Kandallók a kandallókhoz: kiválasztási kritériumok

A kandalló megérdemelte a lezing pozíciót olyan esetekben, amikor a tulajdonosok romantikus hangulatot kívánnak létrehozni a szobában. Végtére is, keveset lehet összehasonlítani a szép kandallóval, ahol a tűzifa izzó vagy szén. Sajnos, a legtöbb ilyen kandalló hője a kéményben égő termékekkel együtt emelkedik. Ha a kandalót rendszeresen használják a szemlélésre, ez a tény nem jelent nagy problémát. A tulajdonosok esetében azonban a fűtés kandallóját szeretné használni, gondosan kezelniük kell a tűzhely kiválasztásának kritériumait, amellyel megmentheti a hőt az otthonában.

Célja

A kandalló a korábbi generációk modern emberének örökségéhez ment, kényelmet és melegséget hoz a házhoz. Külső eszköze első pillantásra, nagyon egyszerű. Amikor egy álló kandallóról beszélünk, a tartós konkrét alapítvány az alapul szolgál, képes a tervezés jelentős súlyának ellenállni.

A felszínen az alapítvány több sorban tűzálló téglák lefektetett, az úgynevezett talapzat, A tégla kemence vagy a gyárgyártás modellje telepítve van. A kemence teteje kéménybe kerül, amely klasszikus kandallókban a rizolit nevű légcsatornán belül van elkészítve. A kemencét esztétikai célokra tégla vagy arcú anyag, amely látványos portálot képez. A Ricolitit leggyakrabban vakolódott, mivel nem lehet túlságosan kiemelni a beltérben.

A klasszikus kandalló belső szerkezete sokkal összetettebb, és számos konstruktív funkcióval rendelkezik, amelyekből a fűtőelem jellemzői közvetlenül függnek.

A kemencében és a kéményben fontos elemek:

 • “Füst fog”, korlátozza a kémény áteresztőképességét, és lehetővé teszi a hőt, hogy elterjedjen a falazat felett;
 • A kemence tükröző fala, amely a “füst fog” komplexumában forró levegőt biztosít, nem engedheti, hogy azonnal “repüljen a csőbe”;
 • Kötődés (szelep), amely szabályozza a vágyat.

A kandalló sajátos “szíve” a hőnyílás. A következő elemekből áll:

 • Az üzemanyag úgynevezett vagy alsó rétege alapján.
 • Az alábbiakban – csak pissed, szükséges a kandalló meggyújtásához.
 • Néha az integrált rács alatt, amely egy rács, amelyen keresztül az égett üzemanyagból származó szén a zavaros (asolnik), ahonnan könnyen eltávolítható. Napjainkban gyakran kőből készültek, mert az elszívók könnyen gyúlékony gélek és folyadékok.
 • A reflektor vagy a reflektáló fal, a kemence átmeneti része a kéménybe, amely mindkét szegmenset érinti.

  A vintage kandallókban a kemence általában nem volt felszerelve ajtóval, de a modern körülmények között tehát nem biztonságos. Ezért a készülék tartalmaz olyan beépített ajtókat, amelyek hőálló üvegből készülnek.

  A modern kandallók gyakran a gyári gyártás tűzfehérjeivel készülnek, Amikor megtervezik, hogy mely égési folyamatok szimulálódnak és optimalizálhatók a számítógépen. Hasonló kemencéket öntött vas, acél és olyan modern anyagok, mint a kompozit anyagokat, valamint specialsplas. Ezért, ha szükséges, a vevő megtalálja a hagyományos kemence és több könnyebb analóg, például a beágyazás a fal válaszfal. Az ilyen kompozit tűzhely kéménye vékonyfalú hullámos csövekből, az ajtóból – hőálló üvegből készült, és a kialakítás maga is beépített forró vízkörrel rendelkezik.

  A biocaminok esetében a bioüzemanyagok égésére tervezett tűzhelyek készülnek, amelyek denaturált alkoholt használnak gélek vagy félszáraz anyagok formájában. A hasonló kemencék kötelező tanúsításnak vannak kitéve, így megszerzése, a bioüzemanyag kandallója bármely házban épülhet, anélkül, hogy koordinációt végeznénk.

  Típusok és jellemzők

  A kandalló tűzhelyének kiválasztása, érdemes mérlegelni mindent “a” és a “ellen”, megoldás, amely a tervezés jobb a ház számára. Emlékeztetni kell arra, hogy egy nyílt tüzet építeni a lakásban, vagy egy nyitott tűzzel rendelkező magánházban, meg kell rendelnie egy újratervezési projektet, és engedélyt kaphat a tűz- és építészeti felügyeleti hatóságok számára. Ezért az építőanyagok vagy az ilyen drága felszerelések vásárlása előtt, mint a kandalló kandallója, kívánatos, hogy jogosult legyen a kézben. Ellenkező esetben érdemes megjelölni a bioüzemanyag szentségfogait.

  Az esetekben, amikor engedélyt kapnak, a vevő valóban varázslatos helyet nyit meg, hogy korlátozza, hogy csak néhány különösen rangos modell.

  A választás a kandalló megjelenésétől és kialakításától függ, és a következő mutatókon alapul.

  • A tűzoltókban rejlő fő jellemző a hatalom. Ebben a pillanatban érdemes megfontolni még akkor is, ha a kandalló nem fűthető, mivel az ilyen eszközből származó hőátadás minden esetben jelen lesz. 50 kV fűtési helyiséghez. M Optimális tűzoltó tűzoltó lesz 7 kW. Abban az esetben, ha a kandalló csak a szemlélődéshez szükséges, érdemes kiválasztani egy olyan tűzhelyet, amelynek minimális hatalma van, vagy a láng beállítása, különben beltéri lehet túl forró.
  • A tűzhely típusa is az egyik prioritás a kiválasztáskor. Vannak nyitott és zárt tervek. A nyitott opciók esztétikailag vonzónak tekintendők, mivel az “élő” tüzet adják a megfigyelő közvetlen szomszédságában, de nagyon kis hatékonysággal rendelkeznek, ami körülbelül 20%. Zárt típusú kemencék, amelyeket hermetikusnak neveznek, sokkal nagyobb hatékonysággal rendelkeznek, ezek az úgynevezett hosszú égő kemencék, mivel a szobát a rover szerkezete miatt melegítik. Plusz, zárt tűzhelyek is nevezhetők tisztaság a szobában, mivel a szén nem repül ki, és a hamu nem rapt.

  • Vannak olyan univerzális modellek, amelyeknek ajtója van, de elismeri és a nyitott formában dolgozik. Ezek általában függőleges emelőmechanizmussal rendelkeznek.

  A kemence tervező telepítési beállításai nagymértékben függnek a típusától. A modern gyártók a következő típusokat kínálják:

  • Az elülső kemencék, amelyek hagyományosak a beágyazás útján, egy ajtó üveggel. Ezek lehet trapéz vagy téglalap alakúak, beszerezhetők kész formában, vagy téglákat helyezhetnek el.

  • A megfelelő konfiguráció kandallókába beágyazott sarokbeállítások is vannak egy ajtó, amely az oldalra nyílik, vagy felemelkedik.

  • Kétoldalas alagút vagy olyan kemencék, amelyek kényelmesen szerelve vannak a partíciókba, mivel az ilyen szerkezetek két ajtóval nyitott vagy felemelték, vagy felemelve van egy emelőmechanizmussal.
  • Háromoldalas emelet, amelyek három szemüveggel rendelkeznek, amelynek formája hasonló a “P” betűhöz, így ezeket P-alakú kemencéknek is nevezik. Ezek a tervek lehetővé teszik, hogy megtekinthessék a láng térfogatát három oldalról, ami lenyűgöző festményeket hoz létre. Ugyanakkor nagyon magas hőátadással rendelkeznek. Nemrégiben négyoldalas tűzhelyek is megjelentek.
  • A vezető gyártók által kínált Erszery kemencéknek van egy íves üvegfelülete az ajtónak. Általában van oldalnyílásuk és kötelező az ajtó automatikus zárolása zárt helyzetben.

   Számos kemence kiegészítő funkciókkal rendelkezik, többek között:

   • A kettős utánégés rendszere, amelyben nem csak tűzifa ég, hanem füstgázokat is.
   • A “folyamatos égetés” rendszer, amelynek köszönhetően 14-18 órára elegendő egy fa fektetése.
   • A termoreguláció és a konvekció további jellemzője, beépített füstvédő.
   • Légi kerítés egy további forrásból történő égetéshez, amelyet számos szabályozó végez.
   • A tűzálló üveg ajtó öntisztító funkciója a levegővel ellátott levegővel, amelynek neve “Rendszer tiszta üveg”.

    A kemencék mérete az anyagtól függően változik, amelyből készülnek. A legnagyobb méretű acélszerkezetek, amelyek különböző méretűek lehetnek. A minimális falvastagság 8 mm, a maximum 18 mm, nem számolja a bélést.

    Anyagok

    A tűzműves ház gyártásához hagyományos anyagok tégla, öntöttvas és különböző típusú kazán acél. Minden fajta előnye van.

    Brick kemence készült tűzálló samott téglák, ők a szokásos választás klasszikus kandallók készült angol vagy rusztikus stílusú, valamint a stílus Provence. Az ilyen kemencék beépített melegvíz-áramkörökkel és ajtóval rendelkezhetnek. Általában zavart és görgővel vannak felszerelve. A klasszikus kandallóban rejlő összes tulajdonsággal rendelkeznek: jó hőátadás, átlagos égési idő és vonzó megjelenés.

    Az öntöttvas modellek megkülönböztetik a maximális hőátadás. Gyorsan felmelegednek, hosszú ideig tartanak hőt, és ellenállnak a hőmérsékletkülönbségeknek, amelyek nem deformálódnak. Ilyen struktúrákat készített öntéssel.

    Az acél kemencék általában kettős falakkal vannak ellátva, amelynek külső hőálló acél ötvözetből készül. A belső fal, a gyártó szétválasztható Chamotte tégla, öntöttvas, tűzálló (kamra) kerámiák, ceramobeton vagy kompozit anyag Reallit Black ™. Építkezés Ezek további tulajdonságokkal rendelkezhetnek az utasításokban. Például a hosszabb égetés funkciója.

    Egyes gyártók modelljeiben többféle hőszabályozó módszert használnak egyszerre, például az öntöttvas tárgyú ötvözött kazánacél is javítva a Chamoten Tégla. Hasonló szerkezetek a hermetikus kemencék nevét hármas védelmi héjjal rendelkeznek.

    Az arcok a portálok formájában végezhetők a hagyományos befejező téglák segítségével, különböző típusú márványok, csatornák, travertin, üveg vagy fém. A dekoratív design nincs minden tervben. Ez történik soros, de kifejleszthető és egyedileg elrendelte a vevőt.

    Tervezés

    A kandallóval rendelkező tervezői megoldások mind a magánházak, mind az apartmanok és a különböző kereskedelmi létesítmények megjelenésének megjelenését használják: stílusos üzleti terek, irodák, szalonok, éttermek és bárok.

    A különböző konfigurációk tanúsított acél és öntöttvas kemencei beépíthetők az elülső vagy a szögletes tűzhely kialakításában. A fűtőberendezés megjelenése kizárólag a tulajdonosok kívánságaitól függ. A klasszikus angol kandalló stílusában díszíthető, vékony csempékkel díszített kő vagy terrakotta bonyolult mintákkal.

    Különösen látványosan, mint egy partícióban felszerelt kandalló. Kétoldalas alagút tűzhely telepítése egyidejűleg a fal résszel, két külső oldallal, a burkolat befejező anyaggal történik. Az ilyen kialakítás telepítése után a tulajdonosok egyszerre figyelhetik a luxus lángját két szobából.

    A háromoldalas kemencék lenyűgöző vizuális hatást biztosít az élő luxus lángnak. Azokat a portálok tervezési lehetőségeire szerelik fel, amelyek használják a használt helyet, és csodálatos díszítés a nappali modern stílusban. Regisztrálja az ilyen kandalló közelében lévő helyet előnyösen hölgyek és kiegészítő dekorelem nélkül.

    Erszery Firebox tökéletesen megjelenik egy retro vagy ország dekoráció, míg a lekerekített ajtó gyönyörű és eredeti belső részletességgel fog.

    Gyártók

    Nem hiszem, hogy a kandalló megszerzése mindig a transzcendentális kiadásokra van szükség. Sok gyártó van, amelyek az átlagos árszegmens modelljeit gyártják. Ez a szlovák cégekből származhat Thorma és Kobok, A német cégnél Spartherm, svájci Ruegg, Lengyel cég Nordflam, valamint a vállalatok “Kimrpeche”, Astov, “Meta”, “ekoamin” (Oroszország).

    Érdekes és olcsó termékek bemutatják a francia társaságot Termovison. A márka öntöttvas kemencei vásárolhatók, 33.500 rubeltől kezdve.

    Példa a modell Vision 701, amelynek hermetikus üvegajtója van, és a leginkább szükséges funkcionális. A design csatorna, fa-erősítők, egy további levegőbevezetés, egy eltávolítható fogás, egy tekercskamera és egy füstgyűjtő, amelynek köszönhetően a tűzhely működtethető a “nyílt tűz” módban. A modell dimenziói nem túl nagyok: a szélesség 690 mm, a mélység 400 mm, magasság – 637, súly – 96 kg.

    A költségvetési termékekkel együtt ez a gyártó prémium kandallókat is szerezhet, például antik típusú sütővel Koenigsburg, Amely 221 000 rubelre kerül a vevőnek.

    Olasz jelölés Piazzetta Kiváló fát, gáz- és pellet kemencéket kínál, amelyek a belső tér önellátó elemei, és nem igényelnek további kialakítást. A legtöbb modell kétféle fém: acél és öntöttvas kombinációjából készült, és számos funkcionális kiegészítéssel van felszerelve, például a távirányítóval.

    Termékei Marka Piazzetta Pozíciók, mint a sütők, a kényszerű szellőzés függvényében van, köszönhetően, hogy mely meleg levegőt küldünk a lakás minden szobájához, egyenletesen elosztva a padlóról a mennyezetre. Például hozhatod a modellt Piazetta E929 D, Rendszer Multifuoco és képes 9 kW-os kapacitásra, hogy a szobát 213 kV-os térfogattal melegítse. M. A legfrissebb gyűjtemények termékei remek kerek vagy félkör alakúak, gyönyörű felé néznek a maiolikától, és falra vagy szögletes telepítésre tervezték.

    Az olasz márka kandallók költsége 73.000 rubel kezdődik, és 919 000 rubelt érhet el a kandalló fa formájában.

    Hogyan válasszuk ki?

    A kandalló kemence megvásárlásával a legtöbb vásárlónak már van engedélye a kandalló és a tervezési rajzok telepítésére, amelyek világosak, ahol telepítve lesz, és milyen méretűnek kell lennie egy beágyazott hőkamra. Ezeknek a dokumentumoknak a kandallók értékesítésére kell vinniük, hogy egy tanácsadó segítségével az optimális ár és a méret kiválasztása érdekében.

    Ha az online áruházban vásárolni szeretne, akkor is használhatja a tanácsadók szolgáltatásait is, amelyek a munkaidőben kapcsolatba kerülnek. Ha önállóan adja meg a kandalló tűztér, gondosan állítsa be a kívánt méreteket a keresett kifejezést, amely jelen van a telek a szalonok, és már a javasolt modellek válassza ki a kívánt. Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani a jótállási időszakra. Egyes vállalatok egy évig garanciát kínálnak, de vannak olyan cégek, amelyek bizalommal rendelkeznek, 7 éves garanciális időszakot adnak termékeik számára.

    Az ilyen high-tech termék megvalósítása érdekében az eladónak rendelkeznie kell a biztonsági előírásoknak való megfeleléssel. Nagyon jó, ha a tanúsítványt az uniós szabványoknak megfelelően határozzák meg, azonban a vámunió normáinak betartási bizonyítványának végrehajtására.

    Jellemzően a telepítés a kazán nem tartalmazza a költség, de ha vásárol egy „élő” érdemes feltenni ezt a kérdést, sok szalonok a vevő ajánlani egy jó mester vagy telepítő cég. Vásárláskor érdemes megkérdezni a kandalló nyakának méretét, amelyhez a kémény és a kötőelemek megfelelő átmérője van kiválasztva.

    A kabinban lévő tűzhely vásárlásakor a vevő kiválaszthatja a burkolat lehetőségeit. Ebben az esetben ajánlatos előkészíteni a belsőépítész konzultációját előre, mivel a kandalló, különösen a nagy, az elsődleges építészeti elem a nappaliban, és harmonikusnak kell lennie.

    A tűzhely áttekintése a kandalló termovison “Vision 701” Lásd a következő videóban.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: