Homeland beltéri ibolya (senpolia)

  Az Uzambar ibolya népszerű a szerelmesek és a professzionális virágcsökkentők körében. A kultúra születési helye Afrikának tekinthető, itt volt az első alkalom, hogy felfedezték. A növényellátás, a jellemzők, a mezőgazdasági területek, a fajták – minden további részletesebben fontolja meg a cikkben.

  Növényi funkciók

  Az ibolya könnyen megkülönböztethető más növényektől a kultúra leírásában felsorolt ​​jellegzetes jellemzői alapján.

  Senpolia (közös, mint egy uzambar ibolya) – Évelő rövid távú kultúra, amelynek magassága legfeljebb 30 cm-es, ovális formájú merész levéllemezekkel. A különböző fajták lapja meghosszabbított vagy alakot szerezhet, amely a szívre emlékeztet, sima vagy hasonló a záróhöz. Színes zöld zöldtől sötét smaragdig. Különböző fajták festettek a fény teljes felületén a lap teljes felületén vagy szélén, alkotva egy kaym.

  Seavylia Virág Terry, egyszerű, szirmok hullámos, hullámos formában. Az átmérőben akár 4 cm-re is eléri a rügyeket virágzatban. A szín fehér és sötét lila árnyalatából származik, beleértve a rózsaszín és a kék gamma. Az ibolyák többszínűek, ez azt jelenti, hogy egy növény virágzatban vannak virágok különböző árnyalatok.

  A Rooming Violet hibrid, különféle fajták és fajok különböznek – a kultúra több mint 30 000 fajtája. A fajták között megkülönböztetni magukat, összpontosítania kell az egyes virágok jellemzőit – a levelek méretét és alakját, a rügyeket, a színüket, a szegélyezést, a határvilágot, a mintákat és másokat. Az ibolya virágok a kedvező körülmények között és a megfelelő gondozásban.

  Home Senpolia Gyakorlatilag gondoskodott az ellátás során.

  A lap jellemző jele szerint az ibolya megkülönböztethető a “női” és a “férfi” növényen. Az első a laplap alján van egy fényes folt, amely nem “férfi” – a levelük egyenletesen festett.

  A Satpolia kimeneti mérete átlagosan körülbelül 15-20 cm, kultúrák állnak 40 cm-es rozetta, vannak olyan “óriás” ibolya akár 60 cm, babes akár 6 cm, melynek nevezik microminiature.

  Közös fajták

  Az ibolya megfelel az ablakpárkányon Fajták “Smorodine desszert”, “menyasszonyi csokor”, “Yang Menuet” és “Aquamarine”.

  • “Smorodine desszert”. A virágok kifelé, mint egy csillag, a rügyek gyermeket gyűjtenek, festett egy lila gamutában, kékes mintavétel közben. Sötétzöld levéllemez fringe, aljzat nagy. Ezt a fajtát széles körben használják különböző ünnepek díszítésére.

  • “A menyasszony csokorja”. A kultúra fehér nagy virágokkal, amelynek külső felülete kissé sertés, a szirmok tippje hullámos. Sötétzöld levéllemez.

  • “Yan Menuet”. Növény fehér, halvány rózsaszín virágokkal, lila-rózsaszín szélével. A rügyek nagyok, körülbelül 12 cm átmérőjűek. A telített smaragd zöld árnyalat levelei hullámos határon, merészek. “Yan Menuet” – egy busty osztály. Nem megfelelő tartalommal (forró éghajlat, rövid fényes nap), a növény készül, a leveleken barna foltok vannak kialakítva.

  • “Akvamarin”. Egyedülálló kultúra, kék árnyalatú fülkékkel, 3-6 cm-es virágok átmérőjű, többszínű, a szirmok festettek világoskék és sötétkék gamma között. A növényt egy fejlett, erős gyökérrendszer jellemzi. Aljzat “akvamarin” nagy. A kultúra bőségesen virágzik, a mérsékelt öntözést előnyben részesíti, nem tolerálja a hideget.

  Eredet

  Az UZAMBAR Violet – Afrika keleti területe. Areal – Terrain Tanzánia, Kenya, Ulugur, Uzambar-hegység. A Seainpolia Phyalkotsvekova a különböző vízforrások közelében található helyeken is található.

  A virágot Walter Háttér Saint-Pole-val nyitották meg 1892-ben. 1893-ban, a Saintpaulia Ionanta tenyészetet vettünk a fogadott Seed Botanikai német vendland – így kezdődött a történelem házi ibolya nevezett Senpolya (a nevét a virág kapott tiszteletére a nyitó).

  A sült kontinensből származó növény először 1893-ban a Gent-i Virág Nemzetközi Kiállításon jelent meg. A kultúra nagy léptékű tenyésztésének joga a vállalat megváltott. Benari. 1927-ben az üzemet az USA-ba hozták, ahol azonnal elérte a lakossági kultúrát. 1949-ben már 100 fajta ibolya volt. A mai napig tízezer tízezer, amelyből a hazai fajták több mint 2 ezer növény.

  Ahol növekszik?

  Valca Crowding terület kiterjesztette Ausztráliába, Brazíliába, Dél-Afrikába. A Senpolia más országokban, különböző klimatikus zónákban, mint egy szoba vagy kerti növény. Az utóbbi egy meleg trópusi éghajlatú országokban található. A FÁK-régiókban az ibolyát a nyári szezonban ültetik, és amikor a hőmérsékletet +17 fokban érik el, a tenyésztő vázákat a szobába tisztítják.

  A természetes körülmények között, a virág szinte az árnyékban hegyek védelme a nap, ami miatt égési könnyen képez a kitágult levelek SENPOLIA, és a magas hőmérséklet képes vezető a növény pusztulásához.

  Jelenlegi finomságok

  Maga az ibolya önmagában is jó, De ajánlatos megfelelő feltételeit létrehozni, Többszörös, tartós virágzás előmozdítása.

  Világítási és hőmérsékleti rendszer

  Az Uzambar violátját javasoljuk, hogy ellopják a naptól, a merész levél lemezek hosszú távú expozícióval, a napsugarak égési és barna foltokkal borítottak. Amikor a déli oldalon lévő kultúrát papír- vagy szövetfüggöny segítségével egy árnyékfátyolot hoznak létre a dél-16 órakor, vagy egy növényi tartályt az ablakoktól távol tartják.

  A Senpolia számára kívánatos 13-14 órás nap. Az órák száma kompenzálható éjszakai időben, üzembe egy növényt a fitózsventil alá. Ez a lehetőség a legmegfelelőbb az északi és keleti ablakok számára.

  Érdemes eltávolítani az ibolyát a vázlatokból.

  Senpolia Florling kollogi időtartama évente 10 hónapig. A kultúra +18 és +24 fok közötti hőmérsékleten tenyészthető.

  Kívánatos, hogy a hőmérséklet-rezsimben nincs éles ingadozások.

  Leggyakrabban a szobai körülmények között tartalmazzák az ampelfajtákat a sensipolia, jellemezve a nagy kimenetek, a lejtő levelek, szárak, felülmúlva a vázán keresztül.

  Talaj és edények

  A legmegfelelőbb a sensipolia műanyagtartályokba való alkalmazása. Az űrlapon lévő ültetési pot hasonló a lemezhez, a tálhoz. Az ibolya felület gyökérrendszere, így nem igényel mély, magas edényeket.

  Szubsztrát szükségszerűen laza, nedvesség és légáteresztő. A készenléti földet a “Garden mindenre” üzletekben kell megvásárolni, vagy függetlenül a következő:

  • humusz;
  • A földek keverékei (lap, tűlevelű, ideges);
  • faszén;
  • homok (mosott).

  Keverési arányok – 2: 2: 4: 1: 1: 1. A kész kompozíciót össze kell keverni 0,5 rész Ash, 2 kanál szuperfoszfát.

  A keverékben lévő növényi leszállás csak akkor történik, ha a földet megnedvesítették. Ez megtörtént, hogy a kultúra gyorsabb legyen az új talajba, és azonnal elkezdte fogyasztani a tápanyagokat.

  FONTOS: Az ibolya az új szubsztrátumban található, de néhány nappal később. Miután a szezont a talaj felső rétegével állítják elő, hogy javítsa a légáramlást.

  Podkord

  A többszörös virágzás és segítségnyújtás képességének megőrzése ebben a folyamatban, a Sensipolia ajánlott az ásványi műtrágyák megtermékenyítésére (a frekvencia a gyártó ajánlásaitól függ). A műtrágya vízben elvált, vagy közvetlenül a talajhoz (granulált formában) adódik, az utolsó kiviteli alakban az etetés koncentrációjának kevesebbnek kell lennie, mint a szokásosnál.

  FONTOS: A növényi műtrágyázási folyamatot nedves talajon állítják elő, Vagyis az etetés előtt meg kell önteni a földet, és egy órát a műtrágyák készítéséhez. Ez történik, hogy elkerülje a kémiai égési gyökérrendszer átvételét.

  A fiatal lila, nitrogén trágyázókat kell hozzáadni a virágzási időszak alatt – kálium-foszfát.

  Vízkezelés

  A Senpolia virág növekedésének feltételei miatt folyamatosan fenntartani kell az optimális levegő páratartalmat (60-85%). A PALKI levelek ajánlott rendszeresen törölni a port. Miután 2 hetente egyszer a növény meleg vízben (33-35 fokkal) fürdik, anélkül, hogy befolyásolná a talajt. Minden nap vagy nap után ajánlott (a szezontól függően) permetezzük a Sensipolia leveleit szórólappal.

  Fontos: A virágszirmok, a foltok, amelyek csökkentik az elmosódott rügy vonzerejét.

  Az eljárásokat reggel vagy esti órákban tartják, hogy a senpolia megszáradhasson a napfény elhelyezése előtt.

  Téli hónapokban ajánlatos egy párásítót vagy egy tányérot telepíteni vízzel a pot közelében. Ezek a módszerek csökkentik a levegő szárazságát, ami hátrányosan érinti a senpoliát, ami a levelek, rügyek szárítását okozza, a rovar kártevők fejlődését és növekedését provokáló, ha az ibolyát fertőzte.

  Hadd tartózkodjunk az öntözés jellemzőire. Öntözőberendezésekhez, szűrt vagy főtt vizet használnak. Fontos, hogy a folyadék ne tartalmaz nagy mennyiségű klórt vagy sót. A talajon és a falakon nehéz víz folyamatos használatával a potot egy szuszpenziós sófehérkel halasztják el.

  A Senpolia öntözése során a folyadéknak nem szabad a növekedési pontra, a kimenetre. A víz keverése a rothadás folyamatát eredményezi. Az öntöző növények legmegfelelőbb módja – a raklapon keresztül. A Föld elegendő nedvességet fog felszívni, a felesleges víz öntözve 10-15 percig öntés után. A folyadék megőrzése a raklapban hosszú ideig a nedvesség feleslegéhez vezet a szubsztrátumban, a gomba kialakulásának és a gyökérrendszer gyújtásának.

  FONTOS: A Senpolia biztonságosan átviheti a talajszárítást, így az öntözési talaj jobb, ha a talaj egynegyedén szárad.

  Gondoskodás

  Szükséges rendszeresen eltávolítani a halott és száraz hajtások, levelek, virágok. A növények megelőző metszése a kompakt forma növekedésének és kialakulásának javítása érdekében. A virágzás során a pot a Saintpoliával nincs átrendezve. A gyakori mozgások okozhat stresszt a növényben, ami rövid virághoz vezet, vagy teljes hiánya, a virágszálak csökkenése.

  Betegségek és kártevők

  A leveleken kis piros pontok esetén a korai wilt és a rossz fejlődésük, a levéllemez eltolódása a sárga színben érdemes ellenőrizni a pesti virágot. Az ibolyák csodálkoznak a gombás betegségek, tryps (rovarok).

  • Puffadt harmat. Ezt kifejezi egy fehér bolyhos plakk kialakulása a levéllemezeken és a növény szárán. A gomba felmerül a tenyészet tartalmának helytelen körülményei és a felesleges nitrogén a földön.

  • Botritis (szürke rothadás). Manifesztálja magát formájában és barna foltok, könnyen fertőzi a szomszédos kultúrákat. A Spore gomba képes behatolni a talajba, ami a további felhasználás lehetetlenségéhez vezet. A gomba kialakításához olyan körülmények között szolgál, mint a magas páratartalom, az elégtelen világítással, éles hőmérsékletekkel ebben az időszakban.

  • Phitoophluorosis. A színes lemezlap cseréje barna, Turgora elvesztése. A betegséget a gombák is okozzák, és képesek megfertőzni a talajt. Az előfordulás oka túl nedves talaj.

  Az UZambarskaya ibolyát rovarok befolyásolják: wll, kullancsok, kirándulások, whitefly, cherver.

  A rák kockázatának csökkentése, Javasoljuk, hogy rendszeresen teljesítsük a növény teljes ellenőrzését, kövesse a tenyésztési tartalom feltételeit. Ha a fertőzés történt, akkor vásároljon különleges készítményeket a kertészeti boltban, és kövesse a gyártó ajánlásait.

  Arról, hogyan kell törődni az ibolya virágzás és elégedett, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: