Hogyan növelhetjük az ibolyát a magoktól otthon?

A városi körülmények között sokra törekszik a lakást a zöldséggel és a virágokkal, amelyek szépséget hoznak a házhoz, a természet részét képezik. Az egyik legnépszerűbb háztartási üzemek több évtizede senpolia. Ez ugyanaz a virág, hogy az embereket ibolya hívják. A virágokat sikeresen elváltítja Senpolia, elterjedt őket, és biztosítja, hogy a növények folyamatosan virágzik, az egész év örül. Meg fogjuk mutatni, hogy hogyan növekedjünk egy ibolyát a magoktól otthon.

Vannak gyümölcsök az ibolyából?

Van egy hatalmas választék a senpolia fajták, de a lila, kék és rózsaszín árnyalatok fajtái továbbra is a legnépszerűbbek. A beporzás után a gyönyörű virágok, a gyümölcs kialakulása – egy magdoboz, amely a névből, növényi magvakból származik.

Érzési magok – hosszú folyamat. Ha a tavaszi gyümölcs (sikeres beporzás történt), akkor 5-6 hónapig érkezik. Ha a beporzás csökken az ősszel, akkor a doboz 7-9 hónapig tart. A magzat formája mind az ovoid, mind az orsó alakú vagy shirovoid lehet. A hajtogató dobozok nedvességgel megsemmisülnek, és repedni, ha érlelés, lehetővé téve a magok a talajba.

Mikor és hogyan kell gyűjteni magokat?

Az ibolyák további tenyésztéséhez szükséges magok használatához megfelelő összegyűjteniük kell őket. A teljes érlelés pillanatát nehéz nyomon követni, így otthon, hogy az előre el kell távolítani a dobozt a véresből, hogy a magok ne esnek ugyanabba a potba, amikor a szárny kinyílik. Érdemes megcsinálni, ha a virágok leereszkednek, és a gyümölcs barna lesz.

A legfontosabb dolog az, hogy a magok életképesek. Lehet, hogy nem lehet, ha túl korán eltávolítja a dobozt. Ha a magzat természetes nyitását megelőzően 3-4 hétig gyűjti gyümölcsöket, a magok csírázása 80% -kal lesz.

Miután elválasztotta a magzatboltot az ibolyából, végre kell szárítani a meleg szobában. Ez 1-3 hétig igényel. Megnyithatja a szárított dobozt a szokásos tű szélével. A vetőmag elrejti a doboz belsejében.

Egy fehér papírlapra kell lazítani őket – így a magok jobban láthatóak.

Milyen fajták növekedhetnek?

A ház házaiból számos fajta helyiségfajtát termeszthet. Szintén könnyen termesztett kerti fajták viet. Megkülönböztetheti a növény típusait nagy külső funkciókkal.

 • Socket átmérő: mikro, mini, standard, nagy;
 • Infúziós forma: klasszikus, csillag alakú, harang, pók alakú, szitált;
 • Szirmok: Terry, félig világ, egyszerű;
 • Szín szín: monofonikus, kétszínű, többszínű;
 • A levelek formája: lekerekített, ovális, hegyes, hosszúkás, szív alakú;
 • A levelek színezése: monofonikus, zárványokkal;
 • A levelek szélei: hullám, ruhával, sima.
Olvasson tovább  Utcai kandalló a tájkép kialakításában

Otthon, ilyen fajtákat általában termesztenek:

 • “Szeszély”: Fehér virágzat, Terry Fringe világos zöld árnyalattal, hullámos levelek, motley;
 • “Macsó”: Flororences lila, Terry, hagyja egyszerű, zöld színű;
 • “Felség”: Rózsaszín árnyalatú virágzat, Terry hullámos szélekkel, élénk zöld levelek;
 • “Tengeri farkas”: Kék színű virágzat, hálómintával, nagy, sötétzöld levelek;
 • “Jabro”: Sötétkék árnyalatú, zöld hullámos határ, hullámos levelek.

A talaj előkészítése

A Senpolia vetőmagjai, kész talajt használhatsz. Ön is táplálja a tápanyagkeveréket a színekhez. A Ready opció megvásárolható a beltéri növényekben szakosodott áruházban.

De a virágvizek több kiviteli alakja.

 1. Meg kell keverni a lombhullató, tőzeg, vas és tűlevelű alkatrészekkel 3: 2: 1: 1 arányban. Ezután hozzá kell adnod a sphagnum aprított, vermikulitot vagy például Perlite-t. Kívánatos a faszén használata is.
 2. Meg kell keverni a tűlevelű és a Turf részét 1: 1 arányban. Ezután érdemes hozzáadni a tőzegt és a sphagnumot ugyanolyan mennyiségben. Ott öntsük a lemezkomponens dupla adagját és a homok homok felét (1: 1: 1: 1: 2: 0,5). Hasznos szén-szénat adunk sorben, műtrágya (K, CA, F), valamint antibakteriális készítményként.
 3. Szükséges, hogy egy kerti földet, ahol a hüvelyeseket termesztették. Megfelelő és talaj a Mobbo Minks-ből (ez a legtöbb szemcsés). A Föld 4 részén meg kell vennie a homok 1 részét és a merev fekete tőzeg 1 részét.

Mindegyik összetevőt szitálni és tisztítani kell a növényi maradványokból, hogy a rothadás ne zavarja az egészséges növekedést és a palántákat.

Sok talaj recept az ibolya számára, de egyik sem az egyetlen igaz. Mindez az összetevők minőségétől függ. Fontos, hogy a talaj ne legyen túl kövér, laza, jól felszívódó nedvesség, de ugyanakkor átadta a levegőt, hogy a gyökerek ne rothadjanak. A különböző részarányok segítségével kísérleti.

Mielőtt ültetné a növényeket a talajba, szüksége van Fertőtlenítés meleg vagy hideg (gőzölés vagy jelölés). A fundazola megoldást vagy egy másik gyógyszert is kihasználhatja. Ahhoz, hogy megvédje a növényeket fertőzésből bármilyen betegség, akkor megszórjuk a fungicid por magjait. Ez különösen szükséges a város által kapott alkatrészek használatakor.

Például a sphagnum használata a talajösszetételben erős antiszeptikus hatású.

Vetés

A Saintpolia magjai nagyon kis méretűek. Vetés előtt érdemes. Az eljárás gazdaságilag is segíti a vetőmagot és egyenletesen a jövőbeni üzemeket.

Olvasson tovább  "Epin Extra" a beltéri növények számára: leírás, hogyan lehet tenyészteni és használni?

A sérülést ilyen módon végzik:

 • A magok vízzel permeteznek, és apróra vágott szénszénnel keverve;
 • Az elegyet zárt bankban rázzuk, hogy a szén elmozduljon a magokat és bevonta a védőrétegüket;
 • adjunk hozzá homokot ugyanolyan mennyiségben, mint a szén, rázzuk újra.

Az előkészítés után a magokat az előnedvelt talajba helyezzük. A kapacitás fedelével zárva van, és meleg helyen helyezkedik el, de így a nap egyenes sugarai nem esnek magába. Meg kell tartani a talaj stabil hőmérsékletét és páratartalmát a csírák megjelenése előtt. A hőmérsékletnek + 20 ° C-nak kell lennie, majd 20 nap alatt megjelenik a hajtások.

Ha a hőmérsékletet a + 25c jelzésben tartják, akkor a magok enni fognak (már két héttel a leszállás után).

Növekvő palánták

A csírák megjelenése után 0,5 cm-es és első levelek, akkor fel kell venni. A hajtásoknak gondosan meg kell ásniuk (például fogpiszkáló) és Sear 1,5-2 centiméter távolságban egymástól primerben Az etetés és a faszén hozzáadásával. Amikor a palánták elkezdenek zavarni egymással, egy kis eldobható csészéken ülve. Egy tartályban néhány darabot tudsz szállítani. Minden tartály közelítő mérete – 100 ml.

Lehet, hogy egyszer merülhetsz, és amikor három levél jelenik meg, azonnal növények növények 7 cm távolságra egymástól. Ha a nyár végén – az ősz kezdete, akkor a kultúra augusztus-szeptemberig nőtt. Amikor a növények rögzítettek és egyre inkább válnak, külön kis edényekkel ülnek. Az egész időszak körülbelül egy év. A vetőmagból származó virágzó ibolya a második évre jön.

Gondoskodás

Ahhoz, hogy szép és egészséges szenzoria legyen, gondoskodnia kell róluk. Fontos megvilágítás, hőmérséklet és a virág helye, és a megfelelő gondosság. Tekintsük az ibolyák termesztésének alapvető szabályait, a megfelelést, amely lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését.

 1. Az ibolyák könnyűnek kell lenniük, de ennek ellenére a közvetlen napfénytől jobban izolálják őket.
 2. Egy virág rossz, ha a levelek szemüveggel érintkeznek.
 3. Az ibolyák szerelmesek a nedvességet, de lehetetlen hideg vízzel vízzel, és a leveleken való öntéskor is elesik. Rendszeresen szükség van vízre, mivel a talaj szárítja, de lehetetlen kitölteni az ibolyát.
 4. Törölnie kell a szárított virágokat és a sérült leveleket időben.
 5. Az ibolya fél a hőmérséklet és a hideg cseppek.
 6. Az adagoló kéthetente ásványi műtrágyák segítségével történik (10 g 3 liter víz). Különösen a növények szeretik a nitrogént. A hátránya a rossz növekedéshez és a virágok hiányához vezethet.
 7. A növény átültetésekor a perlit, moha, agyaggolyók elvezetését kell elviselni.
 8. Az alsó leveleknek kicsit magasabbnak kell mennie, mint a talaj. A talajszinten van egy aljzat. A helytelen mélységválasztás rossz virágnövekedéshez vezet.

A mélyen ültetett ibolya rothadhat, és nem növekszik, és túl magas növekszik, nem virágzik és jól néz ki.

Néhány virágforma szaporodik az ibolya levelekkel. Ehhez vegyen néhány szórólapot egy felnőtt lila-ból, és helyezze őket víztartályba. Válassza ki a sötét üveg kis üvegét úgy, hogy a fény ne kerüljön közvetlenül a vágásra, de a kapacitás átlátható volt. A vágásnak hosszúnak kell lennie. A vágás a vágóból átlósan történik. Rendszeresen változtassa meg a vizet.

Olvasson tovább  Tiger Orchid: Leírás és gondozás

Körülbelül egy hónap fog megjelenni gyökerei. A megjelenésük után föld a földön a földön. A levelek új kimenete alakul ki. Ha több kelbimbót ül egy tartályba, ne hagyja ki a szedés nyomatékot. Fontos, hogy a növény erősebb legyen. Így gyorsabb, mint a magvak tenyésztése, de az üzem elfordulhat, hogy gyengébb és vad.

Phalok reprodukció – Csodálatos szenvedély. Megtalálja az egyik sok fajtát az ízlésedhez, és kap egy igazi virágkert, amely minden nap örül. Annak ellenére, hogy néhány finomságú ellátás, az ibolya nem túl szeszélyes növény, ígyIncidens a kezdővirágban van esély a sikeres tenyésztésre ezeknek a színeknek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: