Hogyan lehet a víz Ficus?

Ficus – egy gyönyörű dekoratív üzem, amely egy egyszerű gondosságnak köszönhetően az irodák, apartmanok, házak. A lombozat sűrű zöld tömege a gazdag hangot és hangerőt vonzza a figyelmet. A növény jól tisztítja a levegőt, alkalmazkodik különböző körülményekhez, szerényen. Az öntözési szabályok megfigyelése sok éven át megmentheti a ficus egészséges és vonzó.

Fajták

Ficus a családi családhoz tartozik, és körülbelül 2 ezer. növényfajok. Köztük nagyon szokatlan a szerkezetben és kívülről. Otthon, mintegy 20 színek fajtát termesztenek. Ezek nem mindig hasonlóak, de hasonlóak az ellátás és a termesztés kombinált követelményei. A szobák fikuszok legnépszerűbbé adjuk.

Ficus Benjamin

Ficus Benjamin – egy kis fa sötétzöld, hullámos a levelek szélei mentén, a tartalom feltételeire.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Rubbone

RUBBONE – Gyönyörű külső növény, amely két méter magasságot ér el. Jellemző nagy húslemezek, néha keretezett sárga szegély.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Bengália

Bengalsky – egy fa, amely egyedülálló formájával rendelkezik, nagyszámú légi gyökeret, függőlegesen leereszkedik az ágaktól. Mind a magasságban, mind pedig széles, elegendő helyet igényel.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Törpe

Törpe – cserje vékony rugalmas hajtásokkal, a fiatal növény elhagyja a 2-3 cm-t, ovális alakja, egy buborékfelszín, egyenletesen zöld és foltos színű.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Szafari

Safari – egy vastag márvány rugalmas lombozatú fa csavart a központba. Lassan növekszik, elegendő fényt igényel.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Gondoskodás

Minden típusú beltéri virág Necaprises. Jó, ha igaz, ha védik őket a vázlatoktól, elegendő fényt kapnak, és rendszeres, mérsékelt öntözés.

A növényi ellátás a következő fő tevékenységeket tartalmazza:

 • az üzem helyes elhelyezkedése beltérben;
 • Időszerű öntözés;
 • Kiváló minőségű etetés;
 • szükség szerint transzplantáció;
 • betegség esetén betegség.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Tartalom és világítás

Egy fa, vegyen fel egy helyet az ablak közelében, az ablakpárkányon a ház keleti vagy nyugati oldalával. A növény +25-ben jól érzi magát.30 ° C nyáron, így +16.20 ° C télen. Az éles hőmérsékletek a versenyek negatív hatással vannak a virágok életére. A nyári időszakban megengedhető, hogy megengedhető legyen a fazekak friss levegőjén, ha a szokásos helyen kényelmes környezet van, akkor nem ajánlott a Ficuses-t újra mozgatni.

Vigyázz, hogy szétszóródj a zöld tömegre. Az egyenes napsugarok égési foltokat hozhatnak létre a levéllemezeken. Könnyű fogékony motley fajták is. Hiánya miatt a levelek márvány színezése eltűnik. A növény elveszti dekoratív tulajdonságait.

Ficus szereti a friss levegőt, de óvatosan kell verekednie. Ellenőrizze a virágot, amely nem érinti a légáramlást. Kerülje a szoba túlzott hűtését. A tervezet a lombozatot eredményezheti. Ebben az esetben az üzem elveszíti a koronát az egyik oldalon.

Hogyan lehet a víz Ficus?

Locsolás

Fikuszok – trópusi növények, amelyek szeretik a nedves éghajlatokat. Gondolkodó öntözés – A virág egészségének ígérete. Biztosítani kell a páratartalom szabályos permetezését. Az eljárást naponta néhányszor hajtják végre, különösen a száraz nyári időszakban, a központi fűtés működése során. Használhat speciális eszközöket, hidratáló levegőt.

Hogyan kell törődni a ficus, öntözött, minden virágot ismer. Figyelembe véve néhány jellemzőjét a virág, tartsa szépségét könnyű.

Az öntözés intenzitását a következő tényezők határozzák meg:

 • Számos növény – az egyes fajták egyedi vízigények vannak;
 • Szezon – az év száraz idejében a talaj gyorsabban szárad;
 • a ficus méretei és életkora;
 • A talaj sajátosságai – vannak olyanok, amelyek gyorsan átmennek a nedvességet, vagy éppen ellenkezőleg, elnyelik és tartják.

Hogyan lehet a víz Ficus?

  A fejlett koronával rendelkező növények, lédús lombozatszerkezet, nagy méretű, bőségesebb öntözés szükséges. Ha a cserje vagy a falu kicsi, akkor az eljárást elvégzik, amikor a Föld az ujj két phalanx mélységéhez szárad. Nagy nézetek a padlón, öntöznek, amikor a talaj száraz 6-7 cm-rel. Általában egy vagy két vasalót hetente, a forró szezonban legfeljebb három. A helyes öntözést a következő sorrendben végezzük:

  • A talaj készítésének ellenőrzése;
  • lazaság minden egyes öntözés előtt – biztosítja az oxigén gyökereinek telítettségét;
  • Víz előkészítése főtt tartályokban;
  • Egyenletes és lassú talaj hidratálás, a legjobb impregnálás érdekében;
  • Néhány percet kell ellenőriznie a raklap potot, ha a folyadék nem jelent meg, a növény újra öntött;
  • Fél óra múlva a víz alátámasztották.

  Annak érdekében, hogy megszabaduljon az extra nedvességtől az aljára, az edények elvezetésre kerülnek. Ezek lehetnek kis kavicsok, morzsák vagy vörös téglafragmensek. A hidratáló fák korán reggel vagy késő este töltenek.

  Az öntözés során finom alapokat kell néznie a gyökerek közelében.

  Hogyan lehet a víz Ficus?

  Érdemes szedni egy különleges talajt a fikuszok számára. Eladásra kerül, és a hosszú élettartamú tulajdonságai vannak. Egy ilyen talaj késlelteti a vizet, fokozott lazaságot, elegendő levegőztetést. A készítmény kókuszrostot, homokot, különleges sütési hatásokat tartalmaz.

  Milyen víz használható?

  Kategorikusan Nem ajánlott vízzel vízzel vizet vízzel a csap alatt. A klór elrontja a virág növekedését és megjelenését. Az öntözést puha, nem só és lime víz végezzük. Annak érdekében, hogy ilyen, megvédeni vagy szűrni a vizet. A víz előre kerül. A tartályba kerül, és nem használják 2-3 napot, amely során a klór elpárologtatja, és a negatív szennyeződések alulra kerülnek.

  Használhatsz főtt vagy olvadó vizet, de ne vegye be az esőt, vagy ne fulladjon. A szennyező anyagok jelenlétében a kicsapódás káros oxidokat hordoz, kéntartalmú, fémionokat tartalmaz. Jobb fagyasztás, majd várni hagyni hagyományos víz. Az öntözési hőmérsékletnek kényelmesnek kell lennie az üzemhez, A legmegfelelőbb szoba (+19.22ºС). Az öntözés során ne szedje meg a vizet, hogy az üledék nem a talajban van.

  Ha a házakat a halak lakják, akkor az akváriumból vizet vehet igénybe. Az ilyen folyadék sok hasznos ásványi anyagot, háziállatok által kiválasztott szerves anyagokat tartalmaz. Kiváló szerves műtrágya növények számára. Ez a tanács azonban nem vonatkozik a tengeri halakra, vízük sózott, pusztító virágok.

  Hogyan lehet a víz Ficus?

  Az eljárás jellemzői a hideg és meleg szezonban

  Télen az öntöző növényeket a szoba hőmérsékletének és páratartalmának egyedi paraméterei határozzák meg. A fák megvilágításának minősége is fontos szerepet játszik.

  Megfeleljen az alábbi elveknek:

  • csökkentett hőmérsékleten +16.17ºС beltéri virágok irrigálódtak ritkán – egyszer 10 naponként;
  • +18.21ºС és mérsékelt levegő páratartalom elegendő ahhoz, hogy az öntözés hetente öntözze;
  • Központosított fűtéssel és megnövekedett száraz szárazság esetén 3-4 naponként vízzel rendelkeznek, ajánlott a koronát ugyanolyan periódusban permetezni.

  A hideg évszakban tartsa be az öntözés mérséklését. Nézze meg, hogy a talaj nem vezet, de a növekvő hidratáló nem is megengedett. Alacsony hőmérsékleten a felesleges víz rothadó gyökérrendszerhez vezet, Mezőgazdasági lombozat.

  Tavasszal a növény gyakoribb öntözést igényel. Március óta, ha a hőmérséklet alkalmas, a fák zöld tömegének aktív növekedése kezdődik. Itt az ideje, hogy gondolkodjunk az ásványi táplálásra. A műtrágya a vízhez adódik, és a tenyésztés után azonnal használható. A normál növekedés a FICUSES-ben elegendő két adagolás havonta. Tavaszi magatartás növények transzplantáció. Ez a legkényelmesebb fák számára. Pot Válasszon egy kicsit a termesztetten. Ficus az átültetés után azonnal öntözött. Jel a későbbi öntözéshez – száraz talaj a potban. De decemberben jobb, ha nem tegyünk.

  Nyári permetezés ötvözi az öntözést.

  A talajban lévő túlzott nedvesség elkerülése érdekében a levelek vízzel történő kezelése során polietilén fóliával borítják. Stick moderáció az öntözésben.

  A növény elnyeli a gyorsabb folyadékot a forró szezonba, de lehetetlen túllépni a talajt. Töltsön el hetente 2-3 alkalommal.

  Különálló ampelfajták öntözöttek egy nap alatt, amikor meglehetősen megvilágított helyeken helyezkednek el. Törölje le a leveleket porból nedves pamut ruhával, töltse fel a növényi etetést félévente. A fény és a hő csökkenésével csökken, az öntözés összege és bősége fokozatosan csökken, a termesztési feltételek attól függően, hogy megállítsák a permetezést.

  Hogyan lehet a víz Ficus?

  Hibák

    A növény egyes betegségeit rossz öntözés okozza.

    A növekvő fikuszok, a virágtermékek megjegyezték, hogy betegségeit gyakran szabálytalan öntözéssel társítják. Ha a virág öntözött szisztematikus, nincs ideje felszívni a nedvességet, a penész megjelenik rajta, a gyökerek fertőzött rothadás. Az elárasztott rostok megmentéséhez egy növényi transzplantációra lesz szükség.

    Miután megkapta a virágot egy edényből, vágja meg a gyökerek sérült részeit, fertőtleníteni, helyezze száraz fertőtlenített földet. Pop talajcsomag aktivált szén. Néhány hét, ha nem túl meleg, ne víz, de spray “epikus”. A lassú levelek nem tudnak visszatérni, de talán az üzem idővel korlátozódik.

    Az öntözés hiánya miatt a FICUSES szenvednek kevesebbet. Van egy sárgás és gyors lombozat elvesztése. Az új hajtások növekedésének megkezdése. A növény sebezhetővé válik a páholásra. Fontolja meg, hogyan segíthet ilyen virágnak.

    Ha a talaj túlszárnyal lett, merítse a potot egy virággal a raklapon vízzel. Várjon, amíg a buborékok nem jelennek meg a víz felszínén. Ezután távolítsa el a vázát, tartsuk a nedvességet.

    A növények kedvező feltételeinek visszaállítása, gyakrabban permetezzen, ha forró. Törölje le a lombozatot, esetleg por zavarja a fény és a nedvesség felszívódását. Adagolás.

    FICUS – Kiváló dekoráció és büszkeség minden otthonról. Az üzemnek fényes lombja van, gyorsan növekszik, sértetlenül gondosan. Nincs pihenőhely, olyan zöld és buja télen. A mérsékelt öntözésnek, az etetésnek, a megfelelő megvilágításnak való megfelelés – ezek kevés tényező, amely a szoba virágának egészségét biztosítja, és hosszú ideig örül a szemet.

    Hogyan lehet a víz Ficus?

    Kamat cikk
    ( Még nincs értékelés )
    Ossza meg barátaival
    123
    Megjegyzés hozzáadása