Kandallók a kőből: előnyök és hátrányok

A modern otthoni belső tér nem csak a kényelmes elrendezést biztosítja, hanem a maximális cozinizáció megteremtését is. Ehhez a projektek tervezői különböző ötleteket használnak, amelyek legnépszerűbbek a kandalló telepítéséhez. Ez a dekoráció szépen néz ki, és lehetővé teszi, hogy kitöltse a szobát egy romantikus légkörrel és otthoni hővel.

Annak érdekében, hogy a kandalló méltó helyet nyert a belső térben, a kialakítás megjelenése meg kell felelnie a szoba általános stílusának, így a kő közül leggyakrabban a burkolatát választják. Egy ilyen tartós felület, tartós és más anyagokhoz képest sokkal bemutatható.

Sajátosságok

A kőből származó kandallók szokatlan szépség, köszönhetően, hogy minden szoba kialakítása elegáns és kifinomult. A családi fókusz kőfeltárása harmonikusan illeszkedik a belső tér minden stílusához, a szigorú klasszikusoktól kezdve, és a kifinomult országgal végződik.

Ezenkívül a dekoráció számos előnye van:

 • Hosszú élettartam.
 • A mechanikai károsodás és a magas hőmérséklet ellenállás.
 • Ökológia.
 • Textúrák és színek hatalmas választéka.
 • Könnyen kezelhető.

Ami a kőburkolat hiányosságait illeti, akkor azok tulajdoníthatóak:

 • Nagy súlytervezés. A kandalló tervezésénél ki kell gondolni a telepítési munkára, továbbá erősíteni az összes részletet.
 • Telepítési komplexitás. A kőburkolatokhoz nemcsak speciális eszközök szükségesek, hanem a tudás jelenléte a rakásról. Ezenkívül az anyag, amelyet felhasználás előtt kell előkészíteni és “testreszabott” a kívánt design méretek alatt. Ezért a szakemberek segítségét és ajánlásait nem teszik.
 • Magas ár. Természetes kő, ellentétben a mesterséges analógokkal, drága.

A fenti mínuszok jelenléte ellenére a kő kandallók nagy igényűek, mivel kiváló minőségű és esztétikát kombinálnak.

Természetesen a telepítésük elsősorban nagy pénzügyi költségeket igényel, de a jövőben igazolják magukat, és a kő “jóképű” lesz sok éve, hogy ne csak a ház tulajdonosai, hanem a vendégek is, hogy kedvező környezetet teremtsenek kikapcsolódásra.

Anyagtípusok

A kandalót leggyakrabban természetes kőből végzik, mivel nagy szilárdságú és biztonságos az emberi egészség számára. Az otthoni fókusz a tűzhely alatt magas hőmérsékletet teremt, ezért fontos, hogy a burkolat megfelelő anyagát választsuk, nemcsak a megjelenését, hanem annak tulajdonságait is.

A mai napig a kandallók ilyen típusú kövekkel díszítettek:

 • Vad. Egy nem rögzített és kezeletlen nyersanyag blokk és sziklák formájában. A vad kő telepítése nehéz. Az anyagnak nincs szabványos mérete, ezért ki kell választani, és kis és nagy részleteket kombinálva. Kőforrás ebben a tervben, jól néz ki a tervezés, ahol a szüreti jegyzetek uralják.
 • Gránit. Ez egy rugalmas befejező kő, amely magas hőállósággal és fényes felületű. A gránit különböző textúrákkal és színekkel történik.

 • Üveggolyó. A természetes eredetű legszélesebb körben felhasznált anyagok egyike. Márvány csempe Javasoljuk, hogy a kandallók nagy helyiségekben díszítsük, mivel a gyönyörű fényes csillogás helyet igényel. A kő villogó viharai gazdagok és stílusosak.
 • Ónix. Utal a kövek félig, és költségesek. Ezért, az arccal, általában csak egyedi betétek használata. Az anyaglemezek kis vastagságot vágnak, és további készítményként állítják be. Ezenkívül ezt az ásványi anyagot a hasznos tulajdonságok jellemzik – sok betegségből kezeli, és pozitív energiával tölti a szobát.

 • Galka. Jól alkalmazható a mediterrán stílusú szoba számára. Az első pillantásra a kő olcsó és egyszerűnek tűnhet, de valójában a dekoratív befejezése nagyon szépnek tűnik.
 • Tuf és rakushnyak. Az anyagnak porózus szerkezete van, így a tér jól melegszik. Az esztétika egyetlen hiánya is figyelembe lehet venni. Ezért ez a kő alkalmas a kandalló befejezésére, amely csak a hőforrás szerepét végzi, a magas költségek hatása nem fog sikerülni vele.

 • Emellett kandallók gyakran nyalogatja a palacsintát, amely lehetővé teszi, hogy egy érdekes designt hozzon létre, és az egyéni képet adja meg. Nem rossz a Butovo és a Dagestan Stone által írt tervek számára, általában a hálószobákban és a modern belső térben vannak felszerelve.

 • Érdemes megjegyezni, hogy a kandallók nemcsak a házban, hanem az utcán is elhelyezhetők. Ezért, annak érdekében, hogy eredetileg egy utcai fókusz megszervezéséhez, A dekorációkat a mészkő vagy a taldcomagnesite lemezek választják ki. Ez az anyagnak csodálatos megjelenése és a hőmérséklet csökkenése.

Tervezés

A kő kandalló egyedülálló elem bármely belső térben, de a design a tervezés különleges jellemzőit is megszerezheti, ami a helyiség általános beállításaitól függ. Így pasztell árnyalatok és bútorok természetes fából uralkodnak a mediterrán stílusú szobában. Ezért ebben az esetben egy kandalló, kővel és üveggel díszítve tökéletesen illeszkedik.

Ugyanakkor kívánatos, hogy a burkolat meleg színét választsák, így elérheti a maximális hangulatos hatás.

Érdekes döntés született Chalet kandallók. Az ilyen design szobája a természetes anyag egyszerűségének és szépségének harmonikus kombinációja. A kőburkolatok, a fagerendák mennyezetei gyönyörűek lesznek a kályha kandallójának hátterében. Ugyanakkor a tervezés oldalán, nemcsak a kő portálok telepíthetők, hanem kis munkalapok is.

Különös figyelmet érdemel Skandináv stílusú kőszerkezetek. A kandallók bevonata ebben a tervben egyszerű formákkal különböztethető meg, és minimális díszítéseket tartalmaz. A tervezés lehet egyidejűleg vas, kő és üveg.

Ebben az esetben az anyag színét hideg árnyalatokkal választják ki. A fókusz, amely díszíti a kandalló polcokat.

Kandallók számára A minimalizmus stílusában A semleges színt használja, inkább krém árnyalatú, leggyakrabban a homlokzatot a kandalló végezzük fénytől márvány. Az építkezés közelében lévő falak tapéta, vagy gipsz bevonattal vannak ellátva.

A hagyományos modellek mellett a hamisítványok is használják a skandináv stílusban, amely szépségükben nem rosszabb az “élő” lángnál.

kívül, A Loft Stone kandallói vannak, Ezeket bizarr formák és excentricizmus jellemzi. Nem kevésbé népszerű és olyan struktúrák, amelyek kombinálják a kőfővirágokat és a kovácsolt elemeket.

A személyes preferenciáktól és fantáziáktól függően a kandallók drága kiegészítőkkel díszíthetők, alkatrészek és növények.

A legfontosabb dolog az, hogy a kreativitás megvalósításakor a kőszerkezet nem veszítette el a relevanciát és teljesítette a dekoráció fő szerepét.

Hogyan tegyék a saját kezét?

A ház belseje hangulatos lesz, ha egy kandallóval kiegészül, de még akkor is, ha telepítve van, a design nem teljesül, mivel a kérdés merül fel, hogy melyik befejező anyagot a legjobban választhat a dekoratív burkolathoz. A közelmúltban egy kő előnyben részesíti a kandalók készítését, mivel ez az anyag nem igényel nagy gondot, hosszú ideig szolgál, és gyönyörű kilátást nyújt.

A fókusz kőburkolatának meglehetősen reális, hogy elvégezze a saját kezét, a cél nem jelent különleges komplexitást, és nagyrészt rosszabb a kerámia burkolólapok számára.

Ehhez a következő munkát kell végrehajtania:

 • Felületi előkészítés. Az alapnak is kell lennie, hogy ne legyen hibák. A szerkezet felülete gipsz alkalmazásával igazítható, míg az erősítőanyag hozzáadódik a keverékhez, amely erősíti az oldatot, és biztosítja a jó tapadást. A vakolat első rétegének alkalmazása előtt a falfalak felületét vízzel permetezzük. Az oldatot egyenletesen oszlik el a munkaterületet felülről lefelé, szabályozására úgy, hogy a réteg vastagsága nem haladja meg a 8 mm-es. A teljes szárítás után az alap a habarcsot és a primert teszi.
 • Kőfelszerelés. A befejező anyag egy speciális ragasztóval van rögzítve, amely magas műszaki jellemzőkkel és hőálló tulajdonságokkal rendelkezik. A kandalló kiemeléséhez a ragasztót nemcsak a szerkezet felszínére, hanem maga a kőre is alkalmazzák. Ehhez a keveréket a spatula felületén forgalmazzuk, és hullámos barázdát készítenek, majd az anyag szorosan nyomja meg és kopogtatja egy kalapáccsal. Minden sor, mint egy tervező, egy ellenőrző sorrendben.

 • Szerelési eltérések. A munkában szembesülhet a nem szabványos kőméretek problémájával. Ennek elkerülése érdekében ajánlott előzetesen kiválasztani az anyagot, vagy illeszkedjen az alkatrészekhez a szükséges szabványokhoz a fa és a fém munkához használt eszközök segítségével. A gyönyörű kompozíció gyártása vízszintes kőfektetést biztosít. Az arccal mind a sima sorok is elvégezhető, és több eredeti alapozási lehetőséget választhat.
 • Díszes kivitel. Az összes munkahely befejezése után alaposan meg kell tisztítani a kandalló felületét, és töltse ki a kapott ízületeket speciális keverékkel színes morzattal. Ezenkívül ajánlott díszíteni a tervezési keretet.

Úgy néz ki, gyönyörű, kőburkolat, amely simán megy a falak felületére, ami egyetlen képérzetet teremt.

Lásd alább.

Gyönyörű példák

A kandallónak a kandallónak harmonikusan együtt kell lennie a belső tér összes részletével, végezze el a szoba összetételpontját. Ezért a kő befejezésének kiválasztása érdekében figyelembe kell venni a szoba falainak színét. Mivel a természetes anyag árnyéka változatos, biztonságosan kiegészíthető egy fényes palettával.

Gyönyörűen néz ki a belső, nappali Kandallók szürke, sárga, bézs és barna virágok, ez a gamma tartozik meleg árnyalatok, kiemeli szépségét természetes anyag. A tervezési stílus támogatásához ajánlott folytatni a kőzetet a bútorok és a falak befejezéséhez, Ehhez a kárpitozást és a bevonatot hasonló színben választják ki.

A szokatlan megoldást a bézskő kandallójának tekintik, úgy néz ki, hogy eredeti, fából készült fali dekorációval kombinálva, a kő és a fa kombinációja a kényelem légkörét hozza létre. A bézs árnyalata kissé elrejti a tér formáját, így a belsejét a lehető legnagyobb mértékben ki kell töltenie a fényes díszítéseket. Ehhez dekoratív párnák és semleges textíliák illeszkednek.

A kis szobákhoz a legjobb választás Fehér kő kandalló. Ez segít a vizuálisan elrejteni a térvonalakat, és tágas szobát készít, Nemcsak az otthoni hővel, hanem a fényt is kitöltve. Ugyanakkor a fehér tónusnak minden kereskedelmi falakban, padlón és bútorokban kell lennie. Ha a ház tulajdonosai előnyben részesítik az egyedülálló belső teret, akkor úgy választhatók, hogy a sötétbarna és a kék anyagból fókuszáljon. Ebben az esetben ajánlott előnyben részesíteni a polírozott kőzetet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: