Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Balzamin az egyik legnépszerűbb kerti növény. Európa, Ázsia, Észak-Amerika és Afrika mérsékelt és trópusi övezetében széles körben elterjedt. A fajok és fajták sokfélesége lehetővé teszi, hogy országunk különböző régióiban ápolják mind otthon, mind az utcán. Ugyanakkor a balsamin termesztése népszerű a palántákon keresztül.

Sajátosságok

A balsaminok az éves és évelő lágyszárú növények családjához tartoznak, néha félkapocs. Nem nevezhetők a palánták növekedése során, mivel bizonyos szabályok jó eredményt kapnak. Ha megfigyelhető, a balsaminok képesek lesznek virágozni még egy kezdővirágot is.

A Balzine fajták sokat. Mind beltéri, mind kerti növények termesztik őket. A fajta fajtáiból az ellátás leszállása és sajátosságai nagymértékben függenek: műtrágya, lazítás, öntözés. Otthon, a palántáknak kényelmes környezetet kell létrehozniuk, hogy felkészüljenek a leszállásra nyílt földön. A balsaminok különböző zöld árnyalatokban felszerelhetők vagy lekerekített levelek lehetnek. A gyümölcs egy multerous doboz. Ha megérinti, könnyen kiderül, és a magok kiesnek.

A színsáma balzsamin nagyon változatos. Népszerű, rózsaszín és piros példányok népszerűek a népszerűséggel. A virágszirmok sima, félig jelöltek vagy frottír lehetnek. A Blossom olcsóbban fordul elő. Gyakran, egyidejűleg elhalványult virágokkal, láthatod a rügyeket vagy a virágzott virágokat.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Vetési idő

Balzine palánták 3-4 hónapig szükséges magvakból. Freshral palánták áthelyezhetők az utcai ágyaknál, amikor a mínusz hőmérsékletre való visszatérés veszélye eltűnik. Körülbelül ez az időszak májusban kezdődik. Figyelembe véve ezt a tényt, lehetőség van kiszámítani az időzítést, amikor Balzine bontási ideje a palántákra.

Általában a déli régiókban a bizonyítékok február első felében, az Oroszország középső sávjában márciusban fordulnak elő.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Hogyan kell növényeket növényezni?

A balsamin sok fajtáját a palántákra ültetik. Jó eredményt kapunk, Szibériából, kubanból és új-zélandi magból származó magok használata. A legnépszerűbbek: Tom Tamba, “Camellia”, “Super Elfin”.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

“Tom Tamb”

Ez a fajta erősen termesztett bokor és nagy virágok. A fajta alkalmas virágágyások, pázsitok, virágágyások, utcai vázák kialakítására. A “Tom Tamb” fokozat magassága általában nem haladja meg a 25 cm-t.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

“Kamélia”

Az egyik új fajta kerti balzsamin, amely nagyon lenyűgözőnek tűnik, és megkülönbözteti a nagy frottírvirágok. Gyakran vegyes virágágyakba ültetik. A bokor magassága eléri a 25 cm-t, és a virágátmérő eléri a 4 cm-t.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

“Super Elfin”

Ez egy törpe bálaminok, amelyek sokan tudják “Vanka nedves”. A fajta megkülönböztethető az élet és a hosszú virágok. Mielőtt lógna Balzamine magjai a palánták bármely fajtájának, a talajt megfelelően kell elkészíteni. Számos lehetőség van a készítményre.

Például vegyes 1 része a vermikulit, 1 része a homok, 1 része a levél földön és 2 rész az alacsony tőzeg. Az egyenlő töredék csak tőzeg és vermikulit is. Ebben az esetben a pontos arányok nem szükségesek ahhoz, hogy nem szükséges, de fontos, hogy az aljzat laza, felszívja a vizet, és átadta a levegőt.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Ezután közvetlenül a leszállási magokhoz léphet.

 1. A magokat több percig kell kezelni a mangán gyenge oldatában.
 2. Aztán 1 nap meleg vízben áztatják őket.
 3. A vetőadótálca nem kevesebb, mint 8 cm-t kell választani.
 4. A tartály alját perforálni kell az extra folyadék kiáramlásához.
 5. A tartály alja egy vízelvezető réteggel van ellátva – agyag vagy kis kavics. A leeresztő réteg magassága – 2 cm.
 6. Ezután az előkészített talaj hozzá van adva a tartályhoz.
 7. Ahhoz, hogy naponta fertőtlenítsük a talajt a leszállás előtt, ez kalcinálódik a sütőben vagy a “fittoosporin”.
 8. A talaj felszínén telepített magok 3-4 cm távolságban egymástól. Megvásárolja őket a föld felett, ne legyen, mert a kiterjesztésük fényt vesz igénybe.
 9. Ezután a magvakat vízzel permetezzük.
 10. A fentiekből a balzamin vetéses magvakkal ellátott tartályt üvegből vagy filmből borítanak, Mini Greenhouse épülete.
 11. A vetőmagtartály meleg helyen és rendszeresen szellőztethető, a film megnyitása vagy az üveg eltolása.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Ha a vetőmag anyaga nem túl sok, tőzeg tablettákba vethető. A fertőtlenítés és a magvak áztatása után a leszállást az alábbiak szerint végezzük.

 1. A tabletták nedvességet áztatnak a teljes duzzanattal.
 2. Ezután a talaj felszínén a magok egy dologban vannak, nem szakadnak meg a mélységbe, és egyszerűen finoman nyomják a hordozót egy fogpiszkálóval vagy egyezéssel.
 3. A tartályt ezután egy műanyag fóliával borítják, és meleg fényben vannak felszerelve, elkerülve a közvetlen napfényt.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Hány nap van forralva?

A balsamin magvak várakozása során fontos ellenállni a megfelelő hőmérsékleti rendszernek. A hajtások optimális hőmérséklete +18 és +22 Celsius között van. Ha a hőmérséklet alacsonyabb, akkor a vetőmag áthaladása egy ideig elhalaszthatja, vagy egyáltalán nem léphet be.

Meg kell jegyezni, hogy a balzsaminok barátságtalanok a vetőmag hajtások során. Ugyanakkor néhány másolat már 2 igazi szórólap lehet, és mások csak átkelnek. Átlagosan a csírák időszaka 1-3 hétig folytatódik. Ott van ilyen minta: a friss magok, annál kevesebbet töltenek időt a hajtásokra. Az okok, amelyek miatt a Balzamine nem haladhat meg:

 • A talaj túl hideg, így a magok továbbra is alszanak;
 • Ha a talaj hőmérséklete felmelegszik 25 Celsius fok, akkor a baktériumok meghalnak az embriókban;
 • Túl nagy primer nem járul hozzá a hajtásokhoz;
 • A kilakoltó lejárati dátummal rendelkező magok nulla felszerelést okozhatnak;
 • A csírázás csökken, ha a csírázáshoz savas talajt használnak.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Az üledék ellátás jellemzői

A Balzamin-reprodukció sikeres lesz, ha napi üledék van. Az otthoni palánták gondozása meglehetősen egyszerű. Feltéve, hogy az összes szabály szép és egészséges palántákat termel, amelyek később nagylelkű bokorgá válnak. Attól függően, hogy a palánták változatossága a nyitott talajba kerül, vagy otthon marad.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Optimális lépésenkénti kezelés.

 1. Amint az egyszeri hajtások megjelennek, a csomag nyílik és szellőztet, és a felhalmozott kondenzátum gyengéden rázza meg, hogy a nedvességcseppek ne esnek a hajtásokra. Ellenkező esetben a palánták gombás fertőzésének valószínűsége. Ezt az eljárást naponta reggel és este tartják.
 2. Az ötödik vagy a hatodik nappal a vetőmag lő után a csomagot végül tisztítják, és a talaj hidratálja a permetezést. Reggel és esti órákban, valamint felhős napokon, ajánlott a további kiemelő palánták használata. Ehhez a fluoreszcens és a fytolampa használatához.
 3. Ha a felületek észrevehetőek a felületen, nedvesített szubsztrátummal megszórjuk őket. A talaj hidratálásához a raklap a legjobb. Ezután a gyökerek gyökér nyakai szárazak maradnak és védve maradnak a rothadásból.
 4. Az 1,5 cm-es növekvő palánták alatt, és két teljes körű levelű levelének jelenlétére vonatkozik, az egyéni csészékre termel. A tartályok alján a vízelvezetés helyezkedik el: clamzit vagy kis kavicsok. A Balzine szárak és gyökérrendszere még mindig törékeny, ezért a szedésnek nagyon óvatosan kell történnie.
 5. Ha a növény erősen feszült, akkor a merülés merülése közben. A növények tapasztalataival a növényeket még a stem erősített növekedésének megkezdése előtt is meghatározzák, a helyzet javításra kerül. Például a balsamin húzása hozzájárul a napfény elégtelen mennyiségéhez.
 6. A szedés után egy héttel a Balzamine palántáit ujjakkal vagy ollóval kell látni. Ez a további hajtások növekedését eredményezi az oldalsó levelek pályafutásából, és erősíti a bokrok díszítését.
 7. A jövőben a Balzamine palántái mérsékelt öntözést igényelnek. A műtrágyákat kis mennyiségben adják meg, legfeljebb hetente egyszer.

Az integrált műtrágya használata az első teljes körű lap vagy egy hét után a palánták után lehetséges.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Betegségek és kártevők

A Balzine palánták fertőzött gombás betegségekkel fertőzhetők. A kezelésre és a megelőzésre a palántákat a fitosporin fungicid öntik. A Balzaminban is megtámadhat egy webes kullancsot. Ez általában akkor történik, ha elégtelen öntözés.

A kémiai készítmények megszabadulnak a webes kullancs megszabálására.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Ívelt palánták az üvegházban

Néha, mielőtt a Balzamine-t nyitott földön kell lefagyasztani. A gyors növények hőmérséklete az üvegházban +16 és +18 Celsius fok között kell lennie.

Az éjszakai hőmérsékleteket nem szabad leengedni +15 Celsius fok alatt.

Hogyan növekszik a palántákat a Balsamine magoktól otthon?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása