Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

A Gesnery családban a gyönyörű virágzó lágyszárú növények nemzetsége van, az úgynevezett senpolya vagy uzambar ibolya. Ellentétben a lila, a jelen a Ampullák család, amely alkalmazkodik bármilyen körülmények között, és növekszik a nyitott talaj és edények az ablakpárkányon, az afrikai szépség sensipolia hígítjuk csak otthon, a kiadások egy csomó időt, hogy ellátás. Növekszik, támogatja a magas hőmérsékletet, védi a vázlatokat, kövesse a mikroklímát, a beltéri megvilágítást, a föld összetételét és termékenységét.

Bár ez nem teljesen helyes, de az embereket az “ibolya” közös neve egyesíti.

Történelem

1892-ben. Walon von Saint-Paul katonai tisztként dolgozott a modern Ruandában, Tanzániában és Burundiban a német kolóniában. A környéken sétált, és szokatlan növényre került. Baron összegyűjtötte a magjait, az apját elküldte a német dendrológiai társadalom vezetőjéhez Ulrich von Saint-Field, és adta nekik, miután megkapta a biológus Hermann Vendland. Egy évvel később, Herman magjai felemelték a virágot, összeállították a leírást, és megadták a Saintpaulia Ionanta nevét, és a fia és az Atya Saint-Field megnyitásában való részvétel emlékét tartják.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Leírás

A senpolia egy alacsony növény, rövid szárral és egy hosszú távú bársonyos levelek rengeteg, szív alakú bázissal. A fajták függvényében a levelek alakja változatos lesz, és ovális, lekerekített vagy tojás alakú lehet. A lemezlap felső oldalának színe lehet sötét vagy világos zöld, és az alsó lila vagy halványzöld, jól látható vénákkal.

A megfelelő gondossággal az ibolya évente 5 hónapig virágzik. Egy virágzó virágzás 3-7 kis 1- vagy 2 színű rügyek. A tömeges virágzással a növény 80-100 színre díszít. A szirmok Terry hullámos vagy szegélyekkel, és a rügyek festménye fehér, lila, kék, rózsaszín, málna vagy kék árnyalatú lehet. A rügyek színe és mérete attól függ, hogy mennyire több mint 1,5 ezer jól ismert ágy tartozik Senpolia.

A talaj típusa befolyásolja a Senpolia növekedését, fejlődését és virágzását. Jobb választani, támaszkodva az alábbi tippekre és ajánlásokra. A virág gyökerezik, és örömmel fogja örülni a virág csodálatosságával és rendkívüli virágával és családtagjaival. Ellenkező esetben a rossz föld miatt a sensipolia megérintése meghal.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Követelmények

Egyrészt az ibolyák talajának táplálónak kell lennie, másrészt – Meg kell felelnie bizonyos feltételeknek.

 • Légáteresztés. A talajt levegővel telítse ki, könnyeket adnak hozzá (kókuszrost, perlit, vermikulit). Mi nélkülük, a talaj morzsák, “fúj”, és a gyökerek forognak.
 • Nedvességintenzitás. A talajnak magának a nedvességet kell tartania.
 • Foszfor-kálium etetés hozzáadása. Ellenkező esetben a rügyek nem alakulnak ki a virágon, sárga színűvé válik, és elcsavarja a csavart.
 • Savasság. A beltéri szenzprolium optimális pH 5,5-6,5. A talaj gyengesége, a szubsztrátumot a lap, a gyep, a tőzeg Föld és a homok 2: 2: 2: 1 arányban állítjuk elő.

A talaj keverék típusa

A virág-szerelmesek nem készítenek földet a saját kezével, és vásárolnak egy virágboltban. A vásárlással nincs probléma, és az ár nem fog szakadékot a családi költségvetésben.

A tapasztalt virágáramlások másképp jönnek. Tudják, hogy a sok kész talajkeverék összetétele tőzeggel rendelkezik. Emiatt a talaj időt és keményítéssel játszik. Már 3 hónappal a gyökerek átültetése után az oxigén nem megengedett, és a növény haldoklik. Így vásárolnak egy szubsztrátot tőzeg nélkül, vagy készítsük el saját kezével.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Kész szubsztrátum és összetétele

Gyakran a virágcsökkentők kész szubsztrátot vásárolnak, Ne fontolja fontos tényezőket.

 • A föld a boltból nem megfelelő, és a kémiai mutatói néhány hónap után rosszabbak. Ezért tapasztalt virágcsökkenés fertőtlenít az ültetési anyagot.
 • Gyakran kártevőkkel fertőzött talaj eladják.
 • A tápanyagok bőségét vagy hiányát értékesítik.
 • Ha a fekete talaj, akkor a kompozíció fő összetevője alacsony láncú tőzeg, idővel.
 • Ha a talaj vörösesbarna, és a tőzeg nagy, akkor tökéletes az ibolya termesztéséhez.

Hogy a növény ne haljon meg, szerezzen magas színvonalú talajt egy virágboltban az alábbiak közül az egyik kiválasztásával.

 • Univerzális úriember ASB Greenworld – Ez egy kiegyensúlyozott talaj a senpoliy számára. Foszfor, kálium, nitrogén, amelyek a növény normális fejlődéséhez szükségesek. Az 5 literes csomag ára – 200 rubel.
 • A Társaság ibolyainak talajának részeként Arc “virág boldogság” Lovas tőzeg van. Ez teljesen kész formában kerül értékesítésre. Nincs hiányossága, és az ár kedveli – 90 rubel egy 5 literes csomagot.
 • A német gyártó talaján Klasmann TS-1 Egységes szerkezet. Nem ad el kis pártokat. Amikor a Klasmann TS-1-et használjuk az ibolya transzplantációhoz Perlite hozzáadása. Egy 5 literes csomagra 150 rubelt kell fizetnie.
 • Más talajokkal ellentétben “Kókuszos talaj” Ne adjon el az Orosz Föderációban. Ez költséges: 350 rubel 5 literes csomagból, számos sót tartalmaz, de ugyanakkor megbízhatóan védi a kártevőket még hosszú távú tárolási körülmények között is.

Nem alkalmas az ibolya talaj márkáinak termesztésére, “Biotech”, “Kert a csodák”, “kert és kert”.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Önszabályozó

A tapasztalt virágok önállóan készülnek a beltéri növények számára otthon. Számos kötelező alkatrészre lesz szükség a Senpolia számára.

 • Humusz. A talajszerkezet javítására szolgál. Ez egy jó mulcs és komponens-savasító. A levél humusz különböző növényekből származik, de Senpoliy számára a nyírfákkal elesett leveleket gyűjtenek, és speciális zsákokban helyezkednek el a túlterheléshez.
 • Gyep Magas vízfeldolgozási kapacitással és alacsony nedvességtartalmú és nedvességintenzitással rendelkezik. A helyszínen, ahol lombhullató fák és cserjék nőnek, gyengéden vágják le a talaj külső rétegét a növények gyökerei szövésével.
 • Vermikulit vagy / és perlit. A kertészeti üzletekben kis vagy nagy ásványi anyagokat értékesítenek. Mert Senpoliy vásároljon kis anyagokat, és adjunk hozzá a földre sütőporként. Nedvességet tartanak, hogy a senpoliy gyökereit a következő öntözéshez adják.
 • Tőzegmoha. A moha segítségével a talajt fújhat. Sphagnum add, a vermikulitis helyett, az erdőben, a víztestekben vagy a mocsaras terepen. Sajtot, szárított vagy fagyasztott formában tárolják. Az utóbbi esetben a használat előtt a fagyasztott moha leolvad.
 • Nagy folyó homok. Ezzel a talaj levegővé válik, és más alkatrészei megbízható védelmet kapnak a szárítás ellen.
 • Kókusz szubsztrát. Ezt a táplálékkiegészítést egy virágüzletben értékesítik, vagy önállóan vásárolják a szupermarketben vásárolt koksztól.

Ha a szubsztrát előkészítésére szolgáló alkatrészek az erdőben összegyűjtött lila, fertőtlenítik őket. A sütőben, gyűrött a sütőben, vagy tartsa tőzeg, gyep, humusz vízfürdőben. A homokot mossuk és kalcináltuk, és a moha fertőtlenítve forró vizet dobnak.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Kiképzés

Az ültetés / átültetés előtt a Senpolia megfelelő tartályt készít. Vízelvezető réteg. Ehhez vásároljon agyagot, és töltse ki a potot egyharmadon. A vékony réteg faszén van, amely táplálja az üzemet, és megvédi a rothadásból.

Egy külön edényben a forduló (3 rész), humusz (3 rész), moha (2 rész), homok (2 rész), homok (2 rész), vermikulit (1 rész), perlit (1,5 rész), kókusz-szubsztrát és tőzeg (a maroknyi). A halászati-kezdők pontosan megfelelnek az arányoknak, és tapasztalt kollégáik a szemmel lévő alkatrészeket helyezik el. Abban az esetben, ha egy kész talajt vásárolnánk egy nagyszálas tőzeggel, moha, perlit és kókusz szubsztrátummal gazdagították.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Műtrágyák

A föld elkészítése a saját kezével, gyakran a virágcsökkentők azt gondolják, hogy a műtrágyát behelyezni benne. Egyesek fehér ásványi porral rendelkező csomagokat vásárolnak, míg mások előkészítik magukat, természetes és nem veszélyes összetevők használatával.

Korovyak – A szenzorium növekedésének legfontosabb elemeinek egyik forrása. Ha egy virágot adunk a földbe, egy cowboy hozzáadásával, a buja és látványos lesz. A legfontosabb dolog nem a földterület megtermékenyítése nagy szeletekkel. Zúzódnak. Anélkül, hogy egy korovyan hozzáadná a leszállást, ne ideges. Látva, ezt követően az öntözéshez gazdag mikroelemekben kapott vizet használja.

Megtermékenyíti a földhéj tojásokat. Káliumot és kalciumot tartalmaz. Ezek az alkatrészek csökkentik a savasságot. A boltban vásárolt talaj nem megtermékenyít, ha már rendelkezik a kompozícióban lévő tápanyagokkal, és ez a címkén szerepel. Ellenkező esetben a műtrágya túllépése miatt a növény meg fog halni.

Senpolia – egy gyönyörű virág, amely meghal, ha a leszállás / transzplantáció során nem megfelelő talajt használnak. Vásárlás a boltban, vagy önmagad, humusz, gyep, sphagnum, homok, vermikulitis és etetés betakarítása.

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

Hogyan válasszunk talajt az ibolya számára?

A következő videóban várja az ibolya tökéletes talaj titkait.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása