Hogyan lehet újraéleszteni orchidea, ha a gyökerek rothadtak?

A helytelen ellátással az orchidea elkezdheti rothadni, hogy természetesen ideges virág. De még mindig segíthet az üzemnek, ha új gyökerek kialakulását navigálja és szervezi.

Milyen egészséges gyökerek néznek ki?

Gyökerek – bármely növény alapja, mivel azokon keresztül elnyeli a vizet és a tápanyagokat, amelyek nélkül az orchidea nem növekszik és virágzik.

Gyökerek, amikor egészségesek és elegendő nedvességgel rendelkeznek, vonzó zöld.

A száraz gyökerek általában ezüst vagy fehér árnyalatúak.

A jobb gyökerek elveszítik a sűrűségüket, puha lesz, és színük barna. Egy bizonyos ponton a bomlási szakasz akkor fordul elő, amikor megjelenik egy kellemetlen szaga, nyálka. Vásárlás után meg kell vizsgálni a gyökérrendszert, távolítsa el a fertőtlenített eszközt. A vágóhelyeket faszén oldatával kezeljük, vagy a zsúfolt aktivált szén porával megszórjuk.

A gyökér rothadás a penész további előfordulásához vezethet, amely könnyen alkalmazható a közeli gyökerekre, és lassan megöli a növényt.

A kiküldetés jelei

Amikor az orchidea rothadás gyökereei nemcsak megváltoztatják a színt, hanem egy kellemetlen szagot is megszereznek. Vannak más jelek is, amelyekről érthető, hogy a szubsztrátumban elrejtett rendszer fokozatosan a diszkrét.

Minden jel a következőképpen kiemelhető:

 • Shift Shade;
 • a kombinált folyadék megjelenése a préselés során;
 • Megjelent gúnyos szakaszok;
 • Vékony gyökerek, amelyek egészséges formában sűrűnek és vastagnak kell lenniük.

Ha gyanúja megjelent, hogy a gyökerek újra, ellenőrizni kell a növény közepét. Ha elszíneződött vagy barna, és elszíneződött a levelek alapja, azaz az alapok aggódnak a gyökér rothadás megjelenése miatt. A természetben az orchideák jól felrobbantják a légtömegeket, és mivel otthon vannak az edényekben, a betegségekre fogékonyabbá válnak.

Amint elkezdődött a lézió folyamata, a növény megszűnik a rügyek, a virágok vesék. Ha a Colorland megjegyezte a kiküldetés jeleit – egészségtelen látszó levelek, vesék vagy szár -, és nem tudja ellenőrizni vagy megszüntetni a fertőzést, meg kell fontolnod a növény eltávolításának lehetőségét. De ez jobb, természetesen foglalkozik az okokkal, és próbálja meg menteni az orchideát. Gyakran is, még egy teljesen rothadt gyökérrendszerrel is, ez megtehető, bár szükség lesz arra, hogy egy darabig mozgassa a virágot karanténba.

Okoz

A gyökérrendszer károsodása gyakran előfordul, mert egyszerűen tele volt vízzel. Ez egy gyakori hiba az újvilági virágok, akik úgy gondolják, hogy a túlzott nedvesség a trópusi virág csak előnyös. A nedves és vizes szubsztrátum különböző dolgok. A gyökér rothadás teszi a gyökereket barna és puha, és a tápanyagok már nem kerülnek át a növényre az erőműve révén, ami szinte biztosan az orchideák halálos mondata.

A probléma elkerülése érdekében a megfelelő edényt jó vízelvezetéssel kell választania.

Egy ilyen rendszerrel a gyökerek megnedvesek maradnak, de az extra nedvesség megy. Amikor megjelenik az első jelek, azonnal el kell távolítani a gyökereket, mivel az elosztási sebesség nagyon magas.

Túl sok víz zavarja az oxigént, hogy behatoljon a gyökerekbe, így a kedvezőtlen folyamatok. A levelek növekedése lelassul, újnak tűnik, és a meglévő levelek sárga leszek.

Újraélesztési módszerek

Ha baj történt, mindig újraélesztheti Orchid. Transzplantáció és feldolgozás a rothadás ellen, a sérült alkatrészek elvesztése pozitív eredményekhez vezet.

És aztán meg kell tennie számos intézkedést a további gyökérgyökér megakadályozására.

 • Győződjön meg róla, hogy az orchidea egy fazékban áll, kiváló minőségű vízelvezetéssel.
 • Világos öntözési mód szervezése.
 • Egyes típusú orchideák levelei érvényesek a víz szifon cselekvésének elvén, ezért az alapon gyűjthetjük a vizet. Szükséges, hogy győződjön meg róla, hogy a virág öntése után az összes felesleges nedvesség egy papírtörlőbe felszívódik.
 • A virág körül mindig légi mozgalom kell lennie. A fújás ventilátorral, légkondicionálóval vagy csak szükség van a helyiségre, hogy a helyiség folyamatosan levegővel legyen az ablakon keresztül.

Lehetőség van hidrogén-peroxiddal való rothadás kezelésére, amelyet az orchideák koronájára öntünk. Az eljárás 2-3 naponként megismétlődik, amíg az eszköz nem sziszeg. Ezután megszórjuk a fahéjjal, ami a gomba természetes fungicide.

Az életképes gyökerek mentésekor teljesen visszaállíthatja az orchideát. Ehhez távolítsa el a fazék gyökereit, és tisztítsa meg őket ecsettel. Az alkohollal szembeni olló pengékét sterilizáljuk, majd a rothadással fertőzött gyökereket vágják. Vásároljon vizet vízelvezető tálcában, alaposan mossuk egy tartályt és tálcát szappanos vízben.

Módosítsa az aljzat egy újat, enyhén nedvesítse meg tiszta vízzel klór nélkül. Adja meg a felesleges folyadékot. Helyezze az orchidea gyökereit a potba, adjunk hozzá egy további kérget a növény rögzítéséhez. Szerelje be a tartályt a vízelvezető tálcára.

A következő öntözés csak akkor történik, ha a talaj felső néhány centiméter teljesen szárítódik. Lehetetlen az alsó víz alján.

Leginkább elforgatott

Megmentheti a virágot, és abban az esetben, ha a gyökérrendszer nagy részét elrontják. A forgó gyökerek vágása visszaállítja az üzem egészségi állapotát.

A folyamat lépésről lépésre az alábbiak szerint történik.

 • Öntsük 9 rész meleg vizet és 1 részét a fehérítő a tartályban. Keverjük az oldatot egy kanállal, elhagyva a vágószerszámot a folyadékba 20-30 másodpercig. Húzza ki a pengéket, lehetővé téve a lefolyó megoldás, majd a papír törölközőkre történő száraz leltárt.
 • Viseljen gumi kesztyűt, hogy megvédje a kezét az esetleges irritációtól, amikor orchidea gyökerekkel dolgozik. Lefedi az újságokkal. Óvatosan távolítsa el a virágvirágot.
 • Ingyenes gyökerek a régi szubsztrátumból.
 • Hengerelt gyökerek meleg vízben, hogy tisztítsa meg őket. A növény a fedett felületekre helyezése.
 • Fedezze fel az egyes gyökert, jelölési helyeket sötétbarna vagy fekete pengével. Húzhatja az elszíneződött gyököt, hogy lássa, hogy nem csúszik, hagyva, hogy egy vékony, string hasonló, a folyamat mögött van. Ez egy jel, hogy a gyökér halott.
 • Vegyük a forgórész gyökér végét, és vágd le egy pontra, ahol még mindig élõ szövet van. Vágja le az alapot, ha a teljes hosszúság alatt van.
 • Minden alkalommal, amikor a vágott vágást követően az olló pengéi egy fehérítő oldatba esnek, és 20-30 másodpercig tartanak, hogy megölik a kórokozót. Adja meg a szerszámot, hogy a következő részből megszáradjon. Így kezelje az egész gyökérrendszert.
 • Mosogató pot és vízelvezető tálca szappannal és forró vízzel.
 • Töltse ki a tartályt egy negyedes steril szubsztrátumra.
 • Spray fungicid a gyökérrendszeren. Helyezzen egy növényt a tartály közepére, a gyökereket a pot keverék fölé helyezve. Töltse ki a potot a szubsztrátum többi részéhez, miközben nem tapad.

A növény feldolgozása után és az aljzat megváltoztatása kiváló minőségű öntözést eredményez, és a felesleges folyadék ad.

Kis rész

Ez történik, hogy csak néhány gyökerei orchidea. Ebben az esetben az otthoni újjáéledés még könnyebb.

Fázisú folyamat így néz ki.

 • Keverjük össze a vizet és a fehérítőt arányosan 4/1. Sterilizálja az egész szerszámot, amely meg kell dolgozni, de a folyadékot nem öntjük, mert minden egyes vágás után a szecátor újra szükséges lesz.
 • A virág gyógyításához át kell ültetnie egy másik szubsztrátumra, mivel a régi már meglepődik a gomba. Vegye ki az orchidea és tisztítsa meg a gyökereket, meleg víz alatt öblítheti őket.
 • Szeletelte a fertőzött gyökereket éles késsel, egy secateur vagy ollóval.
 • Fedje le a fungicid fennmaradó gyökérrendszerét. 500 ml izopropil-alkoholt és 2 evőkanál fahéjpor keverhető. Hagyja a keveréket egy éjszakán át, törölje át egy kávészűrőn keresztül, és öntsön egy szórófejbe.
 • Alaposan mossa meg a régi edényt, és sterilizálja azt egy 10% -os fehérítő oldatban (oldatban, hogy több órán át tartsa).
 • Lehet, hogy szükség lehet a rothadás és más fungicid virágok kezelésére. Az ilyen elővigyázatosság segít megvédeni a többi növény védelmét a rothadás fertőzéséből.

Az érintett üzem mindig szükséges, hogy azonnal elkülönítse azonnal, mivel csak gyanúja van a gyökér rothadás megjelenésére. Néhány gombás betegség, például fekete rothadás, nagyon gyorsan elterjedt egy orchideából a másikba.

A szennyezett növényeket karanténban hagyhatja, amíg világossá válik, hogy a fertőzés teljesen megszűnik.

Néha az orchideák gyökerei lágyak lehetnek és meghalhatnak a túlmunkákból. Más esetekben egyszerűen fejlesztik az edényüket, és átültetni kell. Egyszer 2-3 év alatt nemcsak a kapacitás méretét veszi figyelembe, hanem az aljzatot is.

Mozgás minden gyökeret

Ez megtörténik, hogy az orchideák gyökere meghaljon. Nem minden Novice A virágok szeretője tudja, hogy még ebben az esetben is visszaadhatja az üzemet az életre. Ezért meg kell vágni a gyökér nyakát az összes gyökér, Ezt követően speciális tápanyagoldat a csírázáshoz készült. Vegye körülbelül 1 evőkanál stimulátort 4-en.5 liter víz 37-40 fokos hőmérsékletű.

Az áztató oldatban lévő műtrágyák nem kerülnek hozzáadva, így a vizet a növényből húzzák. Ellenáll az orchidea a főtt folyadékban körülbelül egy óra vagy annál nagyobb.

Ezután vegyen egy sphagnum moha, hidratálva, tegye egy növényhez egy zsákba, és lezárja a klipszel. Ha a moha nem sikerült megszerezni, cserélheti egy darab hajtogatott papír törölközőt. A növénynek meleg és árnyas ülésen kell lennie. Ezek a feltételek rendkívül fontosak, mivel a hő növekedést fog okozni, és kis mennyiségű fényt fog adni az új gyökerek mérsékelt vegetatív fejlődését.

Néhány héttel később az üzemnek új gyökérrendszere lesz, majd át lehet adni a földre.

A levelek szenvedtek

Ha az orchideák nemcsak gyökereket szenvedtek, hanem a levelek is (lassúak, sárga), akkor nehezen tartják. A növény ezen része a legjobb barométer. A lombozat egyik nézete pontosan meghatározhatja az orchideák egészségét.

A virágot vízben újraélesztheti, ha levágja a rothadás és a növény felszerelését, hogy a felső részét ne érintse meg a nedvességet.

A legjobb hely, ahol elegendő fény. Ügyeljen arra, hogy olyan tápanyag-megoldásokat használjon, amelyek hozzájárulnak a növekedés aktiválásához, és üvegházhatású feltételek.

Újraélesztés esetén A vitamin tökéletes, Mivel az, aki segíti az orchideát, amíg nincs kiváló minőségű gyökérrendszer. Megoldás ezzel a komponenssel nemcsak áztatásra, hanem dörzsölésre is használható.

A természetes fitohormonok a növekedési szabályozókban vannak, segítenek gyorsan fejlődni gyökereket. A műtrágyák formájában foszfor- vagy potash adalékanyagok képesek lesznek felgyorsítani a folyamatot. Egyes szakemberek azt tanácsolják, hogy használják a glükózt, mivel részt vesz az új sejtek kialakításában.

Ne kétségbeesés, ha az orchideák gyökerei esettek, a virághalat tapasztalattal megtanulta, hogy megszüntesse a problémát még a leginkább reménytelen esetekben is. Ez meg kell tanulnia és újonnan érkezett. Egy idő után egy új gyökérrendszerrel a virágok ismét csodálatosak lesznek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: