Hogyan vizet a szoba virágok?

A beltéri növények jobb öntözése a növekedés és a virágzás egyik legfontosabb feltétele. Az öntözés évente irányítást és figyelmet igényel. Ez a területen az újvilági virágok nagyszámú hibát tesznek lehetővé, ami a növények következményeihez vezet, és a virágok amatőrek minden vágyat megverik a növényekre.

Megállapítjuk, hogy az év különböző időpontjaiban öntözhessük az öntözést, amelyet a vízhez hozzá lehet adni, hogy a növények erősek és szépek legyenek, fontolja meg, hogy mely automatikus öntözőrendszereket ajánljuk a városi lakásban.

Milyen vizet lehet használni?

A növények esetében a víz általában a növekedés és az élet forrása. Az adott üzemnek szüksége van a víznek több tényezőtől függ: a levelek és szárak szerkezete, például a gyökérrendszer. Például a succulensek hosszú ideig nedvesség nélkül tehetnek, és a begoniák szinte mindennapi nedvesítést igényelnek (nyáron).

Így, hogy megfelelően készítsen vizet az öntözésre, figyelembe kell venni két fő pontot.

Hőfok

Ezt a figyelmet erre a tényezőre fizetik, nem csak így: illatos, virágzó növények nem tudnak túlélni az öntözést hideg vízzel a csap alatt. A hőmérséklet-érzékeny virágok és rügyek egyszerűen meghalnak, és a gyökérrendszer nagyban szenved.

Ezért a víz öntözése előtt meg kell védeni, amíg el nem éri a szobahőmérsékletet.

Kémiai összetétel

Általában becslések szerint nemcsak a hőmérséklet növelése. A vizet a csap alatt a klórtartalom szintje általában jelentősen meghaladja, ami látható, öntve bármilyen tartályba. A gazdag fehér csapadék egy darab után csak az alján található. Érdemes megemlíteni egy nagy mennyiségű mészet ilyen vízben. Ezért sokan inkább használják a szűrt víz öntözésére.

A különböző nehéz szennyeződésű víz nemcsak a megjelenést, hanem a növény gyökérrendszerét is károsítja. Az integritásuk megszakad, és a virág az idő előtt elhalványul. Ne feledje, hogy a forrás és tovább tartó víz folyamata nem oldja meg a keménység problémáját. Ez az egyik fő vízkiválasztási kritérium az öntözéshez. A keménység szintje attól függ, hogy mennyi kalcium és magnézium a vízben – mint azok, a víz keményebb.

Enyhíti a kemény vizet otthon nagyon valóságos. Például egyszerűen forralhatja, és az öntözés során további felhasználásra készül. A savanyítókat is aktívan használják – citrom- vagy oxálsav enyhítésére.

A következőképpen kell alkalmazni: 1 óra. A kanál savat 10 liter vízben keverjük, és több órán át állni kell. Ezután a víz átkerül egy másik tartályba, az alsó részből származó maradványok nem használhatók.

A következő típusú vizet puha:

 • akvárium;
 • desztillált;
 • főtt;
 • eső;
 • Talán.

Nyilvánvaló, hogy az esővíz jelenleg ideális az öntözéshez, csak egy nagy szakaszban lehet. A vidéki területeken még mindig használható (távol a nagy ipari városoktól), de egy nagy településen – valószínűtlen.

A beltéri növények és virágtermékek szokásos szerelmesei között – szakemberek, nem feliratkozik, a viták nem feliratkoznak, milyen víz jobb a víz a kedvenc növényeik. Természetesen a vélemények eltérnek egymástól, de Az úgynevezett hasznos vízből egy kis listát készíthet.

 1. Gazdagított. A beszéd ebben az esetben ezüstionok jelenléte benne. A növények hetente egyszer öntöztek egy ilyen vizet. A vizet édes vízzel öntözhetjük glükóz hozzáadásával.
 2. Tisztított vízvezeték. Normál merevségre van szükség.
 3. Talán. Ugyanakkor a havat el kell állítani az utaktól és az ipari területektől.

A felsorolt ​​víztípusok optimálisak az öntözéshez a szobanövények hosszú ideig.

Most tisztázza, hogy milyen víz használható Az öntözés nem ajánlott. Először is desztillált. Még a tudományos közösség képviselői is “halott”. Lágy, fémek szennyeződése nélkül, de ugyanakkor nincs vitaminok és ásványi anyagok.

Második helyen – Víz a kútból. Ezzel ellentétben az ásványi anyagok túlteljesítése. A túlszervezett növényi előnyök nem hoznak.

A harmadik hely elfoglalja Víz a tóból vagy a folyóból. Számos rothadó termék, különböző hulladék, baktériumok. Hogy ne tisztítsa meg, a beltéri növények esetében veszélyes.

Az öntözési szabályok az évszakban

A beltéri növények többféle vegetációs és aktív növekedése megkülönböztethető. Az év minden idejének öntése másnak kell lennie, csak ebben az esetben a növények zöldek és virágok.

Téli

Először is, hogy megértsük, hogy milyen frekvenciájú a növények télen, több feltételnek kell tekintenie. Október-november keletkezve, a legtöbb beltéri növény elkezd aggódni. A növekedés lelassul, az átváltási folyamatok is. Ezért a nyárból származó öntözési módot radikálisan megkülönbözteti.

Sajnos a téli, hogy a nem szabályozott öntözés miatt bekövetkező növények vesztesége jelentősen nő. A magas hőmérséklet beltérben indokolja azt, hogy a talaj gyorsan szárad, és ezért maximális nedvességet igényel. De ez messze van. A gyökérrendszer lassan működik, a nedvesség gyengébb, mint tavasszal és nyáron. Ha feleslegben van, a talaj izzadsága, a gyökérrendszer rothadásnak van kitéve.

Ha a növények hideg ablakpárnákon állnak, akkor a kockázat nagy veszélyt jelent, hogy a felesleges öntözés során a gyökerek elkezdenek rothadni, a levelek burkolják és elhalványulnak, mivel a talaj nedves.

Ha ilyen jelek vannak, a növények csak a földi kómát száríthatják, és eltávolíthatják a sérült gyökereket.

A fűtési szezon alatt jobb, ha rendszeresen permetezzen a növények koronáját meleg forralt vízzel a permetből. Így a talaj mérsékelten nedves lesz.

Beltéri virágok, amelyek nem igényelnek magas léghőmérséklet takarítják be a hűvös szobában, és megitatta körülbelül havonta egyszer, hogy megakadályozzák a teljes száradás a föld kóma.

A téli időben virágzó legtöbb növényt rendszeresen, lehetőleg egy kis meleg vizet kell öntözni. Például a járványt, a slubbergera (decembristák), az orchideákat hozhatja. A hagymás növényeket a talaj felső rétege elindítja. A téli zamatok óvatosan öntözték, lehetővé téve a talaj szárazabbá tételét.

Ne feledje, hogy a téli öntözési rendszer lehetővé teszi a helyiség növények pihenését és erősítését a jövőbeni buja virágzás és a jó növekedés érdekében.

Tavaszi

A tavaszi időszakban az öntözést teljes felelősséggel kell megközelíteni. Mivel az új növekvő szezon megkezdődik, a fény napja nő, az öntözés kell válnia.

Ha a lakásban lévő fűtés már ki van kapcsolva, és az utcán lévő hőmérséklet alacsony, akkor a virágok óvatosan és mérsékelt. A permetezés rugóban is szerepelnie kell a komplex színápolásban is. Megteremti a kívánt nedvességtartalmat, amelyen a növények kényelmesek.

Az öntözés szükségességének meghatározása érdekében figyelmet kell fordítania a talaj felső rétegére vagy egy speciális indikátorra, amelyet speciális üzletekben lehet megvásárolni.

Nyár

Nyáron a szobanövények keményen fejlődnek és nőnek. Ennek megfelelően az öntözésnek gyakrabban és intenzívebbnek kell lennie. kívül, meg kell nézni a talajt az edényekben nem vált ki teljesen. Ebben az időben az öntözés vízzel végezhető, különböző tápanyagok hozzáadásával: borostyánkősav, hidrogén-peroxid, glükóz.

Mérsékelten öntözés nyáron kaktuszok, succulents, zamokulkasy, tolstanka, és így tovább. A bőséges öntözés a mocisthed balsamineket, a begoniákat, a páfrányokat, a spatifylumot és hasonló.

A talaj bőséges öntözése során a fazékban nedvességet kell impregnálni, ezért többször 50-20 perces időközönként kis részekkel öntözni kell. Ha a vízbe szivárog, akkor az öntözés meg kell állnia.

Hűvös és felhős nyári napokban az öntözésnek kevésbé bőségesnek kell lennie, mint a forró és napos.

Ősszel

Őszi – Átmeneti szezon a beltéri növények számára. Ez nagy kockázatú időszak, mivel a könnyű nap csökken, a fűtési szezon megkezdődik, ezért szükség van az öntözési színek beállítására.

Az őszi idő alatt az öntözés fő mérföldkő az ablakon kívül eső idő. Ha a napok napos, meg kell nézni, hogy a talaj ne álljon meg teljesen, ha hűvös és felhős, akkor jobb, ha el kell hagyni az öntözést, várjon a talajra.

Az esés házak kevesebb nedvességet igényelnek, mint nyáron és tavasszal, így még a permetezéshez is komolyan kell kezelni.

Bizonyos esetekben jobb, ha egy levegő párásítót vásárolnánk.

Mód

Az öntöző növények 3 fő módszere van. Fontolja meg részleteit.

Hagyományos (felső)

Ez a lehetőség a leghíresebb. Ritka kivételek esetén a legtöbb növény öntözött (könnyű, árnyékos, succulents). Az öntözésnek székesnek és víznek kell lennie, hogy a növény gyökerébe esik.

Ha a nedvesség a rügyekre esik, a virág megjelenése komolyan szenvedhet.

Nizhny (a raklapon keresztül)

Az alacsonyabb öntözést gyakran használják a virágok termesztésében, mint a senpolia, a gloxinia, a ciklámen, valamint számos más. Az ilyen öntözés lényege a következőkben: A növényi potot egy bizonyos időpontban vízzel töltött tartályba merítik, és a felesleges nedvességet csak lecsapoltuk.

Ez az öntözés elsősorban a gyengéd növények érdekében kerül felhasználásra, hogy elindítsa a növekedési pontot, amikor a nedvesség kapja meg. Vannak olyan helyzetek, ahol az alacsonyabb öntözés helyébe egy nagyon szép felső.

Ebből a szabályból kivétel van. Ezek a bromelia családjához tartozó növények.

A növények többsége előnyben részesíti az aljzatot (különösen nyáron), nedvesség volt.

Adagolás

Az adagolási öntözés magában foglalja a különböző rendszerek Autopolis, csepegtető öntözés, phytille, kapilláris szőnyeg, hidrogél labdák.

A hidrogél szemcsés polimerekből készül, és tökéletesen elnyeli a nedvességet. A belsejében felhalmozott nedvesség, a hidrogélgolyók a növények gyökérrendszerét adják. Átlagosan ez a párásítás elég elég 2-3 hétig. A szakértők javasolják a szobai színeket a már duzzadt hidrogél granulátumok használatához.

Érdemes megemlíteni, hogy milyen napszakban jobb a vízvirágok vízzel. Nem számít, milyen öntözési módszert választottak ki, célszerű, hogy reggel gyakorolja azt, bár figyelembe kell venni a környezeti hőmérsékletet. Nyáron, ha a növények az erkélyen vagy loggián találhatók, az öntözést délig tartják.

Eli, az éjszakai hőmérséklet +15 fokig csökken, este öntözés veszélyes a színek gyökérrendszeréhez. Hasonlóképpen érdemes belépni a téli és őszi időszakra.

Systems SamopolyV

A beltéri virágtermesztés automatikus öntözésének rendszere hosszú időt biztosít a szükséges színek szintjének nedvességének támogatására. Különösen fontos, ha szükséges, hogy a házigazdák hosszú hiánya alatt páratartalmat biztosítson.

Elemezzük az automatikus polivillációs rendszerek leghíresebb lehetőségeit, és indítjuk a mikrokapel eszközökkel. A központi vízellátó rendszerhez kapcsolódnak. Van egy időzítő, amelynek következtében a vízellátás és az off szint. Ilyen rendszerrel elhagyhatja a zöld háziállatokat otthon 2 hétig.

Jó választás a gyűjtemény tulajdonosának 20-30 edénye – egy speciális tartályú mikrokapel öntözőrendszer. Az ilyen eszközök csövekkel vannak felszerelve, amelyekre a víz és a droppers.

A droppers kerámia csúcsa lehet, valamint műanyag, és behelyezhető a földbe egy edényben. Ha a csepegtető műanyag, akkor manuálisan állítható, a kerámia modernebb, és a talaj nedvességének mutatója. A virágvíz között a népszerűség kerámiából vásárolt kúpokat. De saját hátrányuk van: eltömődésnek vannak kitéve, a víz nem mindig normális.

A második helyen a népszerűség helyezhető el Cheb- “enemas” golyók formájában. Pipetták vannak az öntözéshez, amelyet vízzel kell kitölteni, és egy növényt egy növényre kell helyezni. Amint a talaj megszárad, az oxigén a lombik lábától a vizet nyomja. A készülék nem rossz, de a vízellátás kiigazítása ebben az esetben nem lehetséges, ami az öbölben telik.

A harmadik helyen Önkorlátozó edények. A készüléknek az a tény, a pár tartályok: az egyik bevont, a másik tele van vízzel. A növény elnyeli a nedvességet a Wicks segítségével. Ilyen szerkezeteket szerelve egy speciális indikátor, amely lehetővé teszi, hogy megértsük, hogy mennyi víz marad a tartályban, és mikor kell kezelni.

Aztán érdemes megemlíteni a kapilláris szőnyegeket. Ez egy szövet szőnyeg, amely nagy mennyiségű nedvességet képes elnyelni. A szőnyegekre telepítve van, és a tippeket víztartályba csökkentik.

Az otthoni autopoliválási rendszer kiválasztása, meg kell vizsgálnia az előnyeit és hátrányait. Tehát a profikról:

 • Egyszerű használatú technológia, amely lehetővé teszi, hogy a vakáció vagy az üzleti utazás során is megszervezhesse az öntözést;
 • Nem kell elhagyniuk a kulcsokat az emberek népének lakásához;
 • A rudak modern modelljei az öntözéssel gyakran jobbak, mint egy személy.

Másrészt az automatikus elnyomás nem olyan ideális, ahogy úgy tűnik:

 • Bármely mechanizmus meghiúsulhat, és kedvenc növényei szenvednek;
 • Tényleg az “Smart” eszközök drágák, nem pedig a zsebében;
 • A függetlenül végzett eszközök alig tartottak.

Permetezési funkciók

Időről időre permetezésre vagy zuhanyra egyszerűen szükségünk van a kedvenc növényekre. Az ilyen feldolgozás csak vízzel vagy etetéssel kombinálható.

Az eljárás maga, először is szükséged lesz egy szórópisztolyra. Most már nagyszámú módosításuk értékesítése, akkor ki kell választania, amely lehetővé teszi a víznyomás beállítását.

Csak az öntözéshez csak puha vizet használjon, mivel a merev víz hatalmas számú sót tartalmaz.

Fontolja meg, hogy mely növények permetezhetők, és hogy ez nem tetszik. Itt valójában minden egyszerű.

 • Nem tudsz permetezni a virágokat a vető levelekkel. Ez glicy, lila, episzte és hasonló.
 • Ritkán és nagyon óvatosan permeteznek a virágok, akiknek vékony lombja van fodrosokkal, – Pelargonium, Caladium, Streptocarpus.
 • Ha a növény fényes sötét lombozat, akkor permetezhető. Imádatok víz eljárások ficuses, diffenbahia, citrus, codies, phyladendrons.
 • És vannak olyan virágok, amelyek egyszerűen permetezés nélkül élhetnek. Ez az azalea, ciprus, kaladium, páfrány, a Margramrament család növényei.

A permetezésnek saját jellemzői vannak, figyelmen kívül hagyva, hogy elveszítheted az üzemet. Tehát megfogalmazzuk az alapvető szabályokat:

 • A lombozat öntözését csak akkor állítják elő, ha a közvetlen napfény nem esik rá;
 • csak öntözés után permetezzen;
 • Ha a növény virágzik, akkor ellenőriznie kell, hogy a víz ne érje el a rügyeket;
 • Télen, a permetezést csökken, ha a növények kerülnek a hideg párkányok, és növeli, ha azok közel radiátor;
 • Cacti spray nagyon ritkán és óvatosan.

A víz mellett a permetezést adaptogének, növekedési stimulánsok, vitaminok végezhetjük.

Ajánlások

A szakemberek ajánlottak Az öntözőberendezések során győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít a következő tényezőkre.

 • Egy betongyár életkora. A fiatal növények gyökerei gyengébbek, mint a felnőttek. Ezért a fiatal növényeket gyakrabban kell öntözni, de fokozatosan.
 • Méretcsillapító. Ha a növény kicsi, és a pot nagy, ritkán van szükséged. Ha éppen ellenkezőleg, az öntözés gyakrabban szükséges.
 • Az anyag, amelyből a pot készült. Ha a növény kerámia vagy agyag edényben van, akkor gyakrabban kell vizet venni, mint egy virág, amely a műanyag kashpo-ban nő.
 • A levelek építése és típusa. Ha a növények sok nagy, puha levelei vannak, akkor gyakran szükséged van rá. A vastag leveles levelek birtokosai, valamint viaszos viaszláncú, viaszláncú, wicking tárolása.
 • Megjelenés. Ha a növény lombozata lassú, barna színű, mondja a nedvesség visszautasításáról.
 • Vető lombozat – a vízhiány közvetlen jele.

Összefoglalva, meg lehet mondani, hogy a beltéri növények és színek helyes öntözése hosszú időt biztosít, hogy megcsodálja az egészséges lombozatot és a kedvenc zöld háziállatok fényűző virágzását.

Arról, hogy hogyan lehet a vízvirágok vízzel, megtudhatja az alábbiakban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: