Hogyan lehet átültetni a Pancesty bevásárlás után?

A Poinsettia egy dekoratív beltéri bokor, amely nem magasabb, mint 40 cm. Kis sárga-zöld virágzatokkal rendelkező növények, amelyek nagy zsákmányokkal körülvettek, csodálatos kilátás nyílik, amelyre a Puansettia sok virágvíz kedvence. Növekszik a virág a hihetetlen szépség nem olyan nehéz, bár vannak közös szabályok minden fajtára. Különösen szigorúan kövesse az átültetési szabályokat.

Transzplantációs idő

Visszaállítás – egy fontos eljárás egy növény életében, amely nagyrészt meghatározza annak egészségét. A transzplantációs van szükség, ha a virágcserép vált a kis- és a gyökerek elfoglalt összes helyet, abban az esetben a rossz hordozó, arra is szükség van, hogy a növény átültetni. Győződjön meg róla, hogy a vásárlás után átülteti a kultúrát. Fontos megfigyelni az időszakot. Tehát otthonosan minden év tavaszán transzplantizálnak. A virágzás a téli időszakban esik, ezért télen csak szélsőséges szükségletű transzplantációra van szükség.

A tavasz kezdete óta a virágzás véget ér, és a bokor 1,5 hónapig nyugszik, így ez az időszak a legkedvezőbb transzplantáció. Vagyis március közepén az eljárást elvégzik, és két hétig a virág megszokja az új feltételeket.

Ha a növényt csak a boltból hozták, lehetetlen azonnal átadni egy új edénybe. Legyen 3-4 hétig a másolat adaptált, és csak azt követően, hogy átültethető egy új szubsztrátumba. Vásárlás után egy virágot kell készítenie egy speciális keveréket: Csatlakoztasson 4 rész humusz, 2 részlap, 2 darab gyepterület és egy kis homok.

Még mielőtt a Bobby vásárlása átültetése előtt kényelmes feltételeket kell biztosítania az alkalmazkodáshoz. Ehhez az új kisállathoz az ablakpárkányra kell helyeznie, és védi a tervezet ellen. A sikeres függőség legkedvezőbb hőmérséklete legalább 16 fok. Ha az új bérlő néhány héttel a vásárlás után kezdett összeomlani, ez azt jelenti, hogy új feltételeket igényel a pihenőidőre. Általában ez a jelenség akkor fordul elő, ha a virágot decemberben vásárolják meg.

Transzplantáció lépésről lépésre

A növény újratelepítése, kövesse a következő lépéseket.

 1. Vegye fel az új váza paramétereit legalább egy centiméterre, mint korábban.

 2. Tegye az alsó 3 centiméteres vízelvezetésbe. Használhat kavicsot, morzsolákat vagy kavicsokat.

 3. Ezután elalszik a szubsztrátum középső rétege.

 4. Óvatosan kapja meg a virágot az átrakodás útján az előző kapacitásból, és tegye az előkészített potba a földőrzéssel együtt. Próbálja meg elkerülni a gyökérrendszer sérülését.

 5. Töltse ki a további talaj fennmaradó területét.

 6. A bokor tetején helyezze az átlátszó sapkát. Ez az eljárás magas páratartalmat tervez. Ne távolítsa el a sapkát két hónapig – ebben az időben, a gyökerek alkalmazkodni egy új mennyiségű talajhoz. Napi kell megnyitni ezt a menetet, hogy a Föld ne induljon el.

A nyílt primerben

Nyári időszakra sok virágtermék inkább egy virágot szabadon ültetni. Körülbelül az őszi poinsettia kezdete a friss levegőben lehet. A virágon lévő transzplantáció a következő:

 • Külön telek a déli oldalon;

 • A talaj megtermékenyíti a virágzó növények ásványi keverékeit;

 • Az átrakodási módszert átültetik a megfelelő helyre.

A kultúra termesztésében a nyáron nyitott talajban vannak jellemzők. Például az etetés havonta kétszer készül, és az öntözést csak a nedves talajban végezzük, különben a gyökerek éghetnek. Ugyanakkor fontos, hogy ne öntsük a kultúrát.

A helyszínen átültetett növény is szükséges átlátszó sapkával. Ezenkívül a kertészek ajánlott lassú műtrágyát használni, ha növekszik, így az ellátás sokkal könnyebb lesz.

Gondoskodás

A visszaállítás után gyakran megtörténik, hogy a bokor ne vegye gyökeret egy új helyen. Talán az oka a gyökérrendszer sérülése a transzplantáció során vagy a forgó folyamatok kialakulásában. Ezekben az esetekben a “mozgó” eljárás megismétli, és ezt megelőzően a gyökereket ki kell hagyni a “Korninn” -ra, ez a kompozíció biztosítja a gyökérrendszer megfelelő fejlődését. Ha a virág nem újjáéled, akkor megpróbálhat új vágást termeszteni a vágóból.

A kultúra új feltételekhez való rossz adaptációjának másik oka lehet az ellátás szabályainak meg nem felelése. Ajánlások a Puansettia megfelelő gondozásáról, tapasztalt virágcsökkentőkkel.

 • Különös figyelmet fordítson a világításra. A levelek közvetlen ultraibolya sugárzásával befolyásolhatja égési sérülést, a virágok fényereje elveszik, néha ilyen hatás után az egykori színes szín nem áll helyre. Ezért a keleti vagy nyugati oldalon egy növényi tartály elhelyezése ajánlott. Fontos, hogy a fény szétszóródjon, ezért nem lesz felesleges az állomány kiegészítő eszközök. Segítsen a virágnak is különleges fitolampa.

 • Fontos, hogy nyomon kövesse a levegő páratartalmát. A jó fejlesztés érdekében ezt a mutatót 60-70% -ban tiszteletben kell tartani. A kedvező szintű páratartalom biztosítása segíti a napi permetezési eljárásokat a fenti földrajzi részre. Egy másik lehetőség – Helyezzen egy víztartályt a pot közelében: Dekoratív szökőkút vagy háztartási párásító.

 • Egy másik szabály az, hogy elkerülje az éles hőmérsékletcseppeket. Az állandó hőmérsékletet nulla felett 16-27 fokra kell korlátozni. A legkényelmesebb hőmérséklet-tartomány – 20-24 fok.

 • Fontos időszak a növény életében – Bloom. Ebben az állapotban a Puansettia nem ajánlott átültetni, meg kell várni, amíg a másolat villog. Kedvező hőmérséklet a pihenés során – 12-14 fok.

 • Ügyeljen arra, hogy megfeleljen az öntözési szabályoknak. Nyáron gyakran elvégezhető az eljárást, a víz mennyisége bőséges. Fontos, hogy ne hozza a földet száraz állapotba. Víz, hogy a növényt csak 3-4 hétenként vízbe vigye. A víznek tiszta és hülye kell lennie, a hőmérséklete 30 fokos. A mikrohullámú vízben vagy a tűzhelyen gyógyulhat.

 • Közvetlenül a virág átültetése után nem lehet megtermékenyíteni. Az idő alatt a növény táplálkozásának szüksége van. A virágzás után a műtrágyát havonta egyszer hozzáadjuk. Tavasszal és őszén az ásványi komplexek alkalmasak erre, nyáron ajánlott egy cowboy halvány megoldását, és télen alkalmazhatjuk a potash keveréket dekoratív otthoni növényekre.

 • A virág vágását közvetlenül a virágzás után végzik. A poinsettia növekedése meglehetősen intenzív, ezért március-áprilisban metszésre van szüksége. A szárak megszűnnek, csak a dekiméter zöld rudak maradnak a potban. A vágási eljárás öntözéssel és bőséges permetezéssel végződik. 1-1.5 hónap kezdeni az új hajtásokat, amelyek közül legfeljebb 6 erősebb, és a többi ismét eltávolítja. By the way, vágott hajtások gyökerezhetők a földön, ezáltal elterjedt virág.

Ajánlások

A tapasztalt kertészek több tanácsot adnak arról, hogyan nőnek egy szép egészséges virágot otthon.

 • Kezdetben az üzletben válasszon életképes példányokat. A növényen nem kell csomagolnia, a pot szubsztrátumnak mérsékelten nedvesnek kell lennie, hogy egy lapos színű foltok és válások nélkül legyen, a leveleknek a szárak minden oldaláról kell nőniük, fényes zöld színnel kell rendelkezniük. Az egészséges növényben lévő virágok zöld-sárga rügyekben vannak csomagolva, és a bracts – tiszta és nem beporozódtak.

 • Fontos, hogy maximálisan csökkentse a növények szállítóinak pusztító hatását a boltba a házba. Ehhez a virágot sűrű csomagolópapírral kell csomagolni több rétegben, és nem nyomja meg a bractokat, és a ruhát felülmúlja felülről. Csak csomagolhatja a dobozt. Minél kevesebb időt tölt a növény a hidegben, annál gyorsabb lesz hozzászokik az új feltételekhez. Otthon azonnal köteles kicsomagolni.

 • Ne felejtsük el, hogy a Poinsettia mérgező kultúra, Így kell végrehajtani a transzplantációt és más manipulációkat gumi kesztyűben.

Fontos továbbá védeni a legtöbbet a gyermekek és állatok veszélyes virágából.

Arról, hogy hogyan és mikor kell átültetni a Puansettia helyesen, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: