Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Az orchideák nagyon szépek, de szeszélyes növények, amiket jól kell törődnie, különösen ősszel és télen. Fontos, hogy a virágot megfelelően vízzel vigye, jó a talaj nedvesítése. Ha nem felel meg az öntözési szabályoknak, elpusztíthatja az orchideát. Érdemes megfontolni néhány javaslatot, amelyek segítenek a viráglemezeknek, hogy megtartsák kedvencük egészségét.

Sajátosságok

Ezek a virágok hő-szerelmesek. Télen különleges ellátásra van szükségük, ami kissé eltér a nyári és a tavaszi gondozástól. A szoba virágok saját jellemzőikkel rendelkeznek, így megvásárolják őket, meg kell ismerkednie azzal, hogyan kell meg kell tartalmaznia őket. Ellenkező esetben az orchideák megállhatnak a virágozást, és néha meghalnak.

A vadon élő állatokban növekvő növények az éghajlati viszonyokhoz igazodnak, és képesek a hőmérsékletkülönbségek viselésére. Jól növekednek és fejlődnek, még akkor is, ha a hőmérséklet élesen csökken vagy emelkedik. Az otthoni növények nem tarthatják meg egészségüket a hidegben, nem igazodnak hozzá. Ezért télen különleges feltételeket kell teremtenie.

Fontos biztosítani, hogy a szoba magas hőmérséklet és megengedett páratartalom.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Ezt emlékezni kell Az öntözés után lehetetlen egy növényt az ablakpárkányra helyezni. Fontos továbbá nyomon követni a talaj állapotát és a nedvesség szintjét. A felesleges folyadékot a pot alatt raklapba szárítják. Ennek eredményeként a víz felhalmozódik.

A leggyakrabban télen az ablakpárkány hideg, ez azt jelenti, hogy a folyadék hőmérséklete csökken. Ha a virág hideg vizet felszívódik, gyökerei befagyasztva lesznek, köszönhetően, amelynek különböző betegségek és baktériumok jelennek meg. Ahhoz, hogy megszabaduljon erről a problémáról, telepítenie kell az edényeket orchideával a habon – nem lehűl, és a víz szobahőmérséklet marad.

A fazékat egy kásaból fából, fémből, kerámiából vagy műanyagból helyezheti el. Ez lehetővé teszi a növények gyökérrendszerének védelmét a szuperhoolingból.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Milyen gyakran szükséges?

Nyáron és tavasszal az öntöző orchideák gyakrabban kell, mint télen. Ha a nap forró, a virágvirág hetente többször is önthet egy virágot. Télen 10-14 naponként vízzel kell vizet. Leginkább a hideg szezonban az orchideák a pihenés időszakában vannak. A virág passzív, nincs virág, nincsenek új lapok, kis mennyiségű energiát töltenek. E tekintetben az orchidea kevésbé táplálkozik, mint az aktív időszakokban.

Egyes fajok és fajták nem rendelkeznek kifejezett pihenőidővel. Felnőhetnek, új lemezlemezeket alkotnak, valamint télen elkezdenek virágozni. De még az ilyen növényeket sem kell túl gyakran öntözni.

Ha a virág a télen virágzik, 7 napon belül öntöznie kell az öntözést.

Hogyan kell kiönteni?

Az otthoni téli öntözést bizonyos vízzel kell elvégezni. Az eső vagy az olvadék a legjobban megfelel. Ha nincs ilyen folyadék raktáron, Használhat főtt vizet, amely egy ideig állt. Fontos, hogy sok oxigén volt benne. Különösen ezt követni kell, ha szükséged van a virágzó orchideára. Annak érdekében, hogy nagy mennyiségű oxigént vizet kell, hogy ki kell önteni egy tartályból a másikra.

A virágzás során rendkívül óvatosan vigye el a növényt, hogy ne emlékezzen a virágokra. A kerekeket erre használják. A folyadék nyomása nem lehet túl erős, folytassa a talajt. Nem befolyásolhatja a leveles lemezek és a virág növekedési pontok sincéjét. Állítsa le az öntözést, ha a pot alulról származik, ahol különleges lyukak vannak, elkezdenek áramolni a vizet. 2-3 perc elteltével folytatni kell az öntözést. A feltörekvő víz nem használhatja második alkalommal, azt kell önteni.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Télen a szobákban a levegő páratartalma legfeljebb 35%. Ez a bűnös melegítők, amelyek levegőn szárítják. Ennek eredményeképpen számos parazita jelenik meg és szaporodnak, például webes kullancsok.

Hogy a virág biztonságos legyen, gondoskodnia kell arról, hogy a páratartalom szintje normális legyen.

Különleges párásítót kell vásárolnia, amely segíti az optimális páratartalom támogatását, és nemcsak a növények számára is hasznos lesz, hanem a házban élő emberek számára is.

Még több módja van az üzem öntözésének.

  • elmerülés. A virágot, amelyben a virág található, tiszta folyadékba kell helyezni. Akkor meg kell várnod, amíg a talaj elégedett vele, majd a pot szépen kihúzza. A virágnak súlya kell tartania, hogy a felesleges víz állhasson. Ez a módszer optimális a dekoratív kosarakba helyezett növények számára.
  • Fürdés. Ez a módszer is meglehetősen egyszerű és hatékony. Ez havonta többször is elvégzik. Tiszta és meleg vizet kell előkészíteni, amelynek hőmérséklete 20 fok lesz. A fazék, amelyben a növényt a szokásos polietilén csomag megsebesítik, és a leszálló talajt egy daru folyadék öntjük. Utána az orchidea sikerei és a csomag tisztítása. Ez a módszer hatékonyan küzd a patogén mikroorganizmusok előfordulásával, a szennyeződések, a por és a gombák rizsjének klaszterével.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Care transzplantáció után

A transzplantáció az orchideák stressz, így egyedül hagyja el a virágot több napig, lehetetlen vízzel. De ha a talaj száraz, akkor egy kicsit és permetezést kell tennie egy permetezővel. Miután a növény egy másik kapacitásba esett, a szubsztrátum megnedvesült. Ez lehetővé teszi a nedvességgyökérrendszer biztosítását. A potot egy medencében meleg folyadékkal kell elhelyezni fél órán keresztül.

Jobb lesz, ha a virág kompatibilis az öntözőberendezésekkel a műtrágya segítségével. Így orchidea gyorsabb lesz. Ezután a virágot szárítjuk, és az ablakpárkányra helyezzük (az állványon). Néhányan úgy vélik, hogy szükség van a szubsztrátra nem túl sok kálium-permanganát oldatra. Ez segít fertőtleníteni a talajt, és megmenti a különböző parazitákból. A feldolgozás a merítéssel következik.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Lehetséges nehézségek

A leggyakoribb probléma a túlzott nedvesség. Az orchideák nem szeretik a hideget, és a folyadék a potban a gyökérrendszer hyproof. Ezután megjelenik, és a gombák által okozott különböző betegségek jelennek meg. Hogy ez nem történik meg, gondoskodnia kell arról, hogy a víz öntözés után álljon le, és időben eltávolíthatja a raklapból vagy a csészealjból.

Érdemes gondoskodni a növény hőszigeteléséről. Azt meleg helyen kell elhelyezni, és nem az ablakpárkányon.

Fontos és jó világítás. Ha egy virágot helyezsz, érdemes cserdözni a vázlatot.

Néhányan úgy vélik, hogy az ilyen növény termesztése nagyon nehéz feladat, amellyel nem minden személy megbirkózhat. De annak érdekében, hogy a virág egészséges és erős legyen, csak túl nehéz, de fontos szabályokat kell vezetnie. A fő dolog az, hogy gondosan vigyázzon az orchideákra, és kövesse az igényeit. Ha mindent jól csinálsz, a virág biztosan tetszeni fog a tulajdonosában buja és gyönyörű virágok, valamint számos gyermek.

Hogyan lehet a víz mozcszere télen?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása