Javortia fő típusai

  Havorti – elegáns növény, amely különleges helyet foglal el az otthoni évelők listáján. A külső jellemzők kisebbek kis méretekben és elegáns formában. Elég gyakran, a Havorti zavaros egy kaktuszkal. Valójában, a növény zöld színe és a fogak zamatosok zamatos fajának jelenléte, amely a levelek kontúrján helyezkedik el, félrevezetheti. Ezért a kezdő áramlásoknak ismerniük kell a helyiségtermesztéshez igazított fajok megkülönböztető jellemzőivel.

  Leírás

  Havortiy – csökkentette a Xangereyev család zamatos. A vadon élő állatokban található a sivatagi helyeken. Szemvárosi virág – Southwest és Dél-Afrika. A növény magassága eléri az 1 métert, és az otthoni példányok a lehető legnagyobb mértékben növekednek 15 cm-rel. A Havorti életciklusának időtartama 20 év. Minden évben a virágot növekményei egészítik ki, és a halál után a gyermekek helyettesítik.

  A chavortia sűrű leveleiből egy aljzat van kialakítva, a talaj felszínén. Nincs szár. A virágzás időtartama május végén, néha június elején történik. A Havorti vad természetében évente virágzik, és a szobai környezetben csak akkor, ha megfelelő gondoskodik.

  A tapasztalt virágosok azt tanácsolják, hogy ne csodáljanak virágot, és a megjelenő rügyek azonnal levágták. Ellenkező esetben a Havorti az erőket a virágok termesztésére fogja tölteni, és elkaptam az energiát, meg fog halni.

  Típusok és fajták

  A vadon élő Havoria hosszú tanulmányozása után a Nerdds körülbelül 70 fajta volt. Majdnem fele sikerült átadnia az akklimatizációt az otthoni környezetben, például az alba vagy a nagy zenekar fajtáiban. A kifinomult virágvirág házaiban az üzem ilyen nevei csonkított keverékként és havortiaként vannak. Az alábbiakban a legnépszerűbb típusú zamatosok, a vezetők alkalmazkodnak a szobai élőhelyhez.

  Gyöngyszem

  A második név – Javorti Pearlong. A növénynek sűrű lapja van, amelynek felszínén fehér fröccsenés, a gyöngyök képére emlékeztetve. A tippek rámutatnak, a szélek látható kis tüskék. A virágzat zöld kefékhez hasonlít. A virágzási időszak végén az aljzat elfordul, és a lányok mögött hagyja.

  Csíkos

  A botanikus világban inkább a Haworthia Fasciata (Havortiy Fassiata) neveznek, ami azt jelenti, hogy – csíkos. A képviselt növény átmérőjű aljzata 15 cm. Az aljzat alapja luxus hosszúkás levelekből áll, amelynek alsó része egy megkönnyebbüléssel borított, fehér fröccsenés látható a felületen. Gondosan nézzük rá, láthatja, hogy a csíkos minta tisztázza a lemezlemezen.

  A dekoratív chavortia vonzereje számos lányos aljzat miatt alakul ki, amelyek átültethetők.

  A cupcolor fajta a csíkos chavortia jelenlétéhez tartozik. Különleges jellemzője olyan, mint egy észrevehető rajz a leveleken.

  Reinevardt

  Succulent formában hasonlít a Pisa-toronyra. A növény maximális magassága 15 cm. A sűrű húsos levelek áldott kiáramlással vannak borítva, eltűnnek az árnyék oldal feleslegéből. A Coloros legfeljebb 1 méterre nő. Fényes zöld virágok jelennek meg a felületén, összecsukva a kefék alakjában. A növény fő része lila-vörös színű, néhány esetben zöld, fehéren fröccsenő.

  Eldobott vagy enyhítve

  A megjelenés hasonló a Havortia csíkosához. Bár nem olyan elegáns és gazdag. A leveleken nincsenek kiemelők, ahelyett, hogy a fehéres árnyalatú szemölcsöket látják, az egyenetlen pontokra hasonlítva. A virág levelek függőleges irányban nőnek. Maximális hossza 7 cm, a lemezlemez vastagsága 15 mm.

  Lope alakú

  A virág alakja elég elegáns és kompakt, hasonlít egy lila. A levelek sűrűek, megkülönböztetve a világos zöld színű tisztított tippekkel. A lemezlemezeket az alapon gyűjtik össze és hozzon létre kimeneteket. A virágzási időszak alatt a kis méretű földek virágzóak, túlnyomórészt fehérek.

  A látomásos növény varianciájának változatosságát a virágvíz széles igényével használják.

  Kádár

  Succulent egy speciális szerkezetű formában. A levelei tippjei felmerülnek, növekedés a kis áttetsző szél formájában. A megjelenésben a növény hasonlít Havorti Tompa. Másrészt viszont hasonlít a Xanutorreyev család Pondeland-képviselőjével. Az otthoni zamatosság maximális magassága 20 cm. A levelek egy sorban 3 darabot termesztenek, így különleges forma.

  A laplap érintő felületéhez durva, a tény és vonzza a figyelmet.

  Kanyargó

  A botanikus közegben a Succulentnek van egy második neve – kanyargós aloe. A bemutatott forma van egy trunnyrész, amelynek magassága 15 cm. Minden oldalról a zöld árnyalatok kis levelei, maximum 3 cm hosszúságú. A lemezlemezek megkülönböztető jellemzője durva felületen fekszik, amelyet a fehérhal kiegészít. A levelek egymás tetején nőnek, ezáltal egy másik aljzatba hozva.

  Ragasztóanyag

  A botanikai környezetben a Chavortia bemutatott változata a második névvel rendelkezik – viszkóz. A növény maximális magassága 20 cm. A levelek 3 darabot termesztenek egymás mellett egy magasságban. A következő lemezlemezek, szépen halmozottak a tetején. Egyrészt egy konvex részük van, egy másik homorúval. Ezért hasonlít a szalvéták kötegének alakjára. Ha a növényektől távolról nézel, a szín, amit úgy tűnik, hogy a kígyó előtt van.

  A havorstet ragasztó jellegzetes jellemzője a növekedés lehetősége mind a napos oldalon, mind az árnyékban.

  Mozaik vagy sakk

  A feltevős Havorti sűrű húsos lapokkal rendelkezik felszereléssel. A lemezlemez természetes természetes sávszalaggal díszítve van, mesh képet teremtve. A vadon, a mozaik Chavortius évente kétszer virágzik. A szobai környezetben ez a folyamat 2 évente történik. Szeretném megszerezni a leírt zamatos, meg kell mennie a virágos butikba, ahol egy zöld és lila növény kerül bemutatásra a vevő választása.

  Terpovoid

  Külsőleg hasonlít a Havortiya Pearlongra. Vastagságú levelek keskeny és elég hosszúkás. A hegyek tippjei. A levéllemez hátulján van egy hatalmas számú növekedés. Kívülre sokkal kisebbek. A leveleken szétszórt szemölcsök szétszóródása kaotikus sorrendben, nem képez egy bizonyos szimmetrikus mintázatot vagy egyértelmű vonalakat.

  Limoliste

  Ennek a fajta szulvonnak a különsége sűrű és hegyes laplemez. A bordák bordázott szegélyezésével és a bordák konvex részei vannak. A megkülönböztető tulajdonság egy kétoldalas szimmetriával rendelkező bordázott komplex mintázatban fekszik. A levelek külső része sárgás színű, hasonlít a citromszínre. A hazai kertekben elég ritka, de még mindig vannak fajiái Havorti Limifolya és Spider White, amely egy Lemoliste elmehez tartozik.

  Gyógynövény

  A növények vékony és keskeny levelei kiskorú tüskékkel vannak díszítve. A virág könnyű és zsíros természete lehetővé teszi, hogy játsszon vele egy törekvő játékban. Ha a tartályt gyógynövényellel, az egyik helyről a másikra lehet látni, hogy a levéllemez színe fényes zöldre változik, könnyűvé és fordítva. És mindez a természetes világítás változása miatt.

  Pazarló

  A megjelenéshez hasonlít a Havorti herbaceous, ugyanakkor saját tulajdonságai vannak. A képviselt zamatos leveleken lévő tüskék nagyon hosszúak, a növekedés folyamatában képesek felmelegíteni a növekvő perselyt egy internetes kötődéssel.

  Retus vagy unalmas

  A benyújtott zamatosság jellemzője – szorosan összegyűjtött lezárása. Szereti a szétszórt napfényt. Ha bejutsz a levelei árnyékába, piros lesz. A Havorti megjelenése szerint a Retouza hasonló a sertés fajhoz. Csak méretben több miniatűr, és a levelek tippjeinek sok kis növekedése van.

  Törpe vagy sertés

  A botanikai közegben a törpe a második név – Javorti Pigmea. A növény levelei nagyon kicsiek, szorosan nyomva vannak egymáshoz, ami miatt a kimenetet hihetetlen szépség alkotja. Felületi lemez durva lemez.

  A zamatos szerénység természetével. A reprodukció érdekében kihasználhatja a leveleket, a gyermekfolyamatokat vagy a magokat.

  Marginata

  A növény sajátossága egy laplemezben fekszik, amely a megjelenésben a mesterséges fényes műanyag sűrű textúrával hasonlít. A színes séma lemezlemezek kissé eltérőek, a szélsőséges lapok sötétebbek, és a belső fiatal szórólapok kissé könnyebbek. A Marginat Havorti végén megjelenő virágosok egy hatalmas számú kis virágot oldunk, köszönhetően, amellyel elég magvakat gyűjthetsz.

  Atrofikus

  A nagy húsos levelek egymás mellett helyezkednek el. Színes tartománylap lemezek vöröses. Napfény esetén eltolható, ezáltal emlékeztető drágakövek. Az atrofikus alacsony méretben a méretek meglehetősen miniatűrek. A virágzási időszak alatt egy kis bloomont feltárnak a növény felszínén, amelyben láthatatlan virágokat láthatunk.

  Apróra vágott vagy törzs

  Nagyon érdekes növény egy szokatlan formában. Úgy tűnik, hogy a lemezlemezeket kaotikus sorrendben vágták le. Tény, hogy az anya megpróbálta. A havortia levelek nem voltak hegyes végek. Úgy tűnik, hogy egy secateur vagy kés vágott. Fehér vágott felület, kissé átlátszó.

  Maugani

  A megjelenésben az üzem hasonlít egy apróra vágott Havorti-val, azzal jellemezve, hogy egy átlátszó hengeres film van, amely egy átlátszó üveget hasonlít a fűtött lapok felületén. A funkció számos színskála. A levelek szürke-zöld árnyalatúak lehetnek, fehér és még barna. Hiányzott az üzem hasonlít a kristályok felhalmozódására. A virágüzletekben gyakran megtalálható a “Havorti Mix” név.

  A Flowerwood köteles tudni, ez nem egyfajta növény, hanem többféle zamatos, hasonló méretű, egy tartályban.

  Hogyan válasszuk ki?

  A beltéri növények vásárlására szolgáló modern virágtermékek a virágüzletekbe kerülnek. Ez az, hogy felveszi a legmegfelelőbb virágmintát egy házi mini kertre. Ami a Havortia választását illeti, több szabályt kell követnie. Meg kell kezdeni, meg kell határozni, hogy milyen típusú zamatos a legelőnyösebb, valamint vegye fel a virág optimális méretét az ablakpárkányon.

  A kiválasztott virág lemezlapjának egészségesnek kell lennie, nincs megkülönböztető színes foltok. Vásárláskor kissé emelje fel az alsó kimenetet, és nézze meg a fedett talajt. Gyakran előfordul, hogy a tapasztalatlan virágtermékek előzetes vizsgálat nélkül szereznek növényeket, és hazatérnek ártalmas paraziták. Általában válasszon egy egészséges zamatosság meglehetősen egyszerű.

  A legfontosabb dolog az, hogy emlékezzünk arra, hogy egy üzem otthonának szállításakor egy megfelelő talajjal rendelkező új tartályba kell kerülni.

  A termesztés alapvető szabályai

  A sarló típusától függetlenül érdemesnek kell lennie. Fontos időben történő öntözés, megfelelő táplálkozás és napozás vétele. A vadon, a növény önállóan él, otthon teljesen a tulajdonostól függ. Az összes szabálynak megfelelően a Colorland látni fogja a reakciót a zamatosságból jó növekedési és virágzó mutatók formájában.

  • Amikor virágot ad az ablakpárkányra, emlékezni kell arra, hogy a chavortius több fényt szeret. Az optimális lehetőség lesz a lakás nyugati vagy keleti oldala. Ellenkező esetben az üzem rendelkezik a napfény hiányában, meghalhat.
  • Tél – Kiemelés Idő Havoria. A hűvös időszakban a növényt át kell rendezni a fűtetlen szobába, ahol a napsütés.
  • A Chavortia fő jellemzője – fagyállóság. A vadállatban készen áll a hőmérséklet csökkenésére – 7-re. Bár az üzem életének optimális tartománya ingadozik a régióban + 5 fok. Nyáron a virág jobb a szabadban tartani az időjárási tényezőktől védett helyen.
  • A Havorty nem szereti a bőséges öntözést, ez a növény táplálja a mérsékelt nedves környezetet. A növekvő szezon alatt a növénynek hetente több mint 2-szerese kell lennie. A téli öntözés a beltéri levegő hőmérsékletétől függ. A havortia minden egyes öntözésének után meg kell várni egy kis időt, hogy egyesítse a vizet, üveg a raklapban.
  • A víz etetését műtrágyaként kell használni. A nyár végéig a rugós vitaminokat a tavasz végéig gazdagíthatjuk. A Havortius előnyös anyagainak feleslegével jelet ad a lemezlemez színének megváltoztatásával.
  • A negatív tényezők hatása alatt az üzem befolyásolhatja a különböző betegségeket vagy parazitákat. Például a shrews és a kínzó cseresznye. A forró lelkek és a feldolgozó inszekticid segít megszabadulni a fájdalmas állapottól.
  • A fiatal növények átültetési eljárását 3 évente egyszer kell előfordulni, mivel a zamatos növekedés mérete. Felnőtt Havorti transzplantációk 2 évente. Ha egy felnőtt növény növekedési folyamata fokozatosan mozog, és a tartályba kerül, az eljárást el kell halasztani. Haldoklás esetén a transzplantátum gyökerei azonnal.

  Miután a szabályoknak megfelelően, még egy kezdő virág modell lesz képes növekedni rendkívüli és gyönyörű dekoratív Havorti saját mini-kert, várta virágozni, majd szaporodni.

  A Succulent üzem – Havorti: Típusok, gondozás és tenyésztés otthon, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: