Kalanchoe Blossfeld: Milyen jellemzők és hogyan kell törődni vele?

Evergreen Succulent első alkalommal a kultúra a múlt század elején írta le. A kultúra nevét a kínai nyelvből vették. A kultúra másik neve – karácsonyi Kalanchoe, a rügyek színével, télen virágzik a karácsony előtt. A növény sok országban otthoni virág, mint otthoni virág.

Leírás

Kalanchoe Blossfeld Tolstanka családja. A Robert Blossfeld tenyésztőjétől kapott névkultúra. Először az üzemet 1932-ben mutatták be.

Megjelenés: a reprehensive cserje, átlagosan egy virág magassága 30 cm, rengeteg rövid elágazás távozik. Nagy lemezlemezek, zöld, sima, ívelt élek, néhány fajtában van egy piros szegély. Színvörös színek színe – élénkvörös.

A CALANECHOE Virágok kicsiek, virágzatban gyűjtenek, 30-60 rügyek. A kiválasztás segítségével a különböző telítettségű színes színekkel rendelkező fajták származnak: fehér, narancssárga, rózsaszín, sárga, őszibarack, világos zöld, kétszínű, illékony kombinációk.

A természetes körülmények között a kultúra gyakori a Madagaszkárban, az otthoni növényeket dekoratív tulajdonságok miatt termesztik. A vetőgép által előállított személyek nagy lombozatúak, a szirmok száma négytől tíztől tízig változik. Az új Kalanchoe-csoportok Kalandivnak nevezték. Ez a fajta, ellentétben a Blossfeldrel, két és fél hónapig virágzik.

A Calanchoe-t terápiás növényként használják népi gyógyászatban, a gyümölcslé gyógyító eszközöként használható égési eszközökkel, a külső bőrrétegek különböző károsodására. A modern orvoslásban az ilyen típusú kultúrát gyakorlatilag nem használják, és hivatalosan nem ismeri fel a terápiás szer.

Gondoskodás

Otthon, a kultúra érzékeny a lassú fejlődésre. A kompakt növény kialakulásához, a bőséges virágzás és a virág díszítésének megőrzése érdekében, a kalanchoe óvatosnak kell lennie. A főbb ellátási pontok a napok számának és az öntözési növények szabályozásának meg kell felelniük.

Világítás

A Kalanchoe Blossowlde termesztéséhez a South Side Windows megfelelő. Amikor a kultúra nyugati, keleti és északi oldalán helyezkedik el, további fényforrásra van szükség. Száraz forró időben, az üzemnek szellőztetésre és ideiglenes árnyékolásra van szüksége a sugaraktól.

A napfény időtartamának megváltoztatása befolyásolja a virágos vese elhelyezésének folyamatát. Calanchoe tartozik kultúrájának rövid idő, így megalakult a vese növény egy sor hosszú és rövid nap volt szükség egész évben. A fajták egy része kis időszakra van szüksége, és fordítva. A középső virágban napi 10 órányi fény, 6 hét időtartamra, a táj végénél előrejelezhető. A nap időtartamának növekedése a szakácsok kompakt kialakulásához vezet, bőséges virágzás.

Nyáron a virág 6 hétig 14 órányi fényt igényel. Az emelkedett hőmérséklet azonban negatív hatással lehet a növényre, beleértve a virágos vese könyvjelzőjét is.

Hőfok

Alkalmas a tenyészet növekedéséhez és fejlődéséhez A levegő hőmérséklete 18-24 fok körül mozog. Az alacsony hőmérsékleten lévő növény a pihenés közben csatlakozik, megállítja a vesét. Hosszan tartó helyen egy olyan helyiségben, ahol a levegőt +10 fokig melegítik, a virág érzékeny a betegségek előfordulására, és még meghalhat.

páratartalom

A tenyészetet száraz levegőhöz igazítják, de megelőző célokra javasoljuk, hogy a levelek nedves dörzsölését és a virág szárát hetente 1-2 alkalommal végezzük.

Locsolás

A Kalanchoe Blossfeld nyugodtan átadja a száraz szubsztrátot, mint az összes zamatos. A talajban túlzott mennyiségű nedvesség a gomba kialakulásához vezet, megerősíti az üzem gyökereit, szárát és nyakát. Az öntözés ajánlott, hogy a talaj sír, legalább fél vagy negyedévben téli hónapokban, a kultúra hideg kultúrájával, az öntözőberendezések ritkán termelve, csak a Föld Coma teljes halála után.

Trágya

A virágzási időszak alatt (télről nyárra) Kalangean megtermékenyítenie kell. A virág etetését kis dózisok végezzük, hetente egyszer, a kalangean vagy a zamatentensek speciális oldható gyógyszereit alkalmazzák. A rügyek kialakulásakor a nitrogéntartalmú műtrágyákat nem használják, kálium és foszfor szükséges.

Ritkítás

A virágzási időszak vége után el kell távolítania az összes főtt és száraz virágot. A vágást az első vagy második nagy levelek szintjén állítják elő. A menekülési végek további lövése a virágok kialakulásával, az oldalsó lövések oldalán lévő oldalsó oldalakból új topworms.

Az öreg növények formatív citches-t igényelnek. Oldal elsősorban a virágok könyvjelzőinek stimulálásához, aktív elágazás.

A Calangean modern fajtái belépnek a már kialakult piacra, és nincs szükség ilyen manipulációra.

A bokor tömörségének elvesztéséhez, a dekoráció és a megzavaró hatású hajtások kihasználása elegendő mennyiségű fényhez vezet. Ebben az esetben a tenyészet kardinális vágását elvégzik, a leveleket eltávolítják, a hajtásokat a hossza vagy annál hosszabb. Az eljárás után a növény világos helyen van elhelyezve, a vágóanyag gyökerezhető.

A Calangean termesztésének ipari léptékében a növény kereskedelmi típusának megőrzését, a hidrofikus gyógyszereket használják, túlnyomó virágnövekedés, amelynek következtében a kultúra kompakt és bőséges. Normál körülmények között a növény magas lesz, a levelek közötti hézagok növekednek.

Átruházás

A növény-transzplantáció után teljes fonat gyökerek a talaj keverék, valamint abban az esetben, az öböl a kultúra vagy a régi szűkös talaj. A CALANECHOE első verziójával átültetve az átrakodás módszerével, vagyis a talaj eltávolítása nélkül. Egy új edényben néhány centiméter szélesebb, mint a régi, a tápanyagkeveréket öntjük, a leszállási gödör a közepén van kialakítva, amelyben a növény elhelyezve van.

Más kiviteli alakok esetében egy termény transzplantáció, ez szintén nem ajánlott, hogy mossa le a szubsztrátumot és a gyökerek, ha a növény nem fertőzött gomba és egyéb betegségek. A transzplantátum gyakorisága a Calangean korától és annak államától függ, átlagosan a pot megváltoztatásának folyamata 2-3 évenként történik.

Reprodukció

A Calangean-t kétféleképpen szaporodni: magvak és dugványok, amelyeket egy lapból vagy egy növényből vettek. A második módszer gyorsabb.

A leszállás előtt a felső dugványok az árnyékba kerülnek 24 órán keresztül. Ezt követően egy fragmenst elmerülnek egy laza szubsztrátumba, amely tőzeg és homok keverékéből áll. Arányok 1: 1. A dugványokat és a talaj felső rétegét meleg vízzel kell kihúzni. A kész anyagot meleg helyen helyezzük el, állandó hőmérsékleten +20 fok. Lehet, hogy több fokozat eltér, a legfontosabb az, hogy nincsenek éles lépések. A gyökerek 2-3 héten belül jelennek meg.

Lemezcsövek. A lapot egy felnőtt üzemben betakarítják, egy fragmens van kiválasztva, nagy, lédús, hibák nélkül. Az üresen az üvegházhatású körülmények között nedves szubsztrátumba kerül. A gyökerek megjelenése néhány hét múlva fordul elő.

A vetőmag-reprodukció az új fajták létrehozására és a régi frissítésre vonatkozik. A CalaneChoe magok kicsiek, az elkészített földes keveréken szárítva a fentiektől. A vetés után az anyaggal ellátott tartályt film vagy bármely átlátszó objektum borítja, hogy üvegházhatást okozzon, és megvilágított helyen helyezzük el, anélkül, hogy egyenes napsütéssel érintkezik. A csírák megjelenése 10 napon történik, majd az üvegház megtisztítása után.

Fontos: Ha a magokat télen vagy ősszel reprodukálják, a jövőbeli kultúra a fitoszvétiták alatt található. A magokat napi 12 órával kell lefedni.

Pestek és betegségek

A betegségek okai A legtöbb esetben a helytelen kulturális ellátáshoz kapcsolódik. A virág tartalma egy rövid fény nap, vagy az állandó árnyék elhelyezése a gyötrelem rögzítéséhez vezet, amely fehér plakk formájában jelenik meg, hasonló szemcsékhez. Puffy Dew – gomba, hogy harcoljon, melyik kultúrát kezelik folyékony oldható gyógyszerekkel – fungicidek, és küldjön egy virágot a karanténba.

Maradjon Calanete hűvös körülményeket egy nyers szobában, vagy merész talajjal vezet a penész, a fitoforok megjelenéséhez, a gyökérrendszer megerősítéséhez. Mivel abban az esetben, malievous harmat, a kultúra kezelendő anyag egy fungicidet tartalmazó, hogy teljes mértékben helyettesíti a szubsztrátum egy újat, majd a kezelést az érintett gyökerek felhasználásával szén vagy gyógyító készítmények.

Közös kelanchete kártevők:

 • gyötrődobozok;
 • pajzs;
 • levélszemét.

Shield – egy kis barna rovar etetés juice növények. A virágfelület megélhetésének folyamatában ragadós átlátszó raid borított, és a levelek és hajtások apró hibákkal vannak.

A tll meleg nyári időszakban sztrájkolja a növényt, amikor a kultúra a nyitott ablak közelében vagy az erkélyen található. A rovarok tápláló talajt vonzanak. Jelek Ofphids:

 • A lap belsejét kis fehér, “pillangók” borítják;
 • A lemezlemezeken és a hajtások “nedves” helyeken vannak kialakítva – Tracting Tlim.

Túl burkok – rovar, külsőleg hasonló a pajzshoz, de fehér poros háttal. A növény minden földrészét megragadom, így a cukorkibocsátás mögött hagyom, amelyen a zsályagombok fejlődnek.

A pesti virág megelőzése és kezelése a kultúra szisztematikus vizsgálatában fekszik, furcsa foltok, ragadós zónák mozgó rovarok. A Kalangean-szigetek felismerésekor több szakaszban inszekticid gyógyszerek kerülnek feldolgozásra, a Föld keverékét kicseréljük.

Minden terápiás manipuláció esetében ajánlott vízben oldódó gyógyszereket alkalmazni a rovarölő inszekticid anyagban lévő xilol tartalmának köszönhetően, ami hátrányosan befolyásolhatja a CALANGEAN-t.

  A kultúrát befolyásoló nem fertőző betegségek. Felmerül egy virág tartalma hűvös körülmények között, egyidejű talajújsággal. A lemezlemezeket a szemölcsökhöz hasonló domború barna foltokkal borítják. Vízzel kezeljük a talaj cseréjéhez és a kultúra elhelyezéséhez meleg, fényes helyen. Az öntözést ki kell igazítani.

  A talaj reteszel a fiatal levelek deformációjához vezet, rossz növekedésük és fejlesztésük, a színvesztés. A Föld puha vízzel, savas anyagok hozzáadásával, például néhány csepp citromlé liter fluid.

  A Kalanchoe Blossfeld nézd meg az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: