülőhelyként a hiánya miatt az internethez csatlakozó kamerákon keresztül megfigyelhető.

Hogyan szervezhet egy emelőberendezéseket egy csepegtetővel, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: