Hogyan készítsünk gyertyákat a saját kezével otthon?

Ma divatosvá vált, hogy romantikus esteket töltsön gyertyák számára. Ez pozitív, és sokkal szebbé teszi az életünket. Azonban az ilyen keresett áruk árai a “harapás” boltokban, és néha néha néha azt szeretnénk, hogy az este szokatlan legyen, és adjon neki egy közeli személynek. Ne légy zaklatott! Egyszerűen gyertyákat készíthet a saját kezével.

Amire szükséged van?

Az emberek mindig gyertyákat vásárolnak az életük díszítésére. A meleg égés a környező légkör romantikus. A gyertyák létrehozása nem igényel különleges képzést. Talán valaki személyes célokra van szüksége a gyártásukról, és valaki megkönnyíti a könnyű hobbit egy vállalkozásba. Kezdje elkészíteni a gyertyák gyártásának előkészítését, amely egy speciális kötényrel védi a ruhákat, hogy a viaszcseppek ne rontják őt.

Akkor az asztal szervezésének kérdéseire van szükséged. Ő is védeni kell a szennyezést, így jobb, ha tárolni. Kezdeni, hogy újságot készíthetsz. Ha ez a foglalkozás hobblódik és tovább, akkor vásároljon szilikon szőnyeget (a merész cseppek könnyen eltérnek). Ezután tanulmányozzuk azokat az anyagokat, amelyekre szüksége lesz:

 • viasz vagy paraffin;
 • Speciális szál a fitil esetében;
 • víztartály;
 • Pézsma az olvadó viasz;
 • Bármilyen forma a kitöltéshez (üveg, műanyag és t. D.);
 • A botok a wick súlya.

Viasz

A gyertyák héliumból, paraffinból és viaszból készülnek (ez a leginkább elfogadható). A viasz más.

Az egyik leghíresebb – viasz a szójababból. Ez egy természetes termék, így környezetbarát.

Égéskor a faj viasza nem ad koromot. És a levegőbe való kibocsátás nem mérgező gyermekek és felnőttek számára.

Elolvad, ha a hőmérséklet meghaladja a 75 fokot. Nem érdemes felemelni, különben elrontja a terméket.

A második viasz opció – tenyér. 60 fok feletti hőmérsékleten olvad.

A fagyás folyamatában ez a termék kristályosodik, és a téli ablakokhoz hasonló mintát képez.

Tehát vegyen egy szilárd tartályt gyertyák készítéséhez. Lágy tartályban ez a hatás nem fog működni. kívül, A “pálma” gyertyáknak saját egyediségük van. Így nem lehet díszíteni.

A leghíresebb gyertyák a méhviaszból. Ez a termék hasznos az emberi test számára, mivel különleges tulajdonságokkal és szaggal rendelkezik. Az ilyen anyagot meg kell tisztítani szennyeződésekről, majd csak el kell kezdeni. A méhviaszolvasás megolvasható és a gyertyák különböző formáiból önthető.

Kanóc

Előállításához mesterséges anyagok nem illeszkednek. Az alapnak egy pamut vagy más természetes anyag kell lennie, különben a gyertyák megrepednek és füstölnek. A jobb égés érdekében a fitil-t megerősített vezetékkel kell felszerelni.

Emlékeztetni kell arra, hogy a gyertya vastagsága arányosnak kell lennie a fitil vastagságával.

Nagyon vékony szál egy vastag gyertya azonnal ég, és nem fogod látni a tüzet. Vastag szál egy vékony gyertyán éget nagyon gyorsan. Ahhoz, hogy megfelelően válassza ki a Wick vastagságát, kövesse a következő paramétereket.

 • Ha a gyertya átmérője 8 cm-ről kezdődik, akkor vegye be a leginkább vastag szálat. Ebben az esetben a szövésnek több mint 22 fonalat kell tartalmaznia.
 • Ha az átmérő kevesebb, akkor a wicknek 13 vagy akár 20 szálból kell állnia.
 • A fennmaradó vékony gyertyák egy wickrel éghetnek, amely 8-10 fonalból áll.

  Vegye figyelembe azonban, hogy minden tudás a gyakorlat során jön, és összehasonlítja a szál vastagságát, és a gyertya átmérője nem lesz képes. Ehhez zavart tapasztalatra van szükséged. A viasz gyertya esetében egy elég vastag szál van laza, mintha elnyeli a felületet. Viasz – viszkózus anyag. Annak érdekében, hogy a gyertya ne dohányozzon, egy kicsit el kell szívni a Wick-ben.

  Azok, akik komolyan akarják komolyan a gyertyák gyártását, akkor az anyag megszerzésének módját kell választania. Például, A fitil az ömlesztett boltban vásárolható a tűsöpren számára, de az interneten keresztül megtalálhatja a beszállítókat. Eladják Wick-t, amelyet már feldolgoztak előre viaszral vagy paraffinnal. Figyelembe kell venni, hogy a fitilek csavartak, csak fonott és szőtt mopolák.

  azonban, Ha megvásárolja az összes összetevőt, akkor nem ad nagy nyereséget. Ha kisvállalkozást szeretne létrehozni, meg kell tanulnod, hogyan kell csinálni. Nincsenek határok fantáziák. A legegyszerűbb mód az, hogy vékony pamutszálat vegyen, és egyedül forduljon. A fitil megkapja a szükséges vastagságot. Néhány felhasználás a fitil szokásos kötés gyártásához. Már előre van, hogy minden szál csavart. Ez csak a vastagság kiválasztásához marad, és alkalmazkodik hozzá.

  Készen áll a forró viasz (paraffin) és az ujjakkal történő nyomásra. Tegye az alapot sík felületre, amíg a viasz teljesen befagyasztva van (kb. 10 perc). Az ilyen manőver szinte az alapítványhoz illeszkedik a szálat, és megszabadul a levegőtől, amely belsejében maradhat.

  MEGJEGYZÉS: A szálat impregnált kell, és ne hagyja ki a fentiektől. Ellenkező esetben a gyertyák nagyon gyorsan égnek.

  Formák

  Nincsenek korlátozások erre a kérdésre. Mindez a vágyaidtól függ. Először is, először a részeg joghurtokból maradt öntvénycsomagok, és a pamut botokból származó üvegeket szív vagy kerek (ovális) formában használhatják. Használjon mindent, ami a kezében van. Nos, azok, akik már megkezdődtek, komolyan vegyenek részt a gyertyák gyártásában mindig az eredeti megoldások keresése.

  Itt a legjobb módja a kész formák megvásárlása.

  Minden lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. Például polikarbonát formák. Átlátszóak és kényelmesek, de nem túl tartósak. Életük 5 éve van. Vannak műanyag formák. Ezek közül a kész gyertyákat alig eltávolítják, valamint nem rendelkeznek a szükséges átláthatósággal. A puha műanyag formái (a szappan gyártására használják) a mini gyertyák gyártásához emelkedik.

  Vannak műanyag behozott gyártás formái (általában nagyon nagyok). Az ilyen formák a legtartósabbak és 200 fok feletti hőmérséklet esetén alkalmazkodnak. A fém formák a legoptimálisabb opciónak tekinthetők: alumínium, acél. A gyertyákat sima és sima. Ez az opció azonban nem alkalmas az űrlapok egyszerűségének köszönhetően. Ezenkívül a fém nagyon fűtött és nehéz dolgozni vele.

  Sok gyártó szilikon tészta formákat használ. Kényelmesek, jól ellenállnak a hőmérsékletnek. A mínusz a rövidség.

  Hogy szilikon alakja magát. Az anyagot szakosodott üzletekben vagy az interneten keresztül lehet megvásárolni. Ez az anyag az alapok és a keményítő. Vegyesek, a használatra irányuló utasításokra támaszkodva. Ebben az esetben egy komponenst kapunk, amelyből saját eredeti formanyomtatványt készíthet a jövőbeni gyertya keretében, egy árvaház ág és t. D.

  Egy másik anyag, amely lehetővé teszi az eredetiség megjelenítését, a vakolat. Ehhez bármilyen formát vághat ki a gyertya alatt. Azonban néhány kézműves még mindig könnyebben használhatja azokat a formákat, amelyek mindig a kézben vannak. Vegyük például a szokásos tea csészéket. Bennük gyertyák nagyon vonzóak. Alkalmas munka és egyszerű tojáshéj.

  Kimenet: A választás kérdésében meg kell mutatni a keveréket, majd mindenki kiderül.

  Tál az olvadásra

  Jól kell lennie, meleg és könnyen tisztítható az olvadó maradványokból. A kezdő gyertyák számára a kannák legegyszerűbb módja. Még ha valami rosszul megy, sajnálatos módon dobja a törmelékbe. kívül, Ez a tartály könnyen elhelyezhető egy forró víz serpenyőbe.

  De ebben a verzióban van egy mínusz.

  Amikor az ón fűtött, nehezen kapható forró edényekből.

  Ezenkívül ez a folyamat veszélyes lesz az égés veszélye miatt. A probléma megoldásához használjon egy kis trükköt. Hívjon egy forró bankot rendes csipeszekkel, vagy hogy egy fogantyút az alumínium huzalból. Az olvadáshoz használhat egy régi rakottat vagy keskeny vödör orrát (Kényelmes az anyag túlcsordulásához).

  Az edények kényelmes lehetősége érdekében kövesse az alábbi ajánlásokat:

  • Az edényeknek elég nagy hatásúnak kell lenniük, mivel a fűtés során a viasz jelentősen megnőtt a tömegben;
  • A kapacitás jobb, ha az alumíniumból származik, nem reagál, és nem befolyásolja a jövőbeli termék színét.

   További ajánlások közösek, és segítenek a munka biztosításában.

   1. A nyílt tűzön semmilyen esetben nem tudsz olvadni a viaszt, különben meggyullad. Nem lehet megolvasztani ezt a terméket és a mikrohullámú sütőt. Az informatikai viasz biztosan világít.
   2. Amikor a viasz megolvad, azt egy szilikon pengével kell bélyegezni.
   3. Minél kisebb a viaszok, annál gyorsabban olvad.
   4. A viasz maradványai az edényeken könnyen mosható, ha öntsünk egy kis vizet, adjunk hozzá egy mosogatószert, és tegyél gőzfürdőt. Még könnyebb tartani a tartályt a forró vízforraló kifolyója felett. Maradványok is könnyen elmenekülnek a falaktól.

   Aromaolajok

   Annak érdekében, hogy a gyertyák a környező légkörhez csatlakoznak még nagyobb romantikát, és még terápiás és nyugtató hatással is rendelkezzenek, adjunk hozzá az aromás olajat, amelyet a növényekből kivontak. A virágok és gyógynövények gyógyító tulajdonságai hosszú ideig használják.

   Az aromák kedvező hatást gyakorolnak az emberi testre: segítsen pihenni, helyreállítani az erőt és t. D.

   A növények előnyös tulajdonságainak kihasználása, aromás olajok vásárlása egy gyógyszertárban, és adjunk hozzá azokat a gyertyákat, amelyeket az aroma égésben vesz igénybe.

   Fontolja meg, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik külön zöldségkomponensekkel:

   • A geránium pozitív hatást gyakorol az idegrendszerre, megnyugtatva;
   • A grapefruit segít visszaállítani a lélek és a test harmóniáját;
   • Ilang-Ilang megszünteti a haragot és a szomorúságot;
   • Bergamot megnyugtatja;
   • A CEDAR képes helyreállítani az emberi erőt;
   • A fahéj megszünteti a bizonytalanságot;
   • Zvethoy védi az ellenséget és a tisztátalan erejét;
   • A Wormwood a negativitásból tisztítja otthonát;
   • Rose vonzza a szeretetet;
   • A szandál segít elkerülni a gyanús megoldásokat;
   • A zsálya növeli az energiaszintet;
   • Vetiver létrehoz egy belső békét és pacifikációt benned;
   • Az eukaliptusz kétszerese lesz.

    Néhány tipp:

    • Adjunk hozzá aromás olajat a viaszba, amikor a hőmérséklet eléri a 60 fokot, ellenkező esetben az illat “éget” és nagyon gyenge lesz;
    • Ahhoz, hogy megkapja az eredeti illatot, egyszerre keverje össze több olajat, csak ne tegye ki;
    • Használjon kb. 20 ml olajat 450 g viaszral.

    További kiegészítők

    A termék elkészítéséhez készen kell állnia egy állvánnyal és dekorációval. A szokásos konzervdobozból készíthető. Vágott minták, távolítsa el a felesleges szegélyt és a festéket a kívánt színben. Apropó, Állvány készíthető egy kerek alakú ház formájában. Hamis egy tető egy lyuk tetején (az égésű termékek kijáratához), és helyezze be a gyertyát a tervezésbe. Amikor a gyertya világít, nagyon romantikus lesz és szép lesz.

    A háziasszonyok ajánlottak egy mézeskalács formájában történő sütéshez. Romantikus, érdekes és ehető. Egy kis sütőtökben levághatsz egy lyukat is, és beilleszthet egy gyertyát. Nos, ha a héjat faragott mintával díszítik.

    És mi lesz egy gyönyörű gyertyatartó narancshéjból! A faragott trópusi gyümölcsök mindig karácsonyra és újévre néznek. Gyertyatartó vagy állvány fa kéreg lesz a legjobb gyertya dekoráció. Ha úgy dönt, hogy a legeredetibb módon megy, készítsen a fahéj rudakból.

    Hogyan történik a kitöltés?

    Amikor saját kezével gyertyát készítesz, jobb, ha tudni kell erről a folyamatot. Otthon a viasz ajánlott egy gőzfürdőn lévő üvegben olvadni. Mielőtt a viasz a kívánt állapotba kerül, készítsen formát egy jövőbeli gyertyára. Kenje meg vízzel vagy növényi olajjal. Akkor az olvadt viasz kis része öntsön az űrlap nagyon alján. Kiegyenesítse a wicket, és töltse ki újra. Jobb, ha szakaszban van. Tehát sima és hibás gyertyát kapsz. Amikor a gyertya teljesen feltöltött, szobahőmérsékleten hűtjük.

    Tegyen egy házi gyertyát a fagyasztóba nem ajánlott. Körülbelül 24 óra elteltével a gyertya készen áll, és eltávolítható.

    Ha a gyertya kitermelése nehézséget okoz, akkor néhány percig helyezze a hűtőszekrénybe a hűtőszekrénybe, majd helyezze a melegvíz sugárhajtását. Gyertya könnyen eltávolítja. A bemélyedés után a szarvasmarha részét kell vágnia, és csak 1 cm-t kell hagynia.

    Festési technológia

    A természetes és szintetikus színezékeket a festéshez használják. Természetes alkatrészek és gyógynövények természetes gyártása. Ehhez ezt a megfelelő termék kezelik és kapják meg. A szintetikus kémiai elemekből készülnek, és egyenletesen és gyorsan festék a gyertyát.

    Azonban a szintetikusnak hátrányai vannak – ez az ökológia és a kellemetlen szaga hiánya.

    Szintén festékek a gyertyát zsírréteggel. Ha nem fogja megijeszteni, add hozzá az olvasztást. De ha egyenetlen színt szeretne kapni, és adjon színt, akkor adjunk hozzá egy festéket a viaszhoz a töltés előtt.

    Ne feledje, hogy míg a gyertya nem lehűtött, a színe telítettebb lesz. A viasz természetes árnyalattal rendelkezik, így ha egy festék hozzáadásával nem fog pontosan a várt színt.

    Még mindig festő ceruzák festésére. Ne tedd ezt. A benne lévő szennyeződés zavarja a gyertya égetését.

    Receptek gyártása

    A gyertyajgyártók kezdők, valamint a professzionális mesterek gyakran különböző mesterosztályokat igényelnek. Segít megtartani az újdonságokat, és nem hagyja ki érdeklődést. Tekintsünk több népszerű gyertya gyártó receptjei, amelyek nem fognak nehézséget okozni az újoncon.

    Speciális aroma és bemutatható nézet van gyertyák kávéval.

     A kávé gyertya szép illatot tesz. Tömör szemcsékkel díszíthető. A gyertya készítéséhez egy kis őrölt kávét adunk a viaszhoz. A kávé gyertyákat dekoratívnak tekintik, és különleges alkalmakra teszik őket. Ők “ízletesek” és kellemes a szemek.

     A gyönyörű illatnak egy gyertyája van az illatos szappan hozzáadásával. Kedvenc szaga kíséretét nemcsak a fürdőszobában, hanem a pihenés közben is. Hogy ilyen gyertyát készítsünk, szóda egy kis szeretett szappan a reszketésre, és hozzáadja a folyékony viaszhoz vagy paraffinhoz. Így kiderül egy gyertyát a szappanból.

     A masszázs gyertyák különleges igényt élveznek.

     Van egy speciális aromájuk, mivel különböző hasznos alkatrészek hozzáadásával készültek. A masszázs gyertya lehet gyógynövényekkel és szárított szárítással. Az égés során speciális ízeket forgalmaz, amelyek segítenek a masszázs során pihenni.

     A szója gyertyák ideálisak az illóolajok hozzáadásához. Nagyon lassan égnek és hosszúak a különböző ízeket.

     By the way, a szója méz gyertya lesz a tökéletes lehetőség, ha úgy dönt, hogy egyedülálló és pihentető légkört teremt otthon.

     A nyitott gyertyák nagyon eredetiek. Előállításukhoz papírzacskókat kapnak tej alatt. Fele vágják és négyzetkupakot kapnak. Gyertyát öntjük be. Aztán néhány olvadt viasz öntött az alsó és a fitty. Ezután egy jégdarab formájában kell elhelyezni (a tetejére nem lehet elég körülbelül 2 cm). Ezután öntsük a fennmaradó viaszt felülről. Amikor fagyasztott, a jég megteszi a munkáját, és elhagyja a faragott tartalmakat. A készenlét után kijutunk a nyitott gyertyát, amely kiderült, hogy a szerelt jégnek köszönhető.

     A késztermékek dekorációja

     A díszítő gyertyák csodálatos ajándék a rokonok és a szerettek számára. Hangsúlyozzák a szeretetét és az odaadásodat. Különösen azért, mert szellemi hőjüket fekteted be. Ha házi gyertyákat fogsz bemutatni, mint egy további ajándék a barátod esküvőjének vagy anya születésnapjának, akkor meg kell díszíteni a szokatlan ajándékodat. És itt a választás az egyéni preferenciáktól függ. A dekoráció ajándékot és kifinomultságot ad. Például a többszínű szalagokkal díszített gyertyák szigorúan és ünnepélyesen látják.

     Faragott mintákat készíthet. Ehhez szükséged lesz egy speciális eszközre a fafonalra és egy kis készségre. A gyertyák karácsonyi bump vagy játékok formájában készülhetnek.

     Egy nagyon divatos ötlet díszít egy ajándékot burkolattal. Ehhez vágja le egy darab szövet méretét, és fordítsa el a gyertyát. A díszítést világos szalaggal kiegészítjük. A burkolat őszi összetételű használatra alkalmas. Szövet “szezon” szárított őszi levelek vagy virágok.

     És vannak szép nyitott díszek. Vékony szalvétákból készülnek a decoupage-hez. Amint ragaszkodik a gyertya minta alapjához csipke formájában, és megszárad, fedje le a nyitott decoupage lakkot.

      A dekoráció más lehet. Például a kagylókhoz rögzített gyertya jól illik a tenger közelében pihenésre. A tengeri szellő kiegészíti a fehér gyöngyökkel díszített gyertyákat különböző nagyságrendű gyöngyök formájában.

      A következő videóban megtudhatja, hogyan lehet gyönyörű gyertyákat készíteni a saját kezével otthon, csak paraffin, papírpohár csomagolás, gyermek viaszkrémek és egy pamutszálcsomó.

      Értékelje a cikket
      ( Még nincsenek értékelések )
      Megjegyzések hozzáadása

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: