Hogyan készítsünk kandalót a tűzhelyről?

  A kandalló szoba otthonával díszíthető. A modern építési piac olyan kandallók széles választékát mutatja be, amelyekben a hosszú égő kazán van felszerelve, például tűzifa vagy gáz. Az ilyen aggregátum képes lesz csökkenteni a nagy helyiséget, és a beágyazott kipufogó garantálja a biztonságos használatát. Ezért van sok tulajdonos úgy döntött, hogy remakehez a kályhát, hogy kandallóját hozza ki, majd helyezze el bármelyik szobába. A kandalló helyett a ló nem túl modern, ezért meg kell változtatnod valamit.

  Sütő vagy kandalló – mi a különbség?

  A kérdés megválaszolásához meg kell határoznia ezeket a terminákat.

  ATE, hogy egyszerűen beszéljen, a kemence a szoba fűtésére szolgáló háztartási eszköz. Elnyeli a hőt az üzemanyagból származó tüzelőanyagból (tűzifa, szén), majd fokozatosan adja meg, támogatja a kényelmes hőmérsékletet a szobában. A hő fenntartása érdekében a készüléket szükségesnek kell tenni. A jó kő tűzhely képes az optimális hőmérsékletet 12 órára fenntartani. A füstcsatornák belsejében vannak felszerelve, így maximális hőt takaríthat meg. A tűzifa égési folyamata során szekretált forró tekercs gázok, amelyek a füstgázcsatornák falai mentén haladnak, és érintkeznek velük, adjanak a tűzhely anyagát.

  Számos elem van a kemencékben, csak megkülönböztetik a kandallóból:

  • Az üzemanyagtűzhely, amely mindig öntöttvas vagy acél ajtóval zárva van, amikor az edények. Meg kell akadályozni a helyiség füstel való belépését.
  • Solnik, az ötödik és vele együtt. Amikor a kemence kemence, a kabát ajta nyitva van, ezáltal elindul a tűzifa normál égetésére.
  • Elérhetőség a tetőterem alján, rácsos rácskal a levegőbe való behatoláshoz a hamutól az üzemanyagba.

  Kandalló Bár nem olyan régen jelent meg, de már sikerült a népszerűség meghódítására.

  A külön kandallók kétféle lehetnek:

  • nyisd ki;
  • zárva.

  Nyitott kandallók

  Az ilyen kandallók a hagyományosak közé tartoznak. Leggyakrabban belső dekorációra használják, fűtési képességek nélkül. Az ilyen típusú kandalló csak az emberek mellé ülő embereket melegítheti. Közvetlenül a falban, vagy egy különleges támadás az átfedéshez. Ez egy kis mélyülés.

  Jellemzően olyan kandallók, amelyek rácsokkal vagy alacsony üveggel díszítettek, így állandó és szoros figyelmet igényelnek maguknak, hogy elkerüljék a tűzveszélyes helyzetet. Az ilyen struktúrákban is a tűzifa nagyon gyorsan égett.

  Zárt kandallók

  A nyitott típusú modellekkel ellentétben ezek a kandallók hőálló üveggel rendelkeznek, amely teljesen bezárja az üzemanyag-gépet, amely nem teszi lehetővé a szikrákat. Az ilyen aggregátum egyik előnye, hogy képes-e minőségi rohadt a helyiségekben, mivel nagy mennyiségű hatékonyságú. Az ilyen kandalló telepítése drágább. Ez a kéményre, a szükséges hőszigetelésre, valamint a tervezés komplexitására vonatkozó egyéb tényezők következménye. Azonban egy ilyen objektum hamarosan igazolja az általa költött pénzeszközöket.

  Jellemzők módosítás

  Első lépések a kandallóban, először is meg kell becsülni a kémény állapotát – ez lesz egy biztonsági letét. Érdemes megjegyezni, hogy az egység szigorúan épül az egyes projekteknek megfelelően. Ezért a következő lépés lesz a projekt elkészítése.

  Fontos a kemence állapotának és az alapítvány értékelése. Ha minden rendben van, elkezdheti a következő szakaszba.

  A változtatás legegyszerűbb módja a kemencét egy dekoratív kandallóra konvertálja. Nem sok időt és erőfeszítést igényel.

  Szükséges anyagként és eszközökként szolgálunk:

  • Új kéménycső;
  • tégla;
  • habarcs falazatra;
  • gitt kés;
  • OK;
  • több cementzsák;
  • elegendő mennyiségű agyag;
  • szint;
  • befejező anyag (például csempe);
  • Üvegajtó az akaratban.

  7

  Fotók

  A kandalló egyik szükséges igénylése az alap és a ház alapja közötti kötelező szakadék, amelyet teljesen homokkal kell lefedni.

  Újraírásakor meg kell felelnie a kandalló feltételeinek.

  Fontos a kéménycső ellenőrzése:

  • Magasságának legalább 7 m-nek kell lennie (jobb több);
  • szakasz – több mint 13×25 cm;
  • Az ötödik mélységnek körülbelül 50 cm, de nem kevesebb.

  A kemencében határozottan tűzálló téglákat fektetnek ki. Annak érdekében, hogy a korom folyamatosan rendezte az ajtón, meg kell jegyezni a speciális csatornákat. A levegőt az ajtók mentén szállítják, amelyek nem adnak szennyezést az ajtó eldobására.

  Amikor az összes lépcső van, akkor a befejezési szakasz jön. Itt természetesen minden egyénileg. Az anyagok megválasztása a tulajdonosok személyes ízlésétől és preferenciáitól, valamint a belső stylisttól függ. A fő anyagok, amelyek a befejezésre kerülnek: kő, csempe, csempe. Kétségtelen, hogy a kő által elbocsátott kandalló nagyon lenyűgöző és gyönyörű.

  Hogyan lehet magad?

  A kandalló építési szakasza összetettebb. Először is szükség van a régi sütő szétszerelésére, ellenőrizni az alapítványt. Szükség esetén be kell illeszteni, majd vízszigetelést eredményez. Ellenkező esetben a nedvesség, amely az Alapítvány földjétől emelkedik, eléri a kandalló alapját, ami megsemmisítéshez vezet. A tervezés mérete nem haladhatja meg az alapítvány méretét.

  A kandalló kőműves megoldása magas minőségűnek kell lennie. Az egész tervezés tartóssága és minősége attól függ. A megoldás plaszticitása és normál zsírsága olyan fő kritériumok, amelyekre a boltban kell kiválasztani, vagy önállóan fel kell készülniük. Túl zsíros megoldás a tervezésben, repedések jelennek meg, és a szárítás után a szárítás után a szárazanyagot fenyegeti a főzésre.

  Az egyes szintek kőművelete a kontroll mérési szint alatt történik. A munka tűzálló téglát igényel, amelyből a kandalló tűzhelye van. Fontos tudni, hogy ha a falak egy ilyen aggregátum között épült, és a kemence kell légtérben, hogy elkerüljük a pusztítás a kemence. Ezt azzal magyarázza, hogy a munkában használt téglák (kamra és piros) különböző típusú nagymértékben nagy hőmérsékleten bővülnek.

  Ha a kandalót az ajtóhoz tervezik, az alatta lévő helyet a második sorban kell hagyni. Emlékeztetni kell arra, hogy ebben az esetben az ízületek a tégla sorozat közepén készülnek.

  Annak érdekében, hogy elkerüljék az üvegajtóhoz való óvatos munkát, mielőtt telepítené az üveget, akkor el kell távolítani. A sütőszalag a szokásos csavar segítségével van rögzítve a szárnyhoz. Ahhoz, hogy helyezze el, rögzítőszalagra van szükség. Azt kell csavarni az ajtóhoz, majd készítsen négy (minimális) rögzítőt. Ebben az esetben az acél szegecsek lesznek a legmegbízhatóbb rögzítés.

  Amikor a kötőelemek készen állnak, gyúrhatod a megoldást. Szükséges egy homogén tömeg elkészítése csomók nélkül. Ehhez használja az épületkeverőt.

  A kemencét az azbesztzsinór körül kell csomagolni, amelyet a főtt oldatban le kell dobni. A kemence ajtója is szükséges ahhoz, hogy felálljon egy ilyen kábelt. A tökéletes eredményért és a homogenitás kialakításához több fordulatszámot kell készítenie, majd felzárkózol egy gumi konverziós tekercselést.

  Ezen manipulációk után telepítheti a szárnyat a helyre. A nagyobb megbízhatóság érdekében a kerámiákon lévő dugók rögzítik. A kialakított réseket hirtelen zárt lehet az azbesztkábel, amely impregnált cementhabarcsokkal. A lapos csavarhúzó segít ebben a kérdésben.

  Hogy a megoldás megragadta, általában elég pár nap. Ezen időszak után a vizsgálati kemence készült. Ha egyidejűleg füst által áthaladó helyek vannak, akkor zavarba ejtik a cementhabarcsot.

  Gyönyörű példák a belső térben

  Az orosz kályha szervesen néz ki minden belső teret. Gyakran előfordul, hogy az ilyen szerkezet jelentős változásokat igényel. Nem olyan nehéz megremazítani, ha követi ajánlásokat. Az átalakított kemence-kandalló bármely szobában alkalmas.

  Külön, érdemes ilyen belső stílusokat elosztani:

  • klasszikus;
  • szüret;
  • padlástér;
  • Ország;
  • retro.

  Ilyen együttesekben a tűzkemencék különösen harmonikusak és vonzóak. Lehet, hogy nem csak sima és tiszta, hanem mesterségesen alkotott felületeket is alkotnak.

  A modern belső terek, a fényes vagy monofonikus sötét felületű tűzhelyek, amelyeknek maximális tömöre vagy szögletes nézete van.

  Arról, hogyan készítsünk kandallatot, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: