Hogyan készítsünk egy fitolapputot a saját kezével?

A növényi szervezetek normális létfontosságú hatalma nem csak világítást igényel, hanem könnyű egy specifikus spektrumban. A világítóberendezések kialakítása megváltozhat, mert a növény különböző részeihez különböző hosszúságú és színű fényt igényel. Gyakorlatilag haszontalan a szoba növényi lámpákhoz izzólámpákkal. A sárga-zöld árnyalatok nem érintettek a növényzet fejlődéséhez. Egy másik mínusz – túlmelegedés és égések. Ideális alkalmas fényforrás – lila, kék, piros. Az úgynevezett Phytolampach-ban kombinálják őket.

Tervezési jellemzők

A fitolampa pénzügyi képességétől függően szakosodott üzletekben vásárolnak, vagy saját kezükben készülnek. Tökéletesen megbirkózik a beltéri növény gyümölcsök növekedésének, virágzásának és érlelésének stimulálásával, valamint az üvegházhatású zöld térben növekvő növények.

Először is meg kell találni a fény spektrumának fogalmát, majd könnyebb lesz navigálni, hogy melyik lámpa alkalmas a szükséges feladatok megoldására.

A nap olyan fényt kap, amely nem szakad meg. A fitoferek LED-es vagy fluoreszkáló lámpákkal vannak felszerelve, megváltoztatva a világítási spektrumokat. Íme, hogy a fény árnyalatai hogyan befolyásolják a növényzetet:

 • Kék és lila Tökéletesen erősítse meg a gyökereket, stimulálja a virág jelölését;
 • narancssárga hozzájárul a felgyorsult növekedéshez és az éréshez;
 • Piros – lehetővé teszi, hogy gyorsan csírázza a magokat, jótékony hatással van a virágzásra.

Ezenkívül az ultraibolya korlátozott mennyiségben nem teszi lehetővé a növény túl sokat, de cselekedeteit figyelemmel kell kísérni, mivel a dózisok zöldek lesznek.

A lámpák megkülönböztető jellemzői a LED-ek színválasztásához kapcsolódnak. Kombinálhatják néhány árnyalatot, vagy egyszínű, kétszínű, UV vagy fehér LED-ek. Sok modell rendelkezik hálózati szabályozók, árnyalatok, fényerő, lehetővé teszi, hogy összekapcsolják a két és több árnyalat egyidejű.

Az előnyök között elosztható:

 • Elérhetőség – Vásároljon anyagokat gyártó anyagokat, valamint egy speciális boltban kész készleteket;
 • A függetlenül egy ilyen készülék létrehozásának képessége lehetővé teszi, hogy tökéletesen mentse;
 • Alacsony energiahatékonyság – közel 10-szer kevesebb, mint a szokásos lámpákból;
 • nem a tűzveszélyes veszélyek forrásai;
 • Nedvességálló – Nem lehet félni, hogy öntözés közben spatáljon;
 • egy kis hely a fűtéshez, miközben elegendő világítási terület;
 • lehet felszerelni különböző magasságú és távolság a növényzettől;
 • hosszú élettartam;
 • A készítményben nincsenek mérgező anyagok, vagyis az emberek és más élőlények nélkül ártalmatlanok;
 • A megfelelő telepítés nem irritálja a szemet.

Szükséges eszközkészlet

A Phytolampa termelése értelme van, ha azt tervezi, hogy nem ipari léptékben alkalmazza. A beltéri növények phytosvetilem megszerzése nem mindig megfelelő. Különösen azért, mert a gyártás nem igényel nagyon komoly szakmai készségeket.

Milyen anyagokra van szükség:

 • LED, LED-szalagok;
 • bázis vagy állvány a telepítéshez;
 • Vezető UV eszköz vagy tápegység;
 • huzalok a réz-rugalmas típusok csatlakoztatásához;
 • reflektor;
 • Thermocles és tészta;
 • Villa, zsinór.

A kiváló minőségű lámpák gyártásához különböző forrásokat használnak.

 • Különleges LED-ek, amelyek különböző emissziós és hatalmi spektrumokkal rendelkeznek. A legegyszerűbb telepíteni magukat.
 • Mind a fényes, mind az alacsony teljesítményű diódákat alkalmazhatja, de az utóbbiak sokkal többet igényelnek. Ez befolyásolja a munkaképességet.
 • LED-es típusú vörös és kék árnyalatok, hosszú hullám – 630 nm, középhullám – akár 465 nm.
 • RGB-vezérlő szalag. Ez a legegyszerűbbített változat, amely nem különbözik elegendő kapacitással.

Szükséges a fény mennyiségének kiszámításához, amelynek szintje a szezontól függően változik, az ablakok jelenléte és helyük a szobában. Az átlagosan elegendő fitolamp teljesítmény a következő mutatókra összpontosít:

 • Az ablakpárkányra – körülbelül 40 W négyzetenként. m;
 • Egyetlen fényforrással – kb. 80 W négyzetenként. m;
 • Zárt rácsokban – 150 W-ek négyzetenként. M.

Minden helyzetben a lámpák elhelyezkedésének egyenletesnek és egyenlőségnek kell lennie a növényzet felett. Optimális távolság 25-40 cm. Fontos biztosítani, hogy lehetőség nyílik az árnyalatok és fényesség megváltoztatására a növényfejlesztés különböző szakaszaiban. Az egyszerűsített verzióban állítsa be az átlagos értéket és telepítse a tápegységet, amely a LED típusától függően szabályozza az erőt.

De a kiigazítás több lehetőséget biztosít az ellenőrzésre, ezért a növényre gyakorolt ​​hatás a legkedvezőbb lesz. Ez a funkció végrehajtja az illesztőprogramot vagy a tápegységet minden árnyékban. Ellenőrizze, hogy a kimeneti feszültség megfelel-e a LED-ek típusának. Ami a tápellátást illeti, a blokkok két és 1 piros és kék spektrum arányában kell eltérniük, valamint saját kapcsolóval kell felszerelniük.

Ami az alapokat illeti, a régi lámpa, egy műanyag vagy kapron doboz lehet szerepében. Rétegelt lemez, tábla, alumínium, egyéb anyagok. A legfontosabb, hogy a háttérvilágítás elrendezhető úgy, hogy a sugárzás ne essen a szembe, és az alap nem érinti az elemeket és más fűtési forrást. Ezenkívül lehetővé kell tenni a magasság beállítását, és a méret a növényzet területére vonatkozik. A telepítést zárójelben, medálok, kábelek, tartók, állványok végzik.

Lépésenkénti lámpa gyártás

Kínálunk Önnek egy mesterkosztályt a VOLUME LED PhytosVetler és a LED-szalag megvilágításának gyártásához és telepítéséhez.

Lámpák készítése A következő műveleti rendszer használatakor meglehetősen egyszerű:

 1. Tisztítsa meg, zsírtalanítsa az alapot, álljon;
 2. Két vagy monokróm LED-t terjesztünk, váltakozva a 3-1 vagy 2-től 1-ig terjedő sablonok szerint;
 3. Szükségünk van egy specialitással;
 4. Aztán továbbra is összegyűjti mindent egy forrasztóval.

A LED szalag telepítése

A különböző szegmensek csatlakoztatásához használjon tüskét vagy speciális típusú csatlakozókat. Nem ajánlott meghajolni, mivel károsíthatja az áramot. Rögzített bicolor, vagy két spektrumból csatlakozik az alumínium anyag paneléhez. A felületet tisztítják és zsírtalanítják. A szalagokat a támadás károsodása nélkül vágják, majd a ragasztófelületről származó film eltávolításra kerül, az alaphoz nyomva. Csatlakoztassa az illesztőprogramot vagy a tápegységet, a vezetéket villával és kapcsolóval lineáris kialakításhoz.

A kapott eszköz hiánya csak egy – a különálló váltás lehetetlensége a piros és a kék árnyalatok spektruma. Az akváriumhoz is használható.

Összeszerelési és telepítési ajánlások:

 • Tartsa a palántákat, anélkül, hogy beágyazódna, mivel a készülékből származó hő-kibocsátás nem fordul elő;
 • reflektor szórás fény, használjon fóliát vagy fehér lapot;
 • Ha lehetséges, helyezze a fényt, hogy ne csak közvetlenül, hanem szögben is csökkenjen;
 • Ellenőrizze a LED-ek korábban működési állapotát tesztelővel vagy további ellenállással;
 • A szalag ellenőrzése a tápegység csatlakozásával történik;
 • Használjon forrasztó vasat, amelynek hatalma legfeljebb 25 W, különben fennáll a kockázata a diódák túlmelegedésének;
 • Ne használjon savat – a vezetékek és zárások károsodásához vezet.

Telepítési és összeszerelési hibák

A leggyakoribb hiányosságok között – az olcsó LED-ek megszerzése. Sajnos az alacsony minőségű diódák hatékonysága nagyon alacsony lesz. Ha elfogadja, hogy olcsó diódákat vásárol, akkor valószínű, hogy a fény áramlása és a kibocsátási spektrum nem lesz elegendő. A felelőtlen gyártók a kezében, mit kell ellenőrizni speciális eszközök nélkül Ezek a paraméterek egyszerűen lehetetlenek különösen figyelmesek, és a kínai webhelyek vásárlása, ahol a kiváló minőségű modellek gyakran hamisítják.

Szegény minőségű elemek és összeszerelés – szintén képesek az összes erőfeszítést. Győződjön meg róla, hogy a design biztonságosan rögzítve van-e, és része tartós. Ne válasszon olyan anyagokat, amelyek nem adnak levegőnek, hogy ne adjunk normálisan a forgalomba, és egy instabil tápegység, amely nem biztosít megszakítás nélküli áramot a diódáknak. Ne próbálja meg menteni egy illesztőprogram kiválasztásával.

Hogyan kell használni?

A hatalmas plusz fitolamp az, hogy biztonságosan nem csak az üvegházhatású üvegházban, hanem az otthoni, a lakásban is használhatók. Telepíthetők az ablakpárkányon, vegye fel az állványokat vagy a polcokat. Alkalmazza az ilyen típusú további világítást, hogy a szamóca teljesen különböző növénytermékeit az orchideákhoz.

A palánták növekedési szakaszától függően egy bizonyos spektrum használata szükséges:

 • Az első levelek megjelenésétől kezdve kék és piros árnyékot kell beállítani az 1-2 arányban;
 • Merülés után, ellen kell ellenállnia a szünet néhány napját, hogy stimuláció nélkül adjon egy növényt;
 • A fennmaradó időszakban a leszállás előtt az 1-től 1-ig terjedő alkalmazási rendszer.

A világítási művelet időtartama sok tekintetben az időjárási viszonyoktól, a természetes fény rendelkezésre állásától függ, szezonban. Ha a napfény nem lép be a szobába, vagy behatol a hátrányba, akkor szinte egész nap használnia kell őket. Néha elegendő befogadás reggel vagy este – a könnyű nap meghosszabbítása. A virág- és zöldségfajok növények 11-17 órás fényre vannak szükség.

Szükséges a növényzet állapotának figyelemmel kísérése, és képes továbbképezni magát, hogy nincs-e felesleges világítás. Ha a levelek emelkedtek, lezárni – itt az ideje befejezni a világ sugárzását.

Vásárolni vagy csináld magad?

A legtöbbnek kell telepíteni a fitolamp telepíteni a helyiségek egy zárt kétség lehet. A kérdés csak abban az, hogy megszerzi-e a boltban, vagy hogy magad legyen. A fő előnye, hogy a saját készítésű eszköz olcsó, különösen, mivel a LED-ek és a szalagok is rendelhető egy kis ár, és bázisként használja pulóver eszközök. Az ilyen eszközök fő hátránya egy keskeny sugárzási spektrum, nincs ultraibolya ragyogás.

Arról, hogyan lehet a fitolamps a saját kezével, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: